Przejdź do forum
Pan AA się spowiada...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pan AA się spowiada.

248 Posty
32 Użytkownicy
0 Reakcje
10.7 K Wyświetlenia
AutystycznyAndrzej

Celem bloga jest mój własny rozwój. Spiszę tutaj kilka rzeczy które będę chciał robić albo zrobić. Mam nadzieję że fakt że będą publicznie dostępne zmotywuje mnie do ich przestrzegania. A jakbym ich nie przestrzegał to mam nadzieję że pojawi się głos który przypomni: "dzisiaj jest środa, miałeś się wyspowiadać".

Przede wszystkim zamierzam wklejać tutaj rozdania lub linki do rozdań w których popełniłem głupoty, a co gorsza, czasami (często?) jestem świadomy że nie powinienem naciskać przycisku "raise" albo "call", a wybrać "fold", a jednak kusi żeby zobaczyć co rywal ma... Kosztowna pokusa.

Tyle wstępu czas do reguł i celów.

1. Rozegranie tygodniowo 5 000 handów. Nie jest to wygórowana liczba, ale grywam przede wszystkim od poniedziałku do czwartku (i chwilę w piątek i niedzielę) więc wychodzi ~1 000 dzień.
2. Codzienne wklejanie wykresu z dnia poprzedniego (czyli we wtorek z poniedziałku itd.) o ile oczywiście grałem, w praktyce wykres powinien pojawiać od wtorku do piątku.
3. Razem z wykresem wklejać handy z dużymi potami. A więc przejrzeć wszystkie w których zyskałem lub straciłem 50 big blindów, a obowiązkowo te powyżej 75BB. Wyjątkiem są zagrania które rozstrzygnęły się na preflopie. No i wklejać rozdania w których nie jestem pewien czy zagrałem dobrze.
4. Raz na jakiś czas wkleić statystyki jakiegoś rodzaju ręki (np. AQs, 99) ile zarobiłem i wątpliwości czy jakąś rękę rozegrałem poprawnie.

Głównym celem tego blogu jest obnażenie własnych błędów, a właściwie głupoty, bo skoro świadomie popełniam błędy, to coś jest nie w porządku. ;)

Wklejanie wykresów zamierzam zacząć od czwartku (czyli środowe statystyki) i podobnie z handami.

247 odpowiedzi
kNoq001

git ;] powodzenia bede zagladal
aha i co grasz ;>

AutystycznyAndrzej

Gram na Full Tilt Poker. Póki co na NL2 FR. Nick pod jakim gram niech pozostanie tajemnicą.

Napisałem że będę wklejać dopiero od jutrzejszej sesji... Z prostej przyczyny, dzisiejsza była tak słaba że aż było mi wstyd.

Rano usiadłem na godzinkę i po jakiś 450 handach byłem +5$ (250 BB). Później jak zasiadłem poleciałem na łeb na szyję do -3 (150 BB) aż w końcu żeby zakończyć po 700 handach (1150 w sumie) na zerze. Chwila przerwy na krótką rozmowę o pokerze i pomyślałem sobie "czas zagrać najlepiej jak potrafię" efekt? Po kolejnych 600 handach -18$ (900BB = 9 BI!). Ale jako że nie należy się poddawać więc usiadłem i wyszedłem z dołka do -5.46$ (-273 BB, -12.14BB/100handów). Biorąc pod uwagę część ugranego bonusu jestem blisko 0.

Handów dzisiaj jeszcze nie będę wklejał. Według zasad z pierwszego posta. Ale jedną się pochwalę. ;)

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$2,57:///////;MP1$0,53:49/63/2/1,8/21/-/-/50;BU$0,80:36/42/3/0,7/35/-/-/33;[/tg]
0,01/0,02 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.65 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with 8♠, J♠
2 folds, MP1 calls $0,02, 3 folds, BU calls $0,02, SB folds, Hero checks.

Flop: ($0,07) 9♠, J♥, T♠ (3 players)
Hero bets $0,06, MP1 calls $0,06, BU raises to $0,12, Hero calls $0,06, MP1 calls $0,06.

Turn: ($0,43) Q♠ (3 players)
Hero bets $0,30, MP1 folds, BU calls $0,30.

River: ($1,03) K♣ (2 players)
Hero bets $0,40, BU calls $0,36 (All-In), Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $1,75

Results follow (highlight to see):
Hero shows poker, do damy (8s Js)
BU shows strit, do król (Ks Qh)

Hero wins with poker, do damy (8s Js)

AutystycznyAndrzej

Kolejny marny dzień dla mojego bankrolla. Powód? Nuda, chęć emocji - skutek gambling! Efekt? - 13BB/100 handów.

