Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Hero vs FL

63 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
2,196 Wyświetlenia
Byqu

Mcmoe to taki nasz Polski, Fixowy Sklansky więc warto doceniać jego nauki. Miło widzieć twój progres. Powolny bo powolny, ale zawsze progres. Życzę powodzenia w promocji, i stania się wygrywającym pokerzystą.

Sepurta

Napisane przez Byqu
Mcmoe to taki nasz Polski, Fixowy Sklansky więc warto doceniać jego nauki. Miło widzieć twój progres. Powolny bo powolny, ale zawsze progres. Życzę powodzenia w promocji, i stania się wygrywającym pokerzystą.

Dzięki wielkie ;]

Dzisiejsza sesja króciutka bo tylko 59 rozdań niestety ze względu na złe samopoczucie ;( Chyba wiosna się udzieliła :f_frown:

Ogólnie to chyba w trakcie tej promocji zyskałem trochę skrzydła i jest troszeczkę lepiej (po 2 treningach, tym z mcmoe i jednym z walderam-em + obejrzeniu dokładnie 2 filmików) coraz fajniej centy przychodzą :f_biggrin:
Może w tym tygodniu uda się roz%@#%^#^&#^%$#^&#^%$#^%$#%^@%#^@%^&$^&$*^#&%$&^#*&#$^&%$&.... ten limit.

BR: 45.34 :f_thumbsup:

Sepurta

Kolejny wielki powrót :f_eek:
Po około tygodniowej przerwie od pokera w końcu mam nadzieję ze znowu przysiądę do tej wspaniałej, rozwijającej, emocjonującej... i niezgłębionej gry.
gra mi się bardzo przyjemnie ostatnio, udaje mi się szybko rozpoznawać tilt jeśli następuje co owocuje nie traceniem zbyt szybko rolla.
Popełniam notoryczne błędy które widzę w trakcie gry, ale coś kusi do ich popełniania. Czasami się zdarza zbyt długie call'owanie, nie liczenie oddsów i ciągnięcie nieopłacalnych draw'ów itp.
Ostatnio już chyba od 2 tygodni nie wrzuciłem żadnej ręki do oceny co mam nadzieję też w końcu zmienię (chyba muszę sobie ponaklejać karteczki na monitor z postanowieniami).
System notatek na micro sprawdza się chyba w około 10%, i to przeważnie tylko na regularsach, którzy na szczęście również popełniają notoryczne błędy :f_biggrin:

wszystko wskazuje na to że już niedługo (mam nadzieję ze nic nie stanie na przeszkodzie :ayfkm: ) pożegnam się z 0.05/0.1 i przejdę troszeczkę wyżej.

BR: 48.42 :f_thumbsup:

Sepurta

HUUURAAAA!!!!!!!!!!

Dziś 5.04.2011A.D. godzina 16.49 udało mi się w końcu dobić do upragnionych 50$ a co za tym idzie - mam wystarczający roll aby przejść limit wyżej _biggrin:
Co prawda myślę nad tym aby ugrać jeszcze troszkę na 0.05/0.1 ale się zobaczy, w końcu ostatnio nieźle mi idzie a poziom podobno jest również zbliżony.

Rozwalenie tego limitu dedykuję oczywiście dla super gościa, który pokazał mi że poker nie jest niczym złym a wręcz przeciwnie, wciągnął mnie do tej wspaniałej społeczności jaką jest PokerStrategy.com i co najważniejsze motywował mnie do gry, bo z tym na początku jest bardzo ciężko.
Jest on na pewno znany wielu osobom a jego nick to Byqu - nasz judge :f_cool:
Pozdro i dzięki.
(może "rozwalenie limitu to zbyt mocne słowo ale ja się z tego cieszę i wiem że moja wiedza jest wystarczająca aby coś działać na micro 0.05/0.1)

P.S.
W niedzielę freeroll - 9 osób (w tym ja) gra o 100$ w puli, tak więc chciałbym prosić każdego kto czyta ten blog i ma jakieś doświadczenia w turniejach o wskazówki jak grać aby coś ugrać :f_thumbsup:

BR: 50.52

Sepurta

Pierwsza sesja na nowym limicie na dwóch stołach.
Trochę jeszcze za bardzo robi na mnie wrażenie wysokość stacków i to nie dobrze, bo chociaż wygrane wyglądają przyjemniej :f_biggrin: to przegrane już mniej :P ale to kwestia czasu, bo i tak nie jest źle, sesja na + więc ok.

