Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

MaTitheone MTT

37 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
936 Wyświetlenia
GrindingMachine

Ahoj czytelnicy,

Jestem Mateusz i klikam w karty na starsach pod nickiem MaTitheone. Bloga zakładam w bardzo nieoryginalnym celu - żeby się W KOŃCU ogarnąć, zarówno pokerowo jak i życiowo. Popełniłem trochę błędnych decyzji w życiu, ale nie będę się nad tym rozwodził, dopiero 20stka na karku, jeszcze dużo przede mną.

W Pokera już te parę lat gram, ale wciąż czuję się momentami jak raczkujący pokerzysta, głównie przez duże braki w wiedzy teoretycznej i zbyt częste granie "bo to mi się wydaję, że jest ok", srsly czasami oglądając szkolenia prosów czuję jakby używali innego języka, a gdy bawiłem się w gamblera na mid/high stakes mtt to ogarniacze rozkur**ali mnie tak, że czułem się jak dziecko, któremu wyrywa się z ręki lizaka, dlatego no, póki co zostaję przy micro MTT żeby powoli solidnie, PRAWIE zgodnie z BRM piąć się w górę.
Ostatnio wpadł luckboxowy shipek w Sunday Spark (no dobra 2nd, ale po dealu na moją korzyść :fuckyeah ) Talary na granie są, teraz tylko nie przetorbić. Wykres MTT póki co: (oj ponosiła kiedyś nastoletnia fantazja na mid/high stakesach, teraz póki co poblokowane mtt powyżej 22$ xd)

Z gry live, rok temu wybrałem się na turnieje do Pardubic i Ostravy (10th w ME :rage: ) do tego dość regularnie w ostatnim czasie grywam w Hiltonie w Wawie (może ktoś mnie kojarzyć, taka agro małpa z fantazją over 9000 :D) to takie delikatne nabieranie doświadczenia, bo na wycieczkach do Czech aż smutno było jak ręce dostawały padaczkę za każdym razem, gdy ukazywał się monster.

Nie stawiam wszystkiego na karierę pro pokerzysty, studiuję dziennie ekonomię, ale będę grał dopóki poker będzie mi sprawiał przyjemność, a dodatkowy pieniądz zawsze się biednemu studenciakowi przyda :D

Poza kartami jestem uzależniony od muzyki elektronicznej z naciskiem na Progressive House/Electro House/Trance i jakieś tam perełki Hardstyle'u, muzyka ta nawet w najgorsze dni daje mi zajebistego kopa i umila wielogodzinne grindy, do tego w przeszłości byłem odnoszącym jakieś pomniejsze sukcesy grajkiem w gry, głównie CS'a i Dote (nadal w wolnym czasie klikam).
Na blogu czasami poruszę tematy związane z wymienioną muzyką, i będę w spoilerach wrzucał w postach jakieś moje ulubione tracki, może nawet znajdzie się ktoś tu chętny na wypad na Tomorrowland za rok (tegoroczny zaczyna się już w ten weekend, livestreamy nadchodzą <3 )

Na blogu będę opisywał przygody głównie z micro MTT, część wygranych $ zainwestowałem w nowy PC na którym właśnie sobie w międzyczasie wszystko ustawiam, do tego zakupiłem Pokerrangera i Notescaddy i postaram się poprawić umiejętności analizy mojej gry, do tego rozważam zakup coachingu u któregoś z prosów co by mnie mógł naprowadzić/rozrysować mniej więcej kierunek w którym mam iść. Nie zabraknie także tematów z pokerem nie związanych, coś o muzyce i festiwalach muzycznych, filmy, trochę degenu, trochę zdrowszego trybu życia, coś się pomyśli

W najbliższym czasie na pewno ostro będę grindował MicroMillions, planuję zagrać około 50 eventów, bo trochę problemów zdrowotnych i biegania za lekarzami jest w tle (nic co jakoś specjalnie wpływa na grę, ale trzeba to ogarnąć) do tego 30tego zagram na pewno finał sezonu w Hiltonie (w sumie nawet nie dużo mi brakuje do top 4 w rankingu i wywalczenia darmowej wejściówki, ale jednak wolę odpuścić i grindować MM, bo value piękne)
Grywał będę:
Turboski do 5.5$
Rebuye do 5.5$ (czasami wyjątkowo 11tki jak się będę "mocno" czuł, bo w nich widzę spore value)
Freezeouty do 11$
w MM sobie pozwolę trochę przekroczyć limity ze względu na value, dodatkowo w MM poza Holdemem zagram też zapewne trochę niszowych eventów, w 5card draw się czuję b.dobrze, omaszki też może jakieś micro buyin inne także spróbuję.

Póki co to tyle, grind już dziś zaczynam jak tylko zainstaluję wszystko co potrzebne na nowym PC i ruszam z MM także do zobaczenia przy stołach :pokerface:, na koniec wrzucam utwór, który rozpoczął moją przygodę lata temu z tym gatunkiem muzyki i po dziś dzień jest nie do zajechania.

