Czesc! Nazywam sie Mariusz i miło mi dołączyc do takiej społecznosci. Dopiero rozpoczynam przygode z pokerem, mam nadzieje ze owocną
I od razu pytanie, jako początkujacy lepiej grac na FL czy moze SSS na NL?
Czy po prostu wybrac to, w czym czuje sie lepiej?
Z góry dzieki za odp. i pozdrawiam
Jak chcesz to możesz NL sss grać. Ale jak spadniesz ponizej 30$ (z 50$) to lepiej zmienić na FL 0.02/0.04 Imo wiecej się wtedy nauczysz, masz małą szanse na strate tych 30$ i pewnie zanim zejdziesz poniżej 20$ to znowu zaczniesz zbierać kaske.
Jedynym minusem FL na takich stawkach jest brak pkt
PS ja nie polecam SSS bo juz kilku moich znajomych stracilo kapitał. Ja sam po fali wzrostow i spadkow skonczylem na 18$ i wtedy przerzucilem sie na FL i od tej pory ciagle do góry.
pzdr
Masqb napisał
PS ja nie polecam SSS bo juz kilku moich znajomych stracilo kapitał.
SSS to jedna z "najbezpieczniejszych" strategii i dość trudno przegrać cały kapitał startowy. Gracze, którzy przegrali 50$ startowego grając SSS, nie trzymali się zazwyczaj tak do końca zasad tej strategii.
Pozdrawiam
FL jest wg mnie nieco ciekawszy, ale przez to rowniez trudniejszy. Ze startowym kapitałem zaczalem grac na stawkach 0.05/0.10 i ide lekko do przodu, w 3 dni ugrałem 4$. Próbowałem grac na 2 stołach, ale analiza mi chyba idzie jeszcze zbyt wolno jak na 2 stoły. A Wy na ilu stołach potraficie grac FL? Na pewno popelniam duzo bledow, ale w miare mozliwosci postaram sie wstawiac wazniejsze rece do oceny. Tylko najpierw musze sie nauczyc oblusgiwac texas grabem ![]()
Pozdrawiam
no to ładnie
ja po 3 dniach grania sss bylem 10$ do tylu (w pewnym momencie z 10$ do przodu...)
jak juz grasz na 2 to raczej nie zmniejszaj tego do tylko jednego stolika. Po tygodniu albo dwoch bedziesz juz pewnie grać na ~4 stolikach.
pozdrawiam i GL
Ja na razie gram sss i w niecałą godzinke 7$ do przodu jestem. Mam nadzieje że bedzie coraz lepiej
Witamy
Ja zachęcam do grania SSS
również do wstawiania swoich problematycznych rozdań SSS na forum gdzie ja i magic napewno Ci pomożemy ![]()
Powodzenia