Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NLSH micro LOOOL

271 Posty
65 Użytkownicy
707 Reakcje
20 K Wyświetlenia
yarish

Macaco, jaka próbka?

Odpowiedz
Cytat
suchyrysz

Jak tam Jak tam?

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Obijam się, prawie nic nie grałem. :f_cool: Leń górą. :f_love:

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Reaktywacja! Z rana zacząłem pisać posta ale nie skończyłem, wkleję co sobei zapisałem w pliku...

:f_love:

Wracam do grindu. Blog mi się przyda, bo chcę trochę poprawić grę i w końcu move upnąć na NL25. Przyda mi się miejsce gdzie mogę wrzucić rozdania/przemyślenia/cele itd. W tym miesiącu nie grałem wiele, bo tylko ~31h gry czyli niecałe 1.5h na dzień :f_mad:

Póki co zastanawiam się jak znaleźć swoje leaki. W mojej opinii analiza rozdań jest najskuteczniejszym narzędziem do poprawy gry, ale wpierw trzeba wybrać rozdanie. Zastanawiam się jak znaleźć handy w których

Miałem dokończyć zdanie, ale chuj w to! :f_ugly:

Trzeba iść odrabiać straty, a roll niestety nie pozwala na grę na Nl10. :rage:

Czy uda się dzisiaj wygrać 17 BI na NL5? :coolface:
Czy decyzja o zwiększeniu liczby stołów z 12->18 jest odpowiedzialna? :profit:
Czy będzie torba? :thinking:

Odpowiedź poznamy wkrótce. :pcuser:

Odpowiedz
Cytat
Pauletka

W koncu cos napisal. Czekalam i sie doczekalam :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
SubSilver

nie potrtafie sie wypowiedziec na temat poziomu NL10 w porownaniu do NL5, ale ile razy stolikow nie skanuje to na NL10 duzo wiecej fishy, duzo wiecej graczy, duzo lepsze stoly :/

np teraz (starsy, full ring)
NL5 - 772 graczy - 86 stolikow
NL10 - 1060 graczy - 123 stoliki

Odpowiedz
Cytat
zbok

Napisane przez AutystycznyAndrzej
Reaktywacja!

Czy uda się dzisiaj wygrać 17 BI na NL5? :coolface:
Czy decyzja o zwiększeniu liczby stołów z 12->18 jest odpowiedzialna? :profit:
Czy będzie torba? :thinking:

Odpowiedź poznamy wkrótce. :pcuser:

Spoiler

Czekamy na raport z pola bitwy i dobrze, że wróciłeś do blogowania :f_drink:
Wytrwałości życzę :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
ONKAM

Czekałem na Ciebie. :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
pszczola321

Napisane przez SubSilver
nie potrtafie sie wypowiedziec na temat poziomu NL10 w porownaniu do NL5, ale ile razy stolikow nie skanuje to na NL10 duzo wiecej fishy, duzo wiecej graczy, duzo lepsze stoly :/

np teraz (starsy, full ring)
NL5 - 772 graczy - 86 stolikow
NL10 - 1060 graczy - 123 stoliki

Bo jeszcze trwa promocja cardhunter która jest od nl10

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

:f_drink:

:f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

+21.59$ sesyjka w 107 minut zagrałem 3037hh. W sumie +13 BI, czyli strat nie odrobiłem. Jutro sobie pogram Nl5 18-21 tabling. :f_love:

Ahh te AA! :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
fruwak

AJE

Odpowiedz
Cytat
Pietrenko

Nie od dziś wiadomo, że NL5 to piaskownica.

Odpowiedz
Cytat
suchyrysz

JAK ? :pcuser:

Odpowiedz
Cytat
SubSilver

kurwa...jak ty to robisz ze w w 600 rozdan wyciagnales 8BI z NL5? ?(?(?(

zawsze wchodzisz tak w ALLINy z dwoma overkartami bez zadnych drawow? domyslam sie ze na mega fisha ale mimo wszystko :)

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Napisane przez SubSilver
zawsze wchodzisz tak w ALLINy z dwoma overkartami bez zadnych drawow? domyslam sie ze na mega fisha ale mimo wszystko :)

Hero 3betuje preflop, dostaje call od fisza + kogoś jeszcze i teraz tak...

Fiszak leaduje wysokim sizingiem na boardzie TT2, co no może mieć?
- Tx, 22 - nutsy
- AA-QQ - często 4betuje preflop
- JJ-33, 2x - może...
- AK - zazwyczaj 4betuje preflop
- pozostały handy są słabsze AQ-high

Chodzi o proporcje handów które trafiły/nie trafiły tego boardu. Trudno trafić ten board, więc zapala się lampka ostrzegawcza. Sprawdzam jego statystyki i się okazuje, że ma wysokie VPIP (50%+) = jest fiszem/gra szeroko, a także jest bardzo agresywny (AFQ = 100%/100%/100%). Fisz który próbuje wygrać każde rozdanie atakuje board który jest bardzo trudno trafić, czyli jest daleko z przodu. Jedynym problemem jest trzeci gracz w rozdaniu, ale:
- rzadko ma Tx w range preflop
- z niskim PP może spasować patrząc na akcję

Czyli sumując, na flopie mam bardzo mocny układ vs fisz. Ten turn niewiele zmienia i dalej mam calldown. Teraz pokazał 98s czyli trafił swoje outy, ale pewnie wrzuci resztę również z np. QJ/76/A8/... czyli handami które bije i których jest więcej niż Tx/9x/2x/PP.

