I po operacji. Wszystko wyszło drożej niż zakładałem na samym początku tego blogu, ale było warto.
Przede mną budowa bankrolla (obecnie ponad 1k$, więc idzie w górę). Co do gierek to utrzymuje wysoką formę. Zaczynałem niedawno od najmniejszych turniejów na Party (przez zjazd, wypłatę i przerwę), obecnie gram 1.1 - 7.5, za 11$ tylko na festiwalach jakieś main eventy.
Wyniki z ostatniego miesiąca też są obiecujące.
Z ciekawostek to zmieniłem godzinę zaczynania sesji. Startowałem o 15-16 teraz nie robię tego wcześniej niż 18:00. Jest to ewidentnie zmiana na plus. Czuję się wypoczęty, skoncentrowany i łatwiej przychodzi podejmowanie optymalnych decyzji.
pzdr
Aktualizacja.
W II i III kwartale tego roku w pokera grało się bardzo dobrze. Czułem grę, a wyniki przyszły same. Nawet live (pierwszy) fever cup w Olo wyszedł spoko (odpadłem w dwóch rozdaniach po moich błędach, nieudany bluff i sprawdzenie, a miałem jeden z większych stacków drugiego dnia, ale w kasie
koło 30miejsca).
Ostatnie dwa miesiące są makabryczne. Niedawno grywałem turki do 22$ a tymczasem, duży downswing, zła gra.
Przyznaję się do porażki i muszę zejść na niższe stawki do 5.5. Zjazd, wypłaty, które robiłem przez ostatni czas regularnie. Nie wiem tylko czy jest sens od prawie początku budować bankroll, który pozwoli na grę w turniejach, które mnie interesują.
Trzeba chyba w życiu zająć się czymś poważnym (mam pewien pomysł), a pokera, który nie daje tyle ile bym chciał, odstawić na bok.
Zastanawiałem się nad stackingiem, stajnią ale jest kilka problemów z tym związanych:
1. Przywiązanie, umowa.
2. Pewnie brak wystarczających umiejętności + zbyt niskie stawki.
3. Niedługo przyjdzie praca na pełen etat i nie wiem kiedy miałbym wyrabiać kontrakt.
Myślałem żeby przenieść rolla z PP na PS (nie gram na ps regularnie od ponad roku), ale te fieldy trochę zniechęcają.
Zobaczymy co dalej. Główny cel i tak został osiągnięty, ale wiadomo, że apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Człowiek ma swoje marzenia, plany a życie zawsze je jakoś tam weryfikuje. Niestety.
Wszystkim życzę powodzenia w spełnianiu marzeń i powodzenia też przy stolikach.
//edit
Swoją drogą ciekawe czy założony przeze mnie temat "Koniec Pokera" dojdzie kiedyś do miliona wyświetleń ![]()
Jak samopoczucie, wzrok i napięcie w gałkach ocznych po operacji?
Myślałem o tym, ale w końcu zrezygnowałem ze strachu, staram się poprawić swój naturalnymi metodami z książki Bates'a.
Operacja to wszczepienie soczewki fakijnej. Trwała ok. pół godziny, tego samego dnia wieczorem byłem w domu. Dzień takiego lekkiego bólu i konsultacja u lekarza, a następnie przez miesiąc przyjmowanie kropel już w domu różnego rodzaju. Przez pierwsze 2, 3 miesiące jak odpowiednio padało światło na oko to widziałem taki okrąg tego światła co było dokuczajace ale podobno normalne i w końcu też przeszło.
Ciśnienie w normie po kilku dniach (od tego też między innymi były te krople)
Wszystko w porządku.
Pewnie mówisz o laserowym. Sam sie jeszcze nie zdecydowałem na drugie oko (mam na nim mała wadę, na tym drugim byla duzo większa) ale z czasem pójdę.
Takie rozdanko dzisiaj na semi ft. Czołowy stack.
No money in poker.
** Hand History for Game 18365442048 **
NL Texas Hold'em $22 USD Buy-in Trny:200444582 Level:23 Blinds-Antes(6K/12K -1.5K) - Thursday, March 07, 17:43:00 CET 2019
Table 6-Max. $2K Gtd (200444582) Table #11 (Real Money)
Seat 5 is the button
Total number of players : 6/6
Seat 2: DaveIsildur1 ( 541,669 )
Seat 4: Dofke378 ( 516,194 )
Seat 6: MERTIX88 ( 258,828 )
Seat 5: Mataleaolol ( 756,858 )
Seat 3: Slarkk ( 451,190 )
Seat 1: finek96 ( 948,254 )
Trny:200444582 Level:23
Blinds-Antes(6 000/12 000 -1 500)
MERTIX88 posts small blind [6,000].
finek96 posts big blind [12,000].
** Dealing down cards **
Dealt to finek96 [ Kc As ]
DaveIsildur1 raises [30,000]
Slarkk folds
Dofke378 folds
Mataleaolol folds
MERTIX88 folds
finek96 raises [72,000]
DaveIsildur1 is all-In [510,169]
finek96 calls [456,169]
** Dealing Flop ** [ Td, Ac, 3h ]
** Dealing Turn ** [ 4s ]
** Dealing River ** [ 8c ]
finek96 shows [ Kc, As ]a pair of Aces.
DaveIsildur1 shows [ 4d, 3c ]two pairs, Fours and Threes.
DaveIsildur1 wins 1,095,338 chips from the main pot with two pairs, Fours and Threes.
Wszystko jest przez i po coś.
Kiedy 8 grudnia 2019 byłem w kolejnym dołku, co widać po wykresie, nie pomyślałbym, że za ponad miesiąc będę w zupełnie odwrotnej sytuacji. Tego dnia po skończonej sesji stwierdziłem, że czas na tydzień kompletnego oderwania się od pokera. Był to czas na przemyślenie kilku spraw i nadrobienie zaległości związanych z innymi tematami.
Wróciłem świeży, głodny gry, skupiony i wierzący w to, że może się udać. Mimo że bankroll pozwalał grać wyższe stawki, ja zacząłem grać turnieje z niskim wpisowym (< 5.5$) po to by znowu poczuć przewagę nad fieldem. Codziennie czułem się mocniejszy, dzięki czemu utwierdzałem się w przekonaniu, że jestem na tyle pewny swojej gry, pomysłów i strategii, że wchodzę wyżej. Tam było i jest podobnie.
Efekt? Przełom grudnia i stycznia - zadowalające wyniki, pewna gra. Styczeń? Styczeń to codziennie minimum jeden FT, wygranych kilka turniejów, kilka z drugim miejscem. Profit prawie 3.5k zielonych.
Dlaczego to wszystko piszę? Ano między innymi dlatego, ponieważ na tym moim nudnym blogu kiedyś napisałem, że odezwę się jak zdobędę 5- masztowca. Otóż zwieńczeniem tego pięknego stycznia jest niedzielny Mini Million na Party. Był to zdecydowanie jeden z najlepiej zagranych przeze mnie turniejów w życiu. Wszystkie decyzje były przemyślane na podstawie wielu zmiennych. Czułem się bardzo pewnie i najgorsze co mogłem zrobić to stracić koncentrację, panowanie nad stołem i przeciwnikami. Ostatecznie udało się.
//edit Rzecz jasna, Million zagrany był z ticketu wygranego w satelicie za 2.2$.

