Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Flop oczami rybki ...

278 Posty
17 Użytkownicy
4 Reakcje
4,863 Wyświetlenia
woodu16

Witam wszystkich. Na początku coś o sobie. Mam 35 lat , zajmuję się informatyką a w pokerka pogrywam od ~ 5 miesięcy. Gram na P* i PP od jakiegoś czasu tylko FL 0,02/0,04 SH ( na PP FR bo SH jest jak na lekarstwo ). Zakładam tego bloga aby opisywać moje zmagania z rollem i przyswajaniem nowych wiadomości, oraz wprowadzaniem ich w życie.

Moje cele są następujące:

- uzbierać rolla aby móc grać wyżej
- uczyć się cierpliwości
- zacząć wierzyć w swoje możliwości
- dobrze się bawić grą ( to w sumie powinien być pkt. 1 )

Na koniec pierwszego wpisu troszkę kubła zimnej wody. Od kiedy gram tylko SH na PS* zauważyłem, że dopadła mnie jakaś niemoc. Nie wiem czy z powodu mojej początkującej gry, choć staram się selekcjonować ręce i odpowiednio rozgrywać silne z nich, ale w 75% przypadków trafiam wtedy na przeciwnika który moje AA lub AKs potrafi na riverze połamać setem dwójek , albo gdy złapię kolor przeciwnik łapie fulla ... i tp. i td. temat rzeka ... A może poprostu jeszcze mam za mała próbkę gier aby reprezentatywnie oddawała poziom mojej gry albo to wynika z luznych zakresów z jakimi grają na tych limitach ludzie. No nic pożyjemy zobaczymy na dzień dzisiejszy moje staty z gier wyglądają tak:

P*

Uploaded with ImageShack.us

PP

Jak widać powyżej rekin ze mnie straszny, ale i pobka mała i nauki przedemną masa.

Na koniec stany rolla na dziś :

PP 22,86
PS 12,51

Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.

Odpowiedz
Cytat
277 odpowiedzi
Rantrave

Trzymam kciuki :f_thumbsup:

Fixowców tak mało, cieszy napływ nowych. Guziki nie bez powodu są najlepszą odmianą pokerową.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
woodu16

Podsumowanie dnia wygląda jak wykresy poniżej :

P*

PP

Powiem tak gram swoje i na P* na tych stawkach już mnie zaczyna mrozić dziś miałem 13 razy AA 19 razy AK ( w tym 5 s ) wygrały słownie 3 razy. Zawsze padały od jakiegoś dupszota ... Niby to los i tp. ale moze to specyfika najniższych stawek, że ludziska walą na stół z każdym badziewiem. Może ktoś z was podzieli się swoimi uwagami co do 0,02/0,04 ( jak jeszcze pamiętacie jak tam to wygląda ).

Podsumowanie rolla

PP 25,79 Dziś na + 2,93
PS 9,81 Dziś na - 2,70

BILANS DNIA + 0,23

Normalnie se zeta dołoża i na najtańszego browara z biedrony będzie ;)

Miłej nocy forum ja idę się luzować ... :)

Odpowiedz
Cytat

Wrzucaj masowo rozdania do oceny, możliwe że robisz jakieś podstawowe błedy(każdy chyba robi). Nie pamiętam dobrze już tych stawek ale trudne raczej nie były. Pamiętaj, że w pokerze na krótką metę można mieć NIESAMOWITEGO pecha także jakoś specjalnie się nie dołuj. Analizuj rozdania i się ucz a będzie dobrze.

Odpowiedz
Cytat
woodu16

Z piątku na sobotę śniły mi się karty więc w weekend tylko sporadycznie grałem. Poza tym odblokowali mi srebro więc sporo mam do czytania i oglądania. Na PP coś mi się z rolem stało, zniknęło trochę $ a w zamian mam jakieś T$ ... chyba na turnieje ... Wieczorkiem poumowanie dnia , choć już teraz widze, że jest mały downswing ... Ale ponoć "jak sie nie wywrucis to sie nie naucys" ...

Odpowiedz
Cytat
woodu16

Idę spać roll w weekend podrósł a dziś to chyba jakiś koszmar ...

No nic jutro zastrzyk z rolla rezerwowego i pajdiom w pieriod :

Mały wykresik :

Chyba się za dużo z tego srebra naczytałem i zaczynam kombinować :/

Odpowiedz
Cytat
galer

Hej woodu16! :)

Jak tam guziki?
Pamiętaj, że w niedzielę mamy specjalny trening dla graczy odmiany FL! mcmoe i Panadol1 to mocno wypasione rekiny, które niejedną fiszke już schrupały. Jak się uczyć tej odmiany, to od nich!

Poza tym widzę, że do tej pory wrzuciłeś tylko jedną rękę do oceny. Jak można poprawić grę, kiedy nie jest się pewnym gdzie robi się błędy? Postaraj się zarzucić jakimiś problematycznymi rękami, a na pewno szybko zobaczysz poprawę.
Zajrzyj też do specjalnej Kawiarenki graczy FL. Tam możesz na luzie porozmawiać o odmianie i przy okazji poznać świetnych graczy, którzy specjalizują się w "guzikach".

Pozdrawiam! :fdrink

Odpowiedz
Cytat
woodu16

Napisane przez galer
Hej woodu16! :)

Jak tam guziki?
Pamiętaj, że w niedzielę mamy specjalny trening dla graczy odmiany FL! mcmoe i Panadol1 to mocno wypasione rekiny, które niejedną fiszke już schrupały. Jak się uczyć tej odmiany, to od nich!

Poza tym widzę, że do tej pory wrzuciłeś tylko jedną rękę do oceny. Jak można poprawić grę, kiedy nie jest się pewnym gdzie robi się błędy? Postaraj się zarzucić jakimiś problematycznymi rękami, a na pewno szybko zobaczysz poprawę.
Zajrzyj też do specjalnej Kawiarenki graczy FL. Tam możesz na luzie porozmawiać o odmianie i przy okazji poznać świetnych graczy, którzy specjalizują się w "guzikach".

Pozdrawiam! :fdrink

Mało pisałem bo mało się działo, tzn. dużo czytania i oglądania a mało gry ale mimo to roll na P* się podwoił w tym czasie. Co do oceny rąk to problematycznych nie mam sporo bo :
- staram się wchodzić z dobrymi układami
- czytam analizy rąk innych
- nie spinam się za bardzo jak ktoś na river dostanie jakiegoś dupszota i tp.

Co najważniejsze maxa (tak mi się zdaje ) dają mi filmy z gierek wraz z ich analizą w stosunku do własnych zagrań to akurat mnie daje bardzo dużo.

No i czytam blogi innych guzikowców a jest co :)

Przykładowy wykres z wczoraj :

A ten z ostatnich 30 minut po obejrzeniu filmiku Panadola

Wiem, że próbka mała, ale po analizie materiałów na PS coś się powoli rusza.

No i ostatni powód małej aktywności , przy dwójce bąbli w domu okres przedświąteczny jest wyjątkowo gorący ;)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
woodu16

Dużo dziś poczytałem i pooglądałem no i udało się troszkę pograć. Nawet dziś szło. Z małą ilością rąk otwierałem , ale chyba tak jest lepiej niż potem płakać ;)

Wykresik za dziś :

Nawet się ~ 1000 rąk uzbierało ... Nie byłem świadom bo było to na 3 razy.

Idę się luzować ...

Branoc :fdrink

Odpowiedz
Cytat
klz03

Nie oglądaj filmów ze zbyt dużych stawek. Jak grasz micro to tak 0,25/0,50 sobie oglądaj, bo reszta ci tylko niepotrzebnie miesza w głowie. Szkoda czasu. Lepiej go zainwestować w analizę własnej gry, wrzucanie rozdań na forum, czy dyskusje z innymi graczami.

Tak tylko piszę, bo widzę, że popełniasz ten sam błąd co ja kiedyś. 3 lata zajęło mi zadomowienie się na mid stakes.

Odpowiedz
Cytat
woodu16

Napisane przez klz03
Tak tylko piszę, bo widzę, że popełniasz ten sam błąd co ja kiedyś. 3 lata zajęło mi zadomowienie się na mid stakes.

Witka. Nie patrzę na wysokie stawki bo to jeszcze bardzo daleka droga. Jaki błąd masz na myśli jeśli mogę zapytać ??

Odpowiedz
Cytat
klz03

Ogladanie filmow na ilosc nie na jakosc, ogladanie filmow nie z moich stawek i zbyt starych. Filmy to tylko uzupelnienie nauki.

Odpowiedz
Cytat
woodu16

Dzięki za odpowiedź. Więc tak. W zasadzie wczoraj oglądałem 2 filmy Panadola z 0,10/0,20 i 0,15/0,30 a o wiele więcej czytałem ze strategii więc myślę, że jakoś nie przesadziłem a co najważniejsze zauważyłem w nich dużo informacji, które uświadomiły mi jakie błędy popełniam ( a przynajmniej tak mi się wydaje ;) ). Pozdr i dzięki za uwagi.

Odpowiedz
Cytat
woodu16

Dzien pelen niespodzianek ... Kij , ze ~ 75bb na minus ( odrobi sie ) , kij ze namierzylem fajnego gracza wchodzacego z wszystkimi smieciami i majac tt ostro go podbijalem bo na flopie trafilem seta i same niskie karty on podbijal z 42o na flop T82 a na turn 2 no i na river ... No wlasnie kto zgadnie co ? Malo wazne. Gram na 4 stolikach i w tym samym czasie na 3 Aa a na czwartym Kk ... Lol mowie bedzie ostro a tu myk pyk i mi prad w calym mieszkaniu wypier..... :/ Po ogledzinach okazalo sie , ze komp klienta, ktory rano serwisowalem a potem stal i lecialy testy mial walnieta zasilke i zrobil zwarcie ... Teraz ani mojeo nie wlaczam bo mnie sie nie chce ... Ale po wczorajszym losowaniu MM gdzie na 20 liczb padlo 1,2,3,4,5,6,7,8 i 9 to ja sie juz wszystkiego spodziewam ;) No moze oprocz konca swiata bo w koncu toyota robi wielka wypsz :) No nic koniec smucenia, ida na TV ... Branoc.

Odpowiedz
Cytat
woodu16

No coz to co dal piatek to sobota i niedziela odebrala, generalnie gralem swoje, ale bywa tak, ze grajac swoje trafia sie na mur. Bywa. Jutro tez jest dzien. Na cale szczescie komp mi smiga :D

Wykresik za sobote i niedziele :

Niby nieduza strata, ale na mikro zawsze jakas :/

Odpowiedz
Cytat
woodu16

Moj mlodszy syn przechodzi wlasnie ospe wiec myslalem,ze nie dam rady juz nic pograc, ale zasnol wiec do dziela ... Cos sie ruszylo i nawet gra ladnie szla. Niestety goraczka go zbudzila wiec z gry i trenngu nici :( Szkoda bo bardzo mi zalezalo ...

Wykresik :

Roll sie powoli buduje jeszcze troszke i skok na 0,05/0,10 ... Ja dobrze pojdzie :D

Branoc ida do obowiazkow

Odpowiedz
Cytat
woodu16

Mlody ciagle goraczkuje wiec troche czasu bylo na pare rak. Generalnie zauwazylem, ze gra powoli malymi kroczkam zaczyna sie kleic. Nie boje sie juz przebijac nawet jak wiem ze moje AA moga byc w plecy ...

Wykres za dzis :

Jak milo za oknem a moj synek tylko na sanki chce isc. Niestety czeka go jeszcze 7 dni przymusowego L-4

Branoc

Odpowiedz
Cytat
woodu16

Dzis byl dziwny dzien ... W pierwszej polowce ( porannej ) wszystkie dobre uklady rozbijaly sie o dupszoty typu 52o albo 42o ... Na cale szczescie potem bylo juz lepiej ... wiec jednak statystyki na temat grywalnosci pewnych ukladow nawet sie w pewnej mierze sprawdzaja.

Wykresik :

Mlody caly dzien nie mial goraczki z czego jestem niezmiernie zadowolony i jednoczesnie ciesze sie, ze maly organizm tak szybko poradzil sobie z ospa :D

Odpowiedz
Cytat
woodu16

Od dwoch dni walcze s najwiekszym downswingiem od czasu zaczecia pisania bloga, ale nic to po to sie gra zeby byly gorki, ale czasem i dolki :) Mlody ma dzis 8 urodzinki wiec wiecej info, oraz wykres wieczorkiem.

Odpowiedz
Cytat
woodu16

Obiecalem wczoraj , ale niestety imprezy urodzinowe rzadza sie swoimi prawami. Wiec zgodnie z zalozeniami nawet kompa nie wlaczalem bo alko nie pomaga a gra by kusila. Wiem, ze ponizszy wykres to nic dla wiekszosci starych wyjadaczy, ale ja tylko czytalem o "martwych" okresach i strata 25% rolla dzieki temu nie byla tak bolesna. No i jak widac na koncowce odbilem sie od "dna" ... Zobaczymy co bedzie dalej ;)

Male spostrzezenie poczatkujacego. Jesli sie wie, ze zly okres przyjdzie i jesli sie potrafi wierzyc, ze mimo faktu nie "wejscia" kilkudziesieciu super ukladow one w koncu wejda i sie "odrobimy" to wtedy latwiej przetrwac dolek i nie swirowac z mysla a moze sie odegram i tp. Jest jeszcze jeden duzy plus grania "swojej gry". Powiedzmy, ze pare razy gostek rozwala wasze AA, KK i tp. karty fuxem trafionym na river setem dwojek to on zyskuje pewnosc , ze zawsze sie mu uda a to sprawia, ze mozna niezle od niego zetonow urwac ( w dlugim okresie czasu oczywisce ) :)

Pozdr

Odpowiedz
Cytat