Cześć,
Chciałem sobie kupić jakąś fajną mysz do pokera. Koniecznie bezprzewodową, taką żeby działała na każdej powierzchni. Cena - ok. 500 PLN. Ktoś mógłby mi coś polecić?
Pozdrawiam
Cześć,
Chciałem sobie kupić jakąś fajną mysz do pokera. Koniecznie bezprzewodową, taką żeby działała na każdej powierzchni. Cena - ok. 500 PLN. Ktoś mógłby mi coś polecić?
Pozdrawiam
serio? mysz do pokera? jesli nie potrzebujesz masy przyciskow do nie widze sensu wydawania wiecej niz 70-100zl, jesli natomiast chcesz jej uzywac zamiast klawiatury to chyba pozostaje tylko http://allegro.pl/mysz-razer-naga-epic-chroma-16-8-mln-led-w-wa-i5080389970.html ale osobiscie uwazam, ze to wyrzucanie kasy w bloto
Tak, wystarczy aby była dobrze wyprofilowana czyli wygodna. 500zł to mysz dla wymagających graczy. Bezprzewodowa będzie trochę droższa ale do 200zł powinno wystarczyć. Gdzieś był już wątek o myszach, raczej wiele się nie zmieniło.
Miałem ten sam problem i wczoraj dokonałem zakupu myszki Cyborg R.A.T.9 (430zł)
Oczywiście bezprzewodowa.

Zależało mi najbardziej na ergonomii, możliwości dostosowania myszki do dłoni oraz konfigurowalności przycisków.
U mnie siedząc całe dnie przed PC, trzymając gryzowania bolały mnie palce (mały palec, który zwisa bezwiednie).
Szukałem myszki, która dała by podpórkę pod kciuka oraz pod mały palec i znalazłem.
Na R.A.T 9 czaiłem się od roku, ale gdy komfort pracy spadł już do stopnia odczuwania intensywnego bólu decyzja zapdła.
Prawdopodobnie dziś myszka trafi w moje ręce (czekam na przesyłkę).
Jak dotrze, przetestuje i dam znać
Dzięki, koniecznie daj znać, bo też rozważam zakup. Ile ona będzie trzymać na baterii?
W sumie to zależy mi też na tym, żeby mysz mogła pracować w trybie bezprzewodowym lub też na kablu. I żeby się ładowała podczas pracy na kablu. Tak myślę, że cena nie odgrywa tutaj większej roli.
Kiedyś mi się popsuła bezprzewodowa myszka w HU spina o x12 (czy jakoś tak) kiedy miałem jakos 5:1 przewagi w żetonach. Kolo mnie na moich oczach w 120 sekund wyblindował.
Z myszkami nie ma żartów.
Nie ma sprawy.
Przesyłka z myszką jest już w paczkomacie, czekam na sms'a z kodem i lecę po odbiór ![]()
Cyborg R.AT.9 ma w zestawie dwa akumulatory.
Podczas gdy na jednym pracujesz, drugi się ładuje, tak więc nie ma żadnego problemu z czasem pracy na baterii. To jest super rozwiązanie.
Dodatkowo dostajesz info bezpośrednio na myszce jak i na sofcie gdy poziom naładowania akumulatora spada poniżej 15%.
Dodatkowo widzisz również poziom naładowania akumulatora, który ładuje się w bazie. Pięknie.
W specyfikacji widnieje info, że czas pracy na jednym akumulatorze to 4 dni natomiast przy ostrzej grze (non-stop bez sekundy wytchnienia) pociągnie 9 godzin.
Rozważałem jeszcze myszkę "Razer Ouroboros" (520 zł).
Bardzo mi się podobała. Jednak opinie jakie znalazłem, wykonanie (plastik), jedna bateria i sposób wyjmowania baterii (demontaż podpórki) zadecydowały że wybór padł na Cyborg R.A.T 9
Wieczorem zdam relacje.......
OK, godzina testów na szybkiego newsa wystarczy.
Co do pracy na bateriach i dodatkowych uwag mogę podać za kilka dni...... jak będzie potrzeba.
Na szybko, pierwsze wrażenia z myszki Cyborg R.A.T 9:
Idealna! Tego właśnie szukałem!
Co za ulga dla dłoni, szczególnie dla palców (małego oraz serdecznego). WoW. Oba palce leżą sobie na niesamowicie dobrze wyprofilowanej podkładce i nie biorą już udziału w ruchach myszką, leżą spokojnie nie ściskając kurczowo myszki. Całą pracę ruchem myszki przejmuje nadgarstek. To dla mnie osobiście najlepsza korzyść.
To samo dotyczy się kciuka. Leży sobie swobodnie na podkładce, choć ta mogła by być nieco szersza, choćby jak podkładka pod mały i serdeczny palec. Nie mniej to zupełny szczegół.
Myszka jest cholernie płaska co mnie troszkę zdziwiło.
Myszkę trzymałem do tej pory chwytem claw grip i teraz wiem dlaczego, ponieważ w tradycyjnej myszce brakuje ergonomicznego ułożenia na środkową część dłoni, która unosiła (wypychała) by środkową część dłoni ku kurze. Myszka klasyczna to kształt jak New Beatle, często z przodu i z tyłu identyczny ![]()
To miłe uczucie czuć ulgę w palcu wskazującym, który do tej pory był wiecznie ugięty i czasem po wielogodzinnej pracy po prostu pobolewał. Teraz leży sobie prościutko, no bajer ![]()
Jeśli chodzi o podkładkę pod środkową część dłoni to mam z nią jeszcze problem. Nie wiem, którą z trzech wariantów wygrać. Na pewno opcja najwyższa z maksymalnym wysunięciem do tyłu (w stronę łokcia) odpada, ponieważ wówczas cały ciężar dłoni spoczywa na tylniej części myszki co powoduje unoszenie się przodu myszki. Doładowanie na maksa ciężarkami (w zestawie) niweluje ten mankament, ale nie do końca.
