Witam wszystkich. Na początku coś o sobie. Mam 35 lat , zajmuję się informatyką a w pokerka pogrywam od ~ 5 miesięcy. Gram na P* i PP od jakiegoś czasu tylko FL 0,02/0,04 SH ( na PP FR bo SH jest jak na lekarstwo ). Zakładam tego bloga aby opisywać moje zmagania z rollem i przyswajaniem nowych wiadomości, oraz wprowadzaniem ich w życie.
Moje cele są następujące:
- uzbierać rolla aby móc grać wyżej
- uczyć się cierpliwości
- zacząć wierzyć w swoje możliwości
- dobrze się bawić grą ( to w sumie powinien być pkt. 1 )
Na koniec pierwszego wpisu troszkę kubła zimnej wody. Od kiedy gram tylko SH na PS* zauważyłem, że dopadła mnie jakaś niemoc. Nie wiem czy z powodu mojej początkującej gry, choć staram się selekcjonować ręce i odpowiednio rozgrywać silne z nich, ale w 75% przypadków trafiam wtedy na przeciwnika który moje AA lub AKs potrafi na riverze połamać setem dwójek , albo gdy złapię kolor przeciwnik łapie fulla ... i tp. i td. temat rzeka ... A może poprostu jeszcze mam za mała próbkę gier aby reprezentatywnie oddawała poziom mojej gry albo to wynika z luznych zakresów z jakimi grają na tych limitach ludzie. No nic pożyjemy zobaczymy na dzień dzisiejszy moje staty z gier wyglądają tak:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Jak widać powyżej rekin ze mnie straszny, ale i pobka mała i nauki przedemną masa.
Na koniec stany rolla na dziś :
PP 22,86
PS 12,51
Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.