Przejdź do forum
Zanim zapytasz : Fu...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Zanim zapytasz : Full Tilt Poker FAQ

10 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
5,970 Wyświetlenia
FULL TILT POKER FAQ

1. Początkowa rejestracja
  2. First Deposit Bonus
  3. Rakeback
  4. Oprogramowanie FTP
  5. Wpłata / Wypłata
  6. Black Card / Iron Man

Temat zostawiam otwarty ale można pisać tylko i wyłącznie uwagi na temat : czego brakuje w FAQ / które informacje mogą być nie poprawne lub nieaktualne itd. Posty z konkretnymi pytaniami oraz nie dotyczące tematu FAQ będą usuwane ( pytania zadajemy normalnie w dziale FTP)

I. Początkowa rejestracja

1. Czy można otrzymać 50$ kapitału startowego na platformę Full Tilt Poker ?

Tak, obecnie można otrzymać 50$ kapitału startowego na FTP postępując zgodnie z tą instrukcją : http://pl.pokerstrategy.com/quiz/platform/4/

2. Czy dostanę 27% rakeback automatycznie ?

Tak, jeśli twoje konto jest przypisane do PokerStrategy.com to rakeback otrzymujesz automatycznie.

Jeśli utworzyłeś konto na Full Tilt Poker po 01.12.2010 lub pomiędzy 01.05 a 31.07.2010, aby móc otrzymać rakeback, musisz dokonać wpłaty własnej.

Zasada ta nie odnosi się do kont założonych przed 01.05.2010 lub pomiędzy 01.08.2010 a 31.11.2010.

3. Ile StrategPoints otrzymuję za granie na FTP ?

Za każdego 1 dolara rake otrzymujesz 2 Strategy Points.

4. Mam już założone konto na Full Tilt Poker. Czy jest możliwość przypisania go do PokerStrategy.com ?

Niestety nie ma takiej możliwośći.

5. Ile mam czasu na dokonanie pierwszej wpłaty aby nie utracić powiązania z PokerStrategy.com i rakebacku ?

Musisz dokonać swojej pierwszej wpłaty w przeciągu 180 dni od momentu rejestracji konta.

6. Jak sprawdzić czy moje konto jest przypisane do PokerStrategy.com ?

Najlepszym sposobem jest napisanie ticket'a do naszego supportu, który szybko rozwieje twoje wątpliwości.

II. First Deposit Bonus

1. Jaki dokładnie bonus otrzymuje ?

Na Full Tilt Poker oferowany jest bonus 100% od wpłaconej kwoty, maksymalnie 600 $. Możesz wykonać aż 3 depozyty w ciągu 60 dniu, które Full Tilt Poker przypisze do twojego bonusu od pierwszej wpłaty wartego 100% aż do 600 $.

2. Czy potrzebuje jakiegoś kodu aby uruchomić ten bonus ?

First Deposit Bonus otrzymuje każdy gracz i jest on uruchamiany automatycznie po wpłaceniu własnych pieniędzy po raz pierwszy.

3. Ile mam czasu na wyrobienie First Deposit Bonus ?

Masz 120 dni na wyrobienie bonusu (od momentu wpłaty pieniędzy)

4. W jaki sposób otrzymuje pieniądze za First Deposit Bonus ?

Za 1 Full Tilt Point otrzymujesz 0,04 $ na konto bonusowe. Pieniądze z konta bonusowego na twoje główne konto otrzymuejsz w ratach 10% dla kwot mniejszych niż 200$ i w ratach 20$ dla kwot większych niż 200$.

5. Jak otrzymuje Full Tilt Points ?

a) Gry stolikowe

Za każdy dolar prowizji od puli w grze stolikowej przyznaje się zasiadającym przy stole dziesięć Punktów Full Tilt do równego podziału pomiędzy graczy biorących udział w rozgrywce. Na przykład:

-Jeśli dziewięciu graczy bierze udział w rozdaniu gry stolikowej, a z puli pobiera się prowizję w wysokości $1,80, stół otrzymuje 18 Punktów Full Tilt. Następnie 18 punktów dzieli się równo pomiędzy dziewięciu graczy - każdy z nich otrzymuje dwa Punkty Full Tilt za to rozdanie.
    -Jeśli sześciu graczy bierze udział w rozdaniu gry 6-Max, a z puli pobiera się prowizję w wysokości $1,80, stół otrzymuje 18 Punktów Full Tilt, z czego każdy gracz uzyskuje trzy punkty.
    -Jeśli dwóch graczy bierze udział w rozdaniu gry jeden na jednego, a z puli pobiera się prowizję w wysokości $0,40, stół otrzymuje cztery Punkty Full Tilt, z czego każdy gracz uzyskuje dwa punkty.

b) Turnieje

Za każdego dolara opłaty w turnieju wielostołowym lub Sit & Go otrzymasz dziesięć Punktów Full Tilt. Nie ma limitu punktów, które można zdobyć w jednym turnieju.
    Na przykład, jeśli grasz w turnieju, w którym wpisowe wynosi $10, a opłata - $1, otrzymasz 10 punktów. Jeśli grasz w turnieju, w którym wpisowe wynosi $200, a opłata - $16, otrzymasz 160 punktów.

