- Początkowa rejestracja
- First Deposit Bonus
- Rakeback
- Oprogramowanie FTP
- Wpłata / Wypłata
- Black Card / Iron Man
Temat zostawiam otwarty ale można pisać tylko i wyłącznie uwagi na temat : czego brakuje w FAQ / które informacje mogą być nie poprawne lub nieaktualne itd. Posty z konkretnymi pytaniami oraz nie dotyczące tematu FAQ będą usuwane ( pytania zadajemy normalnie w dziale FTP)
I. Początkowa rejestracja
- Czy można otrzymać 50$ kapitału startowego na platformę Full Tilt Poker ?
Tak, obecnie można otrzymać 50$ kapitału startowego na FTP postępując zgodnie z tą instrukcją : http://pl.pokerstrategy.com/quiz/platform/4/
- Czy dostanę 27% rakeback automatycznie ?
Tak, jeśli twoje konto jest przypisane do PokerStrategy.com to rakeback otrzymujesz automatycznie.
Jeśli utworzyłeś konto na Full Tilt Poker po 01.12.2010 lub pomiędzy 01.05 a 31.07.2010, aby móc otrzymać rakeback, musisz dokonać wpłaty własnej.
Zasada ta nie odnosi się do kont założonych przed 01.05.2010 lub pomiędzy 01.08.2010 a 31.11.2010.
- Ile StrategPoints otrzymuję za granie na FTP ?
Za każdego 1 dolara rake otrzymujesz 2 Strategy Points.
- Mam już założone konto na Full Tilt Poker. Czy jest możliwość przypisania go do PokerStrategy.com ?
Niestety nie ma takiej możliwośći.
- Ile mam czasu na dokonanie pierwszej wpłaty aby nie utracić powiązania z PokerStrategy.com i rakebacku ?
Musisz dokonać swojej pierwszej wpłaty w przeciągu 180 dni od momentu rejestracji konta.
- Jak sprawdzić czy moje konto jest przypisane do PokerStrategy.com ?
Najlepszym sposobem jest napisanie ticket'a do naszego supportu, który szybko rozwieje twoje wątpliwości.
II. First Deposit Bonus
- Jaki dokładnie bonus otrzymuje ?
Na Full Tilt Poker oferowany jest bonus 100% od wpłaconej kwoty, maksymalnie 600 $. Możesz wykonać aż 3 depozyty w ciągu 60 dniu, które Full Tilt Poker przypisze do twojego bonusu od pierwszej wpłaty wartego 100% aż do 600 $.
- Czy potrzebuje jakiegoś kodu aby uruchomić ten bonus ?
First Deposit Bonus otrzymuje każdy gracz i jest on uruchamiany automatycznie po wpłaceniu własnych pieniędzy po raz pierwszy.
- Ile mam czasu na wyrobienie First Deposit Bonus ?
Masz 120 dni na wyrobienie bonusu (od momentu wpłaty pieniędzy)
- W jaki sposób otrzymuje pieniądze za First Deposit Bonus ?
Za 1 Full Tilt Point otrzymujesz 0,04 $ na konto bonusowe. Pieniądze z konta bonusowego na twoje główne konto otrzymuejsz w ratach 10% dla kwot mniejszych niż 200$ i w ratach 20$ dla kwot większych niż 200$.
- Jak otrzymuje Full Tilt Points ?
a) Gry stolikowe
Za każdy dolar prowizji od puli w grze stolikowej przyznaje się zasiadającym przy stole dziesięć Punktów Full Tilt do równego podziału pomiędzy graczy biorących udział w rozgrywce. Na przykład:
-Jeśli dziewięciu graczy bierze udział w rozdaniu gry stolikowej, a z puli pobiera się prowizję w wysokości $1,80, stół otrzymuje 18 Punktów Full Tilt. Następnie 18 punktów dzieli się równo pomiędzy dziewięciu graczy - każdy z nich otrzymuje dwa Punkty Full Tilt za to rozdanie.
