Przejdź do forum
Gra po downswingu

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Gra po downswingu

9 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
884 Wyświetlenia
Volorix91

Witam.

Ja mam taki problem ze jakiś czas temu miałem downswinga. Stracilem na nim gdzie 1/2 rolla. Po analizie rozdań i polepszeniu swoich umiejetności zaczełęm znowu wygrywać. Moja gra odbywała sie na pełnym ludzie. Bad beaty mnie nie trafialy bo wiem ze takie cos w pokerze to rzecz standardowa. Lecz gdy odegrałem sie(to slowo raczej tutaj nie pasuje ^^)i wyszedlem na + zaczynam sie stresować podczas gry i nie gram swojego A-game.
Jak temu zapobiedz ?

8 odpowiedzi
A1varo
shovi

Siema!
Ja w sierpniu straciłem 90% rolla - miesiąc potem grając nitowato przy 8bi (nie polecam, bo to dość stresujące i trzeba mieć na prawdę mocną psychę) odrobiłem i grałem swoje Agame. Potem szybko przyplątał się kolejny downswing ale został ponownie pokonany;)

Nie ma dobrej metody - musisz wierzyć w swojego skilla, grać dobrze i tyle. Nie możesz się przejmować czy bać dobrych zagrań. Pozdro

Hej Volorix91,

jak zapobiec stresowaniu się po odbiciu się po downswingu?

Właściwie odpowiedź jest prosta. Nie myśl o wyniku finansowym, lecz o poprawnych decyzjach i skup się na samej grze.

Podczas downswingu Twoim motywem było "nadgonienie" wykresu i wejście na plus. Dzięki temu, jak piszesz, pracowałeś nad grą, wyeliminowałeś swoje błędy i lepiej grałeś. I to jest jedyne poprawne nastawienie do gry.

Siadając do stolika, nie myśl co było wczoraj i jakie rozdania przegrałeś oraz jaki był wynik wczorajszej sesji, lecz skup się na tym co jest teraz. Wczorajsze rozdania już analizowałeś i wyciągnąłeś z nich wnioski dotyczące Twojej gry. Dlatego możesz zapomnieć rozdania i pamiętać jedynie o wynikach analizy. Teraz zaczynasz nową sesję i po prostu grasz najlepiej, jak potrafisz, a gdy spostrzeżesz, że Twoja gra odbiega od normy, zrób sobie przerwę. Nie ma sensu grać, jeżeli nie jesteś całkowicie przy tym, co robisz i coś rozprasza Twoje myśli (np. zastanawianie się nad zyskiem/stratą).

Pozdrawiam.

Volorix91

No wlaseni tu jest problem ze siadam do gry w pokera po to aby wygrać :> Bo jakos nie widze innego powodu gry ;> I to mnie stresuje :/ Zrobi se przerwe i pomyśle co dalej ;)

To spróbuj zmienić swoje nastawienie i zasiadaj do stołu, by podejmować prawidłowe decyzje, gdyż na to masz wpływ.
Natomiast, gdy zasiadasz do stolika "by wygrać", nie masz na to wpływu ze względu na prawdopodobieństwo w pokerze.

doncamilloskate

To cholerne podejscie, tez to mam... :facepalm:
Staram sie to zmieniac caly czas, czytam rozne ksiazki psychologiczne. Moge polecic jedna, ktora tez znalazlem gdzies w jakims temacie. Dziekuje osobie, ktora ja zamiescila;)

Kto zabrał mój ser? - Spencer Johnson

Polecam, glownie chodzi o zmiany jakie mozemy wprowadzic w nasze cudowne zycie;)

Mi zawsze pomagalo zejscie na limit nizej, bo tam jest duzo latwiej i mozna fiszy cisnac - nie po to zeby odbudowac rolla, chociaz czasami i tak trzeba, tylko po to zeby nie bylo scary money + downswingowy tilt, i zeby ejgejm przywrocic

plus oczywiscie filmiki + dzial oceny rak zeby upewnic sie ze moja gra jest ok

mozesz tez sie poumawiac na jakies sweat session z wygrywajacymi graczami z twoich stawek, takie uwagi moga naprawde pomoc

lechrumski

Volorix,

Na pewno gratulacje za to ze po stracie polowy rolla postawiles na analzie i wrociles do gry:)

Jezeli pozwala Ci na to bankroll moja rada patrz jak najrzadziej na cashiera albo i wcale bo ewidentnie bedzie dzialalo to na Twoja korzysc. Wogole zapomnij o przywiazywaniu sie do stanu bankrolla. Twoj bankroll jest jaki jest: jest tylka ta chwila i ten moment i to ile masz pieniedzy w bankrollu w tym konkretnym momencie. To czy miales kiedys wiecej czy mniej nie ma absolutnie zadnego znaczenia. To ze miales kiedys okreslonego rolla nie zmieni twoich szans jak sie stackujesz na flopie, nie sprawi ze przeciwnicy Ci oddadza kase, nie polepszy twojej gry postflop, nie poprawi Ci statystyk itd... To ze miales kiedys jakiegos rolla nie ma absolutnie zadnego obiektywnego wplywu na przebieg twojej gry.

Jedyny wplyw jaki moze to miec to wplyw na Ciebie i Twoje emocje a pod wplywem emocji podejmujemy zawsze gorsze decyzje. Zwroc uwage tez na to ze odpowiedzialnosc jest po twojej stronie.

Na pewno zapomnij o odgrywaniu sie - to na pewno nie jest nic dobrego. Jesli zalozyles w swojej glowie jakis cel pt. "odegranie sie" to oczywiscie osiagniesz ten cel bez najmniejszeog problemu - to tez uczyniles. Ale teraz pytanie co dalej? Odegrales sie i co? Moze czas wyznaczyc nowe kierunki rozwoju? Nowe cele, nowe plany, nowe priorytety? pomysl o tym:)

Odegrales sie i jest ok a teraz nie ma juz odgrywania i wyznczaj sobie zawsze przyszle cele w oparciu o to co chcesz osiagnac a nie o to zeby tylko odrobic to co kiedys miales bo jest to zdecydowanie zbyt niski standard.

Mozesz rowniez postarac sie "odtworzyc" ten stan kiedy grales swoja A-game i kiedy grales na luzie. Pomysl o tym jak wtedy myslales i co mozesz zrobic zeby tak miec zawsze

Pozdrawiam
Leszek