Zacznijmy od końca.
A i jeszcze jedno pytanie , czy madrym posunieciem byloby zrezygnowanie z gry na jakis okres aby pozniej zaczac grac ze swiezoscia ??
Może pomoże, może nie pomoże, ale na pewno nie jest to rozwiązanie długoterminowe. Problem nie polega na świeżości tylko na tym co dzieje się w momencie jak jesteś na + jak potem tracisz tą kasę. Myśl raczej w kategoriach trwałego rozwiązania a nie robienia przerwy. Przerwa może czasami pomóc i czasami będzie wskazana, ale nie rozwiąże Ci tego typu problemów. Sam musisz sobie z tym poradzić.
W tym co napisałeś pierwsze dwa punkty są ok., choć uczucie frajdy nie bardzo mi się podoba bo do gry wchodzą emocje, a frajda nie policzy za Ciebie oddsów ani nie określi rangu przeciwnika. Może zamiast frajdy lepiej pomyśleć nad koncentracją, skupieniem, uważnością, czujnością, obserwacją przeciwników.
Teraz weźmy się za to co napisałeś:
3) Mysle o wiele bojazliwiem i decyduje sie na sprawdzenia ktorych bez wczesniejszego zysku w zyciu bym nie sprawdzil , gram duzo odwazniej i ryzykuje zdecydowanie bardziej co po pozniejszym przemysleniu uwazam za conajmniej idiotyczne
Wow! Myślisz bojaźliwiej ale grasz odważniej? Ciekawe:). Staraj się grać zawsze tak samo.
Spróbuj może zrobić taki eksperyment. Zamknij oczy i przypomnij sobie bardzo dokładnie moment kiedy grałeś swoją A-game. Kiedy grasz skoncentrowany i podejmujesz najlepsze decyzje. Przeżyj taką sytuację bardzo dokładnie w swoim ciele i kiedy będziesz już czuł odpowiednią koncentrację to zrób jakiś charakterystyczny gest którym będziesz sobie potem przypominał to uczucie np. zaciśnij bardzo mocno lewą pięść. Powtórz to z 5-6 razy. Następnym razem kiedy będziesz grał sesję i poczujesz, że Twoja gra zaczyna się zmieniać to weź głęboki wdech, zmień minimalnie pozycję ciała i zaciśnij mocno lewą pięść (albo wykonaj inny gest który skojarzyłeś z koncentracją) stan koncentracji powinien wówczas wrócić.
Wypisz też minimum 5 powodów dla których nie powinieneś grać odważniej po wygraniu kilku BI i 5 powodów dla których zawsze powinieneś grać tak samo bez względu na zysk/stratę w trakcie sesji.
4) Gdy jestem na 0 jestem bardzo zdenerwowany ze znowu popelnilem mase idiotycznych powiem wrecz donkowych blefow i call -ow :/ gdy jestem na - sytuacja wyglada jeszcze znacznie gorzej gdyz niepotrzebnie proboje zbyt szybko odbic sie i zazwyczaj plyne jeszcze bardziej :/
Bez względu na punkt 3, sytuacje, że jesteś na + a potem na 0 albo na – będą się pojawiały. To co robisz to żyjesz przekonaniem „powinienem grać dobrze” które powoduje, że jak popełniasz błąd to nie dość, że tracisz kasę to jakby tego było mało to denerwujesz się sam na siebie, że źle zagrałeś. Wypisz więc tym razem 5 powodów dla których popełnianie błędów nie jest złe.
Zapoznaj się też z tym tematem bo przejawiasz podobny mechanizm tylko kryterium wejścia jest u Ciebie zysk Mindsetowe problemy
Daj znać jak poszło