Jednak zdiagnozowanie problemu jest pierwszym krokiem do pozbycia się go. A w tym kierunku już odnoszę jakieś sukcesy... Bardziej wierzę rywalom że jednak mają rękę. Szczególnie gdy statystyki pokazują że nie żartują. Potrafię odpuścić reraisa w PF trzymając silną rękę jeżeli rywal gra bardzo mały zakres rąk.

Jakie jeszcze problem zaobserwowałem u siebie? Rozgrywanie middle pocket pairs.

Póki co wrzucę ręce których chyba nie ma co analizować, bo błędy widać na pierwszy rzut oka. ;)

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$2,35:///////;BB$4,37:185/42/9/1,2/40/20/100/40;[/tg]
0,01/0,02 No-Limit Hold'em (7 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.65 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is SB with 3♣, A♣
5 folds, Hero raises to $0,10, BB calls $0,08.

Flop: ($0,20) K♣, J♠, 4♣ (2 players)
Hero bets $0,14, BB raises to $0,62, Hero raises to $2,25 (All-In), BB calls $1,63.

Turn: ($4,70) 8♦
River: ($4,70) 7♠ (1 players)

Final Pot: $4,70

Hero shows najwyższa karta as , król kicker (3c Ac)
BB shows para króle (Ad Kh)

BB wins with para króle (Ad Kh)

Oto i mój gambling: "a może się uda skompletować drawa albo top pair".

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$0,43:86/23/16/2,8/41/67/100/14;MP2$2,07:124/25/6/4,5/12/33/-/33;MP3$1,07:21/38/10/0,0/13/-/-/100;[/tg]

Preflop: Hero is UTG2 with 8♣, A♣. MP3 posts a blind of $0,02.
UTG1 folds, Hero raises to $0,10, MP1 folds, MP2 calls $0,10, MP3 calls $0,08, 3 folds, BB raises to $0,18, Hero calls $0,08, MP2 calls $0,08, MP3 calls $0,08.

Flop: ($0,73) 6♥, 2♣, 4♣ (4 players)
BB bets $0,25 (All-In), Hero raises to $2,00, MP2 calls $1,89 (All-In), MP3 folds, Hero gets uncalled bet back.

Turn: ($4,76) 2♦
River: ($4,76) K♦ (1 players)

Final Pot: $4,76

Hero shows para dwójki (8c Ac)
BB shows dwie pary, ósemki i dwójki (8s 8d)
MP2 shows dwie pary, dziesiątki i dwójki (Tc Ts)

MP2 wins with dwie pary, dziesiątki i dwójki (Tc Ts)

Sprawdzenie raisa na flopie byłoby sensowne, ale push? Głupota!

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$2,20:///////;MP1$2,01:181/12/6/-/24/15/100/60;BU$1,69:109/45/6/0,9/20/0/100/67;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 7♠, 7♦
MP1 calls $0,02, 3 folds, BU calls $0,02, SB folds, Hero raises to $0,10, MP1 raises to $2,01 (All-In), BU folds, Hero calls $1,91.

Flop: ($4,05) T♥, J♣, 4♦
Turn: ($4,05) Q♣
River: ($4,05) J♦ (1 players)

Final Pot: $4,05

Hero shows dwie pary, walety i siódemki (7s 7d)
MP1 shows strit, do as (Ks Ah)

MP1 wins with strit, do as (Ks Ah)

Ręką którą stiltowałem po jakiejś akcji. Nie lubię takich pushów, więc sprawdziłem. Oczywiście jest to błędem, bije mnie każda pocket pair 77+. Jednak jeżeli ktoś nie ma wyższej pary, to szanse są wyrównane, co z tego? Coinflipy mam w zwyczaju przegrywać. ;)

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$4,31:44/18/5/0,8/33/-/-/100;Hero$3,33:///////;MP3$1,97:537/9/2/5,2/33/3/100/47;CO$2,00:15/53/0/0,0/43/-/-/33;BU$2,29:35/20/6/6,0/0/-/-/-;[/tg]

Preflop: Hero is BB with J♠, K♠. CO posts a blind of $0,02.
4 folds, MP3 calls $0,02, CO checks, BU calls $0,02, SB calls $0,01, Hero checks.

Flop: ($0,10) T♠, 6♠, 4♠ (5 players)
SB checks, Hero bets $0,10, MP3 calls $0,10, 3 folds.

Turn: ($0,30) K♣ (2 players)
Hero bets $0,20, MP3 raises to $0,90, Hero raises to $1,90, MP3 calls $0,95 (All-In), Hero gets uncalled bet back.

River: ($4,00) A♣ (2 players)

Final Pot: $4,00

Hero shows kolor, król high (Js Ks)
MP3 shows kolor, as high (8s As)

MP3 wins with kolor, as high (8s As)

Tutaj kolejne błędne rozegranie. Preflop missclick, a następnie flop przy którym z przyjemnością wrzuciłem stack wiedząc że i tak nie wygram. ;)

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$0,38:57/32/12/3,0/31/0/100/25;Hero$2,00:///////;MP2$1,92:214/14/1/2,8/23/0/100/38;[/tg]
0,01/0,02 No-Limit Hold'em (5 handed)

Preflop: Hero is BB with T♦, A♥
MP2 calls $0,02, 2 folds, SB calls $0,01, Hero raises to $0,12, MP2 calls $0,10, SB folds.

Flop: ($0,26) A♣, 6♠, 4♠ (2 players)
Hero bets $0,20, MP2 raises to $1,80 (All-In), Hero calls $1,60.

Turn: ($3,86) 2♣
River: ($3,86) K♦ (1 players)

Final Pot: $3,86

Hero shows para asy (Td Ah)
MP2 shows para asy (As Qc)

MP2 wins with para asy (As Qc)

Kolejne idiotyczne rozegranie. Z czym rywal będzie pushował? Z setem, dwoma parami albo TPTK, a co ja robię? Oczywiście że sprawdzam z marnym kickerem...

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$4,40:18/72/6/9,0/17/0/-/100;BB$3,09:212/30/2/0,6/36/0/67/73;CO$1,70:80/23/15/0,9/55/33/-/36;Hero$2,08:///////;[/tg]
0,01/0,02 No-Limit Hold'em (6 handed)

Preflop: Hero is BU with Q♥, Q♣
2 folds, CO raises to $0,06, Hero raises to $0,20, SB calls $0,19, BB calls $0,18, CO calls $0,14.

Flop: ($0,80) 9♠, 7♦, T♥ (4 players)
SB checks, BB checks, CO checks, Hero bets $0,65, 2 folds, CO raises to $1,50 (All-In), Hero calls $0,85.

Turn: ($3,80) 6♦
River: ($3,80) 4♠ (1 players)

Final Pot: $3,80

Hero shows para damy (Qh Qc)
CO shows trójka, siódemki (7c 7h)

CO wins with trójka, siódemki (7c 7h)

I znowu nie potrafiłem wcisnąć przyciska "fold", a przecież board temu sprzyjał!

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$0,96:109/25/14/12,5/23/0/50/40;Hero$2,92:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with J♠, J♥
4 folds, Hero raises to $0,08, SB folds, BB raises to $0,96 (All-In), Hero calls $0,88.

Flop: ($1,93) 3♥, A♦, 8♣
Turn: ($1,93) 6♦
River: ($1,93) 9♦ (1 players)

Final Pot: $1,93

Hero shows para walety (Js Jh)
BB shows para asy (Ac Kc)

BB wins with para asy (Ac Kc)

I znowu zwalony PF, iść z takim czymś na stacki?! Nonsens! A jak się okazuje że jest coinflip, to jak wyżej pisałem, z góry znam wynik. ;)

Jak widać wiele własnych, kosztownych błędów. Z czego to wynika? Z nudy! Łatwiej się folduje gdy wiem że na 2 innych stolikach czekają na mnie decyzje. Jednak jak spokojnie obsługuje wszystkie otwarte stoliki to aż chcę się rozegrać rękę która jest skazana na niepowodzenie. A nuż się uda! Niestety nie mogę otworzyć więcej stolików (jakiś durny limit) więc pozostaje wyrobić cierpliwość lub znaleźć sobie jakieś ciekawe zajęcie podczas grania w pokera (analiza statystyk rywali?).

Jeszcze później zapostuje ręce o których nie mogę powiedzieć że świadomie popełniałem błędy. Bo przy tych rękach jestem świadomy błędów (a co gorsza jestem świadomy podczas ich podejmowania!)...

AutystycznyAndrzej

Jak napisałem we własnych regułach jednym z elementów rozwoju mają być postowane handy. I oto pierwsza porcja dość skutecznie zaspamowała odpowiedni dział.

Spory problem sprawia mi rozgrywanie AXs kiedy na flopie pojawia się 2 karty pożądanego koloru. Wciskać stack? Z jednej strony jest to sensowne. Rywal może się przestraszyć i spasować, nie przestraszy? Zbudujemy pulę przed zdobycie upragnionego koloru i gdy się w końcu pojawi, to rywal się wypłaci. A z drugiej czy kolor pojawi się dostatecznie często żeby zarobić?

