Skip to forum
Notifications
Clear all

Najczarnieszy notes micro SH std+zoom // mjuzik

173 Posts
19 Users
3 Reactions
5,720 Views
Najczarniejszy

Dzięki Thorek za dobre słowo, rozumiem że to dzięki quizowi ;)

Lekcja VI

Ad1.Scharakteryzuj krótko, dlaczego ważny jest dobór odpowiednich stołów w czasie sesji i jak wpływa rozmieszczenie graczy przy stole na naszą grę.

Wreszcie jakieś lightowe zadanie _pleased:
Odpowiedź jest prosta. Po co na table selecion? Żeby grać przeciwko słabym graczom nad którymi mamy dużą przewagę.
Po co nam ta przewaga? Żeby grać jak najbardziej profitowo.
Czego nie chcemy grając w pokera? Przegrywać pieniędzy.
Brak table selecion oznacza: - gorsze stoliki - trudniejszą gra - mniejszy profit.

Rozmieszczenie przy stoliku jest bardzo istotna jeżeli nastawiamy się na dochodową przyjemną grę.
Na loosefishaków oraz innych luźnych graczy chcemy mieć pozycje, tak abyśmy mogli izolować sobie tych graczy, kontrolować pulę w miarę dobierania przez nas do jakiegoś układu itp itd.
Przeciwników bardziej ogarniętych typu TAG, oraz ogólnie graczy mocno selekcjonujących układy, innymi słowy graczy którzy potrafią coś pasować, wolimy mieć po swojej lewej. Możemy stealować i skutecznie blefować w razie nie trafienia.

Ad2 Wklej zrzut stolika z dowolnej sesji swojej odmiany i krótki opisz, dlaczego warto grać / zmienić ten stolik.

Co tu dużo pisać, jestem na tym stoliku bo mam pozycje na mój target czyli na gracza "dekat777" :> Reszta stołu jest raczej tight i chyba boją się agresywnej gry którą na tamtym stole narzuciłem, czekają na bardzo mocna rękę, a ja spokojnie mogę sobie izolować fisha, szukam takich stolików. Jeżeli ta ryba opuszcza stolik ja mogę zrobić to samo. Gdybym nie miał pozycji na tego gracza zmieniłbym stolik. Niestety w tym rozdaniu ze screenu fish też dostał AK i był split :ayfkm:

Ad3:
Wypisz krótko 3 argumenty przeciw oraz 3 przemawiające za grą na 4 i więcej stołach.

Za:
:diamond: szybciej się uczymy, trafaimy na więcej sytuacji które później możemy przeanalizować po sesji.
:spade: nie nudzimy się, na kilku stołach łatwiej o akcje, zwłaszcza na FR, utrzymujemy koncentracje.
:heart: więcej zarabiamy, wyrabiamy większy rackback/pkt bonusowe- dzięki temu mam dostęp do bardziej zaawansowanych materiałów na PS.

Przeciw:
:club: trudniej wyłapywać leaki przeciwników, pisać na nich notki.
:spade: mamy mniej czasu na zastanowienie podczas trudnych sytuacji, wiadomo jak nie ma akcji to na wszystkich stołach a jak już jest to na kilku na raz :D :heart: do multitablingu potrzebny jest już jakiś poziom żeby nie palić kasy.

Ad4:
Opisz w 4-5 zdaniach, kiedy można myśleć o dokładaniu większej ilości stołów do sesji.

Pamiętajcie, by znaleźć harmonię między jakością a ilością, jest to klucz do sukcesu. Nie grajcie zdekoncentrowani, zmęczeni, pilnujcie swoich stolików, ich ilość oraz jakość.

Stoliki możemy/powinniśmy dokładać jeżeli zaczynamy się nudzić, tracimy koncentracje i zaczynamy grać fancy. Niestety są pewne ograniczenia, jak np.skill bądź sprzęt. W moim przypadku gra na lapku z monitorem ok 14 cali nie jest zbyt łatwa, układam stoliki w tile dlatego ogranicza mnie monitor.
Największa liczba stolików na których grałem to chyba 12, ale to tylko taki jednorazowy wyskok dla sprawdzenia jak to wygląda..a wygląda słabo, komputer zamula, hud jest słabo czytelny i zdarzało się że kończył się time bank. Standardowo gram na 5-8 stolikach w zależności od mojego samopoczucia i od jakości stolików. Jak nie czuje się na siłach spokojnie mogę grać tylko na 2-3 najbardziej dochodowych stolikach w których nawet moja b i c-game jest dochodowa :f_pleased:

Dobra to chyba na tyle, za dużo to nie zdrowo, miało być krótko.

Podsumowanie:

Ta lekcja nie nauczyła mnie nic xD bo to co chce osiągnąć przy selekcji stolików osiągam już od kilku tygodni.

Moje selekcja stolików polega na wyszukiwaniu stolików głównie z turystami oraz multitablerami- chodzą parami gnoje :D
Kolejkuje/otwieram ok. 10 stolików wyszukanych przez tableScan turbo. Czasem widzę od razu czy stolik mi odpowiada, a czasem rozegram kilkanaście rąk i decyduję czy zostawiam ten stolik do sesji, czy może zmieniam na inny.. Pół godziny i można grać na fajnych stolikach _ugly:

Reply
Thorek

Do lekcji V

Ładnie opisałeś tutaj grę na nita i cs-a, tak samo jak temat 2a. Co do notatek, to wszystko ok, jednak mam jedno ale. Czy rzeczywiście stostujesz taki system notatek, czy wynikało to z treści zadania i przedstawionego arta. Generalnie skrotowe zapisywanie jak najwiekszej ilosci informacji jest ważne, niemniej warto takie rzeczy ustawiać też pod siebie i wypracować sobie własny system notatek, żebyś po kilku dniach nie zastanawiał się co napisałeś i nie wchodził podczas rozdania do arta :). Lekcje V uważam za dobrze zrealizowaną i cieszę się, że spodobały ci się możliwości equilaba.

Reply
Najczarniejszy

Tak, jak używam notatek to stosuje kilka skrótów zaczerpniętych z PS do opisania zozdania, no i czasem w nawiasie lubię podkreślić co zrobił rywal ;)
Czasem pisze po prostu notke typu "Bet only 4value", albo coś w stylu "gracz potrafi 3 i 4 bet bluffować" :facepalm:

Dzisiaj 14h pracy więc pora na odpoczynek, śmigam do baru. :f_cool:
Pzdr!

Reply
Thorek

U wielu z was pojawił się temat nudy, ale ja tutaj widzę bardziej problem mindsetowy niż kwestie za multitablingiem. Co do szybszej nauki, to owszem mamy więcej spotów do analizy, ale jednocześnie nasze decyzje stają się bardziej automatyczne, co trochę hamuje ten rozwój.

Reply
Najczarniejszy

Problemy midsetowe na pewno jeszcze mam, chociaż na pewno nie w takim stopniu jak np.w grudniu ;) lubię filmiki lechrumskego więc prędzej czy później będę bardziej świadomy w tych kwestiach.
Nuda to być może za dużo powiedziane :f_eek:, jednak jestem przyzwyczajony do gry na większej ilości stolików, może dlatego tak napisałem, nie wiem. Jak mam otwarty dopiero jeden, bądź dwa stoły to czasami jeszcze szperam w przeglądarce, czasem przeglądam jeszcze forum czy coś :f_ugly: a koncentracja jest w dużym stopniu zależna od higieny gry, w jakim stanie oraz z jakim nastawieniem siadam do sesji.

Dzisiejszy dzień miałem przeznaczony na odpoczynek od pracy i nauki, co prawda nie obyło się bez 2 filmików z ps :D ale bez specjalnej analizy, takie oglądanie dla przyjemności. Przed chwilą wróciłem od dziewczyny, po drodze rozkminiałem o promocji, nie to żebym był results oriented, ale chętnie dowiem się jakie dostałem ocenki za poszczególne lekcje. :D

Dzięki Thorek za feedback oraz za poświecenie w rozszyfrowaniu moich postów, mam nadzieje że nie potrzebowałeś enigmy, z tego co wiem to talentu do pisania nie posiadam :pokerface:.
Dobra promocja, +dla was coachów za dobry pomysł oraz za wykonanie. Czuję się zobligowany żeby powoli zacząć miażdżyć mikro limity _pleased: niedziela minęła, nie ma opierdalania się trzeba coś zagrać.

Reply
Najczarniejszy

Najdłuższa sesja w tym miesiącu :>

I największy pot tej sesji vs mega ryba busted

Spoiler

Nie sugerujcie wielkością moich podbić, celowe i jak najbardziej świadome value bety _cool:

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.04(BB) Replayer
SB ($5.47)
BB ($1.26)
UTG ($17.78)
Hero ($15.05)
UTG+2 ($4.10)
MP1 ($4.04)
MP2 ($7.60)
CO ($4)
BTN ($2.53)

Dealt to Hero A♣ A♥

UTG raises to $0.16, Hero raises to $0.84, fold, fold, fold, fold, fold, fold, fold, UTG calls $0.68

FLOP ($1.74) 4♠ 8♠ 7♣

UTG checks, Hero bets $14.21 (AI), UTG calls $14.21

TURN ($30.16) 4♠ 8♠ 7♣ T♣

RIVER ($30.16) 4♠ 8♠ 7♣ T♣ Q♠

UTG shows T♠ K♠
(Pre 18%, Flop 38.8%, Turn 31.8%)

Hero shows A♣ A♥
(Pre 82%, Flop 61.2%, Turn 68.2%)

UTG wins $29.16

Reply
Najczarniejszy

2 miesiące przerwy, mało co klikania po przegamblowaniu połowy rola na NL10 FR :rage: :rage: :rage: :rage:

Stwierdzam short handy bo traffic i fisharnia.

Reply
Najczarniejszy

Napisane przez Najczarniejszy
2 miesiące przerwy, mało co klikania po przegamblowaniu połowy rola na NL10 FR :rage: :rage: :rage: :rage:

Stwierdzam short handy bo traffic i fisharnia.

Hmm ~5 miesięcy przerwy, gram teraz SH ;>
Obecnie poziom na party zadowala, duużo ciekawych odmian ryb.

Wykresik, pogrywam od mniej/więcej od końca listopada:

Spoiler

Jestę luckboxę

A teraz spadam do pracy.

Reply
Najczarniejszy

Mały update ;) Po dzisiejszym farceniu mogę shootować NL10 z 25bi, mam nadzieje że EV będzie dalej po mojej stronie. Masa popełnianych przeze mnie błędów, tilt i mimo to wariancja pozwala mi na powolny profit. :f_love:

Update wykresu:

Spoiler

Myślę że można się spodziewać długo długo nic.. chyba że coś przyfarce na dyszkach. :P

Reply
TuRade

O widzę, że podobnie jak ja powrót po dłuższej przerwie i tez zmiana na SH :fdrink No też wydaje mi się, że jest tam masa fishy. To jak zaczynasz NL10 to napewno się w najbliższym czasie spotkamy przy stołach ;)

GL!

Reply
Najczarniejszy

cz
Malutki update, Ev dalej wnosi mnie na + więc biedy nie ma :f_grin:
Pokerowo jest słabo, mało gram i jeszcze mniej analizuje rozdania, mam marny hand reading, i gram bez planu na rękę. Mam nadzieje że to się zmieni ;P Dobrze że przynajmniej jestem świadom tego jak mało potrafię, pocieszający jest fakt że goście na NL10 też nie wiele wiedzą z gierki. Coś tam poczytali, coś obejrzeli i klikają.

Wykres:

Volume marny więc i wykres nie miarodajny, cieszy mnie jedynie tendencja wzrostowa. ;) Jak widać są gorsi ode mnie!!
Na początku wykresu spazz gonił spazz, lvlowanie i 3barrelbluffy. Nie wiele brakowało i musiałbym zejść pokornie niżej.

