Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

MaTitheone MTT

37 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
937 Wyświetlenia
thesis71

Graty - jest życiówka :-)

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

? do życiówki to jeszcze sporo brakowało xD ale zadowolę się i tym :D

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

Nie ma co się obijać po dobrym wyniku, jadę z kolejną grubą sesją :pokerface:

Sporo pracy nad grą ostatnio i oglądania szkoleń już zaczyna owocować, szczególnie na super deepstacku (w tym bigu od top 500 miałem cl'a którego oddałem dopiero gdzieś koło 70 left, choć nadal trochę błędów gołym okiem wychwytuje, będzie co analizować ;) )
bardzo też dobrze się czuję z tym, że powoli uczę się jak grać na mega ogarniających regów, z którymi do tej pory po prostu unikałem gry, a teraz czasami się solidnie dzięki nim buduję,

Trochę też modyfikuję schedule, będę grał mniej freezeoutów, w których po prostu nie widzę zbyt dużego value, prawie każda 11$tka fo kończy się 7+ murkami przy stole, oczywiście bigi zostawiam, bo tam nawet na ft fishe jakimś cudem dochodzą, zamiast tych gówno freezeoutów do sesji dorzucać będę 3.5+r turbo 180, bardzo dobrze czuję się zarówno w rebuyach jak i turboskach a i ilość fishy w tych turkach mnie bardzo satysfakcjonuje.

W środę finał sezonu w Hiltonie za 650 zł bodajże, ktoś się wybiera ? :coolface: (pula dodana ponad 10k pln)

Bardzo lubię grać z sesje z muzyką, niektórych muzyka rozprasza, ja dzięki niej się skupiam i nie zajmuje pierdołami dookoła/nie zwiedzam otchłani internetu i tak też rozłożyłem sobie tracki tak, aby na początku sesji, gdy trochę nudą wieje, bo nie ma co się wygłupiać to leci trance, najlepiej z jakimś przyjemnych kobiecym vocalem po czym przy deepkach pojawia się progressive house, a gdy już są jakieś top 30tki to wjeżdża energiczny bigroom, dający "moc" i poczucie jakby już się dany turniej wygrało :D

dwie i pół h na dobry początek sesji

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

wpadł kolejny ft :coolface:

dobry run, nic tylko grindować :pcuser:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
Fakee1

graty, co oznaczaja kolorki?
a showtek to za 2 dni na żywo bede sluchal - dobra nutka :P

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

ooo widzę ktoś się na Sunrise wybiera ;) hf :milord:

zielony - fish/donk
żółty - łatwy handread, betsize tells/dziwne zagrania, ogólnie na żółtków najwięcej notatek robię xD
pomarańczowy - coś tam ogarnia, ale do dalszego "przebadania"
czerwony - dobry reg
różowy - polskie ogarniacze
jasny niebieski - szczury

niestety spartoliłem zgrywanie notatek ze starego kompa i trzeba od nowa wszystko pisać, ale może to i lepiej, bo niektóre już mocno przeterminowane były xD

apetyt rośnie w miarę jedzenia, 18/38 w 13.50 knockout 940479125 cisnę dalej :pcuser:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
Fakee1

wlasnie wlaczylem i od razu AQ < KK, jeszcze widze piacha na stole, gl

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

niee, AQ > KK
tylko, że wcześniej z 20+bb shorciłem się na 4bb przez JJ < KQ po czym comeback z
A7 > AK i jeszcze właśnie to wspomnianie AQ > KK :D

Odpowiedz
Cytat
Fakee1

ofc, złą strzałkę po prostu dałem :P

Odpowiedz
Cytat
Fakee1

ale 2 rozdania :(

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

sick, 10 left, najpierw SB vs BB JJ < AA po czym next hand TT < AA i out, szkoda szkoda tylu godzin solidnej gry, oby pjachu to shipnął chociaż :D

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

grind continues
18ty w turbo progressive knockout i zastanawiam się nad poprawnością tego calla http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/10030942_C2DB367642
koleś fish, notka była, że niskie pockety pushuje nawet za 20bb i liczyłem, że na to trafie, a tu jt off z utg :ayfkm:

ale jest kolejny deepek w 16.5 big, może 2ftki dzień pod dniu się uda :pcuser:

out 41 http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/10031432_E4E5A82EFB należało mi się po przeciętnej grze i tak xD

pierdo*nięcie na rozbudzenie o interesującym tytule :D

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
chrzanek27

co tu taka cisza ziomus ? :why:

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

Pochorowałem się dość konkretnie i poker odstawiony, bo nie ma co palić pieniędzy,

Tylko dwie krótkie sesje rozegrane w ostatnim czasie + finał sezonu w Hiltonie i tu coś mnie zadziwiło - finał sezonu, ponad 10k pln dodane do puli niwelujące podatek, field śmiesznie łatwy, a ledwie 41 entry o ile dobrze pamiętam (spokojnie można było poza listą rankingową się zapisać, czy to od razu czy to z latereg'a) i tu kolejne moje zdziwienie, bywałem wielokrotnie w Hiltonie, poznałem większość regularsów, a tu na stole tylko 1 gracz, którego znałem, mało tego, turniej za 660zł, a po prawej miałem dziadka, który przez 5h gry nie raisował ani razu (KK limp, JJ limp, AK limp) i cisnął dalej jak odpadałem xD ja się już tamtego dnia czułem ujowo i nie pozostało mi nic innego jak grać ABC, bo już o 21 zasypiałem, ostry rollercoaster, w końcu spadek do 5k ze startowego 22k po to, aby potem się odbudować do ponad 40k i jak to na tamtejsze turnieje przystało, hyperturbo blindy zaczęły uderzać (przeskoki typu 400/800 na 600/1200) i po kilkunastu rękach murowania push a8 sprawdzone przez aq, flop 8 potem dama i do domu

