Przejdź do forum
30$ swordfish 5left

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

30$ swordfish 5left

11 Posty
7 Użytkownicy
1 Reakcje
1,212 Wyświetlenia
koziol1990

http://www.pokerhandreplays.com/view.php/id/7657613

Zapewne ze względów ICMowych powinienem był to zrzucić jednak myśle, że miał troche gorszych rąk...
W sumie na flopie myśle, że bije mnie tylko 5combo: Ad2d, Ad4d, Ad7d, Ad8d i Ad9d.
AdTd preflop squeezuje. Gość agresywyny 21/15/9.3 AFq na flopie 55.
W jego rangeu po raisie AI widze większość offsuit asow z Ad prócz tych wysokich ktore by squeezował, poza tym może jakiś flush na walecie choć myśle, że raczej zagrałby to CH/R a nie CH/C

Dodam tylko, że nie było żadnej ryby na stole. Sami słabsi i lepsi redzy.
Pasujecie to i czekacie na lepszą okazję? Czy może pakujecie sie w ciężkiego spota i jeśli wygrywacie to teoretycznie gracie w heads upie na 100% ?

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
NHXeHep

Napisane przez koziol1990http://www.pokerhandreplays.com/view.php/id/7657613

Zapewne ze względów ICMowych powinienem był to zrzucić jednak myśle, że miał troche gorszych rąk...
W sumie na flopie myśle, że bije mnie tylko 5combo: Ad2d, Ad4d, Ad7d, Ad8d i Ad9d.
AdTd preflop squeezuje. Gość agresywyny 21/15/9.3 AFq na flopie 55.
W jego rangeu po raisie AI widze większość offsuit asow z Ad prócz tych wysokich ktore by squeezował, poza tym może jakiś flush na walecie choć myśle, że raczej zagrałby to CH/R a nie CH/C

Dodam tylko, że nie było żadnej ryby na stole. Sami słabsi i lepsi redzy.
Pasujecie to i czekacie na lepszą okazję? Czy może pakujecie sie w ciężkiego spota i jeśli wygrywacie to teoretycznie gracie w heads upie na 100% ?

no właśnie jakie gorsze ręce w 4wayu Ci tu grają x/c, a potem 3betują?
Nut fd jeśli decydował się grać x/c to dalej ma spoko cenę do x/c, więc to wykluczam, tymbardziej, że Twój raise wygląda strong i na spore fEQ zbytnio liczyć nie powinien.
Pockety + fd w rangu nie ma (A6o i A3o folduje pre, AQo squeezuje).
Toppary typu QxJd ofc mogą zagrać x/c, ale po tej akcji już widzą, że są z tyłu i też kolesia już tu nie ma.
2p w ogóle nie ma w rangu imo.
sety czy flushe Jhigh boją się tego flopa i go raisują, a głównie od tego chcesz dostać value.
Imo powinieneś raise/callować tego flopa do dr.bOOma i raise/foldować do miky1316, bo ten pierwszy ma range, który celujemy [+top sety + tp/op+ (często z fd)]. Drugi tym x/c pokazuje, że tego flopa się nie boi - to co on może mieć? pozdro ;)

Odpowiedz
Cytat
djalbert182

Gdybym grał to bym tego pewnie nie odpuścił, ale analizując na chłodno, byłeś w tym spocie z 2 w miare ogarniętymi rywalami. Poszedl bet, call, potem twój raise znów call i call. wydaje mi sie, że mozna bylo się spodziewać, że 1 z nich trzyma tego A♦:, dodając do tego ICM trzeba bylo odpuścić.

Odpowiedz
Cytat
halabasa

hey yo. tak na wstępie to ten replayer strasznie zamula :f_zZz: korzystaj z tego hand conventer/replayer
pre: mamy super oddsy na dołożenie i nigdy to nie będzie błędem.
alternatywnie 3bet..stacki przeciwników są nie najgorsze żeby spróbować 3bet blefów.. idealnie było by gdyby mieli bliżej 30bb no ale tutaj można pokusić się o 3bet...jest sporo dead money w puli i mamy blokera.
post: ogólnie dobrze rozkminiłeś tutaj jego range na flopie... tylko jedno by mnie bardzo zastanawiało, mianowicie to że gra flat cbeta a później 4bet jam...przy jego agresji spodziewał bym się że wszystkie semiblefy od razu raisował by vs cbet... dziwne było by że teraz swtierdził że chcę nagle semiblefować bo jego foldEq spada po twoim 3becie...także zaczyna to wyglądać na gotową łapę i to na pewno nie na seta :coolface:.... i pewnie częściej z gotowym flushem który nie jest nutsowy też chciał by grać jakiś średni 3bet vs cbet dla ochrony. z samych stat nie jestem w stanie tego ocenić aż tak dokładnie....wywalając wszystkie semi blefy a zostawiają niższe gotowe flushe no i nutsowe masz ~66%... wątpię żebym odpuścił ale miał bym ból głowy w tym spocie :why:

Odpowiedz
Cytat
koziol1990

NHXeHep: Rozwiałeś moje wszelkie wątpliwości co do rangeu przeciwnika po tym jak zagrał AI. Śmiem nawet stwierdzić, że nie biłem w tym momencie nic :f_mad: btw... in game bardzo cięzko było mi się rozstać z tą łapą i wierzyłem, że jednak może mieć jakiegoś AdXx no ale cóż... za błędy się płaci.

Po przeanalizowaniu na chłodno od razu wiedziałem, że to był błąd. Choćby z tego wzgledu, że jakbym spasował to dalej mam drugi stack i dość sporo bb.

Odpowiedz
Cytat
swiciu2

jak dla mnie cooler, łapiesz 2nd nutsa ,i raczej nie ma możliwości tego spasować, równie dobrze ziomeczek może grać w ten sposób słabsze flushe JT,T9,89,87,75, 54 i ze względów icm graa tam tylko x/c aby nie pompować puli na flopie z uwagi na to tez ze ma CL, natomiast gdy dostaje reis to i tak już tego flusha nie odpuści i nie będzie go nadal callował tylko wsunie pozostałe żetony do puli

Odpowiedz
Cytat
koziol1990

Zbyt deepowe stacki zeby to był cooler... Mam jeszcze spoooro gry po foldzie a icm robi swoje.

Odpowiedz
Cytat
waski33

zrzucać K-high flusha? no way. on ma tam spokojnie słabsze flushe, dwie pary może tak zagrać, sety spokojnie, więc to jest easy stackoff. jeżeli ty tutaj chesz grać poprzez raise/fold to masz niezłego leaka. w poksie gra się na range, a nie na konkretną łapę, tak więc na cały zakres jesteś na pewno ahead. tego nawet nie trzeba liczyć i tu icm gówno ci da, bo to nie jest nawet cieżki spot xD to tak jakbyś chciał preflop QQ zrzucić, bo typ ciebie 4betuje i na pewno ma tam KK lub AA

Odpowiedz
Cytat
djalbert182

Napisane przez waski33
zrzucać K-high flusha? no way. on ma tam spokojnie słabsze flushe, dwie pary może tak zagrać, sety spokojnie, więc to jest easy stackoff. jeżeli ty tutaj chesz grać poprzez raise/fold to masz niezłego leaka. w poksie gra się na range, a nie na konkretną łapę, tak więc na cały zakres jesteś na pewno ahead. tego nawet nie trzeba liczyć i tu icm gówno ci da, bo to nie jest nawet cieżki spot xD to tak jakbyś chciał preflop QQ zrzucić, bo typ ciebie 4betuje i na pewno ma tam KK lub AA

Tylko zastanów się z jakim zakresem rywale mogli tak zagrać jak zagrali od początku do końca, możesz podać te zakresy?

Odpowiedz
Cytat
koziol1990

Dokładnie! Po flopie słabszych flushy on tam po prostu nie ma bo raisuje je na flopie vs CB. Setów też nie widze bo raczej na tak mokrym boardzie pokusiłby sie o jakis donkbet z 33 i 66.

Odpowiedz
Cytat
Maciekplll

Mega sick reka, po glebszej analizie fold wydaje sie bezpieczny, gdyz jest icm i masz spoko stack do dalszej gry, lecz in game nie zrzuce tego, dla mnie moze miec JTs J9s i wiele gorszych flushy, jezeli typ byl aggro moze miec tam takze seta 66 i 33. Ciezko bardzo zrzucic to na tym flopie, masz mega nutsa i raczej callujac to pre liczyles na taki flop, po prostu cooler wg mnie...

Odpowiedz
Cytat