Poza pokerowo mogę pochwalić się że zacząłem znowu coś się ruszać, a dokładnie coś próbuje biegać. Na razie bez większego celu, bieganie dla biegania. Tzn. jestem świadomy że to jest mega +EV i to wystarcza żeby mnie zmotywować. Od 24 stycznia przebiegłem 66km, głównie w ciężkich warunkach, śnieg, lód, atakujące psy i 2 pary słuchawek zjebane ;/ pasowałby oddać do reklamacji badziewie. No ale reklamować pchełki za 20zł ?( jeszcze mnie nie poje***
Z góry polecam programy trackujące (w moim przypadku na smartfona z androidem). Można wyłapać jakieś swoje leaki na początku ;>

Na koniec tego smęcenia gratis dla tych którzy się tu przypadkiem znaleźli ^^

Spoiler

Jak nie zacznę przegrywać to pewnie odezwę się za jakieś 10k hands : P

Reply
Najczarniejszy

Obrażam się na party poker, zleciłem wczoraj wypłatę większości rolla (zostawiłem sobie kilkanaście $ na NL w razie długiego oczekiwania na kasę) 340 zielonych pkt rankingowych wraca na netka.

Wykres NL2-NL10 SH:

Reply
Netcod

raczej nie:/ bo kaśke stracą nie pozwalają na coś takiego

Reply
Najczarniejszy

No i super, założyłem konto na William hillu, ofc zrobiłem błąd, literówkę, mam już wpłacać dolarsy a tu widzę swoje imię Gzezgorz ;) myślę zaje..

Robie drugie konto, wszystko ładnie ale znowu błąd, muszę zmienić login, ofc część danych sama się zmienia na defaultowe, a część pozostaje, no i ładnie uzupełniam po raz trzeci, zatwierdzam, konto założone. Dane OK, już mam wpłacać i widzę walutę.. w EURO :ayfkm: ja pierrr. chat do supportu, pytam czy mogą zmienić moje konto na $, dowiedziałem się że:
Richter: I'm sorry but that is not possible because you are under PokerStrategy. This is not allowed under this affiliate.

Poza tym że popełniłem błąd, podoba mi się ten support. Czekałem minute na odp. Spoko jak na niedziele :P

Pytałem się go jeszcze czy nie wie ile przewalutowanie, to pisał że muszę się Netellera zapytać. Z tego co wiem to chyba 3% co daje na 300$ stratę 9$, przy wypłacie/wypłatach znowu bd płacił, to na starcie przegrywam praktycznie bi ;/
Hmm jest sens grać w tych euro czy lepiej w dolarach na innym roomie z tej sieci??

Poza pokerowo: pierwsze 100km biegu za mną :f_pleased:
Myślę że w najbliższym czasie muszę wyznaczyć sobie cele biegowe, może jakiś plan ćwiczeń, brzuszki etc.

Reply

na pewno da sie zmienic, ja mialem walute euro jak gralem u buka, poprosilem Pania z LC zeby usunela mi konto i czy moge zalozyc w $. zalozylem i jest git

Reply
Najczarniejszy

Napisane przez esiok6
na pewno da sie zmienic, ja mialem walute euro jak gralem u buka, poprosilem Pania z LC zeby usunela mi konto i czy moge zalozyc w $. zalozylem i jest git

Thx, szkoda że koleś z supportu mi nie podsunął tego pomysłu ;/ wczoraj już przelałem hajsy i zapłaciłem za przewalutowanie.

Co do softu, to jak na razie z nim walczę. Nie jest łatwo przestawić się na te gierki, soft party bardziej mi się podobał, mam nadzieję że się jeszcze przekonam do WH.

Reply
Najczarniejszy

Po ostatnich dwóch sesjach sesjach na WH jestem lekko zdegustowany :ayfkm:
Szczęście które miałem na PP odwróciło się w drugą stronę i dostaje solidny wpierdol, co prawda od fiszy których tu nie brakuje, jednak płacz nie płacz tilt mnie nie opuszczał..w zasadzie dalej jestem na tilcie po wczorajszym.

