Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Hero vs FL

63 Posts
13 Users
0 Reactions
2,195 Views
Sepurta

Dzisiaj sesja trochę lipa, głowa bolała, bałem się o tilt ale 1$ do przodu :f_biggrin:
Ogólnie gra się fajnie, chociaż rzeczywiście po odpływie amerykanów mniej stołów jest, oraz mniejszy przepływ gotówki, ale ja dostrzegam w tym wszystkim pewien plus. Chociaż kasa mniej idzie, to gdy wrócą (a to się stanie na pewno) doświadczenie które zyskamy z graczami tight, będzie bezcenne :)
Ogólnie moja gra nie jest najgorsza, idzie cały czas na +, z małymi korektami, wiadomo, ich uniknąć się nie da, ale sesje trwają stanowczo za krótko. Godzina przy 2 stołach to jednak mało, wręcz minimum ;(

Leaki:
Dalej wstawiam mało rąk
Rzadko odwiedzam treningi :f_mad:
Mało filmików, i przeważnie nie do końca oglądam.

Leaki w grze (ciężko mi wyłapać, ale..)
Często sprawdzam zbyt dużo, nietrafionych flopów (granie wg. pokerowej matematyki dalej nie jest moją mocną stroną).

No i cóż... BR się powoli powiększa, więc postanowiłem coś skrobnąć.
Powodzenia Sepurta :f_thumbsup:

BR: 402.2BB (0.10$/0.20$)

Byqu

Dawno nic nie piszesz. Jak tam sytuacja taktyczno-polityczna? Mam nadzieję, że nie przegamblowałeś rola _ugly:

Sepurta

Napisane przez Byqu
Dawno nic nie piszesz. Jak tam sytuacja taktyczno-polityczna? Mam nadzieję, że nie przegamblowałeś rola _ugly:

Lud się domaga tak więc zaczynamy!
Jak to już jest, w pokera gram mało, nad czym ubolewam, ponieważ staram sie nie grac w dni w których nie potrafiłbym się dosyć mocno skupić a takich ostatnio wiele nie jest. Zbliżają się egzaminy, sesje więc nadal tak zostanie, ale mam nadzieję ze wakacje to nadrobią ;)
Idzie mi nieźle lecz przez moje lenistwo nie jest tak dobrze jak powinno. Artów od srebra doszło trochę i trzeba trochę przysiąść żeby je ogarnąć a samodyscyplina trudna sprawa :f_biggrin:
Zaczynam ostatnio w sporym stopniu dostrzegać że poker ma pozytywny wpływ na moją osobowość i postrzeganie świata (oczywiście wiąże się z tym mindset, duża część forum, ale to jest przecież część pokera).
Na FTP powoli się poprawia, lecz dalej jest nie tak jak było kiedyś, ale zapewne długo tak nie będzie.

Leaki:
Nie wstawiam rąk do oceny
Mało czasu poświęcam na czytanie artykułów.
Rzadko jestem na treningach

Ogólnie czytając to co napisałem, jest tragicznie, a człowiek zaczyna rozumieć niektóre rzeczy dopiero jak dostanie porządnego kopa :f_frown:

BR: 94.88$

Sepurta

Witam w niedzielę!
Mimo iż jutro egzamin i trzeba w końcu się zacząć uczyć postanowiłem rozegrać sesyjkę w pokera, ponieważ pogoda ładna, samopoczucie sprzyja i wiadomo, jak trzeba się uczyć trzeba mieć coś innego do roboty :f_cool:
Osiągnąłem swój prywatny, nie obwieszczany nigdzie cel osiągnięcia 100$ :f_biggrin: i dzięki temu mogę chociaż trochę przyznać że na limicie 0.10$/0.20$ jakoś mi idzie.
Mimo że egzaminy się zbliżają nieubłaganie to kilka postanowień też będzie, a co!
Od jakiegoś czasu mam elephanta więc postaram się na koniec każdego miesiąca wklejać wykresy, bo jak popatrzyłem na dzienne sesje to to nie ma sensu (100-150 rąk :facepalm: )

Na poprawienie humoru mam coś :P

Cele: (może gdy będą bardziej sprecyzowane osiągnie ich przyjdzie łatwiej)
:heart: Poświęcać na naukę pokera 30 minut dziennie + stopniowe zwiększanie.
:heart: Grać jedynie przy dobrym samopoczuciu i skoncentrowaniu.
:heart: W przerwach między sesjami wstawiać możliwie jak najwięcej rąk do oceny ( w wolnym czasie).
:heart: Powoli ogarniać strategię SH

BR: 100.89$$

Ten limit jest dziwny ciągle -,+ na limicie niższym mniejszy +, ale zawsze :P

Pozdrawiam.