Naliczane są również ułamkowe punkty FTP.

6. Gdzie mogę zobaczyć jaki jest stan mojego bonusu ?

Należy wejść w "Cashier" a następnie kliknąć przycisk "Bonus Account"

7. Czy bonus mi przepadnie jeśli dokonam wypłaty w trakcie jego wyrabiania ?

Nie. Żadne wpłaty ani wypłaty nie mają wpływu na First Deposit Bonus jest on aktywny dopóki nie minie jego termin ważnośći.

III. Rakeback

1. Jak duży rakeback otrzymam na FTP ?

Na FTP oferujemy 27% rakebacku który jest liczony na podstawie twojego NetRake.

2. Czy rakeback otrzymuje na zawsze czy jest on okresowy ?

Rakeback jest przyznawany na zawsze.

3. Czy jest jakaś minimalna kwota NetRake którą muszę wygenerować aby otrzymać Rakeback ?

Nie, nie ma żadnej minimalnej kwoty.

4. Czy po otrzymaniu 50$ kapitału startowego na FTP będę otrzymywał Rakeback ?

Tak, zgodnie z zasadami opisanymi w punkcie 2. pierwszego działu tego FAQ.

5. Kiedy otrzymuje rakeback i za jaki okres ?

Rakeback jest przyznawany w każdy piątek za okres od wtorku do poniedziałku poprzedniego tygodnia.

6. Gdzie będę otrzymywał mój rakeback ?

Rakeback będzie przelewany prosto na twoje główne konto Full Tilt Poker.

7. Skąd będę wiedział czy otrzymałem w danym tygodniu rakeback ?

Będziesz powiadomiony drogą mailową o transferze pieniędzy z innego konta. Ponadto zawsze możesz sprawdzić zakładkę : Cashier -> History -> Past Transactions .

8. Jak wygląda struktura liczenia rake'u na FTP ?

Strukturę liczenia rake znajdziesz tutaj -> http://www.fulltiltpoker.com/pl/rake.php

9. Jak obliczany jest mój NetRake ?

Całkowity rake pobrany w danym rozdaniu dzielony jest przez ilość graczy którzy otrzymali w danym rozdaniu karty (liczą się nawet Ci gracze którzy spasowali pre-flop) .

10. Czy mogę zobaczyć sumaryczną kwotę mojego NetRake ?

Tak. Jeśli posiadasz PokerTracker 3 to kwota ta znajduje się w kolumnie MGR , natomiast jeśli używasz Holdem Managera to musisz znaleźć statystykę "Rake".

11. Czemu otrzymałem mniej rakeback niż się spodziewałem ?

Należy pamiętać że wszelkie zakupy w sklepie FTP , opłaty związane z wypłatami i wpłatami , kupowanie bonusów, itd. jest odliczane od twojego NetRake przez co na koniec tygodnia otrzymasz mniejszy Rakeback.

12. Czy możliwe jest wygenerowanie ujemnego NetRake ?

Tak. Jeśli przykładowo poprzez duże zakupy w sklepie FTP twój NetRake ,po odjęciu odpowiedniej sumy, będzie ujemny to w tym tygodniu nie otrzymasz w ogóle rakebacku a nadwyżka ujemnego NetRake przejdzie na poczet następnego tygodnia.

!!! Więcej szczegółów na temat rakeback znajdziesz tutuj : FTP RAKE FAQ - temporary

IV. Oprogramowanie FTP

1. Na jak wielu stołach mogę grać w danym momencie ?

Full Tilt sam przydziela każdemu graczowi maksymalną ilość stołów przy których może grać w danym momencie (standardowo 8 stołów) . Zawsze możesz napisać maila na support@fulltiltpoker.com z prośbą o zwiększenie tego limitu.

2. Którego oprogramowania trackującego mogę używać na FTP ?

Na FTP działają niemal wszystkie programy trackujące, między innymi : Holdem Manager, PokerTracker 3, Elephant

3. Czy na FTP dozwolony jest Datamining (zbieranie rozdań nie uczestnicząc w grze) ?

Nawiązując do regulaminu FTP datamining jest tam zabroniony, złamanie tego punktu może skutkować nawet zakmnięciem konta.