Wszystko jest przez i po coś. Tylko po co jest ta wygrana?
Powodzenia i znośnego nowego roku.
Grywałem na wielu softach w różnych etapach swojej przygody pokerowej. Jednak od zawsze poker roomem numer jeden dla mnie był Party Poker. To tam zdobyłem swoje pierwsze pieniądze, to tam osiągnąłem swój pierwszy cel, to tam robiłem swoje życiówki w końcu to tam kręciłem największe volume.
Zaczynałem gdy na Party grało po góra kilka tysięcy osób, a niekiedy w weekend cudem jak było koło dziesięciu tysięcy. Zaczynałem od turków za 0.55$. Można powiedzieć, że pokerowo rozwijałem się razem z tym roomem. Od zawsze bardzo im kibicowałem. Może to kwestia sentymentu albo po prostu wspierania słabszych
Sam miałem pomysły dotyczące rozwoju, które twierdziłem że może warto im przekazać i to robiłem. Teraz jednak przyszedł ten moment, że jestem zmuszony rozłożyć rolla na inne roomy.
Powód takiego ruchu jest dosyć wydawałoby się trywialny. Otóż od ponad roku zmagam się z problemem restartu aplikacji Party Poker. Problem nie robi wielkich różnic jeśli chodzi o rozdania, bardziej wpływa na mindset. Obrazowo to wygląda tak: grasz kilka kilka turków, w niektórych późne fazy, aż ni stąd, ni zowąd oprogramowanie się restartuje.
Muszę też wytłumaczyć, że bardzo zależało mi na rozwiązaniu problemu, sam skanowałem pliki przeróżnymi programami, szukałem powodu tego stanu rzeczy. Nic nie znalazłem. Support czy to angielski, czy to polski też nie potrafi tego rozwiązać a o ich sugerowanych rozwiązaniach nawet nie będę wspominał bo po takim czasie to już wydaje się śmieszne.
:facepalm: (ofc wdrożyłem te rozwiązania i nic nie pomogło).
Co trzeba przyznać to tak zagrałem już sporą ilość MTT na Pokerstars, ale trzeba też podkreślić, że duża większość była grana w czasach gdy sam siebie nazwałbym rybą do potęgi. Grałem też na GGPoker ale były to raczej pojedyncze turnieje co jakiś czas (ogółem ok. 50 więc mizernie).
Na Party miałem wszystko obcykane, np: struktury turniejów, przeciwnicy na których miałem już sporo notatek, które turasy warto grać i o której się średnio kończą co jest bardzo potrzebne do zaplanowania całego dnia i tak dalej. Wszystko to dawało mi przewagę. Z tych powodów muszę przyznać, że trochę się cykałem powrotu na PS, czy zaatakowania GGPoker. Jednak myślę, że dobry poker sam się obroni, czy to będzie party, ggPoker czy legalnypoker ![]()
Wiadomo, że większość grinderów miesza MTT z różnych roomów. Mi od zawsze pasowało i wystarczało PP. Wczoraj po selekcji turasów i wstępnego planu, które turnieje warto grać, przyszedł czas na pierwszą prawdziwą sesję mieszaną. Rozpiska moich turasów na pewno jeszcze się kilka razy zmieni. Moje zmartwienia już wczoraj zdążył rozwiać GGPoker i stwierdził, że fajnie przywitać mnie u siebie:

