Skip to forum
Notifications
Clear all

MicroBlog

86 Posts
21 Users
121 Reactions
8,621 Views
finek96

Siema! 😊
Zdecydowałem się na założenie bloga przede wszystkim dla własnej mobilizacji. Krótko o mnie:
Na imię mam Bartek, zdobyłem tytuł technika z Informatyki, a w lipcu mam w planie rozpocząć studia inż. 💾💾
Poksa poznałem jako dzieciak 3 klasy podstawówki a normalnie się za niego wziąłem rok temu bodajże we wrześniu. Od tamtej pory zdążyłem przegrać na Pokerstarsie całe 50ZŁ hehe.
W bodajże kwietniu tego roku dostałem od PS darmowa gotówkę na Party. Pomnożyłem ją do ok. $400. Część pieniędzy wypłaciłem dlatego startuje z bankrollem ok. $170. Do końca tego roku chce ugrać $1000 po to by wypłacić i przejść operacje korygującą wzrok. 💰💰
Co tydzień będę wstawiał podsumowanie zeszłego tygodnia a także jakieś rozdanko do analizy.
Wszystkim życzę GL a także nie przejścia nowej ustawy.
BOOM

Reply
85 replies
arkhos

Zapowiada się naprawdę ciekawie, powodzenia :f_drink: :f_thumbsup:

Reply
pzbrojny

Co bedziesz gral?

Reply
finek96

Dzieki!
Obecnie gram turnieje z wpisowym od 0,55 do 1,1 (łącznie te z rebuy). Kiedy poprawie trochę bankroll dołożę turnieje za $5,5.

Reply
finek96

Siema! :f_cool::f_cool:
Niedziela minęła więc czas na małe podsumowanie tego tygodnia. Mała ilość turniejów przez wtorkowy meczyk i sobotni wyjazd ze znajomymi :f_thumbsup:
Zaczynałem z bankrollem $170.
Ilość rozegranych turniejów: 56
Zysk/strata: +$40,76
Aktualny bankroll: $210.
Niby wynik dobry ale czuję tak wielki niedosyt... przez czwartkową i niedzielną sesje. Dzisiejsza to np: $-30 przy mega deepach. Brałem też udział w turnieju urodzinowym użytkownika paymyoverbet, w którym to dłuższy czas byłem liderem aż tu dwa razy naciąłem sie na AA rozdanie po rozdaniu jeśli dobrze pamiętam i odpadłem przy 30 left chyba. W pierwszym z nich popełniłem duży błąd i postaram się na przyszłość bardziej uważać. ;);)
Jeśli chodzi o czwartek to mega dobrze szło, dużo deepów, a i przeciwnicy byli baardzo przeciętni. Dlatego szkoda że skończyło się tak jak się skończyło.
No ale nic, gramy dalej. Jest dobrze a może będzie jeszcze lepiej! :f_thumbsup:
Pozdrawiam :] :]

Reply
finek96

Boom.
W tym tygodniu jeszcze mniej grania ze względu na weekend u znajomych w Łodzi :f_thumbsup: :f_drink: Piątek, sobota niegrane. A dziś tylko 4 turnieje tak na szybko po powrocie.
Tydzień niesamowity! 90% Flipów siadało! Ale co z tego, skoro tyle bad beatów ile przytrafiło mi się w tym tygodniu nie miałem nigdy... Do tego w decydujących spotach wiem że popełniam błędy, które analizuje i staram się eliminować.
W kilku turkach się jednak udało i mamy profit
:profit:
Ilość rozegranych turniejów: 44
Zysk/strata: +$155,94
Aktualny bankroll: $365,94
Pozdrawiam
:truestory:

Reply
finek96

siema.
Słabe volume przez te wakacje, nie będę ukrywał :f_rolleyes: cały czas jakieś wyjazdy, spotkania itd. Dziwny tydzień, dużo stołów finałowych ale w turkach takich "przy okazji" z małymi pulami.
Ilość rozegranych turniejów: 45
Zysk/strata: +$21
Aktualny bankroll: $386,91

Reply
finek96

Od tego tygodnia do swoich codziennych turniejów dołożyłem kilka za $5,5. Wczoraj pierwszy sukces bo 3 miejsce.
No i zacząłem grać bardzo dużo satelitek do turniejów live (za 0.01$) itp. Przez co wejdzie złotko na Pokerstrategy, ponieważ dzięki tym satelitkom brałem udział w turnieju z wpisowym $100 + $20 i w kilku z mniejszym.
Będzie można sie podszkolić oglądając filmiki z forum, tylko po co? Skoro ustawa ma wejść i wszystko rozp%%^$lić.
:f_confused::f_confused::f_confused:

Reply
finek96

Halo
Połowa wyznaczonego celu już za mną, a gdybym nie robił wcześniej wypłat to byłbym już baaardzo blisko :f_grin::f_grin:
:f_drink::f_drink:

Reply
finek96

Siema :f_grin:
Kolejny tydzień. Dołożyłem trochę turniejów za piątkę, ale za to nie mogłem grać kilka dni :f_mad::f_mad:
Znowu w tym tygodniu dużo stołów finałowych, ale jakoś nie mogę ich domknąć. Jeśli ktos tu zajrzy to może podrzuci jakiś artykuł, filmik, trening jak radzić sobie przy 3-6 osobach na FT. Cały czas odpadam jako 3 czy dalej przy dobrym stacku. Gdzieś leży błąd w rozgrywaniu tych FT ale niestety nie mogę zauważyć gdzie.
Od nowego tygodnia, albo jak już wrócę w sierpniu z wakacji, planuję przelać część bankrolla na Pokerstarsy w celu zwiększenia volume.
Cel ustalony był do końca roku, przed wejściem nowej ustawy, aczkolwiek myślę że wykonam go do końca wakacji. Domknę dwa, trzy ft i będzie gites. :f_cool::f_cool:
Cieszy to, że praktycznie żaden tydzień nie kończy się na minus :f_p::f_p:
Od tego tygodnia powstawiam trochę rozdań, albo jeśli się trafią, dobrych wyników :f_pleased:
Podsumowanie: //edit nieoczekiwanie odbudowałem się w ostatnim niedzielnym micro turnieju i wpadło drugie miejsce.

Ilość rozegranych turniejów: 53
Zysk/Strata: +194,48$
Aktualny bankroll: 581,39$
:f_biggrin:

Reply
finek96

"Cieszy to, że praktycznie żaden tydzień nie kończy się na minus"
:f_cry::f_cry::f_cry::f_cry:

Volume takie jak zawsze, ponieważ gram na jednym poker roomie i nie ma zbyt wielu turniejów na mój bankroll, do tego w nadchodzącym tygodniu muszę zrezygnować z mtt, do którego wpisowe wynosi 5,5 dolara. Tydzień baaardzo słaby, aczkolwiek z przebłyskami, gdyż kilka razy skończyłem na 10, czy 13 miejscu, a jeśli chodzi o micro limity to właśnie przed tą większą już kasą.
Od nowego tygodnia, zamierzam dołożyć kilka micro turniejów, albo s&g na WH i PS. Na jednym dostałem mały bonus (naprawdę mały xd), na PS brałem udział w tym freerollu z pula 1mln. (odpadłem prawie na początku).

Zaczynałem tydzień z 580 dolarami na koncie, kończę go z 498$. Pierwszy raz mam taki słaby tydzień i trochę ciężko. :f_ugly:

Miało być złoto w tym miesiącu jednak go nie będzie, w czwartek ruszam na długi wypoczynek. Mam nadzieję że nadchodzący wyjazd, da takiego kopa na rozpęd, aby zabrać się do nauki, nagrywania i analizowania..

Mimo tak słabego tygodnia, jestem dobrej myśli. Wracam na turnieje 0.55 do dolara. Przed wyjazdem wrócę jeszcze do nauki i do notatek by po powrocie przeanalizować i usiąść do sesji jako lepszy gracz :f_thumbsup:

Zysk/strata: -83,1$
Aktualny bankroll: 498,29$ + 5$ na PS, + 2$ na WH.
:f_biggrin:

Reply
finek96

Hej!
Dawno mnie tu nie było. W skrócie opisze co ostatnio się działo bo jest to po prostu niesamowite :f_thumbsup:
Miałem półtora miesięczną przerwę od turniejów po której znowu zacząłem grać te turki co zawsze na Party i wpadło kilka fajnych wyników w tym: 6 miejsce w Featherweight 3000$ plus kilka mniejszych wygranych.
W między czasie zrobiłem depozyt na Tigergaming i w turnieju dla nowych graczy zająłem bodajże 7 miejsce i zainkasowałem 200$ :f_thumbsup:
Te 5$, które miałem na PS dawno poszło na wpisowe i miałem tam zerowy stan konta. Któregoś pięknego wieczoru (jakieś dwa tygodnie temu) zdrapałem zdrapkę na Intelli i zdobyłem w niej bilet za 0.50$.
Dzięki niej odpaliłem biga 0.50$ i przy mega dużym fieldzie zająłem 3 miejsce i zainkasowałem za to osiągnięcie 176$. Żeby było ciekawiej następnego dnia odpaliłem kilka turków i Bubble Rusha za 3,30$ w którym zająłem 4 miejsce i zainkasowałem 211$. Jakoś pięć dni po czwartym miejscu w bubble rushu odpaliłem na szybko hyperka za 3,3$ i go shipnąłem. Chyba wariancja przeszła w tym miesiącu na moją stronę.
To jeszcze nie koniec, ponieważ wczoraj do sesji odpaliłem także The Jab'a w którym to zająłem 2 miejsce. Warto nadmienić, że pierwsze zajął inny Polak, a na ft było nas trzech. :f_tongue::f_tongue::f_tongue:
Cel został osiągnięty. :f_cool::f_cool::f_cool:
Nie było torby ani żadnej z podobnych rzeczy. Nie będę prowadził systematycznie bloga. Co jakiś czas wejdę i coś napiszę
GL wszystkim.

Spoiler

Spoiler

Reply
finek96

Witam
Od ostatniego wpisu minęło sporo czasu.
Plan został już dawno osiągniety, więc w czerwcu tego roku idę na konsultacje i potem jak dobrze pójdzie operacja :f_biggrin: (zależne od wyników badań itp).
Jeśli chodzi o pokera, to ostatnio osiągnąłem życiówkę. Zawsze pozostaje niedosyt, tym bardziej że przeciwnicy nie byli chyba z najwyższej półki. Odpadłem JJ hero na AA.

Spoiler

Co do mojej gry, to mam pewien problem z turkami na Pokerstarsie (na Party jakoś mniej tego typu sytuacji mam, wiem takie tam gadanie, ale pewnie dlatego że mniejszy field, mniej flipów etc.).
Co to za problem? Otóż od dłuższego czasu na PS nie mogę domknąć lub nawet zakończyć turnieju w pierwszej 9 (odpowiednio 6, 8). Bardzo często odpadam na semi ft. Jeśli mam dobry stack jak np. w big22 ok. miesiąc temu, to gdzieś w końcowej fazie się gubię i tracę żetony. Mogę grać swoje A-game cały turek a pod koniec to wszystko popsuć. Dlatego myślę nad wykupieniem kilku godzin u któregoś z trenerów z pokerstrategy, aby przeanalizować te rozdania z późnej fazy. Problemem też jest koncentracja przez całą sesję.
Często gram turnieje nie na swój bankroll (z satelit), przez co mój wykres z PS poleciał w dół. Za to na Party wszystko idzie w dobrym kierunku. Nie jest też tak, że gram te duże turnieje bo coś tam, otóż czuję się w nich naprawdę dobrze.

Na koniec już dodam. Nie spodziewałem się, że temat, który założę "Koniec Pokera? (PL)" dnia 12.07.2016, będzie miał do dzisiaj 266 730 wyświetleń i ponad 2 tysiące odpowiedzi. Smutne jest to, że miał być to temat informacyjny dla takich amatorów pokera jak ja, czyli miał zawierać jakieś przydatne informacje na temat tego, co zrobić gdy ustawa już wejdzie, a stał się w 80% tematem przekrzykujących się trolli internetowych. Pozostaje mi tylko powiedzieć jeszcze raz, że temat służy do informowania na temat ustawy, softów, obejść ustawy itp. . :f_mad:

Teraz napiszę jak zdobędę pięciomasztowca. :f_pleased::f_pleased::f_pleased:
Pozdrawiam, powodzenia przy stolikach! :f_thumbsup:

Reply
finek96

Siema,
robię przerwę od pokera, ze względu na wyjazd jak i duży zjazd. W ostatnim czasie dużo turniejów kończyłem w okolicach 7-100 miejsca (z duzym fieldem) przez co wykresy mogą wyglądać tak jak wyglądają. Ale to też nie jest pełne usprawiedliwienie. Gra po prostu mi się posypała.
Wrócę w połowie sierpnia, po wyjeździe i operacji do ciągłego grania. Czas na przerwę. Do tego czasu mam zamiar popracować nad mindsetem z książką i z materiałami od Lecharumskiego z forum, do tego filmiki szkoleniowe, treningi. Mam nadzieję, że jak wrócę to jeszcze coś ugram :f_pleased::f_pleased:
Bankroll prawie cały wypłacony, ok. 40% zjazdu. Po powrocie zapisze się do Mega Bankroll Challenge z celem 10.000$ do końca roku. Może wyglądać wręcz komicznie taka kwota, ale jeśli będę miał jasny cel i będę do niego dążył to kto wie, a nuż się uda. Post na blogu piszę dla własnego samozaparcia, żeby nie zrezygnować.
Challenge zacznę z niewielkim bankrollem na grę:
Ps - 22$ (może przeleje do 100$)
PP - 240$
Życzę wszystkim powodzenia przy stołach.
:f_thumbsup:

Reply
Skibcio

Widziałem, że ustawiłeś sobie mniejszy cel :f_thumbsup:

Jedna mała uwaga dotycząca tego typu celów. O ile ustawienie sobie jakiegoś celu $ nie jest złe, ale też nie jest dobre to zakładanie, że osiągnie się go w określonym czasie jest bardzo złym podejściem.

Dobrym podejściem jest to, że rozegrasz w danym czasie xxx gier, bo na to masz realny wpływ.
Bardzo dobrym podejściem jest założenie, że za xx miesięcy będzie się lepszym w tym co się robi, np. poprzez naukę i zbieranie doświadczenia. Jednak prawidłowa ścieżka to nauka, a później doświadczenie... ścieżka doświadczenie -> doświadczenie -> doświadczenie (czy inaczej nazywając bezmyślne klikanie guzików) na dłuższą metę słabo wypada.

Jeśli spełnisz dwa powyższe warunki to w pewnym momencie osiągniesz także cel finansowy, jednak zakładając sobie, że zrobisz go w danym czasie wcale nie zmobilizuje to ciebie do systematyczności. Będziesz tylko frustrować się, że zbliża się deadline, a przed tobą jeszcze wiele $ do zdobycia. Jeśli osiągniesz cel wcześniej to także słabo będzie z ustalaniem kolejnego celu.

Jak popracujesz nad mindsetem to zrozumiesz o co mi chodzi. Jak złoto wbijesz to polecam filmy whys0serious, ma też swojego super bloga i czasem na Twitchu robi streamy.

Reply
Skibcio

finek96 jak tam idzie?

Reply
finek96

Dzięki Skibcio za te dwa komentarze, moje myślenie było głupie :f_rolleyes::f_rolleyes:
Nie uczestniczę w challenge, nie potrzeba mi dodatkowej motywacji.
Dużo ostatnio się uczę. Złoty status daje dostęp do ciekawych produkcji z polskiego jak i zagranicznego pokerstrategy. Moja gra jest o niebo lepsza niż rok temu, czuję to po sobie i widzę po rozdaniach. Robiłem masę błędów (pewnie nadal jakieś są, zawsze są). Szkoda że nie odzwierciedlają tego wyniki, ale i na nie mam nadzieję w końcu przyjdzie czas. Ft-eki są często ale brakuje jakiegoś spektakularnego sukcesu. Pocieszenie jest takie że wykres już nie leci w dól. Czuje się mocny :f_thumbsup:
Operacja w tym miesiącu :f_cool:
Jeśli ktoś zajrzy to, jakie polecasz poker roomy oprócz PS i Party, gdzie da się pograć fajne turnieje za niewielkie wpisowe?

Reply
bukma

Fajnie że ci się udało wygrać na operację wzroku :f_drink:

Reply
matirix20

Często gram turnieje nie na swój bankroll (z satelit), przez co mój wykres z PS poleciał w dół

Oj też tego nie lubię, że patrze na wykres a tam wielka strata, chodź turnieje, które grałem są po wygranych satelitach.

Reply
finek96

Napisane przez matirix20
Często gram turnieje nie na swój bankroll (z satelit), przez co mój wykres z PS poleciał w dół

Oj też tego nie lubię, że patrze na wykres a tam wielka strata, chodź turnieje, które grałem są po wygranych satelitach.

I nie z satelit też się zdarzyło. Ogólnie to co myślałem i pisałem rok temu o swojej grze po wygraniu kilku turniejów, a to co teraz myślę, to jest niebo a ziemia.
Ciekawe czy w przyszłym roku też tak będę pisał o obecnym :)

Reply