Rozdania kiedy nie mam na flopie agresji.
A8s NL2 - dwie overcardy i flush draw, wystarczający powód do wrzucenia stacka na środek stołu?
A6s - tym razem jedynie overcarda i flush draw.

A tutaj te z tą przewagą.
A3s NL2 - flush draw a na flopie leży K, osoba trzymająca KX zapewne chętnie dorzuci kilka żetonów do puli...
AJo NL2 - 4 osoby w puli, a ja ostatni podejmuję decyzję, czy aby poprawną?

W kolejnych rękach głównym problemem jest board. 3 różne karty T+, co z tym fantem zrobić? Gdy na flopie leży JQK a w ręce mam AT, to wrzucenie wszystkiego jest czymś oczywistym, ale co z dwom parami albo chociażby z AK?

AJo - flop Ac Kh Tc.
AKs NL2 - flop Kh Qh Jd, a ja trzymam AsKs. Oprócz mnie dwóch graczy, jeden z nich donkuje, co zrobić?

Jeszcze przed innym dylematem staję z second nutsami, ograniczać pulę czy iść na całość?

KJs NL2 - flush na flopie.

Czy dobre pocket pairy są nadal dobre na flopie i później? Trudne pytanie. A jeszcze trudniej znaleźć odpowiedź gdy rywal donkuje albo przejawia inną agresję.

Qq Nl2 - paskudny flop 456 i trzech rywali, fold po donku?

Tt Nl2 - flop nielepszy 234, jednak jest tylko jeden rywal.

Też aktualnie mam megadownswing na mikro limitach i zaczynam pomału tracić zapał do gry.

Najgorsze jest to że najczęściej trafiam na pijanych debili co mają gigantycznego farta. np dzisiaj moje AA (all in preflop) przegrało z 53o !!! JTs 72s.

Co do ewentualnych rad to:
1. Jak mówi stare przysłowie pszczół "jak idzie karta to i świnia wygra z oficerem" => dlatego trzeba zachować spokój :)

2. Na mikrolimitach wielu graczy zagra any 2 suited => zwracaj większą niż by to wymagało ostrożność na "kolorowych boardach"

3. Wielu ludzi zagra zawsze Asa z dowolną kartą (niekoniecznie suited) dlatego para asów z dobrym kickerem częściej niż "normalnie" przegra z dwoma parami. Najgorsze jest to że dla twojego AK AQ AJ nie ma bezpiecznych flopów (o ile nie trafisz 2 par albo strita) Dlatego prędzej włożę stacka z np AQ flop Q72 niż AQ flop A72

4. Co do rozgrywania drawów to przeczytaj artykuły i tabelki do odds i pot odds w skrócie z samym drawem do koloru nie warto pushować na flopie. Natomiast jeśli masz dodatkowo np. OESD + overkarty to pushuj bez namysłu.

5. AXs to karta dobra tylko gdy masz pozycję. Na wczesnych i środkowych pozycjach niewarta gry (o ile wcześniej nie ma kilku limperów) to samo z niskimi pocketami

6. Nie rób durnych overbetów!!! a już szczególnie jako blefów. Często lepszym blefem jest "mniejszy niż normalnie" bet np jeśli normalnie grasz między 2/3 a 3/4 puli to blef za 1/2 puli może nie zostać sprawdzony ponieważ zostanie odebrany jako " ocho musi mieć nutsy i małym betem zachęca mnie do dołożenia kasy" Natomiast all in jako blef (szczególnie na flopie i turnie) często działa na maniaków jak czerwona płachta na byka i sprawdzą cię albo dla zasady, albo z rozpędu albo wierząc w swoje szczęście i 2 outy.

7. Na koniec moim zdaniem najważniejsze : Nie naśladuj złej gry przeciwników !!! to że jakiś debil sprawdził 3beta twojego AKs z A6o i wygrał trafiając 2 pary to nie powód żeby:
a) przestać/bać się grać AKs
b) zacząc grać AXo zawsze i z dowolnej pozycji.

A na koniec głowa do góry i powodzonka

AutystycznyAndrzej

Niedziela wieczór:

Poniedziałek:

Jeszcze na czerwono. Sądzę jednak że trend się odwróci. Powód? E-pshyjaciel zwrócił mi uwagę że za dużo second barreluje i... Eureka! To jest to! Po co ja second barreluje? Dla value czy dla blefu?