Nie wiem jak wielką ktoś musiał by mieć łapę aby wybrać to nie do końca dobre ustawienie.
Minusem dla mnie jest skroll, którego do tej pory używałem palcem wskazującym.
Tutaj niestety muszę przestawić się na palec środkowy. Generalnie chyba tak powinno nawet być.
Palec wskazujący - Lewy przycisk myszki
Palec środkowy - Skroll
Palec serdeczny - Prawy przycisk myszki
Czy tak powinno być nie wiem, ale skrola w tej myszce trzeba obsługiwać palcem środkowym.
Czułość DPI 6400
Pracuje na trzech monitorach, prędkość myszki ustawioną zawsze miałem na maxa (windows oraz soft od myszki). Mimo iż czasem ktoś kto korzystał z mojego PC dziwił się jak można tak szybko poruszać myszką, to jednak dla mnie brakowało już jeszcze szybszej prędkości...... szukałem sposób jak przyspieszyć myszkę.
Teraz mam to czego mi brakowało. 6400 DPI. Oczywiście już ustawiłem na maxa i jestem bardzo zadowolony. Jest pewien niedosyt, bo "Razer Ouroboros" ma DPI 8200, ale to już szaleństwo ![]()
W Cyborgu R.A.T.9 aby przesunąć wskaźnik przez trzy monitory (od lewej pierwszego do prawej trzeciego) wystarczy na moje oko 1 cm ruchu myszką ![]()
Z poziomu myszki obok skrola mamy malutki przycik, dzieki któremu możemy w locie zmienić 4 wcześniej ustalone tryby DPI.
Na myszce non stop świeci się na czerwono wskaźnik wybranego poziomu DPI.
Mam problem z przypisaniem funkcji drugiemu bocznemu skrolowi, nie wiem jeszcze jak to zrobić a tym bardziej do czego on może służyć.
Ślizgi:
Rewelacyjne. Bardzo dobre. Myszka sunie jak na nartach.
Co jeszcze?
Właśnie naładowała się druga bateria (zielona dioda w odbiorniku/bazie). Tak więc wkładam drugą baterię i testuje jej trwałość.
Na chwile obecną jestem pod ogromnym wrażeniem jakości, solidności, użytych materiałów (to nie plastik) i przede wszystkim ergonomii.
Polecam
Mam i polecam. Super ergonomiczna. Ze wszystkich myszek, które miałem, a było ich przynajmniej z 6, ta jest najlepsza. Super wygodna, zero obciążenia gdzieś na nadgarstku czy właściwie czymkolwiek. Ma ładowanie na kablu (i na nim też działa). Często jest w jakichś saturnach, więc można sobie zobaczyć jak leży na dłoni. Wydaje mi się, że dla małych rąk może być troszkę za duża, ale tego nie jestem pewien.
Ewentualnie ciekawą sprawą są myszki pionowe, np. to http://www.amazon.com/Evoluent-VerticalMouse-Regular-Right-VM4R/dp/B00427TAIK/?tag=viglink20338-20 .
Bujakoto, dzięki za opis. A można ją ładować podczas pracy? W senesie chodzi mi o to, czy mozna zrobić tak jak w tym Logitechu, co kolega wyżej podlinkował - podłączyć kabel i żeby nagle była na kablu i ładowała się podczas pracy?
Nie, R.A.T. 9 jest całkowicie pozbawiony kabla, nie ma opcji podłączenia zasilania.
W zamian za to jak wspominałem są dwa akumulatory, a wymiana baterii zajmuje 5 sekund.
Wyciągasz i Wkładasz na klicka.
Wydaje mi się, że odbiornik/baza musi znajdować się na biurku, więc jest bardzo szybki dostęp do drugiego akumulatora.
Trochę mi to nieodpowiada, bo pracuję na laptopie i nie chcę nosić przy sobie stacji bazowej :/ Chyba jednak kupię jakiegoś logitecha z górnej półki
Napisane przez DieHardPL
A testował ktoś pionowe myszki?
ja kupowalem jakis czas temu myszke pionowa anker
znacznie tansza od Evoluent'a, a co do wykonania nie mam zarzutów.
Szukałem myszki na problem z dłonią, ale okazało się, że mój problem jest anatomiczny i używanie tej myszki nie daje ulgi.
Do używania trzeba trochę się przyzwyczaić , na początku sporo wolniej się na niej pracuje. Ale ten gość nawet w starcrafta daje rade grać chodząc na bieżni:challenge:
(Pod koniec filmiku).
Ja musiałem przestawić się na używanie myszki lewą ręką ![]()
A apropo myszek to ostatnio jestem zachwycony http://allegro.pl/bezklikowa-cicha-myszka-natec-kestrel-200q-usb-gw-i5014037604.html
nie sądziłem, że tak tania myszka może być tak przyjemna w używaniu, oprócz ciszy mysz jest wykonana z bardzo miłego w dotyku "miękkiego" tworzywa
serio polecam za 20zł z przesyłka warto wypróbować
Ja kupiłem tą i jestem zachwycony. Jest dla mnie idealna ![]()
http://www.amazon.com/gp/product/B002HWRJBM/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&tag=pokelifedesi-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=B002HWRJBM <