Myślisz, że temat kręcenia procesorów nie jest zbyt wyczerpujący aby mógł zająć 2 strony?
No nie wiem, myślałem, że chcesz mi wkleić jakiś poradnik czy coś który zajmuje 2 strony.
Jeżeli nie "spalisz" procesora (co można uznać za szkodę z własnej winy) to w zasadzie nie ma się czego obawiać mówi mi, że taki z Ciebie fachman jak ze mnie baletnica
Pisałem to w zupełnie innym kontekście, a nie wypisywałem co jest najgorsze dla procesora. Jeżeli już bierzesz cześć mojej wypowiedzi i chcesz ją skierować przeciwko mnie to przeczytaj cały post ze zrozumieniem, bo potem wychodzą z tego takie kwiatki i robienie z siebie wielkiego znawcy tematu.
największe zagrożenie dla procesora to stała wysoka temperatura
Ok.
Im wyższe taktowanie procesora, tym więcej potrzebuje Voltów aby był stabilny, im więcej voltów - tym wyższa temperatura, im wyższa temperatura - tym krótsza żywotność procesora.
Jeżeli ktoś się bierze za OC to nie zrobi tego bez zaznajomienia się z tematem. A to co Ty wypisujesz czyli temperatury, ustawienie napięć ect jest wyjaśnione w pierwszym lepszym poradniku z przed kilku lat i nie trzeba tego powielać na pokerstrategy.com