Zbyt często sądziłem że rywal sfolduje, a przecież gram na mikrolimitach gdzie ludzie nie wiedzą że powinni spasować. A kiedy trzymają totalny trash, to spasują już po cbecie. A więc przestałem second barrelować, chyba że mam silną kartę albo na stół spadła scary card i rywal jest odpowiedni.

Przyjrzałem się również cbetowi i znowu zauważyłem mój błąd. Zazwyczaj betowałem w 3/4 puli, czasami nawet 4/5 i znowu... Sporo osób nie wiedziało że powinni spasować. Oczywiście 4/5 powinno bardziej chronić rękę niż 2/3, ale nie wtedy gdy:
- Nie ma czego chronić.
- Rywal i tak pójdzie do showdownu z byle syfem i z gutshotem sprawdzi przebicie o pulę...
Więc obniżyłem standardowe podbicie do 2/3, niby drobna różnica, ot te ~4-6 (2-3BB) centów. Ale biorąc pod uwagę że w co 10 ręce stosuje cbeta, a w co ~20 jest on sparwdzony, to daje niemałą kwotę podczas sesji.

Na dodatek zawężyłem zakres rąk z którymi startuje, a także niskie pocket pairy zamierzam rozgrywać pasywnie (poza CO/BU). I jeszcze postanowiłem baczniej przyglądać się stolikom. Wychodzić kiedy mam sporo żetonów (150BB), oczywiście wtedy, gdy jest ktoś kto może mi je zabrać.

Podsumowując jednym zdaniem:
- Gram więcej kartami.

Podsumowując:
- Gram bardziej tight.
- Cbet z 3/4 - 4/5 -> 2/3 - 3/4
- Second barrel z reguły stał się wyjątkiem.
- Bardziej uważać na stack (ograniczenie wariacji).
- Częściej iść do showdownu z średnimi rękoma.
- Uważać na przegywane "drobne" (10BB) kwoty.

Sądzę że dzisiaj uda mi się wyjść na zielono.

AutystycznyAndrzej

Wczorajsza sesja zaczęła się bardzo przyjemnie, ale im dalej tym gorzej... Aż w końcu spadłem poniżej 0, ale na szczęście do końca wywalczyłem lekki plus. Czyli tak jak wczoraj pisałem, jestem na plusie. ;)

A póki co niezbyt mam ochotę grać w taką pogodę...

AutystycznyAndrzej

Wczorajsza krótka sesja zakończona znowu na plusie:

Często mam tak że na początku dość dobrze mi idzie (patrz wczoraj), a potem coraz gorzej. Dlatego postanawiam dopisać sobie regułę, skoro powinien być limit przegranych po którym wstajemy od stolika i mówimy "przepraszam, do widzenia", to i przyda mi się limit po którym mówię "dziękuje, do widzenia". Po wygraniu 3BI (+6$) będę kończył sesję. Nie ważne czy to było 3k handów czy 100. Po prostu gdy potem stracę 2$ to moim nowym "zerem" jest +6$ do których chcę wrócić, a potem sesja się przedłuża, błędy się mnożą, a zysk topnieje.

Kiedy sesja się mocno skróci, to zaoszczędzony czas mogę poświęcić na inne sprawy pokerowe jak czytanie i wklejanie rąk.

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;MP2$1,00:84/29/7/0,7/41/0/100/67;CO$2,85:12/42/8/2,0/33/0/-/100;Hero$2,00:///////;[/tg]
0,01/0,02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Preflop: Hero is BU with 3♦, 3♥. MP2 posts a blind of $0,02.
2 folds, MP2 checks, MP3 folds, CO raises to $0,10, Hero calls $0,10, 3 folds.

Flop: ($0,25) 8♦, J♠, 8♠ (2 players)
CO checks, Hero checks.

Turn: ($0,25) 3♣ (2 players)
CO checks, Hero checks.

River: ($0,25) 4♠ (2 players)
CO bets $0,06, Hero raises to $0,20, CO raises to $0,85, Hero raises to $1,90 (All-In), CO calls $1,05.

Final Pot: $4,05

Hero shows ful, trójki na ósemki (3d 3h)
CO shows ful, walety na ósemki (Jd Jh)

CO wins with ful, walety na ósemki (Jd Jh)

Pozamiatał mnie ;)

AutystycznyAndrzej

Dzisiaj dalej na symbolicznym plusie.

Początek rewelacja. Następnie poszedłem pobiegać no i słońce odbiło... ;)

Limity odchodzenia od stolików: +5$ (1 BI wyższego limitu), -8$ (4 BI NL2).

