Ja mam nadzieję, że Artur wrzucając linki do produktów korzysta ze swoich reflinku i zgarnia jakiś tam hajsik z tego.
RADASZGRNMD
Dzięki ![]()
krak2610
Miałem kiedyś reflinki (bardziej pod laptopy)- teraz nie mam na to czasu i tylko do tego tematu zerkam, a tu aż tak dużo się nie dzieje
Napisane przez Mika46
Artur podbijam
sorry ze sie wtrace
500 to kosztuje procesor a nie caly komp
za taka kase kup cos uzywanego / poleasingowego z allegro
Napisane przez Mika46
Znajomy potrzebuje komputer tak w okolicach 500 zl coś współczesnego tak żeby nie muliło itd głownie do pracy , fajnie jak by też jakaś średnia gierka chodziła dało by się coś złożyć ?
Rozejrzyj się za kompami z procesorami Q8200 lub Q6600 (ten jest starszy a lepszy). Za cały zestaw z 8gb ramu i 1gb kartą graficzną z rok temu dałem 400zł. Dołożyłem dysk SSD i komp jest rewelacja nawet GTA poszło. W poleasingowych z tymi procesorami jest z reguły mało ramu i słabe grafy, więc po prostu szukaj ofert od ludzi. Do pracy/neta/photoshopa
itd komp na lata.
Napisane przez thomaPL
Napisane przez Mika46
Artur podbijamsorry ze sie wtrace
500 to kosztuje procesor a nie caly komp
za taka kase kup cos uzywanego / poleasingowego z allegro
wiem bo przecież Artur już mi złożył
Napisane przez vandervelde12
Napisane przez Mika46
Znajomy potrzebuje komputer tak w okolicach 500 zl coś współczesnego tak żeby nie muliło itd głownie do pracy , fajnie jak by też jakaś średnia gierka chodziła dało by się coś złożyć ?Rozejrzyj się za kompami z procesorami Q8200 lub Q6600 (ten jest starszy a lepszy). Za cały zestaw z 8gb ramu i 1gb kartą graficzną z rok temu dałem 400zł. Dołożyłem dysk SSD i komp jest rewelacja nawet GTA poszło. W poleasingowych z tymi procesorami jest z reguły mało ramu i słabe grafy, więc po prostu szukaj ofert od ludzi. Do pracy/neta/photoshopa
itd komp na lata.
dzięki za odpowiedz
WItajcie Panowie,
Jestem absolutnym komputerowym laikiem w tym momecie pracuje na laptopie + monitor i chce wymienic sprzęt na stacjonarke. Zastosowanie poker 12 stołow + PT4 w trakcie trwania. Zależy mi na tym, żeby wszystko działała sprawnie bez zarzutów. Czy taki sprzęt spełni moje niewygórowane oczekiwania i obsłuży 2 monitory 24 cale: http://amso.pl/product-pol-31980-DELL-7010-DT-i5-3470-8GB-120GB-SSD-DVDRW-Windows-10-Home.html
Biorąc pod uwagę, że większość z nas ma pieniądze na zakup komputera/części w dolarach, czy ktoś może orientuje się gdzie najkorzystniej wyjdzie zakup. Chodzi mi głównie zakup Polska/Europa. Może macie jakieś linki do tanich sklepów zagranicznych, lub porównywarek cenowych.
Tangau & tolperiss
Z nowych podzespołów udało się złożyć coś takiego (bez systemu):
http://prnt.sc/ds73vy
Bez problemu obsłuży dwa monitory FullHD, a w przyszłości daje dość duże możliwości rozbudowy.
Ewentualnie szukać używanych komputerów z i5/i3.
