Dzięki Thorek za dobre słowo, rozumiem że to dzięki quizowi
Lekcja VI
Ad1.Scharakteryzuj krótko, dlaczego ważny jest dobór odpowiednich stołów w czasie sesji i jak wpływa rozmieszczenie graczy przy stole na naszą grę.
Wreszcie jakieś lightowe zadanie ♠_pleased:
Odpowiedź jest prosta. Po co na table selecion? Żeby grać przeciwko słabym graczom nad którymi mamy dużą przewagę.
Po co nam ta przewaga? Żeby grać jak najbardziej profitowo.
Czego nie chcemy grając w pokera? Przegrywać pieniędzy.
Brak table selecion oznacza: - gorsze stoliki - trudniejszą gra - mniejszy profit.
Rozmieszczenie przy stoliku jest bardzo istotna jeżeli nastawiamy się na dochodową przyjemną grę.
Na loosefishaków oraz innych luźnych graczy chcemy mieć pozycje, tak abyśmy mogli izolować sobie tych graczy, kontrolować pulę w miarę dobierania przez nas do jakiegoś układu itp itd.
Przeciwników bardziej ogarniętych typu TAG, oraz ogólnie graczy mocno selekcjonujących układy, innymi słowy graczy którzy potrafią coś pasować, wolimy mieć po swojej lewej. Możemy stealować i skutecznie blefować w razie nie trafienia.
Ad2 Wklej zrzut stolika z dowolnej sesji swojej odmiany i krótki opisz, dlaczego warto grać / zmienić ten stolik.

Co tu dużo pisać, jestem na tym stoliku bo mam pozycje na mój target czyli na gracza "dekat777" :> Reszta stołu jest raczej tight i chyba boją się agresywnej gry którą na tamtym stole narzuciłem, czekają na bardzo mocna rękę, a ja spokojnie mogę sobie izolować fisha, szukam takich stolików. Jeżeli ta ryba opuszcza stolik ja mogę zrobić to samo. Gdybym nie miał pozycji na tego gracza zmieniłbym stolik. Niestety w tym rozdaniu ze screenu fish też dostał AK i był split
Ad3:
Wypisz krótko 3 argumenty przeciw oraz 3 przemawiające za grą na 4 i więcej stołach.
Za:
szybciej się uczymy, trafaimy na więcej sytuacji które później możemy przeanalizować po sesji.
nie nudzimy się, na kilku stołach łatwiej o akcje, zwłaszcza na FR, utrzymujemy koncentracje.
więcej zarabiamy, wyrabiamy większy rackback/pkt bonusowe- dzięki temu mam dostęp do bardziej zaawansowanych materiałów na PS.
Przeciw:
trudniej wyłapywać leaki przeciwników, pisać na nich notki.
mamy mniej czasu na zastanowienie podczas trudnych sytuacji, wiadomo jak nie ma akcji to na wszystkich stołach a jak już jest to na kilku na raz
do multitablingu potrzebny jest już jakiś poziom żeby nie palić kasy.
Ad4:
Opisz w 4-5 zdaniach, kiedy można myśleć o dokładaniu większej ilości stołów do sesji.
Pamiętajcie, by znaleźć harmonię między jakością a ilością, jest to klucz do sukcesu. Nie grajcie zdekoncentrowani, zmęczeni, pilnujcie swoich stolików, ich ilość oraz jakość.
Stoliki możemy/powinniśmy dokładać jeżeli zaczynamy się nudzić, tracimy koncentracje i zaczynamy grać fancy. Niestety są pewne ograniczenia, jak np.skill bądź sprzęt. W moim przypadku gra na lapku z monitorem ok 14 cali nie jest zbyt łatwa, układam stoliki w tile dlatego ogranicza mnie monitor.
Największa liczba stolików na których grałem to chyba 12, ale to tylko taki jednorazowy wyskok dla sprawdzenia jak to wygląda..a wygląda słabo, komputer zamula, hud jest słabo czytelny i zdarzało się że kończył się time bank. Standardowo gram na 5-8 stolikach w zależności od mojego samopoczucia i od jakości stolików. Jak nie czuje się na siłach spokojnie mogę grać tylko na 2-3 najbardziej dochodowych stolikach w których nawet moja b i c-game jest dochodowa ![]()
Dobra to chyba na tyle, za dużo to nie zdrowo, miało być krótko.
Podsumowanie:
Ta lekcja nie nauczyła mnie nic
bo to co chce osiągnąć przy selekcji stolików osiągam już od kilku tygodni.
Moje selekcja stolików polega na wyszukiwaniu stolików głównie z turystami oraz multitablerami- chodzą parami gnoje ![]()
Kolejkuje/otwieram ok. 10 stolików wyszukanych przez tableScan turbo. Czasem widzę od razu czy stolik mi odpowiada, a czasem rozegram kilkanaście rąk i decyduję czy zostawiam ten stolik do sesji, czy może zmieniam na inny.. Pół godziny i można grać na fajnych stolikach ♠_ugly: