Nie tak dawno, w niemieckiej, angielskiej oraz rosyjskiej społeczności, odbył się pięciodniowy kurs związany z szacowaniem zasięgu open raise. Trening został skonstruowany przez znanego niemieckiego trenera - FaLLout86. Dziś z przyjemnością prezentujemy to szkolenie, w spolszczonej wersji.
Ćwicz codziennie przez 20 minut, a w przeciągu kilku dni poznasz range, jakimi posługują się najlepsi regularsi!
Jaki range powinienem open raisować w konkretnym spocie? Z jakim range powinienem callować czy 3-betować?
Aby odpowiedzieć na te pytania, wybraliśmy kilku najlepszych regularsów z limitu NL400, sprawdzając ich podbicia z kolejnych pozycji.
Skonstruowaliśmy ten kurs w taki sposób, że po jego zakończeniu, powinieneś być w stanie stworzyć własne zasięgi dla swojego limitu. Połączyliśmy statystyki rywali, prezentując je w formie jednego aliasu w Holdem Manager 2, dodając odpowiednie filtry.
Główne założenia treningu:
- Poznanie różnych zasięgów Raise-First-In od najlepszych regularsów NL400.
- Zrozumienie calling range.
- Jakie ręce nadają się do obrony - w zależności od pozycji - po 3-becie.
- Jaki układ boardu jest dla nas najkorzystniejszy, gdy open raisowaliśmy.
- Jaki układ boardu jest dla nas najkorzystniejszy, gdy callowaliśmy.
"Każdy problem stwarza okazję."

Wszystkie analizy zostały stworzone za pomocą Holdem Manager 2. Będzie ci łatwiej, jeśli posiadasz HM2. Jeśli nie masz, nie przejmuj się - po prostu pominiesz kilka ćwiczeń.
UWAGA!
Zapostuj jeśli podoba ci się nasz kurs, lub daj nam znać o przebiegu twojego szkolenia:
"Spróbuję!" – jeśli zdecydujesz się wziąć udział w kursie.
"Ukończyłem X dzień kursu" – gdy tylko przećwiczysz wszystkie 30 zadań z konkretnego dnia kursu!
Oczywiście jesteśmy otwarci również na feedback związany z projektem. Posłuży on przy tworzeniu podobnych kursów w przyszłości.
Jak wypadasz na tle innych członków polskiej społeczności? Dla każdego zadania, jeśli twoja odpowiedź będzie poprawna, kliknij "lajka", a w przypadku odpowiedzi błędnej - "kciuk w dół".
= moja pierwsza odpowiedź jest poprawna
= moja pierwsza odpowiedź jest niepoprawna
Poprzedni trening tego samego autora:
https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?threadid=426259