Póki co przerwa pewnie przez jakiś czas dopóki nie wyzdrowieje, a już na koniec miesiąca szkolenie u CuAt69UsdSng ;) (info o szkoleniu można poczytać na jego FP) wziąłem opcję podstawową z kilku powodów, opcja zaawansowana trochę zbyt bardzo uszczupliłaby mój roll i zapewne spora część omawianych tam rzeczy będzie ponad moje stawki/mój obecny poziom, abym zdołał wszystko przyswoić, ale może przy kolejnych edycjach, kto wie, opcja podstawowa kosztująca 500$ aż się prosiła o wzięcie udziału, u dobrego coacha za ten hajs dostałbym 3h szkolenia, a tu kilkanaście h seminariów + integracja z prosami, na pewno warto :challenge

Przez chorobowe wziąłem się za nadrabianie serialowych zaległości, na pierwszy ogień Gra o Tron, 3 sezony w 4 dni, not bad xD

Przyszły też nowe słuchaweczki Sennheiser HD 380 Pro, w 100% spełniają moje oczekiwania i świetnie się nadają do muzyki z solidnym pierd*lnięciem :happy:

Tomorrowland Anthem 2014

Spoiler

Odpowiedz
Cytat

blog umarł? :)

Odpowiedz
Cytat
GrindingMachine

blog na wakacjach, bo choroba się okazała dość konkretna i przez ostatnie 2 miesiące tylko kilka pojedynczych sesji rozegrałem, (jeden ciekawy deepek w 8+r 2xturbo bodajże out 16ty przez kk < a10 o chipleada, 10k$ za first przeszło koło nosa)

póki co zdrowie dalej nie pozwala na granie pełnych sesji mtt, bo po prostu organizm jeszcze jest za słaby i po 2-3 godzinach grania totalnie skupienie/myślenie wysiada i szybciej się tym pokerem męczę, bo jednak granie mtt nawet na 6 stołach jest bardziej męczące niż granie ~20 stołów sng/cash, nie gra się z automatu nic, do tego prawie każdy turniej trzeba inaczej grać, totalna przepaść pomiędzy np. 2.2 turbo a 11+r regular plus dochodzi element, że w mtt nie mogę sobie nagle odpalić 9 stołów i grać optymalnej gierki, tylko no jest ten rozrzut czasowo rejestracji i też trzeba się mocno dostosowywać do turków z największym value, także póki co miłość do mtt musi zaczekać jeszcze może ze dwa miesiące myślę,

ale żeby totalnie nie wegetować i całkowicie nie odstawiać pokera to postanowiłem sobie trochę poklikać sng fifty50, grałem je kiedyś i czułem się w nich nieźle, do tego dochodzi to jak przyjemnie się je gra, odpalam sobie po prostu sng sensei, który utrzymuje mi 20 stołów, jak czuję słabsze skupienie to pausuje rejestrowanie dogrywam do końca i w dwie godzinki z 60 turków wychodzi (nawet nie patrzyłem dokładnie, ale przy większym grindzie pewnie będę to sobie notował), traktuję to niemalże jak relaks, bo większość gry to jest automat i stały zysk się kręci, może też dzięki temu popracuję nad systematycznością, żeby chociaż dziennie 2-3 sesje 2-3 godzinne grać, wielkich pieniędzy na tym nie zbiję, ale lepszy mały, ale stały zysk niż palenie dolarów na mtt, gdy nie czuję mocy ;), chciałem wziąć udział w zabawie mega bankroll challenge, ale niestety nie mam konta na starsach regniętego poprzez strategy, póki co zaczynam od 3.5, bo pamiętam, że wszystko wyżej to już 5+ regów przy stole, także póki co sprawdzam czy jestem w stanie stały profit z tego kręcić i później się ruszy trochę wyżej :milord:

pewnie wrzucę jakieś updaty z tego, czy uda się crushować te sng, ale raczej nic wielkiego, bo wolałbym żeby blog się trzymał MTT do którego niebawem powrócę ;)

był Tomorrowland Anthem to musi być i Tomorrowland Aftermovie :D

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
kamil13151

Cześć GrindingMachine :)

Napisane przez GrindingMachine
Nie stawiam wszystkiego na karierę pro pokerzysty, studiuję dziennie ekonomię, ale będę grał dopóki poker będzie mi sprawiał przyjemność, a dodatkowy pieniądz zawsze się biednemu studenciakowi przyda :D
Jedziemy po 10 razy większy bankroll? Nikomu przecież nie zaszkodzi więcej gotówki, a szczególnie studentowi :coolface:

Jako ekonomista maksymalizujesz zysk, więc musisz się zapisać do naszej promocji, nie ma bata :truestory:

Zachęcam Ciebie do wzięcia udziału w Mega Bankroll Challenge. Nasza promocja przynosi same korzyści, czyli jest +$EV, więc trzeba brać :f_cool:

Nie ma nic do stracenia, a można zdobyć:

• Podwyższenie statusu na tydzień (raz w tygodniu odbywa się losowanie wśród uczestników)
  • Miejsce w galerii zwycięzców
  • Baner do sygnaturki

Pozdrawiam :sdrink

Odpowiedz
Cytat