Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Dupa

482 Posty
128 Użytkownicy
0 Reakcje
44.3 K Wyświetlenia
hellYeahEnT

Od razu zaznacze, ze blog bedzie nudny i zamierzam go prowadzic w 99% dla siebie.

Robie gruba kreche od tego co bylo. Nie bede pisal ile wtopilem i ile mi zostalo i z jakim BRM bede gral - bo i tak zrobie po swojemu.

Myslalem troche o poksie dzisiaj i stwierdzilem, ze HS jest dla mnie dosc ciezkie. Gierki sa grywalne (glownie przez randomowych fishy), ale z regularsami mamy ciezka przeprawe i wygrywa ten ktory jest bardziej zmobilizowany, bardziej skoncentrowany w danym dniu. Baaardzo maly edge mam nad nimi oraz zdarzaja sie tacy przeciwko, ktorym przegrywam, bo sa lepsi.

Prawdopodobnie dalbym rade miec dodatni winrate w granicy doslownie kilku bb/100 ale za to gierki sa bardzo meczace, bo trzeba byc skupionym na maxa.

Pomyslalem sobie dzisiaj, ze fajnie by bylo wygrywac 1zl od rozdania. Rozdania leca jak glupie, jedno za drugim i stwierdzilem, ze chcialbym miec tyle. Stwierdzilem, ze to dosc duzo skoro gram na 6 stolikach co daje okolo 500r/h.

Wzialem kalkulator w lape, patrze na wynik i bylem dosc zdumiony, ze grajac nl400 juz osiagamy taki winrate.

Zawsze chcialem zarabiac 50,000zl miesiecznie z poksa. Taki winrate uznaje za satysfakcjonujacy, ale niestety to jest juz nl1000. Dzisiaj sobie daje siana z takimi ambicjami i zaczne od czegos realnego w 100%.

Nie daje sobie ani liczby rozdan, ani kasy do wyrobienia miesiecznie. Bede gral tyle ile moge.

Takze zaczynam farmienie nl200 i nl400 w € oraz nl400 w $ _pleased:

481 odpowiedzi
kfas
SamRadziwill

[ ] więcej blogów niż Damian

GL!

loco2f2f

życze dluższego utrzymania sie w postanowieniach niz poprzednim razem

Z doświadczenia sam także wiem, że cele typu: chciałbym zarabiać xxx miesięcznie, chciałbym w tym miesiącu zrobić xxx - z reguły są bardzo trudne do wypełnienia. Sam dobrze wiesz, że możesz grać dobrze, a jednak soft Bossa potrafi dobrze dokopać i niestety wynik będzie daleki od oczekiwań.

Zamiast tego lepiej postaw sobie za cel np. 30,000 rąk w miesiąc + obejrzeć filmiki, np. na DC, bo chyba nie oglądasz, a na pewno by Ci pomogły.

Byqu

Powodzenia życzę :)

Sam się przymierzam do prowadzenia bloga...

szok38

Niezły tytuł... GL

Zawsze piszesz na początku te wszystkie obliczenia ile kasy na jakim limicie , ile rozdań itd ... a potem podsumowujesz że

Nie daje sobie ani liczby rozdan, ani kasy do wyrobienia miesiecznie. Bede gral tyle ile moge.

Wydaje mi się wciąż że twój problem to niezdrowe ambicje :f_grin:

Powodzenia !

Powodzenia! ;)

Wolandooo

Powodzenia Ent! Na pewno będę tu często zaglądał. Nie przejmuj się krytykantami - rób swoje, a nl400 będzie Twoje!

Pawellipa

jesteś fiszem

sahalidis

Ja życzę powodzenia i przede wszystkim wytrwałości, a także wyciągania pozytywnych wniosków z porażek. Czytając poprzedni Twój wątek na serio początkowo się przeraziłem, ale później po głębszym zastanowieniu doceniłem wszelkie rady na temat konserwatywnego BRM, szczególnie w grach o dużej wariancji, a także na temat nieustannej pracy nad swoją grą i podejściem do pokera.

Nie chcę tutaj pisać, że wierzę w Ciebie, albo, że nie wierzę. Każdy robi swoje - sukcesy wzbudzają zachwyt, zwykle mają wielu ojców, a porażka jest sierotą, co dało się zauważyć na zakończenie Twojego poprzedniego bloga. Nie chcę Cię pouczać, ale moim zdaniem powinieneś podzielić bankroll na 2. części - pierwszą na standardową grę na niższych limitach, a drugą na krótkotrwałe shoty na wyższe, ponieważ z tego, co czytałem, Twoja natura nie znosi monotonii i prędzej czy później z nudy skoczysz wyżej, ale powinieneś móc do czegoś wrócić. To tak jak dzielenie kasy na inwestycje i na konsumpcję/zabawę...

Powodzenia!

Sterwor

good luck

RockyRaccoon

Never ending story... Życzę powodzenia, choć biorąc pod uwagę jak ładnie niszczyłeś poprzednie bankrolle to pewnie będzie ciężko. Twoją grę w poksa porównałbym do gry w piłkę Arsenalu Londyn, grasz wyjątkowo ładnie, super odważnie, ale koniec końców popełniasz kilka głupich błędów i to Chelsea wygrywa tytuł xD (albo manu, różnie to bywa). Good luck anyway.

mgrudzie

a jak wyglada u Ciebie nauka pokera itp ? tzn czas jaki przeznaczasz na pokera nie grajac

mamoto

EnT no ladnie kolejny blog!

Powodzenia na nowej sciezce kariery (tzn. nudnym farmieniu na nl400 :P)

Na poczatek moja prosba o ile bedziesz mial na to czas lub ochote.

Opisz w miare dokladnie jakich statystyk uzywasz w hudzie grajac na SH...

Z ktorych korzystasz najczesciej...

a ktore najbardziej obserwujesz na dwoch ostatnich streetach...

Pozdrawiam i powodzenia!

hellYeahEnT

Napisane przez Pawellipa
jesteś fiszem

Dzieki za mile i mniej mile powitanie :D

mgrudzie: zaznaczam sobie podczas gry rozdania i pozniej je przegladam w pt. Zazwyczaj podczas sesji jest ich od do 3 w ktorych nie wiedzialem jak zagrac albo nie bylem pewny czy zagralem dobrze i chcialem sie upewnic + jeszcze ze 3-4 najwieksze przegrane poty oraz patrze na poty sredniej wartosci (takie od 10-30bb ) czy bylo wiecej wygranych od przegranych.

sahalidis: Probowalem juz miec wiele rolli ale to nie dzialalo, bo mialem swiadomosc zawsze ile mam w sumie i i tak traktowalem go jako jednego.

Wolandooo: Tak wlasnie chce - namachac sie mala lyzeczka troche wiecej, ale sie najesc.

hellYeahEnT

Teraz zmieniam huda na jeszcze bardziej rozszerzony i bede korzystal z :

vpip, pfr, ats, fold to resteal, fold bb to steal, 3-bet pf, call 3-bet pf, 4-bet pf, limp/fold, AF total, cb flop, Fold to cb flop, cb Turn, fold to 2nd barrel oop, fold to 2nd barrel ip, wtsd, donk/fold to F raise, moze sqz.

Dochodza jeszcze te z pop upa na ktore dosc czesto sie patrzy czyli fold sb to steal i te wszystkie 4-bet/fold czy 4-bet range oraz check/raisy postflop oraz zwykle raisey.

I w sumie tyle. Tak lacznie jest z 25 statow do ogarniecia.

mazaq

i skończy się jak zawsze.