Sepurta
Nocnik Pokładowy: dzień 1

:heart: min. 30 minut na naukę pokera - zaliczone.
:spade: Preflop: kategorie rąk startowych - wnikliwie przeczytany.

:diamond: Na razie powstrzymuję się z grą z racji egzaminów, przynajmniej do środy włącznie.
:diamond: Będę się starał nie tyle czytać/siedzieć na forum rozdań 30 minut dziennie co starać się przeczytać cały artykuł odnośnie jakiegoś tematu oraz ocenić kilka rozdań na forum lub/i coś wrzucić od siebie.
:diamond: Będę się starał stopniowo bardziej precyzować oraz poszerzać swoje cele
:diamond: W miarę możliwości codziennie pisać w blogu dla samokontroli.

cel poboczny (wymyślony podczas golenia):

Spoiler

Mieć tyle kasy by wyraz "jednorazówka" nabrał dosłownego znaczenia. :f_eek:
oraz...
:club: Wejść limit wyżej i stać się wygrywającym graczem na 0.25$/0.50$
:club: Powiększyć BR do 200$ w jak najkrótszym czasie :f_cool:

Sepurta
Nocnik Pokładowy: dzień 2

NIEZALICZONE

DUPA!
Nie wykonałem żadnego z celów do końca, jedynie przejrzałem kilka rąk na forum i tyle, nic nie grałem z braku czasu ale to nie ważne, dyscyplina jest najważniejsza!!
Jedyne co mnie dzisiaj cieszy to chyba wartość dolara która trochę podskoczyła :f_cool: a ogólnie to :ayfkm:

Spoiler

... być na dnie by móc sięgnąć nieba!

Byqu

Napisane przez Sepurta

cel poboczny (wymyślony podczas golenia):

Spoiler

Mieć tyle kasy by wyraz "jednorazówka" nabrał dosłownego znaczenia. :f_eek:

Hahaha pokonałeś mnie :D

Widzę u ciebie spory progres, zwłaszcza na forum oceny. Tak 3maj. Jak widzisz forum oceny to bardzo fajna metoda nauki :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia w prowadzeniu "Nocnika" oraz w wykonywaniu celów.

Sepurta

Nocnik Pokładowy: dzień 3, 4 i 5

JUWENALIA
(i wszystko jasne)

Tak więc 3 dni bez pokera, i ogólnie bez niczego oprócz miłej zabawy :]

Tak Byqu, forum oceny rozdań jest świetne, szczególnie że mogę się dowiedzieć co robię źle nie tracąc $$ :f_cool: ale wiadomo, gry to nie zastąpi.

Nieraz na forum wiem jak podejść do rozdania a podczas gry już nie tak do końca no ale to już chyba kwestia wprawy? Może mindsetu? Często mam sesje w ciągu których nie jestem tak skupiony jak powinienem, ale staram się nad tym pracować :f_thumbsup:

Spoiler

Egzaminy czas zacząć :f_cry:

Sepurta

Witam s powrotem :)
jak widać dawno nic nie pisałem a minęło już 19 dni od ostatniego wpisu tzn że 19 dni już nie grałem w pokera :O
Niestety przykre ale prawdziwe, i to wszystko przez studia - zaliczenia, sesje :f_thumbsup:
Tak wiec powracam w małym stylu i spadam na najniższe micro staweczki 0.05/0.1 żeby tam odświeżyć swoją wiedzę pokerową i nie spaść za nisko :)
Wakacje - poker! je je zobaczymy ile z tego wyciągnę :) mam nadzieję ze jak najwięcej :f_thumbsup:

Napisane przez Sepurta
Witam s powrotem :)
jak widać dawno nic nie pisałem a minęło już 19 dni od ostatniego wpisu tzn że 19 dni już nie grałem w pokera :O
Niestety przykre ale prawdziwe, i to wszystko przez studia - zaliczenia, sesje :f_thumbsup:
Tak wiec powracam w małym stylu i spadam na najniższe micro staweczki 0.05/0.1 żeby tam odświeżyć swoją wiedzę pokerową i nie spaść za nisko :)
Wakacje - poker! je je zobaczymy ile z tego wyciągnę :) mam nadzieję ze jak najwięcej :f_thumbsup:

no ładnie :D

Sepurta

Prowadzenie Nocnika zapewne szlag trafił ;) ale to nie znaczy że nie będę próbował się dalej rozwijać. Wczoraj wpadłem na 0.1/0.2 i nie było tak strasznie jak myślałem, wręcz przeciwnie. Chyba przeszła mi obawa o moje czipsy i grało się przyjemniej bo podczas gry cały czas myślę sobie ze gram dobrze i to tylko kwestia czasu aż pieniądze zaczną mi wpadać, tak więc + dla mnie :f_thumbsup:
Rozegrałem 3 krótkie sesje, każda na + lecz nie jestem z nich do końca zadowolony bo wiem że było sporo sytuacji w których zagrałem bardzo źle.
Sytuacja na FTP co do graczy, przynajmniej w moim odczuciu poprawiła się. Tylu baranów co wczoraj widziałem to aż śmiech :P mam nadzieję że przynajmniej taki poziom pozostanie przez długi czas :)
Dziś postanowiłem zmienić swój layout, a oto on:

Spoiler

Tak więc sesja na + i później będziemy grać dalej, + jakieś filmiki i w końcu trzeba się wybrać na trening bo z tym to cienko ostatnio :ayfkm:
Do rolla też się staram nie zaglądać teraz często, więc wynik będę podawał pod koniec tygodnia :f_biggrin:

Sepurta

Nie mam dziś weny ani "możliwości" do grania więc coś skrobnę.

Odkąd po krótkiej przerwie wróciłem do gry na 0.1/0.2 nie idzie mi najgorzej. W ciągu 2 dni trochę podskoczyłem, nawet fajnie, ale kolejne 2 dni stoję w miejscu :/ Ale to pewnie spowodowane jest tym, że grałem dziś mało, oraz chyba wpadłem w lekki tilt bo kilka rozdań było dramatycznych.

Jak pisałem wcześniej, znajduję więcej (większych ode mnie) fishów na stołach niż miesiąc temu, ale to nie znaczy że jest dobrze, bo jak na razie to tak farcą vs ja że to az żal patrzeć. Ale wiem że trzeba być cierpliwym i się UCZYĆ

Jeszcze 2 egzaminy i może trochę nabiorę rozpędu. Wiem że muszę dużo analizować swoją grę, bo wiedzę jako taką posiadam, ale jak dochodzi do praktykę różnie z tym jest :rage:

BR: 121.06

Sepurta

FTP padło więc moje 131$ zostało tam.... i kupa.
Wpłaciłem 10$ na P* i będziemy powoli się budowali od początku, bo nie mam zamiaru wpłacać więcej. Takie osobiste postanowienie ;)
stawki 0.02/0.04 na P* to koszmar. ciągle jakieś limpowane multiway poty, ludzie tam limpują ze wszystkim od śmieci po AA więc moim pomysłem na przejście tych limitów jest taki...
Grać bardzo tight i bardzo agresywnie już od flopa bo i tak 95% graczy będzie sprawdzało do SD z niczym. Zawęzić zakres rąk bardzo bo blefowanie nie wchodzi tam w grę, chyba że zobaczę że jest jakiś TAG co jest rzadkością.
Ogólnie to jest tam dziwnie, ale nie śmiesznie chociaż mam nadzieję spotykać takich graczy również na wyższych limitach ale nie w takiej ilości :f_o:
BR: 9.00$ :f_zZz:

STOP.
Nie czytałeś o licznych promocjach, które organizujemy dla graczy, którzy są poszkodowani zablokowaniem FTP?