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
36 odpowiedzi
GrindingMachine

Nowy pc jeszcze nie na chodzie prawdopodobnie do poniedziałku przez konieczność wymiany ramu, ale grindu to nie powstrzymało. :pcuser:
W MM póki co bez historii, poza tym było kilka ciekawych deepów, szkoda tego hyperka, szczególnie, że semi ft miałem piękne (same szczury jadące na timebanku) i był chiplead przepuszczony na podwójnym wje**niu się pod monstery big blindów xD

do tego wczoraj 36/2296 w 5.5 turbo, w weekend będą shipy !

a już dziś rozpoczyna się pierwszy weekend Tomorrowlandu i jaram się jak dziecko, nocka z livestreamem :pcuser:

na zajawkę zeszłoroczny aftermovie

Spoiler

Odpowiedz
Cytat

a więc to Ty jesteś tym sławnym typkiem od zajebistych sizingów :coolface:

Słyszałem o Tobie troche np standardowy open u Ciebie to jakieś 6-7x :D

gl, będę zaglądał!:)

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

i prawie nigdy nie blefuje :coolface: już sobie taki image tam wyrobiłem, że przy otwarciu 7bb dostaje minimum 5 calli :yaoming :

Odpowiedz
Cytat

O jacie...mój człowiek :D Tyle samo lat, tylko profit trochę inny :D Tomorrowland ! Moje marzenie! Jadymy tam za rok! :D

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

jak nie przetorbię rolla to na pewno w przyszłym roku będę polował na bilety na Tomorrowland :milord:, a w tym roku jeszcze rozważam opcję wyjazdu na Ibizę we wrześniu z PartyCamp, bo wychodzi mega tanio, a Ibiza to jednak marka :pokerface:
trochę już zmęczony grindem od rana jestem + nie podchodzą mi wieczorne MicroMillionsy więc może się wybiorę do Hiltona trochę w agro małpę się pobawić :coolface:

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

ale fail :facepalm: pojechałem, a tu w Hiltonie dziś impreza i nie ma granego turnieju, ale za to Panie w strojach ala dziki zachód (odkryte brzuchy + szorty) to nawet chwilę posiedziałem :coolface:
livestream z Tomorrowlandu (choć Skrillexa chyba przeczekam, bo nie przepadam xd) i jazda z wieczorną sesją, idę poszukać jakiegoś ekspresowego kursu studa co by MM przygamblować :fdrink

Odpowiedz
Cytat
kulinho92

O kolega z hg :D . Kropkuje, będę zaglądał. Ładny masz wykres :) .

Odpowiedz
Cytat
waski33

jak tak dalej bedzie cuzje mocne shipy :milord: powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
runfish

Napisane przez GrindingMachine
Grywał będę:
Turboski do 5.5$
Rebuye do 5.5$ (czasami wyjątkowo 11tki jak się będę "mocno" czuł, bo w nich widzę spore value)
Freezeouty do 11$

Gram dokładnie to samo :)
No może czasem fantazja (bo nie roll) poniesie na 13.5$, 16,5$, 27$ :D

Tak więc będę śledził z przyjemnością :)

P.S. Pamiętam jak pykaliśmy kiedyś taki 10-table sng chalange w homegames na PS by arwiee (chyba). A teraz już nigdzie nie idzie o "walizkę" powalczyć :why:

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

Też to pamiętam runfish, nawet sam mam walizkę pokerstarsowych żetonów właśnie z jakiejś serii turniejów, chyba nawet freerolli, ale już nie pamiętam jakich xD

Wczorajszy łącznie około 14 godzinny grind był pod znakiem łamanych asów i odpadania tuż przed ITM, ale jakoś się tymi moneybubblami specjalnie nie przejmuje, bo gram tylko po shipy :pokerface: jedyny "ciekawy" to tu

Spoiler

Doszedłem też do wniosku, że tych wieczornych 11+r/11+r action hour nie będę grał, bo jest masa bardzo dobrych wygrywających graczy, a na takich deepstackach to się kończy tym, że owszem value jest, stack można sobie ładnie nabudować, ale przychodzi ITM, fishe poodpadały, a prosi miażdżą, do tego dochodzi też czynnik czasowy, bo owe turnieje jakoś po 3 w nocy się dopiero kończą, a ja wolę trochę wcześniejszy grind, dzisiaj od 12 ruszam gdzieś do 24 zapewne :D W ogóle MTT to jest coś do czego teraz mam nadzieję się przykleję i nie odpuszczę na długo, bo mogę grać po 12h bez uczucia zmęczenia w czasie, gdy grając kiedyś sng/cashe już po kilku h czułem znudzenie/nie grałem A-game.