BR: 53.38 :f_cool:

rumbacz

A ty nie za mało grasz tych stołów?
mnie to zawsze tłamsiło, kisiłem sie na 4 stolikach, nudziłem jak diabli i od razu tilt, teraz gonie 14 stołów, fl fr, też na 0,1/0,2
0 nudy
nie wpadam w tilt, bo nie ma czasu
a i bat beatami sia jakos nie przejmuje, bo to wszystko zapier...
wiadomo sesje sa raz na minus raz na plus.
dzisiejsza sesja 1514 rozdań + 12,64 bb/100
a grajac te 4 - 5 stolików, to tilt, nudy, tilt, nudy i tak w kółko, acha i jak pamietam kiedyś standardem u mnie było - 5 bb/100

Sepurta

Napisane przez rumbacz
A ty nie za mało grasz tych stołów?
mnie to zawsze tłamsiło, kisiłem sie na 4 stolikach, nudziłem jak diabli i od razu tilt, teraz gonie 14 stołów, fl fr, też na 0,1/0,2
0 nudy
nie wpadam w tilt, bo nie ma czasu
a i bat beatami sia jakos nie przejmuje, bo to wszystko zapier...
wiadomo sesje sa raz na minus raz na plus.
dzisiejsza sesja 1514 rozdań + 12,64 bb/100
a grajac te 4 - 5 stolików, to tilt, nudy, tilt, nudy i tak w kółko, acha i jak pamietam kiedyś standardem u mnie było - 5 bb/100

Wydaje mi się że ilość stołów to sprawa indywidualna. Gram 2 stoły na nowym limicie, na razie muszę się w ogóle do niego przestawić. Oczywiście od niedawna już myślę o zwiększeniu ilości stołów do 4, ale wątpię żebym leciał wyżej, powód? Brak dobrego monitora oraz wolę dokładnie analizować rozdania. Dopóki nie opanuję bardzo dobrze strategii pozostanę przy małej ilości stołów a zwiększę ja dopiero gdy się zawieszę na jakimś limicie lub będzie żądza pieniądza, a na razie nauka!

Sepurta

Teraz umieszczę tutaj swoje odczucia po przejściu na limit wyzej:
Albo wszyscy używają HM Elephanta itp, albo się bardziej boją, bo często mam akcje że czekam na ręce tak jak w tabelach, a gdy już je mam nikt nie wchodzi do rozdania...
Po flopie jest odwrotnie - tam to już masakra, prawie sami maniacy cs itp. aż żal łapie. Nie wiem czy mi się trafił okres bad beatów ale spadłem w ciągu 2 dni 7$, aż się zastanawiam żeby nie wrócić na najniższy limit, chociaż BR jest jeszcze ponad 50$.
Nie wiem co robić, mam tylko jeden pomysł, a mianowicie na dniach będę miał srebro i mam nadzieję że strategia z tego statusu pozwoli mi na lepszą grę...
Gdyby nie promocja na FTP pewnie bym sobie zrobił 1 dniową przerwę od pokera ale nawet jak będę przegrywał to 25$ wyciągnie mnie na plus.

za ponad 2 godziny freeroll na WH... uff zobaczymy

Br 51.00$

Sepurta

Dzisiejszy dzień to ogólnie znowu lipa. Miałem 18 rąk w których miałem jakiekolwiek akcje na flop-river (sesja trwała coś ponad godzinę na 2 stołach) malutko no i na minus. Większość akcji kończyło się na flopie (przez moje pasowanie) no i oczywiście trochę kasy poszło w pi**u. Jutro chyba znowu skoczę na 0.05/0.1 i zobaczymy jak tam mi pójdzie. ie wiem, czy to Tilt czy downswing? czy wyższe stawki mnie przerażają? nie wiem,,,, mam nadzieję że to minie bo jak nie to będzie raczej źle.

0.05/0.1 IM BACK!!!

