Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Prezes87

29 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,232 Wyświetlenia

Witam!
Na wstępie ostrzegam, że blog ten może być aktualizowany przeze mnie rzadko lub często (jak u innych będzie to zmotywowane passą ;)).

Może się lekko przedstawię:
Na imię mam Piotrek (ale wole Prezes;)), gram w Pokera od ponad roku. Początki oczywiście jak wszyscy w necie potem doszła gra live. Najpierw małe turnieje w akademiku, a od wiosny Wrocławska Liga Pokerowa.

Zakładam bloga głównie po to żeby trochę przeanalizować swoją grę jak i zarówno przedyskutować swoje zagrania z chętnymi czytania ;)

Co gram?
Głównie turnieje, rzadko stoliki, sporadycznie turnieje S&G. Nie trzymam się reguł BankrollMenagment bo jakoś mnie nie przekonuje. Poker Trackera również nie prowadzę gdyż gram ostatnio tylko na Bettsonie a tam w turniejach niestety nie działa...

No to żeby pierwszy post nie był jałowy to może rzucę dwa moje zagrania z dzisiejszego turku, które chodzą mi po głowie.

Zagrania nie są może jakieś rozbudowane ale miały duży wpływ na moją dalszą grę, gdyż bardzo uszczupliły mój stack ;)

1.
Blindy 800-1600
Ja na MP dostaję AQoff mam około 44tys.
podbijam do 5k
same pasy do cut-off, który gra all-in za połowę mojego stacka. Sprawdza go big blind swoim all-inem.

I teraz czy dobrze jest się pchać na 3 do takiego rozdania? (miejsce w kasie już jest)

2.
Blindy 3k-6k
Stack około 45k
Ręka AQoff
Jestem na dużym blindzie do kolesia na pozycji utg+2 foldy. On zagrywa za 20k. Do mnie pasy.

No i teraz jaka decyzja? Bronić blinda czy lepiej odpuścić? A może zagrać za wszystko? (przy przegraniu zostaje 10k)

Warto nadmienić, że jest to strefa gry o małe pieniądze, w której A3off jest kartą na raise i kradzież.

28 odpowiedzi

Witam Panie Prezesie :) czy ten akademik to nie jest czasem Kredka ?? Wlasnie mam zamiar sie tam wybrać na pokera (dowiedzialem sie ostatnio ze ludzie sobie pogrywają co tydzień). Powodzenia w turniejach :)

MoroP

Witamy Prezes i życzę powodzenia w pokerze on-line :)

Ta dokładnie ten akademik ;)

@Moro

Dzięki ;)

magic83

Powodzenia Prezes mam nadzieje ze raz na jakis czas moj nick pojawi sie jak bedziesz opisywal swoje rozdania:):):)

Bziku

No powodzenia Prezes.

ja juz sie nie moge doczekac jak wkleisz rozdanie zatytulowane:

"w HU mastersa ligi moje AA poleglo z zawsze-wygrywajaca Q 10 Bzika"

POZDRAWIAM

Prezes87 napisał
1.
Blindy 800-1600
podbijam do 5k
same pasy do cut-off, który gra all-in za połowę mojego stacka. Sprawdza go big blind swoim all-inem.

I teraz czy dobrze jest się pchać na 3 do takiego rozdania? (miejsce w kasie już jest)

2.
Blindy 3k-6k
Stack około 45k
Ręka AQoff
Jestem na dużym blindzie do kolesia na pozycji utg+2 foldy. On zagrywa za 20k. Do mnie pasy.

No i teraz jaka decyzja? Bronić blinda czy lepiej odpuścić? A może zagrać za wszystko? (przy przegraniu zostaje 10k)

Warto nadmienić, że jest to strefa gry o małe pieniądze, w której A3off jest kartą na raise i kradzież.

Nie mam pojęcia o turniejach i NL, więc na chłopski rozum:
1) AQo to nie jest jakaś świetna karta w 3osobowej puli. Co prawda możesz zdominować kogoś z niższym asem, ale przeciwko 2 graczom jest szansa, że jeden z nich ma pp, drugi, nawet ze słabszym asem ogranicza Twoje szanse trafienia asa. Rozważałbym fold, ale niech wypowie się ktoś kto się zna na grze ze stackiem poniżej 10BB.

