Witam
Mam 2 troszeczkę powiązane problemy. Może niekoniecznie pasują do tego działu, ale nie wiedziałem gdzież to umieścić ![]()
Pierwszy problem to wyrobienie dobrych nawyków, tak to nazwę.
Poniekąd także chodzi o moje nadmierne "kombinowanie". Przyjmijmy taką sytuację:
ktoś stealuje z bu, luźny gracz o statystyce steal 65. Odwijam mu się automatycznie z załóżmy 45o, nie spojrzę na jego statystykę ft3bet, czy 4bet czy cokolwiek, po prostu robię tak, bo uważam, że dużo stealuje.
Jest to raczej poważny błąd, wydaje mi się, że może on się brać z braku koncentracji (czuję się znudzony, senny, oczy mi się zamykają), bo jeśli się zmuszę to przez te 25-30minut potrafię grać fajnie jak na moje stawki. Niestety gdy sesja jest dłuższa tracę koncentrację i wszystko zaczyna się od nowa.
Jak sobie z czymś takim poradzić? Czasami pomaga mi wyjście na zewnątrz, np. do sklepu, ale gdy jest noc? Wychodzenie w nocy, tylko po to, by odsapnąć nie wydaje mi się najlepszym wyborem.
Jak sobie z tym poradzić? Bardzo proszę o rady, bo ten problem mam od około roku i dopiero teraz dokładnie go zdiagnozowałem
btw. zauważyłem, że problem zaczyna się pojawiać zazwyczaj wtedy gdy gram szybko. Tzn. przyśpieszam tempo, gram szybkie fold, fold, fold automatycznie. Gram rusha.
Pomaga mi gdy zmuszę się do zatrzymania i zastanowienia przez 3 sekundy, gdy zobaczę dobrą rękę, ale nie wiem czy jest to odpowiednie wyjście z tej sytuacji.