Przejdź do forum
Twój 20 minutowy tr...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Twój 20 minutowy trening pokerowy - Fold Equity - przegląd

313 Posty
170 Użytkownicy
81 Reakcje
42.3 K Wyświetlenia
SiewcaMordoru

Nie tak dawno, w niemieckiej, angielskiej oraz rosyjskiej społeczności, odbył się tygodniowy kurs związany z liczeniem kombinacji kart. Trening został skonstruowany przez znanego niemieckiego trenera - FaLLout86. Dziś z przyjemnością prezentujemy to szkolenie, w spolszczonej wersji.

Ćwicz codziennie przez 20 minut, a za tydzień nikt nie będzie w stanie oszukać Twojego zmysłu fold equity!

Częstotliwość z jaką folduje twój rywal, to niewątpliwie jedna z najważniejszych ocen, której musisz dokonać przy stołach pokerowych.

Ogólnie rzecz ujmując, fold equity zależy od szeregu czynników:

• Siła twojego własnego range -> im lepiej pasuje on do kombinacji na stole, tym bardziej wiarygodny jest twój blef.
  • Prawdopodobieństwo wystąpienia grywalnej kombinacji u rywala.
  • Game plan przeciwnika oraz częstotliwość zagrywanych przez niego blefów, z gorszymi rękami.
  • Ogólne oceny dotyczące boardu, mogące powodować "levelowanie".
  • Punkt break-even autoprofitu, dla różnych bet sizingów.

Zamieszczamy tutaj kurs, który pomoże ci lepiej zrozumieć i oceniać fold equity. Każdego dnia tygodnia, dostaniesz 30 zadań, które pomogą wyćwiczyć twoje umiejętności w tym zakresie. Skala trudności będzie wzrastać z dnia na dzień. Zauważysz, że po zakończeniu kursu twoja intuicja się poprawi, a ty będziesz w stanie błyskawicznie szacować, czy w danym spocie masz 30% czy może 60% fold equity!

UWAGA!
Zapostuj jeśli podoba ci się nasz kurs, lub daj nam znać o przebiegu twojego szkolenia:
"Spróbuję!" – jeśli zdecydujesz się wziąć udział w kursie.
"Ukończyłem X dzień kursu" – gdy tylko przećwiczysz wszystkie 30 zadań z konkretnego dnia kursu!

Oczywiście jesteśmy otwarci również na feedback związany z projektem. Posłuży on przy tworzeniu podobnych kursów w przyszłości.

Jak wypadasz na tle innych członków polskiej społeczności? Dla każdego zadania, jeśli twoja odpowiedź będzie poprawna, kliknij "lajka", a w przypadku odpowiedzi błędnej - "kciuk w dół".
= moja pierwsza odpowiedź jest poprawna
= moja pierwsza odpowiedź jest niepoprawna

Odpowiedz
Cytat
312 odpowiedzi
imgoingtomirage

:sfishy:

Odpowiedz
Cytat
ONKAM

spróbuję.

Odpowiedz
Cytat
chriskwns

Spróbuję!

Odpowiedz
Cytat
chriskwns

Będzie jakaś forma ćwiczeń jak później w praktyce wykorzystywać tą wiedzę o ilości kombinacji itd ?

Odpowiedz
Cytat
kamilo851

Spróbuję!

Odpowiedz
Cytat
GluttonyMK

Ukończyłem 1 dzień kursu. :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

spróbuję

wykonane

PS: może to być ciekawa alternatywa dla takich leni jak ja

Odpowiedz
Cytat
jamesae

Spróbuję!

Odpowiedz
Cytat
Zielony2009

Spróbuję!

Odpowiedz
Cytat
arthur0093

ukończony 1 dzień :f_grin:

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Spróbuję!

Odpowiedz
Cytat
finek96

spróbuję ! :D

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage

Napisane przez chriskwns
Będzie jakaś forma ćwiczeń jak później w praktyce wykorzystywać tą wiedzę o ilości kombinacji itd ?

Te ćwiczenia są w 99% praktyczne, bo są to sytuacje, z którymi będziesz miał do czynienia na stolikach podczas gry :) W planach są kolejne edycje tego typu ćwiczeń dotyczących różnych aspektów gry, to czy się pojawią zależy od zainteresowania :)

Napisane przez Zielony2009
Spróbuję! A gówno nie od brązu do usunięcia

Niestety, ale nie rozumiem Twojego komentarza. Ćwiczenia te nie mają żadnych ograniczeń statusowych i każdy może wziąć w tym udział. Kolejne zadania będą pojawiać się w kolejne dni tego tygodnia aż do niedzieli włącznie.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
finek96

Ukonczylem. Dziękować pany! ;d

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Zabieram się za to! :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
LukeKazik

A co mi tam, spróbuję :D

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Ukończyłem dzień pierwszy _cool:

Odpowiedz
Cytat

"Spróbuję!"
"Ukończyłem 1 dzień kursu"

Odpowiedz
Cytat
KuroiYami

"Zapostuj jeśli podoba ci się nasz kurs, lub daj nam znać o przebiegu twojego szkolenia:"

:f_drink:

Odpowiedz
Cytat