AutystycznyAndrzej

Zazwyczaj w weekendy nie gram. Jadę sobie do rodzinnego domu, a tam nie mam dobrego komputera a i wiele ciekawszych zajęć... Ale jako że FTP wprowadziło ciekawą promocję Take 2 w której postanowiłem wziąć udział zostałem zmuszony do gry również weekend. Rozgrywam minimalną ilość rozdań po to tylko żeby "zaliczyć dzień". Piątkowego wyniku nie mam (ale sądzę że coś koło -2$).

Sobota na plusie.

Niedziela również.

Dzisiaj szczęście mi dopisywało.

Wyłapałem seta, a rywal z chęcią mnie sprawdzili...

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$2,00:///////;MP3$2,55:06/67/17/2,0/33/-/-/0;CO$0,64:07/29/14/-/33/-/-/100;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 3♦, 3♣
UTG1 raises to $0,08, 3 folds, MP3 calls $0,08, CO calls $0,08, 2 folds, Hero calls $0,06.

Flop: ($0,33) T♠, 8♦, 3♠ (4 players)
Hero checks, UTG1 bets $0,24, MP3 calls $0,24, CO folds, Hero raises to $1,10, UTG1 raises to $1,91 (All-In), MP3 raises to $2,47 (All-In), Hero calls $0,82 (All-In), MP3 gets uncalled bet back.

Turn: ($6,08) 4♣
River: ($6,08) 2♥ (1 players)

Final Pot: $6,08

Hero shows trójka, trójki (3d 3c)
UTG1 shows para damy (Qs Qc)
MP3 shows najwyższa karta walet , dziesiątka kicker (7s Js)

Hero wins with trójka, trójki (3d 3c)

KK i flush draw na flopie, a rywal z chęcią dorzucił stacka trzymając two pairs...

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$0,91:13/69/46/-/75/-/-/0;Hero$2,65:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with K♠, K♣
2 folds, Hero raises to $0,08, 4 folds, BB calls $0,06.

Flop: ($0,17) 6♣, Q♣, 2♣ (2 players)
BB checks, Hero bets $0,12, BB raises to $0,83 (All-In), Hero calls $0,71.

Turn: ($1,83) 5♦
River: ($1,83) 3♣ (1 players)

Final Pot: $1,83

Hero shows kolor, król high (Ks Kc)
BB shows dwie pary, damy i dwójki (Qs 2h)

Hero wins with kolor, król high (Ks Kc)

No i tutaj freeplay...

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$1,23:24/33/21/-/33/100/-/100;Hero$3,45:///////;MP1$1,67:18/39/17/0,7/0/-/-/-;MP3$0,80:10/50/0/1,0/33/-/100/50;[/tg]

Preflop: Hero is BB with J♣, 8♦. MP3 posts a blind of $0,02.
2 folds, MP1 calls $0,02, MP2 folds, MP3 checks, 2 folds, SB calls $0,01, Hero checks.

Flop: ($0,08) Q♦, T♥, J♠ (4 players)
SB checks, Hero bets $0,06, MP1 calls $0,06, MP3 calls $0,06, SB folds.

Turn: ($0,26) J♥ (3 players)
Hero bets $0,17, MP1 folds, MP3 raises to $0,34, Hero raises to $1,00, MP3 calls $0,38 (All-In), Hero gets uncalled bet back.

River: ($1,70) T♣ (1 players)

Final Pot: $1,70

Hero shows ful, walety na dziesiątki (Jc 8d)
MP3 shows strit, do as (Ks Ac)

Hero wins with ful, walety na dziesiątki (Jc 8d)

Flop: łapię parę i gutshota, chcę zobaczyć na czym stoję.
Turn: trips jako rywal ma półstacka idę na stacki.
River: szczęśliwa karta.

Przeciwnik pewnie sobie pluje w brodę że nie podbił pf AK. Jego błąd.

Muszę się przyjrzeć w swojej grze następującym elementom:
- suited connectory
- cbet - za często cbetuje!

Mam nadzieję że po ugraniu bonusu będę w stanie zmienić limit na NL5 (z 15 BI).

AutystycznyAndrzej

Wiosenny zielony kolor zadomowił się na moich wykresach.

Jednak cele które sobie wyznaczyłem na początku są dla mnie trudne do wypełnienia. Poniedziałki to najbardziej zapchany zajęciami dzień, jednak nawet gdybym miał wolne to szczerze mówiąc ugrać ~1 000 handów będzie mi ciężko.

