Jak już przyszedł run w loterii to dlaczego nie do końca! ![]()

Dzisiaj nagiąłem swój BM i zagrałem w Pokerbreak Cup z wpisowym 5 Euro, udało się wykręcić życiówkę i wygrać 89 Euro za 6 miejsce
Dodatkowo zgarnąłem 3x bounty (3x10T euro) za głowy graczy pokerbreak: Kapustary, Kejsi i Bąbel, także udane mikołajki
pozdrawiam!

:nh:. Tak trzymać! Moze jednak S&Go +mtt czasami, lepiej ci leżą niż cash widzę.
W każdym razie dalszych sukcesów!!!

Update 3
Ilość rozegranych turniejów: 20
Typ gier: SnG/MTT
Zysk/strata: +127,82$
Aktualny bankroll: 257,95$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3
Nie no kolego zmieniles ustawienia i od razu konkretne wyniki!! BRAWO !!!! tak trzymac. ♠_biggrin:♠_biggrin:♠_biggrin:
Zmieniam nazwę bloga! BLOG BILARDOWY Jest to hobby które pojawiło się dużo wcześniej niż poker i cały czas jest ze mną, myślę że już ok 8 lat, bilard - w charakterze sportowym tzn. trenuję i biorę udział w turniejach. Napiszę jak zacząłem grać, jakie mam osiągnięcia, będę też opisywał relacje z turniejów i sposoby treningów, a także o podobieństwach bilard vs poker. Więcej w następnym wpisie...

----- pokerowo:
Nie ma nic przyjemniejszego niż massive chip lead w turnieju
to jest dla mnie główna przewaga Sng/Mtt nad cash, bycie na stoliku finałowym gdzie odczuwamy duże emocje w związku z pay-jump'ami, czego grając w cash ciężko doświadczyć.
Dzisiaj wreszcie wskoczyłem na FT 180, troszkę niedosyt ponieważ odpadłem strit na strit, nie wiem może ktoś się wypowie czy było to do zrzucenia. W związku z tym że zdobyłem silver status, obejrzałem dzisiaj pierwszy filmik treningowy z działu SNG 45 turbo i non turbo, mam nadzieję że taka forma treningu będzie rozwijała moje umiejętności. Planuję też zakupić monitor by móc grać więcej stolików niż 6, co myślicie o takim wynalazku? klick
Spoiler
Poker Stars, $0.91 Buy-in (800/1,600 blinds, 150 ante) No Limit Hold'em Tournament, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
SB: 123,491 (77.2 bb)
Hero (BB): 30,095 (18.8 bb)
MP: 67,424 (42.1 bb)
CO: 45,312 (28.3 bb)
BTN: 3,678 (2.3 bb)
Preflop: Hero is BB with 9
J![]()
2 folds, BTN raises to 3,528 and is all-in, SB calls 2,728, Hero calls 1,928
Flop: (11,334) 7
Q
T
(3 players, 1 is all-in)
SB checks, Hero bets 3,740, SB calls 3,740
Turn: (18,814) K
(3 players, 1 is all-in)
SB bets 9,407, Hero raises to 22,677 and is all-in, SB calls 13,270
River: (64,168) 4
(3 players, 2 are all-in)
Results: 64,168 pot
Final Board: 7
Q
T
K
4
SB showed J
A
and won 64,168 (34,073 net)
Hero showed 9
J
and lost (-30,095 net)
BTN showed 2
Q
and lost (-3,678 net)

Grałem kiedyś zawodowo w bilard, także będę śledził , co tam się dzieje w świecie bilarda.
Udało się domknąć:f_drink:, całe FT ostatnia pozycja, szczurowanie i gra na shorcie ale udało się dotrwać do końca, sporo szczęścia, flipki siadały, cieszy wygrana w HU gdzie zaczynałem ze stratą do rywala w stosunku 4/1 w żetonach, udało się podwoić i zrównać stacki a potem to skubałem go po kilka żetonów przez 30 min ![]()
udany blefik:coolface:
Spoiler
Poker Stars, $1.35 Buy-in (1,250/2,500 blinds, 250 ante) No Limit Hold'em Tournament, 2 Players
BB: 82,159 (32.9 bb)
Hero (SB): 52,841 (21.1 bb)
Preflop: Hero is SB with 5
4![]()
Hero completes, BB checks
Flop: (5,500) Q
K
A
(2 players)
BB checks, Hero checks
Turn: (5,500) 3
(2 players)
BB checks, Hero checks
River: (5,500) 9
(2 players)
BB bets 3,465, Hero raises to 10,000, BB folds
Results: 12,430 pot
Final Board: Q
K
A
3
9
BB mucked and lost (-6,215 net)
Hero mucked 5
4
and won 12,430 (6,215 net)

Update 4
Ilość rozegranych turniejów: 37
Zysk/strata: +59,13$
Aktualny bankroll: 317,08$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4
-----
Główny profit w tym tygodniu przyszedł z wygranych 2 turniejów Double or Nothing za 10 Euro (miałem 3 tickety x 10 Euro wygrane za bounty). Wygrana jednego to 18,20 Euro. Gra sprawia przyjemność, bankroll rośnie i trzeba się cieszyć
Zamówiłem właśnie sobie monitor 24" więc w najbliższym czasie poker wciągnie mnie jeszcze bardziej, pozdrawiam! ♠_thumbsup:
Skoro blog bilardowy to pasuje coś napisać o moim hobby
Zacząłem grać, traktować poważniej bilard ok 6 lat temu, jeszcze wcześniej jako dzieciak miałem pierwszą styczność z tą grą będąc u wujka w odwiedzinach, który posiada stół bilardowy w domu. Już wtedy byłem zafascynowany. Gra, której oddaje się z przyjemnością i staram się być lepszy w każdej wolnej chwili.
Bilard z pewnością uczy precyzji i koncentracji. Pobudza wyobraźnię i zmusza do przewidywania. Chcąc nie chcąc przypomina prawa fizyki i geometrii. W trakcie turniejów niezwykle ważny jest mindset (jak w pokerze) np. po spudłowaniu bili czy pechowym faulu, nie można się załamywać, trzeba być w stanie grać swoją najlepszą gierkę co nie jest takie oczywiste. Psychika i umiejętność koncentracji odgrywa ogromną rolę jeśli umiejętności zawodników są zbliżone. Znany bilardzista powiedział że w tym sporcie liczy się przede wszystkim (podał wartość procentową): w 85% - ciężki trening, 10% - psychika, a tylko 5% talent. Zapewne większość sportów ma podobny rozkład procentowy wymienionych elementów ale jak oglądamy chociażby popularne na kanale Eurosportu relacje snookerowe (odmiana bilarda) widząc z jaką łatwością zawodnicy wbijają bile i kończą układy na stole myślimy że to musi być talent, nie zdajemy sobie sprawy ile wysiłku potrzeba żeby dojść do takiego poziomu. Podobnie w pokerze, żeby wygrywać z "łatwością" żetony i wspinać się po stawkach trzeba naprawdę mnóstwo pracy.
Ok troszkę zboczyłem z tematu.. to może przedstawię kilka swoich skromnych sukcesów do tej pory:
- 1m. w turnieju "Predator Cup", wygrany kij wartości 1200zł;
- 1m w turnieju GP Gór Świetokrzyskich, wygrany zegarek ale nie wiem jakiej wartości
ok 600zł
- 1m. w turnieju regionalnym 500zł;
- 17m. w Mistrzostwach Polski 2015 Amator Challenge w Łodzi (224 startujących w finale, ponad 1k w eliminacjach regionalnych)
- awans drużynowo do Bilardowej Ekstraklasy polskiej ligi w 2013 r.

Oczywiście poziom polskiej czołówki bilarda w Polsce jest kosmiczny, jesteśmy potęgą bilardową w Europie dlatego granie na Mistrzostwach Polski czy ogólnopolskich turniejach Pol-Tour to narazie abstrakcja dla mnie ale sama rywalizacja w turniejach regionalnych daje mi mnóstwo satysfakcji.
Podzielę się z Wami filmikiem przedstawiającym przykładowy trening bilardowy: (tak to ja
)
Ćwiczenie polega na wbijaniu w odpowiedniej kolejności bil od 1 do 10, ćwiczenie uważa się za zaliczone gdy 5x z rzędu (5x 10bil) wbijemy wszystkie bile w odpowiedniej kolejności bez pomyłki (ekstremalnie 10x z rzędu)