Odpowiedz
Cytat
SubSilver

ja wlasnie pamietam ze ty zajebiscie te kombinacje liczysz. robie sobie ten kurs z kombinacji co jest na forum ale duzo mi do ciebie brakuje jeszcze. szczegolnie jak gram na kilku stolikach naraz. powiedz mi jak ty to liczysz - kiedy kombinacji, ktore cie bija jest "duzo" a kiedy wg ciebie "malo" i mozna walic ALLINa z AQ bez zadnych drawow. np 60 na fisha to malo i mozna grac smialo, a 20 na rega to duzo i trzeba pasowac. masz jakies takie reguly?

jeszcze co do tego rozdanai z AQ:
- AA, KK, QQ, AK - ok, powienien teoretycznie 4betowac chociaz fish50+ moze tak samo zagrac z AA jak i 74s
- 22-66 - by pewnie spasowal do 3beta chociaz znowu z ziomkiem 50+ nigdy nie wiadomo
- 77, 88, 99, JJ - w takim razie tyle cie bije z par (TT mozna uznac ze pewnie tez nie ma bo mialby juz karete z flopa a to sie zdarza raz na rok)
- A2s, A2o - moze miec? no chyba tak, szczegolnie w kolorze
- 2 karty treflowe typu broadwaye, asy suited, suited connector do T9s (albo jeszcze dalej) - chyba tez moze miec

Nie bales sie tego wszystkiego na flopie/turnie? ja bym na 90% sie pewnie przestarszyl i spasowal. :f_drink:
Nie chciales przebijac na flopie? byla szansa zeby ALLINem go wyrzucic z jego blefow? (podejrzewam ze cbet Flop mial w okolicach 100%)

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Nie pamiętam dokładnie ile VPIP miał fiszak, ale na pewno więcej niz 50%, może nawet 70% czy 100%... Jestem pewien, że miał AFq 100%/100%/100%.

Te układy mnie biją. To tylko 34.84% wszystkich kart i to przed card removal effect. Jak wklepię board, to się okazuje, że te ręce stanowią 26.53% wszystkich kart. To jest spot gdzie on ma 100%/100%/100% AFq + gigantyczne VPIP więc widać, że chce gamblować i dzięki temu nie muszę wiele myśleć.

Głównym problemem jest trzeci gracz w rozdaniu który ma w iluś tam % handa z którym może kontynuować i to zabiera sporo EV, ale i tak myślę, że:
- rzadko ma w range preflop Tx
- może zrzucić 66-33, może 77/88/99
- ma w range wysokie karty jak AK/AQ/KQ które spasuje
Pewnie w sumie ten mój call na flopie jest marginalny ze względu na tego gościa...

Na pewno nie chcę grac all-in, bo ten trzeci gracz nie spasuje AA-JJ/Tx, a fiszakowi chcę pozwolić blefować z tym 98s, bo przecież jestem ahead. Czyli all-inem:
- stracę więcej vs trzeci gracz
- ściągnę mniej value od fisza

Odpowiedz
Cytat
enjoy7

Nie wiem jak Andrzej, ale ja poczas gry ustalam range ktory mnie bije (szczególnie chodzi o sytuacje na river) i przeliczam w głowie ile jest kombinacji tych rąk w stosunku do tego co ja bije.
Np jak ja mam AK, otwieram preflop, dostaje call.
Spada board A78r.
Ja cbet typ call.
Na turnie spada K.
Ja cbet typ call.
Na river 2.
Teraz tak, typ moze byc busted z 9Ts- 4 combo, 56s-4 combo. Czyli jak ja zagram cbet to typ na pewno folduje.
Ma AJs, AQs, ATs czyli skoro ja mam A i jeszcze A jest na boardzie to kazdej z tych rak jest po 2 kombinacje, czyli łącznie 6.
Zakładamy, że wszystkie sety raisuje najpóźniej na turnie.
Pytanie teraz czy bardziej opłaca nam sie betować czy grać x/c lub x/r.
Oczywiście sytuacja i range jest uproszczony, żeby pokazać jak to liczyć.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Dobra, ale rozróżnijmy "normalną" sytuację od tej powyżej (VPIP 50%+, betowanie wszystkiego). W tej powyżej chodzi o to czy "łatwo"/"trudno" trafić board i nie ma sensu liczyć czy ma 487 gorszych kombosów czy 421 gorszych kombosów...

Jeżeli pytasz o AK na A87 to ja głownie patrzę tak:
- AQ/AJ ~= A8/A7/88/77
- AT lub gorzej = profit

Odpowiedz
Cytat