Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Siema!

9 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,467 Wyświetlenia
deltoos

Czesc! Nazywam sie Mariusz i miło mi dołączyc do takiej społecznosci. Dopiero rozpoczynam przygode z pokerem, mam nadzieje ze owocną ;) I od razu pytanie, jako początkujacy lepiej grac na FL czy moze SSS na NL?
Czy po prostu wybrac to, w czym czuje sie lepiej?
Z góry dzieki za odp. i pozdrawiam

8 odpowiedzi

Witamy! :)

Wybierz odmianę, na której się najlepiej czujesz. :)

Powodzenia!

elo, NL :D

Masqb

Jak chcesz to możesz NL sss grać. Ale jak spadniesz ponizej 30$ (z 50$) to lepiej zmienić na FL 0.02/0.04 Imo wiecej się wtedy nauczysz, masz małą szanse na strate tych 30$ i pewnie zanim zejdziesz poniżej 20$ to znowu zaczniesz zbierać kaske.
Jedynym minusem FL na takich stawkach jest brak pkt

PS ja nie polecam SSS bo juz kilku moich znajomych stracilo kapitał. Ja sam po fali wzrostow i spadkow skonczylem na 18$ i wtedy przerzucilem sie na FL i od tej pory ciagle do góry.

pzdr

Masqb napisał

PS ja nie polecam SSS bo juz kilku moich znajomych stracilo kapitał.

SSS to jedna z "najbezpieczniejszych" strategii i dość trudno przegrać cały kapitał startowy. Gracze, którzy przegrali 50$ startowego grając SSS, nie trzymali się zazwyczaj tak do końca zasad tej strategii. ;)

Pozdrawiam

deltoos

FL jest wg mnie nieco ciekawszy, ale przez to rowniez trudniejszy. Ze startowym kapitałem zaczalem grac na stawkach 0.05/0.10 i ide lekko do przodu, w 3 dni ugrałem 4$. Próbowałem grac na 2 stołach, ale analiza mi chyba idzie jeszcze zbyt wolno jak na 2 stoły. A Wy na ilu stołach potraficie grac FL? Na pewno popelniam duzo bledow, ale w miare mozliwosci postaram sie wstawiac wazniejsze rece do oceny. Tylko najpierw musze sie nauczyc oblusgiwac texas grabem :)
Pozdrawiam

Masqb

no to ładnie :D ja po 3 dniach grania sss bylem 10$ do tylu (w pewnym momencie z 10$ do przodu...)
jak juz grasz na 2 to raczej nie zmniejszaj tego do tylko jednego stolika. Po tygodniu albo dwoch bedziesz juz pewnie grać na ~4 stolikach.
pozdrawiam i GL

Ja na razie gram sss i w niecałą godzinke 7$ do przodu jestem. Mam nadzieje że bedzie coraz lepiej

Mooris

Witamy
Ja zachęcam do grania SSS :) również do wstawiania swoich problematycznych rozdań SSS na forum gdzie ja i magic napewno Ci pomożemy :)

Powodzenia