BR: 48.88$

rumbacz

stary za bardzo se to bierzesz do siebie,
zwieksz te liczbe stołów, do nawet 6, co przy twoich 2 stołach to te 6 bedzie chyba multitablingiem,
podczas gry to też sie tak nie spuszczaj nad ta tabelką, bo to bez sensu,
wiadomo że nie będziesz raisował JTo z utg itp.
studiowanie tabelki to sobie zostaw po sesji, otworzysz se Holdem menagera, i popatrzysz na ręce, czy dobrze zagrałeś, tylko tez musisz wiedziec o jednym to że tam w tabelce bedzie np napisane call, to ty tez musisz wiedziec co ty chcesz tam z tym dalej post flop grać, zwłaszcza tam chyba na SB, BB,
bo takie kolowanie i fit or fold postflop, to tylko bedziesz kase tracił.
Skup sie na artykułach i quizach, filmy to nie wiem bo mnie osobiscie strasznie nudzą.
Acha a holdem menagera można kupić, badzo tanio w sklepie peba. :D
pozdro i bedzie dobrze,

Sepurta

Napisane przez rumbacz
stary za bardzo se to bierzesz do siebie,
zwieksz te liczbe stołów, do nawet 6, co przy twoich 2 stołach to te 6 bedzie chyba multitablingiem,
podczas gry to też sie tak nie spuszczaj nad ta tabelką, bo to bez sensu,
wiadomo że nie będziesz raisował JTo z utg itp.
studiowanie tabelki to sobie zostaw po sesji, otworzysz se Holdem menagera, i popatrzysz na ręce, czy dobrze zagrałeś, tylko tez musisz wiedziec o jednym to że tam w tabelce bedzie np napisane call, to ty tez musisz wiedziec co ty chcesz tam z tym dalej post flop grać, zwłaszcza tam chyba na SB, BB,
bo takie kolowanie i fit or fold postflop, to tylko bedziesz kase tracił.
Skup sie na artykułach i quizach, filmy to nie wiem bo mnie osobiscie strasznie nudzą.
Acha a holdem menagera można kupić, badzo tanio w sklepie peba. :D
pozdro i bedzie dobrze,

Zwiększyłem liczbę stołów do 4, ciężko było ogarnąć na początku ale myślę ze już jutro będzie lepiej, i ogólnie więcej stołów jest git, dzięki za radę! 4SP zabrakło do srebra :facepalm: będzie może pojutrze.
Z tabel też mało korzystałem, ale myślę ze mocno od nich nie odbiegam.

BR 50.52$

Sepurta

Dzisiejsza sesja ogólnie bardzo przyjemna ;] Dzięki radom kolegi rumbacz'a udało mi się odbyć moja najlepszą pokerową sesje ;] Może upswing? kto wie :f_biggrin:
Ogólnie to fajnie, ogarniałem 4 stoły i jest spoko.
Co tu dużo mówić, trzeba powstawiać ręce do oceny, i wtedy zobaczymy co pograłem.
Jako że znowu sie zakochałem w muzyce kultu/Kazika itp. muzyczka:

BR: 56.79

7zajac7

Napisane przez Sepurta
Dzięki radom kolegi rumbacz'a udało mi się odbyć moja najlepszą pokerową sesje

:f_o: to brzmi co najmniej dziwnie :f_ugly:

rumbacz

Seputra pewnie nie zna moich dawnych poczynań

Sepurta

Napisane przez 7zajac7

Napisane przez Sepurta
Dzięki radom kolegi rumbacz'a udało mi się odbyć moja najlepszą pokerową sesje

:f_o: to brzmi co najmniej dziwnie :f_ugly:
Być może, ale zadziałało :f_biggrin:

Seputra pewnie nie zna moich dawnych poczynań

No niestety nie

Byqu

OMG Masz sreberko GZ :D Kurcze do czego to dochodzi Rumbacz złotko jeszcze ma. Co ty Rumbaczu aktualnie grasz?

Jak tam Sepurta postępy w zdobywaniu limitów? Co zamierasz zrobić w związku z ostatnimi wydarzeniami? Aha i jak turniej z Jak zostać wygrywającym pokerzystą?

rumbacz

Napisane przez Byqu
OMG Masz sreberko GZ :D Kurcze do czego to dochodzi Rumbacz złotko jeszcze ma. Co ty Rumbaczu aktualnie grasz?

no od lutego fixa
miałem dokładnie 1,2$

i tak po kolei, doszedłem do 0,25/0,5 fl fr, cztery dni temu miałem juz ponad 230$.

Sepurta

Napisane przez Byqu

Jak tam Sepurta postępy w zdobywaniu limitów? Co zamierasz zrobić w związku z ostatnimi wydarzeniami? Aha i jak turniej z Jak zostać wygrywającym pokerzystą?

