Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Cześć!

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
288 Wyświetlenia
trzasku

Cześć!

Mam na imię Patrick. Pokerem, a dokładniej odmianą Texas Hold'em zacząłem interesować się około 8 miesiący temu. Niedawno skończyłem liceum, i mam rok przerwy, czyli mnóstwo czasu na poznawanie nowych rzeczy - jedną z nich, która od razu mnie wciągnęła jest właśnie poker.

Uważam że jestem człowiekiem mądrym, bowiem w szkole byłem jednym z wiodących, a paska oczywiście nie zabrakło. To, i wielka determinacja budzą we mnie myśl, że może to poker stanie się tym, dzięki czemu będę mógł realizować swoje pasje, i być finansowo wolny.

To co dla mnie w chwili obecnej jest najważniejsze to solidna nauka. Ukończyłem już różne quizy pokerowe, przeczytałem o podstawowych strategiach i technikach oraz obejrzałem kilka filmów. Czytam także bardzo wiele artykułów na różne tematy, oraz oglądam poradniki pokerowe. W najbliższym czasie zaczynam solidną naukę angielskiego, tak abym mógł bez problemów skorzystać z wielkiej ilości artykułów oraz filmów które są dostępne tylko w tym języku.

Mam bardzo wielką ilość wolnego czasu do dyspozycji na naukę i grę w pokera, jestem w stanie poświęcić wszystko by stać się profesjonalnym graczem. Mój największy sukces do tej pory to 6 miejsce w darmowych turnieju na 10000 osób. Niestety nie jestem przekonany do tego typu rozgrywek ponieważ moim zdaniem nie uczą prawdziwej gry przydatnej mi w przyszłości. Mimo to nawet takie gry są wartościowe. Uczą mianowicie umiejętności przystosowywania się do odpowiednich warunków i stylu gry, co jest dla mnie niezmiernie istotne, a w tym typie gier bardzo ważne.

Jestem gotów poświęcić wszystko aby opanować profesjonalną grę.

Liczę na owocną współpracę, i życzę wszystkim szczęścia!

Patrick

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi

Witamy!
Widzę, że masz status Basic, więc albo już czekasz albo jeszcze nie zainteresowałeś się darmową gotówką od PS.. Radzę się tym zając, bo brązowy status otwiera ci drogę do wielu filmów i artykułów szkoleniowych. Musisz wybrać co chcesz grac (SnG, cash itp.). MTT na początek to chyba nienajlepszy wybór. Grunt to zapał i chęć do pracy, a tego widzę Ci nie brakuje.
Powodzenia

Odpowiedz
Cytat

Cześć Patrick,

przyznam, że mnie zaciekawiłeś. Odkąd moderuję nie przypominam sobie w tym dziale nikogo o równie wielkiej determinacji i parciu na pokerowy rozwój. Bardzo się z tego cieszę, ponieważ z tym nastawieniem zajdziesz wysoko i jest to tylko kwestią czasu. Warto na początek, jak wspomniał kolega wyżej zgarnąć darmową gotówkę na grę:
-> Darmowa oferta pokerowa

Jeśli chcesz grać MTT to ze swojej strony polecam rozpoczęcie od turniejów Sit and Go. Co może Cię też zainteresować - wielu z naszych użytkowników założyło bloga, żeby odnotowywać postępy i planować swój pokerowy rozwój. Ciebie też do tego zachęcam :)
-> Blogi

Życzę Ci, żeby to nastawienie które prezentujesz utrzymywało się przez całą Twoją pokerową karierę.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Dzięki Łukasz za porady, mimo wszystko zacznę jednak od perfekcji gry na stołach cash full ring, uważam że właśnie ten format jest najbardziej podstawowym i uczy jak reagować na różne zachowania przeciwników, gdy w tam będę graczem wygrywającym przejdę do nauki strategii turniejowych która oprócz wiedzy ogólnej stosowanej na stolikach ring wymaga dodatkowych strategii. Jak widzisz mam już status brąz, skorzystałem z oferty darmowej gotówki na Poker777, rzeczywiście ilość materiałów jest imponująca!

Tobie Michał dziękuję bardzo za miłe słowa! Miejmy nadzieję że moja determinacja mnie nie zostawi i uda mi się osiągnąć to do czego dążę. Na dzień dzisiejszy poświęcam polecane w artykule Jak uczyć się teorii? 3 godziny dziennie tak jak autor tego artykułu poleca. Mam nadzieję że na początek to wystarczy. Przyznam że stoliki cash są w porównaniu do turniejów bardzo nudne więc jak najszybciej przejdę właśnie do rozgrywek Sit & Go.

Wam też życzę jeszcze wielkich sukcesów i dużo asów!

Odpowiedz
Cytat