Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Monitor do pokksa+ jako telewizor

12 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,122 Wyświetlenia
Himologusorek

Hej chciałbym kupić monitor 24 calowy do mojego lapka, ale zależy mi też, żeby śmigał jako telewizor.
Mam kablówkę w domu i jest potrzebne wejście CI chyba czy coś takiego. Jest wgl coś takiego na rynku i co byście polecali-?

I jeszcze mam pytanie odnoście wymagań. Czy jak mój lapek trochę laguje jak odpalam więcej stołów to przy większym monitorze będzie jeszcze gorzej, czy to raczej nie ma żadnego wpływu?

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
Rumak87

Sprawdź sobie monitorek Samsunga T24D590EW, sam z niego korzystam i jestem zadowolony.
Co do wejścia CI to chyba jest, sam nie korzystam ale w instrukcji obsługi, jak sobie zrzucisz, to na 23 stronie coś piszą o gniazdach na kartę CI i CI+

Na to drugie pytanie odpowiedzi nie znam

Odpowiedz
Cytat
Himologusorek

Bardzo fajny monitorek, a cena prawie taka sama co za telewizor. I faktycznie ma wejscie na kablowke.
Do tego daja normalnie pilot?

Tak wlasciwie to i telewizor moze byc jako monitor, i monitor jako telewizor. Cena prawie ta sama, ale co jest lepsze?
Na co musze zwrocic uwage? zalezy mi na komforcie i oczach

Odpowiedz
Cytat
Himologusorek

znalazłem tani monitor LG ktory wlasciwie jest w cenie monitorów 21.5 calowych. Wie ktos jakby sie sprawdzil?

https://saturn.pl/komputery-i-tablety/monitor-lg-24mt55d-pz?utm_source=porownywarki&utm_medium=skapiec&utm_term=skapiec&utm_campaign=xml

Odpowiedz
Cytat
kamilecek001

kup sobie tuner tv po 3 dychy to lata i monitor jaki ci sie spodoba
http://allegro.pl/tuner-tv-z-ant-i-pilotem-dvb-t-mpeg4-hd-usb-win8-i5206648124.html

Odpowiedz
Cytat
Himologusorek

noo to duzo zmienia ;D dzieki bardzo za info
:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Himologusorek

Kupiłem jednak samsunga z tunerem : http://www.ebay.com/itm/TV-SAMSUNG-LED-24-T24E391-BIANCA-FULL-HD-DVB-T-MONITOR-USB-MKV-DVD-DVX-COMPUTER-/121757939823

Prezentuję się bardzo fajnie, a działa jak zwykły telewizor.

Mam tylko z nim taki jeden problem jak go podłączam do komputera jako dodatkowy monitor, lub korzystam tylko z niego jako monitor mam minimalnie ucięty obraz z lewej strony i po prawej stronie czarny pasek w całym pionie. Obraz prawdopodobnie jest jakoś przesunięty. Nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania jak by to przesunąć
Pomóżcie proszę jak wiecie jak to zrobić

Odpowiedz
Cytat
arthur0093

Himologusorek a na monitorze nie ma przycisków do regulacji ?

Odpowiedz
Cytat
Himologusorek

Jest tylko ten jeden co w normalnych telewizorach którym można przełączać programy,regulować głośność itp

Odpowiedz
Cytat
Rumak87

Mam ten sam problem. Czasem trzeba wcisnąć autodopasowanie i ładnie się ustawia. (Z pilota Tools i tam wybrać autodopasowanie)

Odpowiedz
Cytat
Himologusorek

Działaa ! dziękuję bardzo :) :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Rumak87

nie ma problemu ^^ Udanego Grindu na nowym Monitorku

Odpowiedz
Cytat