Witam!
O mojej skromnej osobie możecie poczytać sobie pod tym linkiem, gdzie prowadziłem bloga - Pluszowy Blog - czyli przestajemy przegrywać - SNG 180s Turbo
Jak widać od dłuższego czasu nie pisałem nic na blogu, a to głownie z tego powodu, że samodyscyplina u mnie kuleje, a do tego nie mam czasu grać SNG i wyrobić w nich sensownego volume.
W grach Cash czuję się słabo, ale po kilku próbach różnych odmian, zdecydowałem się, że chcę spróbować swoich sił w NLSH na poważnie. Ostatnio grałem dosyć sporo ZOOM'a, co zakończyło się stratą jakichś 10BI na NL10. Po analizie swoich rąk stwierdziłem, że tak na prawdę nie wiem co robię i gra na NL10 to po prostu oddawanie kapitału lepszym od siebie. Dlatego uczę się tak na prawdę od zera i zdecydowałem się zacząć od najniższych stawek.
Stąd też pomysł na challenge.
Do końca roku chciałbym pokonać stawki od NL2 do NL25. Cały bankroll, przenoszę na FTP, gdzie będzie sobie grzecznie leżał i służył jako kapitał używany do stackingu, a na PokerStars gdzie mam zamiar grać zostawiam sobie 30BI na NL2.
Założenia challenge:
- Gram tylko NL SH, na limicie na który pozwala mi mój bankroll
- Na dany limit potrzebuję 30BI
- W tygodniu gram co najmniej 4 sesje
- Przerabiam filmy szkoleniowe dla NL SH, robiąc z nich notatki
- Po każdej sesji staram się wrzucić problematyczne ręce do oceny
- Dopuszczam jeden depozyt jak spadnę poniżej 20$
W tym temacie będę umieszczał informacje na temat tego jak mi idzie.
Statystyki:
Bankroll początkowy: 60$
Zaczynam najprawdopodobniej jeszcze dzisiaj, albo jutro po pracy.
Wish me luck!
//edit
Zdecydowałem się przenieść Challenge do forum z Blogami ponieważ, sam challenge nie zakładał żadnej nagrody/kary w przypadku powodzenia lub klęski, a i forma w której go prowadzę bardziej pasuje do bloga.