Nie musisz wpłacać własnych pieniędzy. Są dwie opcje, albo otrzymasz 100$ na Poker777, albo 10 na Cake Poker.

Więcej szczegółów znajdziesz w naszych newsach:
- Załóż konto na Poker770 i zgarnij 100 $ - bez depozytu oraz
- Specjalne promocje na wielu poker roomach

Jakbyś miał jakieś pytania, z chęcią odpowiem.

Sepurta

Napisane przez dohpaZ
STOP.
Nie czytałeś o licznych promocjach, które organizujemy dla graczy, którzy są poszkodowani zablokowaniem FTP?

Nie musisz wpłacać własnych pieniędzy. Są dwie opcje, albo otrzymasz 100$ na Poker777, albo 10 na Cake Poker.

Więcej szczegółów znajdziesz w naszych newsach:
- Załóż konto na Poker770 i zgarnij 100 $ - bez depozytu oraz
- Specjalne promocje na wielu poker roomach

Jakbyś miał jakieś pytania, z chęcią odpowiem.

Spoko, o dwóch opcjach słyszałem i skorzystałem, ale pieniądze na P* wpłaciłem jeszcze przed wydarzeniami związanymi z zablokowaniem FTP.
Dzieki za info :)

Sepurta

Witam!
Dawno nic nie pisałem, a to po upadku FTP chyba, braku chęci na pewno itp.
Pierwszy dzień po powrocie z wakacji i w głowie myśl, jak teraz będzie mi się grało ;) Ostatnio po tygodniowej przerwie była tragedia lecz to było dawno, to się okaże.

Gram obecnie na P* 0.02/0.04$ i buduję rolla od 10$. Obecny BR to 14.39$ + 8$ na poker770 które albo wypłacę gdy będzie to możliwe albo będę grał jeśli jest tam sporo fishy.

0.02/0.04 to tragedia. Większość rozdań to family poty dlatego trzeba grać tam bardzo ostrożnie i prawie nie blefować lub w ogóle tego nie robić jeśli się nie ma notki na graczy że są w miarę ogarnięci. Gram na tych stawkach obecnie na 4 stołach, ale myślę że to zwiększę bo to ogarniam, problemem może być jedynie monitor.

Jeśli chodzi o naukę to ostatnio (nie wliczając wyjazdu) trochę przysiadłem nad artykułami, quizy też nie najgorzej mi idą ale z tym było rzadko, choć od dziś będą przerabiane ostro. Największy problem jest z treningami na które mało chodzę z powodów czasowych lub po prostu zapominam. Największym moim leakiem jeśli chodzi o naukę to nie wstawianie rąk do oceny. Wolę sam coś skrobnąć na forum oceny rozdań niż wstawiać swoje ręce bo po prostu mi się nie chce.

Chciałbym kupić sobie przenośny komputer. Miałby mi służyć oczywiście do pokera i internetu ale również chciałbym aby chodził mi na nim program AutoCad + służył jako odtwarzacz muzyki filmów i innych programów dla studenta. Nie potrzebne mi nic mega i chciałbym się zamknąć w 1500zł. Słyszałem że samsungi są dobre bo chodzi mi również o to aby mi trochę posłużył.

Jako że koncert gwiazdy w Polsce się zbliża wrzucę coś od siebie, a wieczorem do roboty (poker)!

Jeśli można wiedzieć - pod jakim nickiem działasz na starsach? Bo biorąc pod uwagę Twój aktualny limit, to możliwe że od czasu do czasu zetkniemy się przy jednym stoliku ;).
Co do samego poziomu - zgodzę się, potrafi być naprawdę ciężko, zwłaszcza kiedy podbijasz z dobrym pocketem, limpuje cię trzech-czterech chłopa i wyskakuje tak mokry board że olaboga a oni zaczynają się przebijać. Jakiś czas temu i tak się przekonałem, że w takich przypadkach zwykle wyłapali jakieś bottom pary z beznadziejnymi kickerami, ale strach zawsze jest. :D
Takim późnym wieczorem (po 22) jest już lightowo, znajdujesz sobie stolik z przeciętną pulą o rozmiarach 50-60 centów (raz widziałem nawet taki, gdzie pula co rozdanie sięgała dolara) i to jest jakbyś trafił do kopalni diamentów - czekasz sobie na co najmniej seta a goście wtedy oddają ci praktycznie kasę.

