Witam wszystkich nie tak dawno przeniosłem się do Polski z Argentyny (choć sam jestem z Ukrainy) na zawsze, słabo znam polski dlatego bardzo problematyczne jest znalezienie tematu do wypłaty środków
proszę powiedzcie mi jaki jest najlepszy sposób na wypłatę pieniędzy z pokerstars, na przykład około 2000-3000 $ miesięcznie i za co płacą podatki? jeśli nie płacą, to jak się poruszają (chociaż i tak planuję zapłacić, aby zostać legalnie, zastanawiam się tylko, jak to jest u ciebie w zwyczaju)
i drugie pytanie, jak ci idzie z grami cashowymi na żywo w Warszawie i jak się tam dostać?
Mam nadzieję, że tłumacz przetłumaczył poprawnie
wszystko dobrze)
W Polsce na żywo zagrasz tylko turnieje i to z bardzo wysokim podatkiem. Poker online w Polsce jest nie do końca legalny tak więc grając na Poker Stars raczej nie zapłacisz zadnego podatku ale tez nie możesz wypłacac na konto bankowe polskie bo to jest nielegalne.
no cóż, gracze z Polski jakoś grają i zarabiają na tym, oczywiście nie tylko po to, żeby patrzeć na cyferki na ekranie
W Polsce granie przez internet jest nielegalne. Żeby wypłacać pieniądze musisz założyć sobie portfel internetowy, na przykład Muchbetter lub Skrill.
Nie zatrzymuje. Kwoty rzędu 2-3 tys $ możesz spokojnie obracać przez portfele internetowe. W Warszawie jest klub pokerowy , są turnieje / festiwale myślę że jak tam będziesz dowiesz się też gdzie odbywają się gry cash:f_drink: .
Pozdrawiam i powodzenia w Polsce