Jak tylko w poniedziałek/wtorek już zacznę korzystać z nowego PC to postaram się wrzucać jakieś ciekawsze rozdania, może coś do analizy, bo na obecnym gruchocie to niestety ledwo HM chodzi, a i wczoraj miałem moment, gdzie komp na 10 min podczas sesji odmówił praktycznie posłuszeństwa, a pieniążki uciekają :why:

Tomorrowlandowo póki co niestety kolejny rok zawiodłem się na livestreamie, strasznie jest to robione pod promocję ogólną, taką na zajawkę klimatem, a brakuje mi takiego typowego livestreamu, gdzie po prostu dj gra swój set i mogę posłuchać/pooglądać, a tu jest 10 min setu, 5 min wywiadu, 10 min pieprzenia nie wiem o czym, 5 min zajawki , jakieś cofanie się w czasie po czym sety puszczane na zmiane, trzeba będzie poczekać na pełne sety na jutubie.

Tak apropo jeszcze takiej muzyki to fajnie, że to się powoli w Polsce rozwija, szczególnie po niewypale z UMF'em (niektórzy mogą kojarzyć Ultra Music Festival odbywające się w Miami i Chorwacji, taki UMF mógł być w Polsce kilka lat temu, ale odwołano :rage:). W ostatnim czasie co raz chętniej Polskę odwiedzają zagraniczni DJ'e/producenci, był Ummet Ozcan, byli chłopaki z Blasterjaxx, we wrześniu będzie DJ Juicy M (na zachęte fota :D)

Spoiler

do tego co roku na Sunrise Festival w Kołobrzegu pojawia się konkretna ekipa (szkoda, że to taki jeden osamotniony w Polsce festiwal póki co)
do tego Polska scena też się fajnie rozwija, jest kilku mega utalentowanych gości takich jak Tom Swoon czy Blinders, w radiach też co raz częściej usłyszeć można EDM (trochę smutnę, że "boom" na to zapoczątkował Martin Garrix Animalsami, ale lepsze to niż nic :D).

Trochę się rozpisałem, a tu zaraz sesję trzeba zaczynać, więc lecę sobie wszystko co potrzebne naszykować i jazda xD na koniec min. polska zacna produkcja

Spoiler

P.S. Dzięki za wszelkie goodlucki i tym podobne, dodatkowa motywacja zawsze mile widziana :milord:

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

okres pokuty za luckboxowego Sunday Sparka, mnóstwo deepów, itmów i brakuje pierd**nięcia, jest spory niedosyt, ale przy w miarę solidnym brm nie siadają te suckouty tak na psychikę więc grinduję dalej :pokerface:

spot o chipleadera przy 30 left (przy solidnym graczu bym się zastanowił nad fold'em, ale ten gość pushował co drugie rozdanie i jak widać po stacku jeszcze nieźle przy tym trafiał xd) http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/9944657_2E8107D88B

Tomorrowlandowo wczoraj Hardwell zmiażdżył swoim setem, potem jeszcze back2back set z legendą Tiesto, nic tylko żałować, że nie ma się okazji tego widzieć na żywo, może za rok ;)

klasyk na koniec

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
chrzanek27

:sdrink

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster

do tego w przeszłości byłem odnoszącym jakieś pomniejsze sukcesy grajkiem w gry, głównie CS'a i Dote (nadal w wolnym czasie klikam).

ten mati ktorego znam?

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

ta, kopę lat :D

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

była szansa na życiówke, ale zjeba*em, okropne błędy, dużo rozdań można było lepiej zagrać, rage, rage i jeszcze raz rage.

do tego 17 w MM-30 (hu turbo) też w sumie przez błędy odpadłem, mogło być piękne zakończenie weekendu, trzeba czekać dalej xD

jutro nowy komp to coś popracuję nad grą, bo za dużo leaków, szczególnie na deepstacku w late

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster

ta, kopę lat :D

ehehe nice, fajnie zobaczyć kogoś z przeszłości.

Powodzenia na stołach :).

Odpowiedz
Cytat
Zorodan

Wyniki, wynikami, ale za muzę kropa!
Gratuluję i oby tak dalej;)

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

fail faila pogania, miał być dziś grany Hilton, to już w drodze się skapnąłem, że nie wziąłem dowodu, myślałem, że na kartę kasyna + legitke studencką wpuszczą, a tu dupa :facepalm:

Micro Millions idzie co raz lepiej, słaby początek, ale teraz kilka deepków i jest miejsce w top 400, powalczę o top 100, bo ticket do SM piechotą nie chodzi :D

Pierwszy weekend Tomorrowlandu się zakończył, duuuużo solidnej muzyki, już z tego co widzę powoli się zaczynają pojawiać sety na youtubie więc będzie czym umilać sobie czas podczas sesji :milord:
na koniec jeden z moich faworytów w tym roku
Dimitri Vangelis & Wyman X Steve Angello - Payback

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

jest w końcu ft
the big 16.5 id: 940478181 zapraszam do raila ;)
wjechałem na ft z shortest stackiem, ale po kilkunastu rozdaniach dziwnie grający chińczyk, którego kilka razy wcześniej wyblefowałem sprawdza mojego 4bet allina i JJ się utrzymuje na 88, double up na trochę ponad average,
z fartem !

Spoiler

Odpowiedz
Cytat