Moje piękne spazzy no 1:

NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($10)
BB ($20)
UTG ($5.60)
UTG+1 ($12.24)
CO ($13.09)
Hero ($10)

Dealt to Hero A♥ 8♥

fold, fold, CO calls $0.10, Hero raises to $0.40, fold, BB calls $0.30, CO calls $0.30

FLOP ($1.25) A♦ 5♥ 3♥

BB checks, CO bets $0.10, Hero raises to $0.90, BB raises to $2.40, CO folds, Hero calls $1.50

TURN ($6.15) A♦ 5♥ 3♥ A♠

BB bets $3.07, Hero calls $3.07

RIVER ($12.29) A♦ 5♥ 3♥ A♠ K♠

BB bets $14.13 (AI), Hero calls $4.13 (AI)

Limper to fisz 58/6 a BB to luźny reg 25/21 z bb calluje ok 12(6% 3betuje vs steal). Biorąc pod uwagę możliwą obecność fisza w puli może to być nawet szerszy zakres.

Drugie rozdanie:

Hero ($10)
BB ($11.70) Tight Reg 19/16
UTG ($26.99) Fish 63/21
UTG+1 ($11.26)
CO ($6.35) Fish 41/3
BTN ($9.95)

Dealt to Hero 6♣ 6♥

UTG raises to $0.35, fold, CO calls $0.35, fold, Hero calls $0.30, BB calls $0.25

FLOP ($1.40) 8♥ 6♠ 9♥

Hero bets $1.40, BB folds, UTG calls $1.40, CO calls $1.40

TURN ($5.60) 8♥ 6♠ 9♥ 7♥

Hero checks, UTG bets $25.24 (AI), CO calls $4.60 (AI), Hero calls $8.25 (AI)

RIVER ($26.70) 8♥ 6♠ 9♥ 7♥ 4♦

UTG shows A♠ T♦
(Pre 32%, Flop 4.0%, Turn 0.0%)

CO shows K♥ T♥
(Pre 26%, Flop 30.3%, Turn 73.8%)

Hero shows 6♣ 6♥
(Pre 42%, Flop 65.7%, Turn 26.2%)

UTG wins $6.81
CO wins $18.11

Kolejny spazz na tilcie:

Grabbed by Holdem Manager
SB ($10)
Hero ($11.69)
UTG ($6.70)
UTG+1 ($9.38) 37/5 30% Afq
CO ($42.24)
BTN ($10.71)

Dealt to Hero 9♣ 9♠

UTG calls $0.10, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $0.60, UTG calls $0.50

FLOP ($1.25) 5♣ 4♥ A♣

Hero bets $0.62, UTG calls $0.62

TURN ($2.49) 5♣ 4♥ A♣ 8♠

Hero checks, UTG bets $1.24, Hero calls $1.24

RIVER ($4.97) 5♣ 4♥ A♣ 8♠ 9♥

Hero checks, UTG bets $4.24 (AI), Hero calls $4.24

Hero shows 9♣ 9♠
(Pre 81%, Flop 67.6%, Turn 0.0%)

UTG shows 7♠ 6♠
(Pre 19%, Flop 32.4%, Turn 100.0%)

UTG wins $12.56

Bez komentarza.

Jeszcze spokojnie z dwa spazzy z wczoraj mógłbym znaleźć. Poza tym soft pomagał rybką i dostałem też kilka kiepskich niespodzianek na river.

Podsumowując muszę się ogarnąć i zacząć coś myśleć, bad beatów nie bd wrzucał, to nie ma sensu. Jeśli zagrałbym dobrze straty byłby o połowę mniejsze, pewnie uniknąłbym tiltu itp.
Dorzucę jeszcze wykres. Druga sesja zaczyna się w okolicach 1380 rozdania, takich wahań mój bankroll jeszcze nie przeżył :P

Spoiler

Gratis song, widziałem na innym, zacnym blogu taki oto kawałęk.

Z racji zjebanej gry, zezwalam na hejty w stosunku do mojej osoby ;)
Pzdr.
kurrrrrwww :ayfkm:

Reply
Najczarniejszy

Skill?

Spoiler

Nie sondze!!

