Skip to forum
Notifications
Clear all

Blog MTT

38 Posts
6 Users
8 Reactions
2,331 Views
dlugassss

Siema.

Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie rozpoczęcie nauki gry MTT, które jak zauważyłem dają mi trochę więcej frajdy niż gry cash. Bloga zakładam w celu większej mobilizacji, postaram się go prowadzić bardziej aktywnie niż ten założony na grach Cash'owych =) Life after death
Jako że jestem zielony w temacie MTT i do tej pory rozgrywałem je sporadycznie oraz bez jakiejkolwiek strategii, będę zaczynał od postaw, opierając się na Kurs dla początkujących - Turnieje MTT.
Planuje grać turki z wpisowym max 1 euro na Titanie. Na jakiś duży volume się nie nastawiam, gdyż więcej czasu chciałbym poświęcić na naukę MTT niż na grę, przynajmniej narazie =)

Do zobaczenia przy stołach:f_drink:

Reply
37 replies
dlugassss

Elo!

Wczoraj obejrzałem I odcinek kursu i od razu wziąłem się za grę efekt tak jak widać:

Reply
dlugassss

Siema. W ostatnim tygodniu obejrzałem wszystkie odcinki Kurs dla początkujących - Turnieje MTT naprawdę pomocne w zrozumieniu, oraz poznaniu strategii turniejowej :f_drink: Rozegrałem też kilkadziesiąt turków w różnych formułach i na różnych platformach, a nie jak wcześniej planowałem tylko na Titanie. Wyników nie mogę pokazać, gdyż raporty z HM2 poszły w piz.., ale wiem że byłem do tyłu =)
Z tego co pamiętam dużo traciłem na rebuyach, więc postanowiłem takich turków z Re-buy narazie nie rozgrywać i na dzień dzisiejszy to wyglądałoby tak:
Będe grał MTT i SNG 45 i 180, Regular, Freezeout, max wpisowe 1$ - 1e planuje na początek pocisąć 100 takich gierek, a potem skonfrontować się z wynikami. Analizę chciałbym przeprowadzać po każdej rozegranej 10 turków, no i dołożyć do tego jeszcze naukę z Kurs MTT dla średnio zaawansowanych - stań się lepszy już teraz! Na dziś to wszystko, Wesołych Świąt!!
a i jeszcze jedno..., kojarzy ktoś może tego gracza na zdj. z tym orginalnym nickiem? xD

Spoiler

Reply
dlugassss

Hej hej :) Jest tu kto? xD

Po ponad półtora rocznej nieobecności na blogu, oraz po dłuższej przerwie w grze postanowiłem wrócić i popchać ten wózek dalej :D Zdarzało mi się coś popykać, ale bez zaangażowania.., było to bardziej klikanie w przyciski dla zabawy niż prawidłowa gra, czasami też zaglądałem na PS poczytać jak sobie radzicie w obliczu nowej ustawy :) itp.
Niedawno doszedłem do wniosku, że pomimo kiepskich wyników w przeszłości gra w pokera sprawiała mi dużo frajdy, dlatego chciałbym zacząć od nowa, a właściwie to już zacząłem...
Na pierwszy ogień poszedł: "Harrington on Holdem tom I", następnie "Strategie texas holdem" aktualnie czytam "Moorman's book of poker" równolegle zacząłem oglądać ponownie Kurs dla początkujących - Turnieje MTT. Wcześniej więcej grałem niż poszerzałem wiedzę, tym razem chcę to zrobić odwrotnie, a w celu zwiększenia motywacji reaktywuję tego bloga :)
A co! Może tym razem się uda:profit:

Pozdro

Reply
dlugassss

Kurs dla początkujących - Turnieje MTT uważam za zakończony. Dopiero teraz zdałem sobie sprawę jak bardzo to przypomnienie było potrzebne. Została mi do dokończenia książka "Moorman's book of poker" a potem chyba wezmę się za "Mental Edge". Chciałbym też ogarnąć Kurs dla początkujących - Turnieje MTT niestety jest od statusu silver a u mnie jedynym podpiętym roomem jest Poker Party na którym gram tylko za darmowe bilety..., może coś wpłacę, tym bardziej że ma być Monster Series z micro - zobaczymy
Od ostatniego wpisu rozegrałem kilka turków na P* Póki co gram z max BI - 1% rola, czyli max - 1.10 $ na dziś :) W sumie dziennie wychodzi mi 5-6 gier i styka. Niestety masa ludzi gra na tych micro..., aczkolwiek ktoś wygrywa, a że startujemy z takim samym stosem, może kiedyś przyjdzie moja kolej :) Wyniki będę wrzucał przy okazji MBC do którego się zapisałem.
Na koniec na poprawę humoru popsutego Bad Beatami oto taka rączka :)