-------
pokerowo

Update 5
Ilość rozegranych turniejów: 51
Zysk/strata: -2,08$
Aktualny bankroll: 315,00$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 5
----
Najbardziej szkoda w tym tygodniu FT 180, przy 3 left taki o to badbeat praktycznie na zwycięstwo, auć
Spoiler
Poker Stars, $0.91 Buy-in (1,500/3,000 blinds, 300 ante) No Limit Hold'em Tournament, 3 Players
SB: 105,266 (35.1 bb)
Hero (BB): 81,972 (27.3 bb)
BTN: 82,762 (27.6 bb)
Preflop: Hero is BB with Q
A![]()
BTN folds, SB raises to 12,000, Hero raises to 81,672 and is all-in, SB calls 69,672
Flop: (164,244) 8
6
J
(2 players, 1 is all-in)
Turn: (164,244) A
(2 players, 1 is all-in)
River: (164,244) 6
(2 players, 1 is all-in)
Results: 164,244 pot
Final Board: 8
6
J
A
6
SB showed 6
A
and won 164,244 (82,272 net)
Hero showed Q
A
and lost (-81,972 net)
To był mój pierwszy rok gry w tą piękną grę jaką jest poker, bardzo udany rok, po pierwsze zakochałem się w tej grze od pierwszego wejrzenia, a po drugie zanotowałem profit, co prawda nie duży ale dla mnie jest miłym dodatkiem do pensji w pracy
zwłaszcza że traktuje pokera typowo rekreacyjnie.
+ 470$ - turneje pokerstars

+ 40$ - stellary pokerstars
+ 185$ - cashówki pokerstars NL2 + NL5
Spoiler

+ 40$ - 888
+ 127$ - william hill
Razem wyszło 862 $ na plusie.
Cele na 2016 rok:
ukończyć wyzwanie w MBC
rozegrać 5000 SNG (180 1$ i 90ko 1,5$)
zbudować roll na MTT
szkolić się i podnosić umiejętności pokerowe
zagrać w turnieju live
W 2016 życzę wszystkim:
Szczęśliwych riverów, wielu frajerów
dużych bankrolli, karet do woli,
zdrowia psychicznego, układu najlepszego,
finału WSOP-a oraz Royala z flopa
Miły prezent od PS
Spoiler

------

Update 6
Ilość rozegranych turniejów: 30
Zysk/strata: +5,49$
Aktualny bankroll: 320,49$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 6
Cel na przyszły tydzień to ostry GRIND Sng na Titanie i powalczenie w cotygodniowej klasyfikacji leaderboard SNG
nie będzie łatwo bo widziałem kilku rzeźników grających tam codziennie po pół dnia ale celuję w pierwszą 10
Wish me luck
W tym tygodniu grałem Sit&Go'ły na Titanie by powalczyć o fajny profit z tabeli tygodniowej SnG leaderboard.
Zająłem 4 miejsce i dostałem za to 70 $, dodatkowo 3,89 Euro rakeback'u tygodniowego i 5 Euro rakeback'u powitalnego.
Na gierkach wyszedłem na -2,79 Euro po rozegraniu 1628 sztuk co dało łącznie profit po przeliczeniu euro na talary: +76.64 $.
Nie grałem jakoś specjalnie dobrze, ogólnie jest tam duży rake: 10% dony 6 osobowe i 20% micro SNG 6 i 9 os, byłby pewnie mały plus ale kilka razy grając w pracy musiałem odejść od stołów na parę minut i byłem sit-outowany i wyblindowywany na 10-12 granych stołach.
Cele na przyszły tydzień:
Rozegrać 50 SNG na P* (90 i 180 os.)
Rozegrać 10 micro MTT na 888 i Titanie
Obejrzeć 1 trening i zrobić notatki
Na koniec to, co wszyscy lubią najbardziej
trochę liczb i wykresów:

Spoiler

Spoiler

----

Update 7
Ilość rozegranych turniejów: 1628
Zysk/strata: +76,64$
Aktualny bankroll: 397,13$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 7
Kurde, nigdy bym nie pomyślał, że można się wdrapać do tego leaderboardu grając sity za 0.10 i 0.20E :f_thumbsup:. Może któregoś tygodnia też spróbuję :). Rake rzeczywiście jest potężny, zaczynając przygodę z 770 grałem je głównie i mając prawie 70% ITM byłem na minusie.
Napisane przez vandervelde12
Kurde, nigdy bym nie pomyślał, że można się wdrapać do tego leaderboardu grając sity za 0.10 i 0.20E :f_thumbsup:. Może któregoś tygodnia też spróbuję :). Rake rzeczywiście jest potężny, zaczynając przygodę z 770 grałem je głównie i mając prawie 70% ITM byłem na minusie.
Pewnie próbuj! Daj znać jaki masz nick na Titanie
Napisane przez kamlv
od jakiego poziomu vip sa te bonusy co 5e ?
to jest bonus powitalny dla każdego, szczegóły tutaj
200 % bonusu od wpłaty, mam w sumie do uwolnienia 60 Euro, pozdrawiam:f_drink:
Zapisałem się do konkursu: 2 cele na nowy rok do 29 lutego.
Oto moje:
1. Cel pokerowy - Rozegrać 1000 SNG na P* (format: 180 os. non-turbo i 90 os. KO non-turbo)
Jest to cel związany z moim celem rocznym, powinno mnie to zmotywować jeszcze bardziej do grindu.
2. Cel niezwiązany z pokerem - Przepłynąć na basenie łącznie 10 km do 29 lutego (1 długość basenu to 25 m)
Zawsze lubiłem pływać, zwłaszcza po kontuzji kolana była to świetna forma rehabilitacji, przepłynięcie kilkunastu długości basenu ciągiem nie sprawiało mi nigdy problemu, przynajmniej parę lat temu. Pamiętam też że potrafiłem przepłynąć jedną długość basenu pod wodą czyli 25m. Ten cel ma mnie zmotywować do powrotu do tej zdrowej formy rekreacji. Dzisiaj prawdopodobnie wybiorę się na pływalnie i zakupię karnet.
Obecnie:
1. 15/1000
2. 0 m/10000 m

Napisane przez Spiderro
Powodzenia w podboju sng i będę zaglądał. Pozdro.![]()
Dzięki, przyda się bo nowy rok zaczyna się kiepsko.
Na początek rozliczenie z celów tygodniowych:
Rozegrać 50 SNG na P* (90 i 180 os.) - rozegrałem 34 sztuki, zaledwie 4x w kasie i tylko jedno 3 miejsce spowodowało stratę -17,65$
Rozegrać 10 micro MTT na 888 i Titanie - rozegrałem dokładnie 10 sztuk MTT, 1 semiFT w turku za 1E na titanie, strata: -7$
Obejrzeć 1 trening i zrobić notatki - obejrzałam sesję treningową Wombata, dodałem statystykę AFq do swojego Hud'a pokazującą agresję graczy, dzięki statystyce wiemy kogo betować a komu lepiej dać się wystrzelać.
Więcej o tej statystyce: tutajUpdate 2 cele:
1. 34/1000.
Będę musiał przyspieszyć znacząco by wyrobić się do 29 lutego.
2. 450 m/10000 m
W piątek zaliczyłem pierwszą wizytę na basenie, zakupiłem karnet na 20 wejść i przepłynąłem 18 długości basenu, trochę za dużo jak na pierwszy raz po długiej przerwie ponieważ do dzisiaj mam duże zakwasy na ramionachale jak boli to znaczy że wysiłek był konkretny.
Cele na przyszły tydzień:
Rozegrać 100 SNG na P* (90 i 180 os.)
Rozegrać 15 MTT na 888 i Titanie
Obejrzeć 1 trening i zrobić notatki
Przeanalizować 3 rozdania z własnej gry
---
Update 8
Ilość rozegranych turniejów: 44
Zysk/strata: -24,65$
Aktualny bankroll: 372,48$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 8
Coś wreszcie ruszyło więc można się piwka napić w nagrodę ![]()
Ostatnia ręka w HU:
Spoiler
Poker Stars, $0.91 Buy-in (1,500/3,000 blinds, 300 ante) No Limit Hold'em Tournament, 2 Players
BB: 100,172 (33.4 bb)
Hero (SB): 169,828 (56.6 bb)
Preflop: Hero is SB with 3
T![]()
Hero completes, BB checks
Flop: (6,600) 3
T
J
(2 players)
BB bets 3,000, Hero raises to 10,056, BB raises to 31,155, Hero raises to 166,528 and is all-in, BB calls 65,717 and is all-in
Turn: (200,344) 8
(2 players, 2 are all-in)
River: (200,344) K
(2 players, 2 are all-in)
Results: 200,344 pot
Final Board: 3
T
J
8
K
BB showed J
7