Raz że w momencie pisania postanowień grałem na 8 stolikach, a obecnie gram jedynie na 6.
Po drugie skróciłem czas sesji, gram po 300 handów max z większym skupieniem.
Po trzecie... pogoda za oknem. ;)

Z czego jestem zadowolony? Gdy spojrzę np. na dzisiejsze rozdania, to widzę że handów w których przegrałem ponad 10 BB (0.20$) jest... 6! 433 handów i tylko 6 w których przegrałem ponad 10 BB jest to skutek ograniczenia second barrel. A te 6 handów? Przecenianie JJ i QQ przeciwko ludziom z niepełnymi stackami.

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;MP3$0,80:04/25/0/-/-/-/-/-;CO$1,01:55/24/13/10,0/42/17/100/80;Hero$2,33:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with J♦, J♠. MP3 posts a blind of $0,02.
4 folds, MP3 checks, CO raises to $0,08, Hero raises to $0,26, 3 folds, CO raises to $1,01 (All-In), Hero calls $0,75.

Flop: ($2,07) 3♠, A♠, 8♥
Turn: ($2,07) 2♣
River: ($2,07) Q♦ (1 players)

Final Pot: $2,07

Hero shows para walety (Jd Js)
CO shows para asy (Kc Ad)

CO wins with para asy (Kc Ad)

A poniższe to w ogóle źle rozegrałem...

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;MP1$1,66:375/43/2/1,1/29/4/0/58;MP3$1,00:105/23/11/2,6/38/33/-/67;Hero$3,38:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with Q♣, Q♠
UTG2 folds, MP1 calls $0,02, MP2 folds, MP3 raises to $0,06, Hero raises to $0,20, 4 folds, MP3 calls $0,14.

Flop: ($0,45) 8♣, K♠, 3♥ (2 players)
MP3 bets $0,80 (All-In), Hero calls $0,80.

Turn: ($2,05) T♥
River: ($2,05) K♥ (1 players)

Final Pot: $2,05

Hero shows dwie pary, króle i damy (Qc Qs)
MP3 shows trójka, króle (Kd Jc)

MP3 wins with trójka, króle (Kd Jc)

Poniżej nie sądzę żeby popełnił jakiś błąd, ale na wszelki wypadek wrzucę do oceny w odpowiednim dziale...

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;MP2$1,30:27/26/4/-/50/100/-/50;MP3$0,80:15/27/20/0,0/50/0/-/100;Hero$3,14:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with K♥, A♦
3 folds, MP2 calls $0,02, MP3 raises to $0,09, Hero raises to $0,34, 4 folds, MP3 calls $0,25.

Flop: ($0,73) 3♣, 6♣, 4♥ (2 players)
MP3 checks, Hero bets $0,46, MP3 calls $0,46 (All-In).

Turn: ($1,65) 7♦
River: ($1,65) Q♥ (1 players)

Final Pot: $1,65

Hero shows najwyższa karta as , król kicker (Kh Ad)
MP3 shows para siódemki (As 7s)

MP3 wins with para siódemki (As 7s)

No i jeszcze są 2 handy w których z 77 poszedłem na pf na całość z short stackami (0.40$ w jednym i 0.32$ w drugim rozdaniu). No i ostatnia ręka w której postanowiłem sprawdzić na czym stoję...

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;MP1$2,70:65/18/12/10,0/42/13/-/40;MP3$0,80:13/38/0/2,0/0/-/-/-;Hero$2,26:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with 4♠, 4♦. MP3 posts a blind of $0,02.
UTG2 folds, MP1 raises to $0,06, 2 folds, Hero calls $0,06, 3 folds.

Flop: ($0,17) 5♠, 9♠, 2♠ (2 players)
MP1 bets $0,06, Hero raises to $0,20, MP1 raises to $0,52, Hero folds, MP1 gets uncalled bet back.

Final Pot: $0,57

Strimer

Ja tu widzę czerwony :P

AutystycznyAndrzej

Dzisiaj szczerze mówiąc nie mam zbytnio ochoty się rozpisywać, jutro powklejam jakieś rozdania do oceny. Dzisiejszy dzień dalej plus ale nie był najlepszy. Trochę zasluga bad beatów, trochę własnych błędów. W pewnym momencie gdyby nie ręce QQ+ zamiast -7$, byłbym na ~+1-2$... Ale później los wyrównał i oto i mój plus.

AutystycznyAndrzej

Nie grywam zbyt dużej liczby rozdań, ale najważniejsze że na plusie. Bardzo realne jest to że od poniedziałku będę grał już na NL5. ;)

AutystycznyAndrzej

Wkleiłem kilka rozdań do oceny, przeglądając rozdania znalazłem jedno przyjemne...