2) Call nie ma sensu według mnie. Skończy się jego pushem na flopie praktycznie zawsze. Pewnie mając AQo w tej sytuacji to jest push gdy masz nieco ponad 7 BB. Ja bym pushował:D

Jacyś spece od MTT mogą mnie teraz objechać za ignorancję, zapraszam:D

A tak wogóle: witam Pana Prezesa!:D

Rodrigo1988

W tej sytuacji powinno się ograniczyć zasięg do QQ+

Na prawdę? Mając kilka BB do QQ+ to można niedotrwać.

Rodrigo1988

Przy założeniu że jeden z nich ma jakąś niską parę a drugi kartę w stylu AT , AJ ,
Szansa na wygranie puli z AQ to około 32% a jeżeli rywal z z AT bądź AJ ma tą kartę suited to poniżej 30% więc głupio się pchać to takiej puli.

AQ jest dobre aby spushować przeciwko jednemu rywalowi , w pulach z dwoma rywalami i wiecej strasznie traci na wartości.

Pisząc zasięg miałem na myśli sytuacje z dwoma rywalami :Pa nie generalny zasięg z czym wchodzić w rozdanie itd.

Rozumiem, myślałem, że piszesz ogólnie o tych 2 sytuacjach:D

maggman napisał

Prezes87 napisał
1.
Blindy 800-1600
podbijam do 5k

2.
Blindy 3k-6k
Stack około 45k
Ręka AQoff

Nie mam pojęcia o turniejach i NL, więc na chłopski rozum:
1) AQo to nie jest jakaś świetna karta w 3osobowej puli. Co prawda możesz zdominować kogoś z niższym asem, ale przeciwko 2 graczom jest szansa, że jeden z nich ma pp, drugi, nawet ze słabszym asem ogranicza Twoje szanse trafienia asa. Rozważałbym fold, ale niech wypowie się ktoś kto się zna na grze ze stackiem poniżej 10BB.

2) Call nie ma sensu według mnie. Skończy się jego pushem na flopie praktycznie zawsze. Pewnie mając AQo w tej sytuacji to jest push gdy masz nieco ponad 7 BB. Ja bym pushował:D

Jacyś spece od MTT mogą mnie teraz objechać za ignorancję, zapraszam:D

A tak wogóle: witam Pana Prezesa!:D

W pierwszej sytuacji zrobiłem call no i nadziałem się na AK i JJ
W drugiej natomiast koleś pokazał mi 67s ;p

Czyli moje wypowiedzi można uznać za sensowne:D Dobrze.

Wygrałeś chociaż z tym 67s? ;)

;] No niestety 7 na flopi pozbawiła mnie jakichkolwiek szans ;p

Życie często jest niesprawiedliwe, no ale żyć trzeba:D

Czekamy na dalsze relacje, mam nadzieję, że sprawy potoczą się jeszcze lepiej:D

Pozdrawiam i jak najmniej bad beatów życzę.

GRAĆ DOBREGO POKERA...

...to mi się nie udaje... Wypadłem z dobrego rytmu i oddaje swój stack na prawo i lewo. Głupie, podstawowe błędy robione pod wpływem impulsów itd. po tych zagraniach aż chwytam się za głowę i nie wierzę że można było tak to rozegrać zamiast spasować...

Ehh... trzeba się wziąść w garść i wrócić do starego typu gry, który nie przynosił strat ;) Nie będę się rozpisywał na temat poszczególnych rozdań bo tylko bym się ośmieszył ;)

Pozdrawiam

Ja dziś i wczoraj też nic innego nie robiłem:/ -500E z gry. Masakra. No ale nie ma się co łamać, tylko trzeba grać lepiej, czego Tobie i sobie życzę:D

Pozdrawiam

MoroP

A w co grasz Prezes online?? Tylko SNG czy cashe też próbujesz??

SNG nie gram. Przede wszystkim turnieje.

A mam pytanie... Ile gracie stolików i jaki jest przeciętny zysk na godzine.

Gram cashe 4 stoliki ew. jeden większy ;)

MoroP

4-6 stolików 6max