Ofc dalej nie wyszedłem z nano limitów, wykres NL4/NL10 które shootuje od kilku dni od 10bi _ugly:

Reply
Najczarniejszy

Spoiler

Odkopie bloga.
Mam nowe cele, za równo pokerowe jak i poza pokerowe.
:spade:Chciałbym uciułać $$ na jakieś fajne auto, o ile nasz rząd nic nie wprowadzi w najbliższym czasie. Cel słaby i być może jeszcze go wyeliminuje. Dlaczego słaby? Słaby, ponieważ czysto materialny, nie do końca zależny ode mnie, poza tym może samochód nie będzie mi, tak potrzeby jak teraz, w obecnej pracy

:club:Zdobędę skilla gracza wygrywającego na NL50 - at least/przestane być :f_ugly:
Tak..mmhhmm. Przyda się odrobina analizy, nauki oraz duużo więcej gry, BRM będę przestrzegał dopiero od NL25. Obecnie gram głownie kiedy jestem zmęczony po pracy w tyg, i w weekend często na kacu. Więc muszę poprawić znacząco moją grę, bo rzadko kiedy będzie mi dane grać swoje A-game.

:heart:Zrobię potrzebne mi uprawnienia (zdobędę środki ok.10 000 zł)
Ważny cel poza pokerowy, który w zasadzie może znacząco wpłynąć na moją przyszłość.

:diamond:Będę dbał bardziej o zdrowie. Z uwagi na pogodę oraz natłok pracy, oraz lenia. Przestałem biegać, mam nadzieje że jeszcze tej zimy wrócę do treningów, w innej formule i z inną częstotliwością. Od grudnia zaczynam siłownie/basen, trzeba zrzucić trochę bębna i zrobić zestaw festyn: klatka+plecy+barki.
Muszę też zmienić chociaż odrobinę nawyki żywieniowe, nie będzie łatwo zacząć (<3 pizza)

No i jeszcze z 10 pomniejszych celów które zachowam dla siebie, pisał będę raczej rzadko, blog tak jak kiedyś tak i dzisiaj bardziej dla siebie niż dla was.

Kiedyś, gdzieś tam, wcześniej miałem już jakieś cele z których większość zrealizowałem. Teraz będzie podobnie, dodam jeszcze będę grał głównie zoom 6max oraz zwykłe 6maxy.
Będzie to moje trzecie podejście do pokerka, grałem głównie w zimowe miesiące, rok temu szło mi nieźle na nl10 ,ale z przyczyn osobistych musiałem przerwać grę, wypłaciłem rolla. Wpłaciłem kilka $ gdzieś końcem września, zrobiłem z tego jakieś 380$, nie wiem dokładnie bo straciłem bazę. Oczywiście lecę nad EV...2BI _cool:

Reply
Najczarniejszy

Ok, mam trochę czasu więc napiszę krótkie podsumowanie ostatnich dwóch miesięcy.
Jako że borykam się obecnie z małym downswingiem w pokerze jak i w real live, wrzucam wykresy na osłodę < :f_love: jestę luckboxę >

X

XI

W tym miesiącu postaram się zagrać z 35k tudzież poświęcić kilka godzin na analizę swoich rozdań.
Postaram się wrzucić też jakieś rozdania do oceny, jak się farci i samo się gra to się nie chcę. W tym miesiącu na 4,5k rozdań byłem już 7bi na minusie, więc będzie co odrabiać. Standardowo grałem na zmęczeniu, jak zawszę.

Poza pokerowo mam problemy w pracy więc w niedługim czasie mogę mieć dużo czasu na grę _ugly: Od poniedziałku uczęszczam na siłkę, wczoraj miałem takie zakwasy że ledwo łaziłem, ale jak z wszystkim, najtrudniej jest zacząć. Do bodybulding challenge nie przystąpię, bo nie będę wrzucał zdjęć swojego bembna jak co nie którzy.

Cele na ten miesiąc to:
-jw volume 35k
-dobrze przepracować miesiąc na siłce, trzymać się jakiegoś planu treningowego
-więcej "gotować", ograniczyć żarcie z knajp
-nie upijać się
-szukać nowej pracy :f_confused:

Reply