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$1,78:23/30/13/4,0/14/100/-/0;Hero$2,00:///////;MP2$0,34:21/24/10/-/33/100/-/50;CO$1,27:37/54/3/1,6/21/0/-/50;BU$2,21:110/25/10/3,5/32/29/0/50;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 8♦, 8♣
UTG2 calls $0,02, MP1 folds, MP2 calls $0,02, MP3 folds, CO calls $0,02, BU calls $0,02, SB calls $0,01, Hero raises to $0,16, UTG2 calls $0,14, MP2 calls $0,14, CO folds, BU calls $0,14, SB folds.

Flop: ($0,68) A♠, K♠, T♠ (4 players)
Hero checks, UTG2 checks, MP2 bets $0,18 (All-In), BU raises to $0,36, 2 folds, BU gets uncalled bet back.

Turn: ($1,04) J♠
River: ($1,04) 9♥ (2 players)

Final Pot: $1,04

BU shows dwie pary, asy i dziesiątki (Td Ad)
MP2 shows poker królewski (Jc Qs)

MP2 wins with poker królewski (Jc Qs)

AutystycznyAndrzej

Kolejny dzień który zbliża mnie do NL5.

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;CO$1,84:153/15/7/1,8/39/25/100/43;Hero$2,00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with A♣, J♠
4 folds, CO raises to $0,08, Hero raises to $0,20, 2 folds, CO calls $0,12.

Flop: ($0,43) 4♠, Q♣, Q♠ (2 players)
CO checks, Hero bets $0,27, CO calls $0,27.

Turn: ($0,97) Q♦ (2 players)
CO checks, Hero checks.

River: ($0,97) Q♥ (2 players)
CO checks, Hero bets $0,90, CO folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $0,97

Rywal przyznał się że miał KK które nienajlepiej slowplayował. ;)

Sam też popełniłem kilka błędów które w sumie kosztowały mnie coś koło 3$, cóż, zdarza się.

AutystycznyAndrzej

Jeszcze dwa dni i promocja Take 2 będzie ugrana...

Widzę jakieś postępy w grze, potrafię odpuścić cbeta żeby zaatakować na turnie. Jednak dalej nie potrafię grać suited connectorami, póki co sobie je pozostawiam na później. Nie lubię tych rąk, nie zamierzam z nimi tracić pieniędzy. ;)

kabulek

Strasznie postrzępione te twoje wykresy. Chętnie obejrzałbym statystyki vpip, prf, c-bet on flop, fold to c-bet on flop, wts, w$sd, agression factor. Może udało by się część tych swingów wyjaśnić.
No i zmiany BR też byłyby ciekawe, z tego co widzę przeważnie kończysz na plusie mimo wcześniejszych gór i dolin, czyli wciąż do przodu ? Kiedy NL5 ?
Na pewno spotkamy się na NL10 (chcę przejść na NL25 z 20-25 BI jeszcze 10 brakuje i posiedzę trochę na NL10 :) )

AutystycznyAndrzej

kabulek napisał
Strasznie postrzępione te twoje wykresy. Chętnie obejrzałbym statystyki vpip, prf, c-bet on flop, fold to c-bet on flop, wts, w$sd, agression factor. Może udało by się część tych swingów wyjaśnić.

To są tylko kwietniowe rozdania (bez piątku, soboty i niedzieli kiedy to grałem na innym komputerze (~+5$)). Wcześniejszych nie uwzględniam bo po prostu mocno zmieniłem grę w kwietniu.

Cbetuje za często i obecnie mam w okolicach 90%...

Teraz tak, nie widzę niczego dziwnego w tym że wykresy są tak postrzępione (przynajmniej te kwietniowe), po prostu gram mało rozdań. Trudno żeby 250 handów było gładkie. Dzisiaj największą pulę jaką wygrałem jest... 84 centy, a najwieksza przegrana to 39 centów. Czyli nie zainwestowałem więcej niż 50 BB w żadną pulę.

No i zmiany BR też byłyby ciekawe, z tego co widzę przeważnie kończysz na plusie mimo wcześniejszych gór i dolin, czyli wciąż do przodu ? Kiedy NL5 ?

BR będzie jak będę na NL5. NL5 będzie po niedzieli, najprawdopodobniej we wtorek albo środę, po prostu po świętach.

Na pewno spotkamy się na NL10 (chcę przejść na NL25 z 20-25 BI jeszcze 10 brakuje i posiedzę trochę na NL10 :) )

Powodzenia. ;)

Edit: siakiś błąd przy analizie i wcięło kilkadziesiąt rąk, poprawka.