Spoiler

Poker Stars, $0.50 Buy-in (1,250/2,500 blinds, 380 ante) No Limit Hold'em Tournament, 9 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: 25,352 (10.1 bb)
BB: 112,854 (45.1 bb)
UTG+1: 35,222 (14.1 bb)
UTG+2: 53,146 (21.3 bb)
MP1: 71,148 (28.5 bb)
MP2: 1,028 (0.4 bb)
Hero (MP3): 49,770 (19.9 bb)
CO: 171,732 (68.7 bb)
BTN: 186,540 (74.6 bb)

Preflop: Hero is MP3 with K♦: K♣:
UTG+1 folds, UTG+2 raises to 52,766 and is all-in, MP1 folds, MP2 calls 648 and is all-in, Hero calls 49,390 and is all-in, 4 folds

Flop: (106,598) A♦: K♥: 6♦: (3 players, 3 are all-in)
Turn: (106,598) A♣: (3 players, 3 are all-in)
River: (106,598)

Spoiler

6♣: (3 players, 3 are all-in)

Results: 106,598 pot
Final Board: A♦: K♥: 6♦: A♣: 6♣:
UTG+2 showed A♥: J♦: and won 106,598 (56,828 net)
MP2 showed 2♣: T♣: and lost (-1,028 net)
Hero showed K♦: K♣: and lost (-49,770 net)

Reply
Skibcio

Ja bym jednak poszukał albo innego roomu na dokładkę, albo na PokerStars wybierał turnieje z ograniczoną ilością graczy. To 1% BR może okazać się za małe na PokerStars. Zobacz np. bloga djalbert182, no może nie bloga, bo same podsumowania wyników robi, ale gra na kilku poker roomach.

Przy mtt w mbc docelowy br to 5000$, na mtt można czasem jednym turkiem tyle zgarnąć, a chodzi tu o regularność, a nie liczenie na farta ;)

Reply
dlugassss

Hej Skibcio!

Co do MBC cel poprawiłem na 5000 :) Co do dodatkowych platform, to dorzucam Poker Party. Może kiedyś coś jeszcze podepnę, o ile operatorzy nie pouciekają z Polskiego rynku..., do djalbert182 zaglądam no i można powiedzieć że jego wyniki są dla mnie mocno motywujące :)

Reply
jejeejej

Powodzenia i wytrwałości

Reply
dlugassss

UPDATE 1

Ilość rozegranych turniejów: 38
Typ gier: MTT
Zysk/strata: -6,55
Aktualny bankroll: 118,45
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Reply
dlugassss

Zanim zacznę kolejny tydzień turniejowy napiszę parę słów :) Pomimo wyniku minusowego w poprzednim, jestem zadowolony z gry, gra mi się bardzo dobrze - luźno, skupiony lecz nie spięty :) Odpadałem zazwyczaj przez suckouty.
Oczywiście też popełniam błędy i zdaję sobie z tego sprawę że czeka mnie długa praca nad grą oraz nad samym sobą. Zauważyłem, że nie potrafię wyciągać max value ze swoją ręką, ogólnie gra postflop mocno kuleje..., dodatkowo nie umiem stealować, oraz bronić się przed stealem i wiele innych "nie umiem, lub nie potrafię :facepalm: Natomiast plusem jest to iż zaczynam czego dawniej nie robiłem:fouet: oceniać range przeciwnika i to nawet trafnie:appl:

Co do samych gier to w tym tygodniu będę bardziej skrupulatnie wybierał turnieje, z jak najmniejszą ilością osób - mogą być turbo, oraz rebuy - których wcześniej nie grałem, max 4 stoły jednocześnie, BI pozostaje bez zmian, przed każdą kolejną sesją mam zamiar analizować rozdania z poprzedniej, a także wrzucać na forum. To musi wejść na stałe w mój pokerowy żywot :) dodatkowo:

Cele na ten tydzień:
1. Dokończyć książkę "Moorman's book of poker"
2. Rozegrać 40 MTT

Powodzenia przy stołach:f_drink:

Reply
dlugassss

Ręka do analizy - HOT 0,55$ - KK

Reply
dlugassss

Kolejne 3 dni pokerowych zmagań przyniosły dalszy spadek bankrolla :( dlatego postanowiłem zejść z BI do 0,55$, aby nie przekraczać 1% na turniej. Nie martwi mnie to zbytnio widzą że gracz Teamu PokerStars Online zszedł na 1.10$ xD xD xD

Reply
dlugassss

Podsumowując ubiegający tydzień stwierdzam, że źle wchodziłem w sesje, nie przygotowywałem się do nich odpowiednio, co w głównej mierze spowodowało zjazd z BR. Nie byłem wystarczająco skupiony na samej grze, dlatego wygląda to jak wygląda. Postanowiłem też nie zakładać sobie za cel rozegranie X turków, gdyż wtedy gdy nie mam ochoty na grę to się niejako do niej zmuszam i też nie jest to moje 100%. Muszę na tym wszystkim popracować. Jeżeli chodzi o analizę gry też za mało..., trochę przez myślenie że muszę jeszcze zagrać żeby osiągnąć cel, a trochę z lenistwa - a przecież jest to jedna z najlepszych form nauki, niezbędna do poprawy gry. Wydaje mi się że powinienem lekko zwolnić znaleźć wewnętrzny spokój i wtedy krok po kroku, powoli bez pośpiech osiągać krótkodystansowe cele, składające się na jeden duży.
A teraz...

UPDATE 2

Ilość rozegranych turniejów: 40
Zysk/strata: -13,67
Aktualny bankroll: 104,78
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Reply
dlugassss
:happy::happy::happy:

Reply
dlugassss
Bilety zamieniłem na 16$ żywej gotówki :profit:

Reply
dlugassss

Kolejny mały sukces :) który pozwoli mi wrócić na 1.10$ :D

Reply
dlugassss

Jako że jest niedziela to czas na małe podsumowanie :) Dwa FT w tygodniu, czyli trzeba będzie powoli zgłębiać temat ICM, szkoda że nie udało się dopiąć, niestety w rozdaniach kończących grę popełniłem duże błędy :( Z gry ogólnie nie jestem zadowolony pomimo że tydzień wychodzi na plus - będę miał co analizować. W ramach nauki oglądam filmy na PS - wszystkie w języku Polskim dla mojego statusu, które dotyczą MTT.
Postanowiłem też wszystkie bonusy, RB, starcoinsy itp dorzucać do BR gdyż są one ściśle związane z grą - wszytko do jednego wora :)

UPDATE 3

Ilość rozegranych turniejów: 18
Zysk/strata: + 22,83
Aktualny bankroll: 127,61 + 28,18 (bonusy, tickety, Deal) = 155,79 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

Reply
dlugassss

Dziś w Big 1.10$ z 2K$ GTD wjechałem na FT z 6BB, więc długo to nie potrwało:D Trzeba wziąć się za naukę, aby następnym razem nie wpadać jako shortstack :)

Reply
boskibogdan

godzinówka niezła wychodzi :coolface: graty i gl =)

Reply
dlugassss

Kolejny tydzień gry MTT za mną, kolejny tydzień z którego nie jestem zadowolony i nie chodzi mi tylko o wyniki a o całość. Znowu wszystko się działo zbyt chaotycznie bez poprawnego planu jak i co grać/uczyć się. Brak skupienia w tym tygodniu górowało. Ogólnie wszystko źle. Czas na reset. W przyszłym tygodniu będę starał się skupić na planowaniu dnia, czego dotychczas nie robiłem, ponadto będę siadał do gry gdy będę miał ciszę i spokój. Na razie będę grał tylko na Poker Party ze względu na Monster Series oraz na mniejszy field.

UPDATE 4

Ilość rozegranych turniejów: 31
Zysk/strata: - 14,03
Aktualny bankroll: 141,76 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4

Reply