4. Jeśli wstałem od stołu posiadając na przykład 60$ to kiedy mogę powrócić do tego samego stołu z mniejszą kwotą ?

Po 30 minutach.

5. Czy platforma Full Tilt Poker oferuje turnieje Double or Nothing (DoN)

Nie, ta odmiana nie jest oferowana przez FTP

6. Czemu po zalogowaniu się na FTP widzę tylko konto na wirtualne pieniądze ? nie mogę przejść do konta na normalne pieniądze.

Prawdopodobnie ściągnąłeś oprogramowanie FTP ze strony www.fulltiltpoker.net . Musisz ściągnąć klienta ze strony www.fulltiltpoker.com

V. Wpłata / Wypłata

1. Jakie metody wpłacania są dostępne na FTP ?

Visa
    Mastercard
    Moneybookers
    Neteller
    paysafecard
    Przelew bankowy
    Webmoney
    entropay
    Maestro

2. Jakie metody wypłacania są dostępne na FTP ?

Neteller
    Moneybookers
    Czek
    Visa
    Mastercard
    Webmoney

3. Kiedy mogę wypłacić pieniądze z Full Tilt Poker ?

Jeśli otrzymałeś na FTP kapitał startowy 50$ i nigdy tam nic nie wpłacałeś to warunkiem możliwości wypłaty jest uzyskanie 1000 Full Tilt Points ( Punkty HappyHours SĄ WLICZANE )
    Jeśli wpłaciłeś na FTP swoje własne pieniądze to możesz wypłacić wszystkie pieniądze po ugraniu 100 FTP ( Punkty HappyHours SĄ WLICZANE )
    Nie ma żadnych limitów czasowych na ugranie 1000 lub 100 FTP

4. Czemu nie mogę wypłacić pieniędzy na moneybookers/neteller ?

warunkiem wypłaty pieniędzy na MB/Neteller jest uprzednie wpłacenie pieniędzy na FTP tą samą metodą
    kolejnym powodem może być niezgodność adresu e-mail na koncie MB/Neteller i na koncie FTP

5. Jak długo trwa wypłata pieniędzy ?

Długość wypłaty pieniędzy zależy od wybranej metody. W przypadku wypłaty na Neteller/Moneybookers wypłata trwa z reguły nie więcej niż 24 h , aczkolwiek zdarzają się przypadki kiedy FTP musi dokonać dodatkowej weryfikacji przez co proces wypłaty się wydłuża (szczególnie w przypadku pierwszej wypłaty) .

VI. Black Card / Iron Man

1. Wszystkie zawsze aktualne informacje na temat promocji Iron Man znajdziesz tutaj ---> http://www.fulltiltpoker.com/pl/promotions/ironman

ponadto tutaj jest przydatny FAQ --> Poradnik + FAQ | IronMan

2. Wszystkie zawsze aktualne informacje na temat promocji Black Card znajdziesz tutaj ---> http://www.fulltiltpoker.com/pl/black-card/how-it-works

9 odpowiedzi
vikarsky

Witam!

Czy udział we freerollach Iron Mana powoduje pomniejszenie kwoty rakebacku?

Główny administrator
spinek

Napisane przez vikarsky
Witam!

Tak. Musisz podzielić pulę przez liczbę uczestników, a otrzymaną kwotę pomnożyć przez 0,27. O tyle będziesz miał zmniejszony rakeback.

vikarsky

Napisane przez spinek

Napisane przez vikarsky
Witam!

Tak. Musisz podzielić pulę przez liczbę uczestników, a otrzymaną kwotę pomnożyć przez 0,27. O tyle będziesz miał zmniejszony rakeback.

Orzesz Ty... dzięki wielkie ;)

A jeśli nigdy nie dokonywałem depozytu i ugram powiedzmy 50$ z pieniędzy z transferu między graczami to jakie warunki muszę spełnić aby móc to wypłacić?

Liczę na pomoc :)

imgoingtomirage

Jeśli nigdy nie dokonywałeś depozytu to nie możesz otrzymać transferu od innego gracza.

Może warto by było dodać punkt o [Treść Edytowana]? Kilka razy ktoś o tym wspominał na forum...

Urbi23

Hej,

Jak wiesz, strona ta nie jest naszym partnerem, nie mamy też żadnego interesu w jej promowaniu, dlaczego więc mielibyśmy to robić ;)

PawelWi

Szybkie pytanie bo nie znalazłem odpowiedzi. Czy wpłata pieniędzy z netellera na FTP jest natychmiastowa?

Szybkie pytanie, szybka odpowiedź ;)

Tak, wpłata z Neteller pojawia się natychmiast na Twoim koncie FTP.

Pozdrawiam.