Witam... gram w pokera tak z zasadami BRM od 6 miesiecy wychodzilo mi to roznie raz na plus raz na minus z lekka tendencja na plus i wszystko bylo ok
jakos to sobie potrafilem wytlumaczyc. Teraz dopadlo mnie to o czym tylko czytalem do tej pory czyli downswig tak mi sie wydaje, poniewaz od paru sesji nie moge sobie poradzic przegrywam praktycznie wszystko. Pierwsze sesje tlumaczylem sobie "bezkarciem" mysle sobie karty nie ida tak tez jest w pokerze , pozniej nastepna faza zaczalem lapac jakies uklady to oczywiscie zostawalem pokonywany przez jeszcze mocniejsze i tak to trwa i pomalu sie odechciewa grac bankroll spada i nerw coraz wiekszy :/ mam prosbe taka pomozcie jakos to przezwyciezyc
i jak dlugo potrafia trwac takie doly ?? gram na nl 4
Hej,
Przeczytaj tego posta bardzo podobny problem - powinno Ci pomoc.
1) Po pol roku grasz na NL4, ile czasu przeznaczyles do tej pory na gre a ile na nauke? Na Twoim etapie powinienes zdecydowanie wiecej inwestowac w nauke strategii, wstawianie rozdan, filmiki itp. Sama gra zgodnie z BRM to za malo bo najprawdopodobniej popelniasz cala mase bledow.
2) Downswing jest czescia pokera, nie mozesz go ominac, podobnie jak nie masz wplywu na to ile deszczu spadnie w ciagu roku. Raz zdarzy sie wiecej, raz mniej, czasami prawdziwa ulewa ktora niektorzy nazywaja downswinigem:) Jedyne co mozesz zrobic to grac wiecej i zwiekszyc swoj win rate poprzez nauke i edukacje. To Twoj 4 post przez pol roku to powinienes tak spokojnie z 400-500 rozdan wrzucic na forum a nie wrzuciles pewnie zadnego. Nie ma zadnego sekretu po prostu zacznij pracowac nad gra i tyle
Pozdr
Wiem, że znowu zawracam ci głowe lechrumski ale ja to tak widzę na moim przykladzie:
http://www.pokerprolabs.com/topsharkpro?pn=robertm19&pnid=1&tt=sng tu masz moje ostatnie wyniki z 3 miesięcy a warto zobaczyc cały okres. Co zrobiłem przez te 3 miesiące:
1. sciągnąłem ICM trainer i cwiczę i analizuje grę,
2. Zakupiłem książke Harringotna,
3. Czytam analizy rąk na forum.
Jaki jest mój wynik?? Czy robię coś źle, że od świąt Bożego narodzenia mam regularne swingi po ponad 40 BI??
Drogi Robercie,
Z przyjemnością Ci pomogę jeśli dasz mi więcej informacji. Piszesz kilka suchych faktów i wklejasz swoje ostatnie wyniki. Natomiast z tych informacji w ogóle nie wynika czy grasz dobrze i czy tiltujesz i z jakiego powodu. Nie mam pojęcia ani coraz robisz źle ani co robisz dobrze. Jeśli chodzi o samą grę to nie mam na tyle kompetencji żeby oceniać Twój poziom, pod kątem mindsetu - proszę bardzo opisz na czym polega rzecz i postaram się pomóc.
Pozdrawiam
No gram sobie te turnieje raz idzie a raz nie. Zresztą widać na wykresie. Gram według tego ICM w późnej fazie jednak ciąglę nacinam się na lepszą rękę albo moja jest lepsza i przegrywa i oczywiście przegrywam nienaturalnie dużo coin flipów. Przez to nie wygrałem już turnieju do ponad 30 gier a gram przecież sng 9 osobowe. To jest ppech czy może już oszustwo??
W związku z tym i mającą wejść ustawa hazardową zastanawiam się czy granie ma dalej sens ??
Napisane przez robertm19
No gram sobie te turnieje raz idzie a raz nie. Zresztą widać na wykresie. Gram według tego ICM w późnej fazie jednak ciąglę nacinam się na lepszą rękę albo moja jest lepsza i przegrywa i oczywiście przegrywam nienaturalnie dużo coin flipów. Przez to nie wygrałem już turnieju do ponad 30 gier a gram przecież sng 9 osobowe. To jest ppech czy może już oszustwo??
W związku z tym i mającą wejść ustawa hazardową zastanawiam się czy granie ma dalej sens ??
Nie bardzo widzę tutaj pytania do mnie bo nie widzę żadnego problemu natury mindsetowej. Naucz się rozróżniać tego kiedy "idzie źle" a kiedy "grasz źle". Jeżeli szczerze przyznajesz że grasz zgodnie z ICM i wszystko robisz poprawnie to pewnie to tylko chwilowy swing. Pytanie do Ciebie - ile czasu spędzasz nad nauką edukacją i wstawianiem rozdań do oceny? Czy tylko grasz czy również inwestujesz w rozwój i naukę gry?
Naucz się akceptować swingi. Poker to gra obarczona ryzykiem. Nie akceptujesz - nie grasz - proste. Jeśli zdecydowałeś się grać to zaakceptuj to, że przez jakiś czas możesz mieć gorszy okres.
To pytanie raczej do Ciebie a nie do mnie. Ja nie biorę odpowiedzialności za Twój wybór i nie próbuj mi jej dawać. Sam zdecyduj co ma sens a co nie - to tylko i wyłącznie Twoja decyzja. Z punktu widzenia prawa praktycznie nic się nie zmienia. Poker online nigdy nie był legalny w naszym kraju i po ustawie też nie będzie.
Pozdr