Skip to forum
Notifications
Clear all

Beat Micro!

8 Posts
7 Users
8 Reactions
1,281 Views
WizoWizo96

Witam,
kilka slow o sobie,
Z pokerem zetknalem sie okolo 8 lat temu, bonus od PS 50 $ postanowilem wykorzystac w grach heads up i dorobilem sie 1k $ dolarow po czym uznalem ze HU NL 50 sa juz pokonane ( okolo 7 dni grania ) po czym przenioslem sie na NL100 i co sie stalo dalej juz sami wiecie :)
Od tamtej pory zapomnialem o pokerze na kilka lat a w padzierniku 2020 postanowilem sie pouczyc grania i wystartowac w grudniu. Mam kontakt z ziomem ode mnie z miasta co gral NL50/100 i jak patrzymy na moje handsy czasem to za glowe sie lapie : ) Traktuje to jako treningi i duzo pokazuje mi jak logicznie myslec w grze.
https://imageshack.com/i/poAAtyWQp
Wystartowalem w grudniu z NL5, pokonalem je w okolo 40 k rozdan i chcialbym sie z wami wymienic swoimi spostrzezeniami i ciekawi mnie jak Wy sie do tego odniesiecie.
playerpool -
Czesto duzo vipow rozdajacych kase, duzo graczy ktorzy chca byc regami ale nie odpowiadaja na agresje co mnie dosyc cieszy bo gram chyba lagiem ( nie wiem jak sie zdefiniowac )
Dobrzi redzy sa ale na nich tez staram sie grac aggro i w sumie uwazam, ze overfolduja na river.
Tillt
rozegralem 80k rozdan i mialem w tym czasie dwa dowsingi na okolo 8 buyinow ( 5 coolerow + decyzje tilltowe jak to ja nazywam czyli wiedziales ze jestes w plecy a mimo to shipnales preflop z jakims AJs na war blind )
Mindset jest priorytetem, w poksa nauczysz sie grac chocicazby dojscie do NL 100 zajeloby 5 lat (wielu z nas chce byc jak Wiktor, ale pomysl sobie ze ciezka praca dojdziesz do takiego NL100 i 3bb/100, wyobraz sobie siebie za 5 lat takiego gdzie w wolnej chwili lupiesz i zarabiasz) natomiast radzenie sobie z tilltem to NASZ najwiekszy problem i tuttaj zamierzam sie wyrozniac chociaz nadal zagladam w ten piep kasjer zobaczyc jak idzie sesja i na ten moment ciezko mi wyobrazic sobie swingi panujace na NL100 ( na szczescie to w chuu daleko, mamy czas)
80% A- game
15% B- game
5% C-game - wsciekly jestem jak mam C-game i jakies dwie trzy decyzje chuuu
, ale na szczescie wylaczam kompa i opowiadam narzeczonejjak dostalem bad beaaty i zaczalem grac B game heheh
Nauka
4 ksiazki przeczytane i zostaje internet, notatki w zeszycie ktory jest otwarty podczas gry i bazowanie na tym co ost sie uczylem a braki mam ogromne ( gra z short stackami mnie obrzydza) - musze sie nauczyc tego zanim wejde na NL10 a to juz niedlugo.
Pytania do Was
1-Gracie ciagle A game ? jest to w ogole mozliwe? IMO nie da sie grac ciagle A game, mozna pracowac nad tym zeby B game stawalo sie coraz lepsze i chyba na tym polega sukces mindsetu?
2- Uczycie sie z czego? glupie pytanie, ale moze znacie jakies strony ktore bardzo pomagaja w rozumieniu gry itp bo gram duzo na czutke a nie za bardzo wiem co robie hehe
Dzieki wszystkim i zapraszam do dyskusji na jakikolwiek temat z pokerem !

Reply
7 replies
WizoWizo96
RotakesMan

Niezłe wyniki! :f_drink: Będę śledził.
Z ciekawości jakie to książki przeczytane?

Reply
Miracle90

Witam,
Życzę sukcesów i podpinam się pod pytaniem wyżej: " jakie książki czytałeś"?
Pozdrawiam.

Reply
mardmo
nagusek

Z tych książek to jak tak opowiadasz to chyba Jareda Tendlera przeczytałeś albo musisz pzeczytać ;) Jestem w bardzo podobnym położeniu z podobnym wykresem. Jeżeli chodzi o short stacków to mi bardzo pomogło pogranie kilku tysięcy 6max sng i ICM czyli coś z zupełnie innej beczki.
Odp 1. Wszyscy mają swoją ABC game ważne żeby poprawiać swoją C game :)
Odp 2. Jeżeli chodzi o naukę to mi pomogło stworzenie gameplanu od A do Z. Zakresy z każdej pozycji 3bety calle squezzy itp. wzorowanej na GTO. Później z tego zacząłem robić dynamiczne zakresy pod dany typ przeciwnika. Moim zdaniem to jest podstawa. Później musisz się sam zapytać co chcesz w swojej grze poprawiać - zdefiniować to dokładnie i szukać materiałów. Ciężka praca :)
Pozdrawiam życzę powodzenia!

Reply
MTTPS

W pierwszej chwili myślałem, że tytuł bloga nawiązuje do masturbacji

Reply
DonZordon

WizoWizo96 - dodaj mnie do znajomków, działamy w tym samym mieście. Może jakieś handy się poanalizuje. Pozdro

Reply