Sepurta

Witam
MrMaldoror po moim ostatnim poście zacząłem grać na 0.05/0.1 Wiem że to jest nie zgodne z BRM ale wyszło to dla mnie na +. Na najniższych czyli 0.02/0.04 jest dla mnie zbyt dużo maniaców, nieobliczalnych graczy, cs itp itd. Nie chce mi się bawić w grę na stawkach które przypominają play money bo tylko stałem w miejscu. Grałem już na 0.1/0.2 więc myślę że jakoś przebrnę.

Zszedłem na 2-3 stoły, czasami na 4 i to jest wg. mnie i przynajmniej dla mnie bardziej rozwojowe, mniej swingowe i pozwala również na spory plus grając z fishami trochę bardziej 'tricky'.

Dzięki mniejszej liczbie stołów udało mi się poprawić trochę mindset, staram się koncentrować bardziej przed sesją na tym co mam robić, jak grać itp. powtarzać to sobie i są efekty.
Przestałem zaglądać również do kasjera, co jest również bardzo pozytywne dla mnie, myślę że dla wielu również, bo nie zważam na to ile wygrałem, ile mam, nie frustruję się że mało dziś wygrałem i muszę coś z tym zrobić, tylko gram swoje, nawet ds nie są takie przytłaczające i szybciej je akceptuję.

Wczoraj zagrałem HU na Poker770 na 0.02/0.04 i oczywiście przegrałem dolara, ale uświadomiło mi to jak bardzo ważna jest nauka strategii, i mimo że to jest fix, to są to jakby inne gry i czeka mnie wiele nauki.

Sepurta

SEPURTA WIELKI POWRÓT! (no może nie taki wielki).

Pogrywam sobie aktualnie na 0.02/0.04 po zezarciu mojego rolla przez FTP gram na P* jak już wcześniej wspominałem stojąc w miejscu. Przez wakacje chciałem się nauczyc nowej odmiany a mianowicie RAZZ. Nie było najgorzej ale po miesiącu gry być na +2$ :ayfkm: to trochę nie o to chodzi. No a teraz postanowiłem znowu przysiąść do fixa skoro juz go trochę znam i zainwestować dalej swój czas w rozwoju fixowskim.
JEDNAK DA SIĘ GRAĆ NA 0.02/0.04!! Po krótkiej konwersacji z Byqu, którego pozdrawiam, i rozegraniu 1k rąk na tym limicie mam 10,5BB/100 czyli nie tak mega super, ale i próbka mała i jednak na plus.

Oto pierwszy raz miałem taki widok, niestety na boardzie :ayfkm:

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$0,77:///////;MP3$1,6:39/18/3/3,3/30/0/-/0;[/tg]
0,02/0,04 Fixed-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy.com Elephant 0.102 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is SB with A♠, 9♣
3 folds, MP3 calls, 2 folds, Hero calls, BB checks.

Flop: (3,00 SB) Q♦, J♦, T♦ (3 players)
Hero checks, BB checks, MP3 bets, Hero calls, BB folds.

Turn: (2,50 BB) K♦ (2 players)
Hero checks, MP3 bets, Hero raises, MP3 calls.

River: (6,50 BB) A♦ (2 players)
Hero bets, MP3 calls.

Final Pot: 8,50 BB

No i wygrana znikoma ale widok przepiękny :D
Ogólnie cuda się dzieją na tym limicie ale cóż, pomimo niewielu wysokich przegranych przeciwko any2 fajnie jest mieć tylu fishy przy stole :]
Niedługo początek studiów i trzeba się brać ostro za grę :P zobacyzmy co pryzniesie nowy rok i nowy BR, oby było lepiej niż poprzednio ;) (tzn nie było tak źle ale FTP mi zabrało $$)