-Jeśli sześciu graczy bierze udział w rozdaniu gry 6-Max, a z puli pobiera się prowizję w wysokości $1,80, stół otrzymuje 18 Punktów Full Tilt, z czego każdy gracz uzyskuje trzy punkty.
-Jeśli dwóch graczy bierze udział w rozdaniu gry jeden na jednego, a z puli pobiera się prowizję w wysokości $0,40, stół otrzymuje cztery Punkty Full Tilt, z czego każdy gracz uzyskuje dwa punkty.b) Turnieje
Za każdego dolara opłaty w turnieju wielostołowym lub Sit & Go otrzymasz dziesięć Punktów Full Tilt. Nie ma limitu punktów, które można zdobyć w jednym turnieju.
Na przykład, jeśli grasz w turnieju, w którym wpisowe wynosi $10, a opłata - $1, otrzymasz 10 punktów. Jeśli grasz w turnieju, w którym wpisowe wynosi $200, a opłata - $16, otrzymasz 160 punktów.Naliczane są również ułamkowe punkty FTP.
- Gdzie mogę zobaczyć jaki jest stan mojego bonusu ?
Należy wejść w "Cashier" a następnie kliknąć przycisk "Bonus Account"
- Czy bonus mi przepadnie jeśli dokonam wypłaty w trakcie jego wyrabiania ?
Nie. Żadne wpłaty ani wypłaty nie mają wpływu na First Deposit Bonus jest on aktywny dopóki nie minie jego termin ważnośći.
III. Rakeback
- Jak duży rakeback otrzymam na FTP ?
Na FTP oferujemy 27% rakebacku który jest liczony na podstawie twojego NetRake.
- Czy rakeback otrzymuje na zawsze czy jest on okresowy ?
Rakeback jest przyznawany na zawsze.
- Czy jest jakaś minimalna kwota NetRake którą muszę wygenerować aby otrzymać Rakeback ?
Nie, nie ma żadnej minimalnej kwoty.
- Czy po otrzymaniu 50$ kapitału startowego na FTP będę otrzymywał Rakeback ?
Tak, zgodnie z zasadami opisanymi w punkcie 2. pierwszego działu tego FAQ.
- Kiedy otrzymuje rakeback i za jaki okres ?
Rakeback jest przyznawany w każdy piątek za okres od wtorku do poniedziałku poprzedniego tygodnia.
- Gdzie będę otrzymywał mój rakeback ?
Rakeback będzie przelewany prosto na twoje główne konto Full Tilt Poker.
- Skąd będę wiedział czy otrzymałem w danym tygodniu rakeback ?
Będziesz powiadomiony drogą mailową o transferze pieniędzy z innego konta. Ponadto zawsze możesz sprawdzić zakładkę : Cashier -> History -> Past Transactions .
- Jak wygląda struktura liczenia rake'u na FTP ?
Strukturę liczenia rake znajdziesz tutaj -> http://www.fulltiltpoker.com/pl/rake.php
- Jak obliczany jest mój NetRake ?
Całkowity rake pobrany w danym rozdaniu dzielony jest przez ilość graczy którzy otrzymali w danym rozdaniu karty (liczą się nawet Ci gracze którzy spasowali pre-flop) .
- Czy mogę zobaczyć sumaryczną kwotę mojego NetRake ?
Tak. Jeśli posiadasz PokerTracker 3 to kwota ta znajduje się w kolumnie MGR , natomiast jeśli używasz Holdem Managera to musisz znaleźć statystykę "Rake".
- Czemu otrzymałem mniej rakeback niż się spodziewałem ?
Należy pamiętać że wszelkie zakupy w sklepie FTP , opłaty związane z wypłatami i wpłatami , kupowanie bonusów, itd. jest odliczane od twojego NetRake przez co na koniec tygodnia otrzymasz mniejszy Rakeback.
- Czy możliwe jest wygenerowanie ujemnego NetRake ?