Czekam na przywitanie od Pokerstars.
Stay tuned.
Znośnego tygodnia, szczególnie teraz
Hej,
prowadzę #bankrollChallenge na jednym portalu należącym do JD, więc jak ktoś jest chętny to poszperajcie. Nie wstawiam linków bo prawdopodobnie niezgodne jest to z regulaminem.
Napisane przez mcbc87
Spotykamy sie czasem na stolach na gg. Powodzenia
Dzięki, powodzenia również!
Aktualizacja już w poniedziałek na blogu na portalu u JD, a tymczasem dobry prognostyk przed niedzielą

Miłego weekendu
Wjeeeeeeeeeeeeechał nowy post na bloga u Jack'a Danielsa. Pasek postępu powoli się zapełnia ![]()
Tutaj jeden z niedzielnych dobrych wyników, których było kilka :f_cool::f_cool:

Siema. Gratuluję wyników 🙂
Finek mam pytanie jakie materiały polecał byś dla początkującego w mtt , co warto ogarnąć aby ruszyć do przodu w mtt?
Pozdrawiam i życzę sukcesów kolejnych 👍💪
Napisane przez voult1
Siema. Gratuluję wyników 🙂Finek mam pytanie jakie materiały polecał byś dla początkującego w mtt , co warto ogarnąć aby ruszyć do przodu w mtt?
Pozdrawiam i życzę sukcesów kolejnych 👍💪
Dzięki!
Dla osoby kompletnie początkującej to darmowe (no czy tam od srebra/złota) materiały z tego forum. Również fajne są po prostu strimy pokerowe na twitchu (polecam bparis, braci staples czy bbz), polecam nie tylko oglądać ale i wyciągać wnioski. Sam mogę polecić też opcję z Raise Your Edge od Bencb, wklep w google i znajdziesz coś o RYE.
Powodzenia
W końcu zawinąłem turasa z bi > 22$. Na ft byłem najmniejszym stackiem, ale wygrane dwa flipki i można było zacząć gierę. Przy 3 left nie mogłem tego nie wygrać i nie chodzi o to że jestem jakimś Bencb, tylko o to że przeciwnicy byli bardzo(ale to naprawdę bardzo) słabi. Było widać że zbroje mieli pełne :coolface::coolface:

Napisane przez finek96Było widać że zbroje mieli pełne :coolface::coolface:
zajebisty tekst
rozbawiles mnie bardzo
Napisane przez matirix20
Ładne wyniki. Ilu graczy przeważnie w tych turniejach gra co wklejasz screeny?
w tych trzech poprzednich w formacie bounty to 1500 - 2000, a ten deepstack to 150.