Witaj stary Byku
O jakie wydarzenia chodzi? Grac zamierzam cały czas, uczyć się bo fajnie jest i nie przestanę póki będzie szło do przodu. Ogólnie to na wyższym limicie mam trochę lipę bo poszedłem w dół ale możliwe że doszedłem w czym tkwił problem. Nowe arty-nowe możliwości rozwoju i mam nadzieję że po prostu miałem downswing (lol).
Turniej klapa niestety :f_zZz: Do póki nie zostało nas 5 lub 4 miałem największy stack no i zacząłem chyba kozaczyć i odpadłem. Szkoda ze tylko 1 miejsce było płatne.
Teraz muszę jeszcze powrócić na najniższe stawki, trochę się odbić, jeszcze cos wpadnie (25$) za promocję Take 2 i może coś ruszy, aby podskoczyć tak do 100$ to będzie spoko. No a srebro wbiłem jakoś jak Rumbacz wbił złoto :f_grin:

Byqu nie doszedł do Ciebie wiadomość na priv?

BR: 46.50$

Siemanko, mieliśmy okazję zagrać kilka razy przy jednym stole i co zauważyłem, że ty nie zaaklimatyzowałeś się do tego limitu. 0.10/0.20 FR jest jednym z najbardziej pieprzniętych mikro limitów, ja tam przegrywałem dosyć długo, aż zrozumiałem, że CAP na flopie z GS czy flushdrawem jest czymś normalnym, tak samo CAP na pre z J8o też niczego sobie. Żeby ogarnąć klimat tego limitu musisz bardzo dokładnie przyjrzeć się graczom a zobaczysz, że 3betowanie MP na turnie jest bardzo dochodowe względem niektórych przeciwników. Najważniejsze to robić ready, pełno readów i przede wszystkim HUD inaczej zginiesz na tym limicie, bo będziesz pasował TP z rzecz busted drawów, albo jakiś gównianych low pair, które rozgrywane są jak karety ;) Jak chcesz więcej info to wyślij mi zaproszenie czy cuś tam ;)

Sepurta

No więc tak... wczoraj nic nie grałem - mała przerwa, bo cos mi ostatnio nie szło. Po promocji Take 2, dostałem 25$ :f_thumbsup: i sie cieszę ogólnie. Postanowiłem zmniejszyć jednak ilość stołów do 2, moze winrate będzie mniejszy/wolniejszy ale nie będę miał takich swingów których doświadczyłem przy 4 - po prostu jeszcze nie ogarniam. Muszę jeszcze sporo sie nauczyć. Pobrałem HM ale coś HUD nie działa, więc jadę na Elephant'cie, jego też muszę jeszcze rozkminić.
Agresywna gra rzeczywiste jest dobra, ale właśnie na kogos na kogo mamy ready. Fajnie mi sie spłacał ;]
Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$11,07:40/55/45/2,7/60/0/0/42;Hero$6,07:///////;[/tg]
0,1/0,2 Fixed-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant.Base 0.99 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP1 with 9♥, 9♠
UTG2 folds, Hero raises, 5 folds, BB 3-bets, Hero caps, BB calls.

Flop: (8,50 SB) T♦, 2♠, 2♣ (2 players)
BB checks, Hero bets, BB raises, Hero 3-bets, BB calls.

Turn: (7,25 BB) 5♥ (2 players)
BB bets, Hero raises, BB calls.

River: (11,25 BB) Q♦ (2 players)
BB checks, Hero bets, BB calls.

Final Pot: 13,25 BB

Results follow (highlight to see):
Hero shows dwie pary, dziewiątki i dwójki (9h 9s)
BB shows (Ah Js)

Hero wins with dwie pary, dziewiątki i dwójki (9h 9s)

Kurcze, postanowień tak dużo a czasu mało :/ nadal wstawiam mało rąko do oceny, w sumie dzisiaj wstawiłem pierwszy raz, może od tygodnia :f_confused: no ale mam nadzieję że się poprawię. Z początkowych postanowień najgorszy problem jest z liczeniem pot odds ale powoli wdrążam..
Dzieki wszystkim za zainteresowanie sie moim blogiem i pomoc :f_grin: by tak dalej, trzymajcie kciuki :f_cool:

BR: 72.77$ :f_thumbsup: