Napisane przez Gomez224
Napisane przez DzikiHenry
proste czekaj niech sprawdze nika DzikiHenryk#30785Poszło zaproszenie.
mam 3 dni wolnego , moze cos sie pyknie
Napisane przez Gomez224
Napisane przez DzikiHenry
proste czekaj niech sprawdze nika DzikiHenryk#30785Poszło zaproszenie.
mam 3 dni wolnego , moze cos sie pyknie
Oj dawno nic nie aktualizowałem tak, że pomyślałem, że zamknę miesiąc klasycznym podsumowaniem.
Wyniki jak widać bez rewelacji. Zabrakło generalnie wszystkiego
Mam nadzieje, że początek lutego będzie lepszy w moim wykonaniu i uda się wykręcić jakiś przyzwoity wynik. Póki co cele odnośnie NL10 mam spełnione w ok 50%. Wiec przy dobrych wiatrach mógłbym pomyśleć o ponownym shotowaniu NL16 ok marca-kwietnia.
Kropa!
Nie siedź na NL2, bo nie ma żadnej różnicy między piątkami, jeśli chodzi o poziom. Jedynie stoliki dobre wybrać, a tak na fisza grasz tak samo.
Nice, grasz 3 stawki na raz? Jaki maalsz system?
Aa to z toba gralrm na mtga. Jak idzie?
Hej, generalnie tak jak wspominałem na początku gram NL2-NL10 aby powalczyć o daily leaderboard. Zaczynam od NL2 i kończę na NL10. Nie mam jakiegoś specjalnego systemu. Jak widzę, że na danych stawkach nie idzie to na jakiś czas robię przerwę. Skupiam się na stawkach które generują profit a tam gdzie jestem na minus poświęcam czas na analizę.
Odnośnie MTG to skupiam się głównie na grach rankingowych w formacie Alchemy. Póki co dobiłem do Platyny i tutaj mój progres się zatrzymał. Brak mi złotych i mitycznych kart aby rozbudować deck albo złożyć coś nowego.
Najważniejsze, że jest profit na każdym limicie
To zawsze dobrze prognozuje. A co do daily leaderboard - czemu nie grasz na każdym limicie po 600 rozdań ? Masz 3x większa szansę na zajęcie lepszego miejsca w tym rankingu o ile się nie mylę.
Napisane przez MateQC
Najważniejsze, że jest profit na każdym limicie
To zawsze dobrze prognozuje. A co do daily leaderboard - czemu nie grasz na każdym limicie po 600 rozdań ? Masz 3x większa szansę na zajęcie lepszego miejsca w tym rankingu o ile się nie mylę.
Tutaj przyznam nie ma dobrej odpowiedzi. Dużo zależy od:
1) Czasu
2) Morale
ostatnio na NL10 dostałem po tyłku i chce powoli to odrobić.
3) Sytuacji w rankingu. Czasem ludziom tak szczęście dopisze, że ciężko zbliżyć się do ich wyniku.
4) A czasem to mi szczęście dopisze i nie ma sensu na siłę próbować pobijać wynik, który wykręciłem.
5) Wyniku $$$ na koniec sesji. Potem wolę skupić się na analizie gry niż przytulić jakieś ochłapy, które z reguły się trafia od 0,2$ do 0,5$
Tak brutalnej sesji na NL10 już dawno nie pamiętam. W ciągu tych 5 godz. śmiało mogę powiedzieć, że szorowałem po dnie. Ilość coolerów które wyłapałem nie raz przyprawiało mnie o palpitację serca. To co w tym wszystkim śmiało mogę powiedzieć, że udało się utrzymać nerwy na wodzy + ustrzec się złej gry. W kilku rozdaniach mogłem zachować się lepiej co pozwoliłoby zaoszczędzić jeszcze kilka $ i w efekcie wynik pewno byłby 2 cyfrowy. Wieczorem pewno na spokojnie przejrzę sesję i wybiorę kilka fajnych rozdań do zaprezentowania. Poniżej wynik:
Zrobiłem wstępną analizę swojej wczorajszej sesji przy pomocy Poker Snowie i ku mojemu zaskoczeniu aż tak źle nie wyszło ![]()

Niemniej Snowie wyłapał 12 błędów które popełniłem. Przyznam, że z niektórymi się nie zgodzę. Szkoda, że nie ma jakiegoś opisu dlaczego Snowie rekomenduje taką a nie inną linię. Samo suche check/bet/raise to jednak za mało. W mojej subiektywnej ocenie Poke Snowie gra za pasywnie i często proponowaną linią na flopie jest check. Nawet w sytuacjach gdzie pierwszym odruchem jest wykonanie cb. Z innych wskazówek jakie dostałem to, to co w sumie wspomniał Dyszka. Gram zbyt tight i Snowie też to wyłapuje i daje propozycję co z danej pozycji zaleca otwierać.
Wieczorem wrzucę kilka rozdań aby się z wami podzielić tymi emocjami, które wczoraj doświadczyłem
Hand#2 vs 18/13/2.5 (VPIP, PFR, AF)
1) Tutaj wydaje mi się, ze limp jest do przyjęcia. Chce zobaczyć flopa i trafić seta.
2) Flop przy tylu przeciwnikach check/fold nic innego nie da się wymyślić
3) Trafiam fulla i do rozważenia czy chce zagrać raise czy call. Gram call z intencja raise/call na river. Chce utrzymać w range Qx, jakieś MP typu 88,99,TT. Dodatkowo ukrywam sile ręki.
4) River trzymamy się planu. Po jego wrzutce obstawiłem go na 7x albo bardziej tripsa
Kiedyś gdzieś słyszałem żeby nie wrzucać staka w limpowanej puli bo nie masz pojęcia co mają, a gram 3 dni na ps na nl 2,5 i ludzie są strasznie pasywni.
Sam się na działem na limp z utg z QQ i na flopie stracił seta na moje KK 😭😭😭
Napisane przez Lukasz1226
Kiedyś gdzieś słyszałem żeby nie wrzucać staka w limpowanej puli bo nie masz pojęcia co mają, a gram 3 dni na ps na nl 2,5 i ludzie są strasznie pasywni.
Sam się na działem na limp z utg z QQ i na flopie stracił seta na moje KK 😭😭😭
Grając nl2 na P* możesz trafić akcję po flopie w 4betowanej puli preflop z KK, że na flopie K43 dostajesz wsuwkę, bo gość zagrał np call 30BB pre z 52o 😀 także premiumy wrzucasz jakieś 99% razy
Z dniem 07.02.2023 dołączyłem do programu Bankroll Challange. Stan mojego konta na tamten moment wyniósł 150$. Stan konta na 10.02.2023 to 195$ czyli od tego czasu uzyskałem profit 45$.
Natomiast od początku miesiąca moje wyniki prezentują się następująco
To co mnie najbardziej cieszy to poprawa gry na NL10. Udało się przede wszystkim odbić od dna (po 2 dniach prawie 3BI na - i ją nieco uspokoić. Mam nadzieje, że uda się powtórzyć wynik z grudnia. Nie będę ukrywał, że gra z agresywniejszymi przeciwnikami powoduje zwiększenie wariancji w stosunku do gier na NL2-NL5. Niejednokrotnie jeśli dochodzi do sytuacji stack off pre-flop ludzie potrafią wrzucać bardzo szeroko np. A2s-A5s, 65s-JTs. Jak to przy flipach czasem im siądzie :f_drink:. Trzeba być na to przygotowanym.