Tak. Jeśli przykładowo poprzez duże zakupy w sklepie FTP twój NetRake ,po odjęciu odpowiedniej sumy, będzie ujemny to w tym tygodniu nie otrzymasz w ogóle rakebacku a nadwyżka ujemnego NetRake przejdzie na poczet następnego tygodnia.
!!! Więcej szczegółów na temat rakeback znajdziesz tutuj : FTP RAKE FAQ - temporary
IV. Oprogramowanie FTP
- Na jak wielu stołach mogę grać w danym momencie ?
Full Tilt sam przydziela każdemu graczowi maksymalną ilość stołów przy których może grać w danym momencie (standardowo 8 stołów) . Zawsze możesz napisać maila na support@fulltiltpoker.com z prośbą o zwiększenie tego limitu.
- Którego oprogramowania trackującego mogę używać na FTP ?
Na FTP działają niemal wszystkie programy trackujące, między innymi : Holdem Manager, PokerTracker 3, Elephant
- Czy na FTP dozwolony jest Datamining (zbieranie rozdań nie uczestnicząc w grze) ?
Nawiązując do regulaminu FTP datamining jest tam zabroniony, złamanie tego punktu może skutkować nawet zakmnięciem konta.
- Jeśli wstałem od stołu posiadając na przykład 60$ to kiedy mogę powrócić do tego samego stołu z mniejszą kwotą ?
Po 30 minutach.
- Czy platforma Full Tilt Poker oferuje turnieje Double or Nothing (DoN)
Nie, ta odmiana nie jest oferowana przez FTP
- Czemu po zalogowaniu się na FTP widzę tylko konto na wirtualne pieniądze ? nie mogę przejść do konta na normalne pieniądze.
Prawdopodobnie ściągnąłeś oprogramowanie FTP ze strony www.fulltiltpoker.net . Musisz ściągnąć klienta ze strony www.fulltiltpoker.com
V. Wpłata / Wypłata
- Jakie metody wpłacania są dostępne na FTP ?
Visa
Mastercard
Moneybookers
Neteller
paysafecard
Przelew bankowy
Webmoney
entropay
Maestro - Jakie metody wypłacania są dostępne na FTP ?
Neteller
Moneybookers
Czek
Visa
Mastercard
Webmoney - Kiedy mogę wypłacić pieniądze z Full Tilt Poker ?
Jeśli otrzymałeś na FTP kapitał startowy 50$ i nigdy tam nic nie wpłacałeś to warunkiem możliwości wypłaty jest uzyskanie 1000 Full Tilt Points ( Punkty HappyHours SĄ WLICZANE )
Jeśli wpłaciłeś na FTP swoje własne pieniądze to możesz wypłacić wszystkie pieniądze po ugraniu 100 FTP ( Punkty HappyHours SĄ WLICZANE )
Nie ma żadnych limitów czasowych na ugranie 1000 lub 100 FTP - Czemu nie mogę wypłacić pieniędzy na moneybookers/neteller ?
warunkiem wypłaty pieniędzy na MB/Neteller jest uprzednie wpłacenie pieniędzy na FTP tą samą metodą
kolejnym powodem może być niezgodność adresu e-mail na koncie MB/Neteller i na koncie FTP - Jak długo trwa wypłata pieniędzy ?
Długość wypłaty pieniędzy zależy od wybranej metody. W przypadku wypłaty na Neteller/Moneybookers wypłata trwa z reguły nie więcej niż 24 h , aczkolwiek zdarzają się przypadki kiedy FTP musi dokonać dodatkowej weryfikacji przez co proces wypłaty się wydłuża (szczególnie w przypadku pierwszej wypłaty) .
VI. Black Card / Iron Man
- Wszystkie zawsze aktualne informacje na temat promocji Iron Man znajdziesz tutaj ---> http://www.fulltiltpoker.com/pl/promotions/ironman
ponadto tutaj jest przydatny FAQ --> Poradnik + FAQ | IronMan
- Wszystkie zawsze aktualne informacje na temat promocji Black Card znajdziesz tutaj ---> http://www.fulltiltpoker.com/pl/black-card/how-it-works