Wesołych Świąt Riverek! ![]()
Widzę, że ktoś już pomógł z obrazkiem. Ja do wrzucania obrazków używam programu ShareX, który został mi polecony przez kogoś na początku przygody z blogowaniem i działa super.
Wszystkiego najlepszego w tym nowym 2024 roku! ![]()
Czy ktos cos wie, co bedzie z Bankroll Challengem w 2024 roku? W zeszlym roku wzialem udzial i w tym rowniez chyba, bym sie zapisal, tylko musze przemyslec jak to ugryzc ![]()
Pozdrawiam,
Oho widze, ze bankroll challenge nadal dziala:
Musze sie zastanowic tylko, jak go ugryzc w tym roku zatem, aczkolwiek wstepnie wszystko wskazuje na to, ze ustawie go sobie na 10 000 $
Pózniej rozpisze z jakim bankrollem startuje, a grac bede jak dotychczas na na dwóch poker roomach, a wiec Unibet i Poker Stars.
Zona wymyslila, ze slowem na 2024 rok bedzie 'dyscyplina', w zwiazku z czym bede musial cos z tym na powaznie zrobic. Jeszcze nie wiem co i jak, ale poracuje nad tym sumiennie mam nadzieje ♠_drink:
Stay in tune.
Pozdrawiam,
Dobra, a wiec startuje z nowym ambitniejszym bankroll challengem 2024 ![]()
Stary 2023 ukonczylem poczatkiem grudnia zgarniajac pierwszy cash live podczas EPT Prague ![]()
Mimo ukonczenia zeszlorocznego bankroll challenga, nie moge byc z siebie zadowolny ogólnie, bo do pewnego momentu, gdzie gralem regularnie i roll równiez wzrastal calkiem ok, gdzie wszystko wskazywalo, ze w tym moim spokojnym tempie osiagne zalozony cel przed koncem roku, to niestety w okresie wakacyjnym stanalem (przestalem grac z dotychczasowa regularnoscia) i gdyby nie grudniowy EPT, bylbym teraz w czarnym lesie u Bekona ![]()
Jako, ze malutki sukces podczas EPT Prague 2023, podpudowal mnie nieco na duchu to w tym roku naprawde planuje zagrac wiecej eventów live. Standardowo grudniowy EPT Prague 2024, a co jeszcze to nie wiem póki co na ten moment, wiec bede pisal o tym w kolejnych wpisach.
Oto jak przedstawia sie obecna sytuacja z moim bankrollem:
1. Unibet 180 euro.
2. PS* 996$.
Cel to min. 10 000$!
Jako, ze ustrzelony zostal 4 masztowiec live, nie ukrywam, ze bede w tym roku polowac na 5 masztowca *? ???$ ♠_cool:
Poza tym bedzie oczywiscie grane on line na wyzej wspomnianych platformach, glównie Unibet na ten moment, zeby spróbowac tam wycisnac ile sie da z tych 180 euro nim rynek PL zostanie calkowicie odciety.
Przypominam równiez wszystkim, ze poker traktuje tylko i wylacznie jako hobby, w zwiazku z czym dysponuje ograniczonym czasem jaki moge na niego przeznaczyc, aczkolwiek ten skromny blog ma mi pomóc w maksymalnej mobilizacji do pokerowych dzialan.
Pozdrawiam,
I am back :f_cool::f_drink:
Wypadaloby w koncu po 2 miesiacach zrobic jakis up date ![]()
A wiec wyglada to nastepujaco:
1. Unibet 110 euro.
2. PS* 985$.
Malo gry jesli juz to glównie Unibet, gdzie nie idzie troche na moje wlasne zyczenie, grajac gry ponad stan posiadania i lapania sie na ich dziwne challenge. Od zawsze tak mialem i choc troche sie tego oduczylem, to tylko troche, bo nadal sie na to lapie i trace glupio $$ ![]()
Zastanawialem sie ostatnio co powoduje, ze wciaz brak mi czasu na regularna gre w pokera, która jest niezbedna do osiagania dobrych i satysfakcjonujacych rezlutatów
Rodzina i praca na swoim sa dla mnie nadal najwazniejsze i o ile to 1 nigdy sie nie zmieni, to w przypadku tego 2 zaczynam miec juz lekko dosc. W sierpniu zeszlego roku podjalem sie najwiekszego wyzwania zawodowego i pewnego projektu X powiedzmy 'zycia' na ten moment. Teoreytcznie mial sie zamknac w 12 miesiecy i przyniesc równiez dochód 'zycia', który pozwolilby mi na jakis dluzszy czas zwolnic i zastanowic co dalej, a w tym czasie poswiecic wiecej czasu dla rodziny i pokerowemu hobby, ale jak to czesto w zyciu bywa, a bywa przewrotnie, pojawily sie duze ALE... Zgodnie z prawami Murphy'ego:
'Nic nie jest tak łatwe, jak wygląda' i 'Wszystkie sprawy zajmują więcej czasu, niż mogłoby się wydawać'.
Mialo byc w teorii lekko, latwo i przyjemnie, a jest jak jest
Ten projekt mnie po prostu mocno stresuje i spala, przez co cierpi nie tylko moje pokerowe hobby i zdrowie (ciagly stres, problem z wysypianiem sie, brak czasu na aktywnosci sportowe dla siebie, itd.), ale równiez najblizsi mimo, iz staram sie im nie dawac nic lub jak najmniej odczuc. Do tego dochodzi multum spraw i problemów poza firma i wez tu czlowieku siadz i graj z czysta glowa
No nie da sie i musze sie z tym wszystkim jakos uporac tylko jak?
To jest bardzo dobre pytanie i jako, ze sam zawalilem wiele spraw po drodze, doprowadzajac do tego jak to wszystko wyglada na dzis, to jestem obecnie na etapie ustalania planu naprawczego/ratunkowego, zeby zaczac w koncu normalnie funkcjonowac, bez ciaglego stresu (wiem, ze do konca sie nie da) jaki mam w firmie i nie tylko.
A dlaczego o tym wszystkim tutaj pisze?
Po 1 ta garstka czytelników, która tu zaglada i obserwuje, pewnie sie zastanawia czy aby na pewno do konca jestem normalny, piszac tu od czasu do czasu i poswiecajac malo czasu na gre oraz nauke, a oczekujac nie wiadomo czego. Chcialem tylko uchylic rabka tajemnicy, abyscie mogli w nieco szerszym kontekscie spojrzec na tego bloga i rozterek jego autora.
Po 2 ma mnie to równiez zmobilizowac do konkretnych dzialan, które pozwola mi poswiecac wiecej czasu na pokera.
Tylko tyle i az tyle, z mojej strony i gratki jesli ktos doszedl do konca tego dlugiego wpisu o moich pokerowych rozterkach z zyciem i praca w tle ♠_drink:
Pozdrawiam,
Update numer 2 tym razem po 3 tygodniach, wiec jest jakis tam postep
Do regularnosci dalej mi troche brakuje, ale pomalutku i bedzie coraz lepiej.
1. Unibet 122 Euro.
2. PS* 1001 $.
Gram glównie Unibet i za cel postawilem skonczyc te ich wszystkie misje, co póki co jest dla mnie mission impossible, a ponoc jest to proste. Swoja droga w porównaniu do zeszlego roku jest ich wiecej i sa trudniejsze, wiec jak tu nie mówic 'kiedys to bylo'
Czasami jak skoncze misje i jest czas to wbijam na P*S stad min zwyzka i tam.
Pozdrawiam i do nastepnego,
p.s.
Czy ktos z moderatorów móglby mi potwierdzic czy biore udzial w aktualnym bankroll challengu czy tez nie?
Pora na update ♠_biggrin:
1. Unibet - 375 euro i to juz jest koniec
Zaczelo isc i udalo sie w koncu zrobic wszystkie misje, az tu nagle BOOM info, ze Unibet w ciagu 3 dni zamyka pokera dla graczy z PL, co tez nastapilo. Szkoda lubilem ten poker room, ale trzeba sie z tym pogodzic. Nie planuje w miejsce Unibetu wchodzic na kolejny poker room z bardzo prostej przyczyny, jaka jest brak czasu. Poker to dalej tylko badz az hobby i zostaje na ostatnim poker roomie jaki jest w moim portfelu, ale o tym ponizej.
2. Poker Stars - 495$. Wlaczyl mi sie tryb Rambo i mimo skromnego rolla 1000$ zachcialo mi sie grac przy stolikach 50$, a przy 500$ zszedlem na stoliki 25$. Co by nie mówic, poziom na Poker Starsach to jest juz jakas tam jakosc sama w sobie. Zostaje tylko tu i walcze dalej, ale póki co z racji tego, ze zbliza sie EPT Praga, gram satelitki do Main Eventa
Jak co roku mam Prage w planach, wiec zamiast walczyc na miejscu o wejsciówke, co i tak mam w planach, powalcze w satelitkach ♠_drink:
Pozdrawiam,
Wypadałoby się nieco odezwać, po kolejnej dłuższej przerwie, a jak
Jedyne co trzeba mi przyznać, to że jestem regularnie nieregularny
Żarty żartami, ale chciałem całej społeczności złożyć spóźnione życzenia na 2025 rok, aby był najlepszym Waszym rokiem nie tylko pokerowo, ale również przede wszystkim życiowo (prywatnie, zawodowo/biznesowo itd.) :f_drink::f_drink:
A jako, że Blue Monday (Najbardziej depresyjny dzień w roku) już za nami, to moge zaczac planowac co nieco (słowa klucze: 'co nieco') ![]()
Nie chce roztaczać nie wiadomo jakich wizji, bo plany zawsze miałem ambitne, ale z ich wykonaniem już dużo gorzej. Zacznę więc może od krótkiego podsumowania pokerowego 2024 roku.
1. Unibet - wyplacilem 1668,01 złotych, z tego co tam miałem, bo jak już wiadomo nie ma Unibetu
Szkoda z 1 strony, bo jakoś lubiłem ten poker room, ale z 2 strony pozwoli mi się to skupić na grze na jednym póki co wybranym poker roomie (Poker Stars). Z jakim skutkiem to czas pokaże, ale cieszy że weryfikacja nastąpi właśnie na tym poker roomie.
2. P* 290,56$ (z uwzględnieniem ticketów turniejowych) - i przyjmuje na ten moment to jako punkt wyjściowy do dalszych planów.
Oczywiście pozostaje w rezerwie 150$ za wygrana w loterii za blog pod koniec listopada (miłe zaskoczenie), zostaje 1668,01 złotych z Unibetu, są również inne środki rezerwowe przeznaczone na pokera, ale na ten moment w grze zostawiam podane wyżej 290,56$, z którymi planuje przystąpić do bankroll challengu (jeśli takowy nadal będzie w 2025).
Pokerowo 2024 był słabym rokiem, co tylko potwierdził mój udział pod koniec roku być może w ostatnim EPT Prague (w co osobiscie nie wierze), którego nie udalo sie scashowac (Eureka)
Nie ma sensu wchodzić teraz w szczegóły, bo niby walczyłem, ale co z tego jak wymiernego efektu nie było. No cóż nie zawsze świeci słońce i musze sie ogarnac pokerowo (i nie tylko), dlatego zmieniam taktykę i bede gral zgodnie z zaczytanym gdzies u kogos na blogu (RobertByku2,) że 'Lepiej grać mało, a dobrze, niż dużo a *ujowo' (said by old trainer MiloszPoker). To będzie moje motto nr 2, a mottem nr 1 na 2025 będzie zasłyszane wsród znajomych w noc sylwestrowa 'Ogarnij sie'. I to by było na tyle
Za jakiś czas bliższy lub dalszy zrobię kolejny wpis, ale wiedzcie ze mimo, ze nie idzie, nie mam zamiaru się poddawać i rezygnować ani z bloga (choć będzie pewnie nieregularnie), ani tym bardziej z pokera, ale muszę się ogarnąć ![]()
Pozdrawiam,
Hello everybody ![]()
Idzie wiosna, wiec pora na kolejny wpis i maly up date ![]()
Jak juz wszyscy wiemy PS* zwija sie z Polski, co dla wielu z nas stanowi challenge (celowo nie uzywam slowa problem, które staram sie zastepowac wlasnie nim - 'challange). Narazie czekam na stosowny em@il, ale póki co nie dostalem go, wiec gram swoje, a jak
Oczywiscie sytuacje analizuje i monituruje na biezaco i jak tylko zamknie sie finalnie sprawa z PS*, zadecyduje na który poker room sie przeniose. Zobacze co zrobia inni forumowicze, zasiegne rady u forumowiczów grajacych na innych platformach, no i zobacze co zaoferuje Poker Strategy.
Póki co stack sie kurczy i spadl do okolo 200$.
Z dobrych wiesci, które mnie ciesza to, ze jednak EPT Prague 2025 sie odbedzie, wiec wpisuje go w swój kalendarz na czerwono jako ' must be' ♠_cool: Czy sie uda na nim pojawic na 100%, tego nie wiem, bo na to za wczesnie, ale bede robil wszytko, zeby sie pojawic. Co do innych turków live, w których zakochalem sie wlasnie miedzy innymi dzieki EPT Prague, to jeszcze nie wiem i czas pokaze, o czym z pewnoscia napisze w kolejnych wpisach.
Stay in tune ♠_drink:
Pozdrawiam,
Przyszedl oficjalny em@il od Poker Stars*, ze faktycznie koncza zabawe na naszym rynku i zwijaja swój interes z PL
Po Unibet w ostatnim czasie (a kilka wiosen wczesniej 888poker i Party Poker) to kolejny Poker room, który opuszcza nasz rynek
Smutne to z 1 strony, a z 2 trzeba sie kolejny raz odnalezc w pokerowym swiecie na naszym polskim podwórku. Nie wiem gdzie finalnie wyladuje i bede przez pierwsze tygodnie raczej spokojnie obserwowal, co inne platformy zaoferuja naszym graczom i bede bacznie obserwowal wpisy innych forumowiczów w tym temacie ![]()
Jesli chodzi o update, to jak na zlosc w koncu jakby zaczynalo isc lepiej na PS*, ale w tym momencie nie ma to juz praktycznie zadnego zanczenia w sytuacji, gdzie bedzie trzeba sie na nowo kolejny raz odnalezc.
Póki co stack lekko wzrósl do 235$, ale bardziej cieszy dobra gra, dobre decyzje i wiecej grania swojej A-game, co dobrze rokuje na przyszlosc. A co przyniesie przyszlosc zobaczymy, ale jak zawsze jestem raczej optymista, wiec jestem dobrej mysli ♠_drink:
Pozdrowionka dla wszystkich zagladajacych tu czasem
Wlasnie zlecilem wyplate pozostalych srodków (196,75$ lacznie z przekonwertowanymi ticketami) z Poker Stars i na zakonczenie przygody z tym poker roomem zostalo mi wlasnie tyle. Póki co nie wiem gdzie dalej bede kontynuowac dalsza przygode z pokerem, wiec czas pokaze. Jak narazie obserwuje innych forumowiczów jakie beda poczyniac ruchy w tej materii i jakie bedzie ich zdanie na temat poszczególnych platform. Dla mnie na pewno wazne beda mozliwosci grania satelit do turnieji live w Europie, wiec jesli ktos wie jaki poker room daje nam najlepsze mozliwosci w tym zakresie na ten moment, to bardzo bym prosil o info tutaj na blogu, zeby inni szukajacy takich mozliwosci równiez widzieli
Ok dzieki za info kolego
Kojarzysz moze na jakie turki live mozna u nich wywalczyc wejsciówk? Ewentualnie ktos inny grajacy tam lub majacy taka wiedze da znac??
Pozdrawiam,
Riverek, przecież ci Milosz na swoim blogu już odpowiedział i podziękowałeś mu za info. Skleroza ;]
https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?threadid=483290&page=6
Napisane przez FulHaus
Riverek, przecież ci Milosz na swoim blogu już odpowiedział i podziękowałeś mu za info. Skleroza ;]
https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?threadid=483290&page=6
Racja i nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, bo teraz reszta tez juz bedzie wiedziec, ze u Milosza na blogu jest takie info
W zwiazku z tym wszystko wskazuje, ze chyba cos tam popróbuje na KKPoker. Swoja droga FulHaus czy Ty tam czasem nie grasz / nie grales? Jak tak to napisz cos wiecej, jak wrazenia...
Hmm co niby spamuje? A twoje prywatne zabawy, w wolnym czasie, poza pokerem z kolegami nikogo nie interesuja
Napisane przez Riverek
Hmm co niby spamuje? A twoje prywatne zabawy, w wolnym czasie, poza pokerem z kolegami nikogo nie interesuja![]()
W koncu pokazales jaja spod tego swojego grubego dupska, gratulacje!
Napisane przez pokerfish23
Napisane przez Riverek
Hmm co niby spamuje? A twoje prywatne zabawy, w wolnym czasie, poza pokerem z kolegami nikogo nie interesuja![]()
W koncu pokazales jaja spod tego swojego grubego dupska, gratulacje!
Chcialbys miec takie 'grube dupsko', ale juz moze lepiej skupmy sie na temtach pokerowych, bez niepotrzebnych wycieczek personalnych, które nic nie wnosza do dyskusji i tematów zwiazanych z pokerem
![]()
Swoja droga FulHaus czy Ty tam czasem nie grasz / nie grales?
Nie grałem, nie mam tam założonego konta nawet.