Co do używanych laptopów to proponuje zajrzeć tutaj (i tam pytać):
http://www.nhl.pl/index.php?s=4780ed1087ebc131cba93259369dbf30&showforum=54
http://www.nhl.pl/
Witajcie,
wraz z nowym rokiem mam coraz mniej czasu i staram się go jak najlepiej rozplanować. Dodatkowo ustawa hazardowa i jakieś decyzje z tym związane... Dlatego postanowiłem o nie udzielaniu obszernej pomocy bezinteresownie. Nie mówię tu o sprawdzeniu zestawu i naniesieniu poprawek, doborze karty graficznej czy złożeniu PC za 2000zł- bo to w zasadzie robię z automatu. Chodzi tutaj o konkretne zestawy przy których dobór podzespołów zajmuję trochę czasu i rodzi dużo pytań od kupujących. Rynek komputerowy również się zmienia, a nadążanie za wszystkim też pochłania czas. Część z was i tak pytała o nick na P* po wszystkim. Teraz wszystko będzie ustalone wcześniej. Pomoc będzie odbywała się przez skype (z wiadomych względów)- założyłem specjalnie drugie konto, żeby nie spamować na głównym
Wątek nadal będę sprawdzał i odpowiadał na konkretne pytania, nanosił poprawki do zestawów czy w miarę możliwość składał jakieś tanie zestawy (choć nie wiem jaki będzie czas odp), ale konkretna pomoc udzielana będzie przez skype. Oczywiście polecam również fora komputerowe.
Skype: !Artur90 (tylko stacjonarki/ewentualnie całe setupy. Nie udzielam pomocy przy doborze laptopa).
W miarę możliwości chciałbym aby ta wiadomość nie zginęła i była podlinkowana osobom które oczekują akurat ode mnie pomocy (ewentualnie only skype). Dzięki.
Pozdrawiam.
Cześć
Mam do sprzedania komputer. Był on używany wyłącznie do pro gry w pokera- multirooms (11softów), multitables, pt4- wszystko działa bardzo płynnie. Artur90 mi go złożył. Od ponad roku czasu nie gram, a komputer jest używany sporadycznie. Mieszkam w Tychach, zapraszam osoby zainteresowane ze Śląska. Można przyjść, zobaczyć, wypróbować, pograć. Więcej informacji na PW.
edit.
wszystkie częsci są na gwarancji:
- procesor, płyta, pamięć, ssd, grafika- 36 miesiące
- zasilacz, obudowa, nagrywarka, klawiatura, wi-fi- 24 miesiące

Skontaktowałem się w celu wyceny z Arturem. Z tego co widzę ceny są wyższe za podzespoły (nawet używka na allegro kosztuje cpu 1350zł) i tak naprawdę trochę jestem zaskoczony. Dam znać jak Artur odpisze.
Siemanko.
Półtora roku temu zamówiłem taki zestaw - http://prnt.sc/6vs1du - wybrany z Artura pomocą:) !
Zastanawiam się czy mogę coś dokupić aby HM śmigał jeszcze sprawniej? Może dokupić jeszcze 8gb ramu i zwiększyć do 16gb?
Używam windowsa 7 64 bitowego
Napisane przez aleurwal
Siemanko.
Półtora roku temu zamówiłem taki zestaw - wybrany z Artura pomocą:) !Zastanawiam się czy mogę coś dokupić aby HM śmigał jeszcze sprawniej? Może dokupić jeszcze 8gb ramu i zwiększyć do 16gb?
Używam windowsa 7 64 bitowego
taki czyli jaki?
jak masz wszystko odpalone - zobacz obciazenie procesora i ilosc zaalokowanej pamieci RAM
sprawdz tez np crystaldiskmark z jaka predkoscia dziala Ci dysk
Napisane przez aleurwal
juz edytowalem, nie wiem dlaczego link sie zagubiło to chodziło http://prntscr.com/dx5xqa ?
tak jak widzisz - pamiec sie przyda - najlepiej takie same moduly
procesor na obrazku ma male obciazenie ale po grafie widac ze momentami jest mocno obciazony - raczej norma
ew. przeskanuj sobie kompa malwarebytes'em czy cos.
jezeli predkosc dysku jest na poziomie 250-400 MB/s to znaczy ze jest ok