Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NLSH micro LOOOL

271 Posty
65 Użytkownicy
707 Reakcje
20 K Wyświetlenia
AutystycznyAndrzej

Zakładam kolejnego bloga. Zacząłem grać w poker tak dawno, że już powinienem być na emeryturze i leżeć na młodych cyckach w ciepłym kraju, a tymczasem startuję od NL2 siedząc w Polsce przy -10°C. Jestem lewniy, lubię się obijać, ale teraz czas przynajmniej przez jakiś czas pograć w pokera dla $$$. Praca sezonowa jak to określił mój kolega. :f_drink:

Już miałem kilka blogów:
- xyz z listopada 2014 - głównie humor, polecam. :f_love:
- Video blog z czerwca 2010 - kto by się spodziewał, że to było tak dawno temu... :f_rolleyes: Artykuły są ok, reszta to pewnie gorzkie żale.
- Pan AA się spowiada. z marca 2009 - taki dziennik gdzie dawałem rezultaty z gry, grapha, staty, czasami cel, myślę że raz jeszcze spróbuję takiej formy. :f_cool:

Chcę żeby obecny blog był dziennikiem w którym znajdziecie graph/wyniki, czasami rozdanie lub kilka i co sobotę podsumowanie tygodnia. Może będę stawiał sobie cele i śledził ich realizację.

Wczoraj wystartowałem z BR 60$ i chcę zrobić move upa na Nl5 z BR 100-110$. Później NL10 przy 300-400$, wtedy zastanowię się nad poprawą gry (głównie obrona blindów, CO/BTN vs 3bety) lub... przestanę grać z lenistwa... :truestory:

Gram na Starsach 14-tabling na normalnych stołach i będę bardzo zadowolony jak uda mi się grać 6h na dobę. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
270 odpowiedzi
AutystycznyAndrzej

3 stycznia 2016
Liczba handów: 2 257
Stawki: NL2
Wynik: +30.10$

Spoiler

Dwa rozdania z wczoraj przeciwko osobie która wrzucała all-in preflop

Jego czwarty open all-in preflop pod rząd.

Jego siódmy open all-in preflop pod rząd.

:coolface:

Odpowiedz
Cytat
zbok

Kropa obowiązkowo :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

GL
Sam wiem jak to jest obijać się ciągle po micro :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Imo na micro powinieneś grać zdecydowanie mniej stołów, by szlifować skilla, zdobywać doświadczenie i powoli budować bankroll na wyższe stawki. Masstabling opłaca się, gdy daje zadowalające $/h, o czym na micro mówić nie możemy (i wymaga sporego skilla, którego raczej na razie nie masz grając NL2). Tak, czy siak powodzenia. Będę zaglądał co jakiś czas :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
rae3344

Widzę, że na pełnej kurwie przez te NL2, jeszcze parę BI i NL5 :f_thumbsup: pewnie se zaglądnę od czasu do czasu

Odpowiedz
Cytat
boxer82

Akurat Andrzej jest królem mikro z bardzo dobrym winrate.
A to ze gra nl2 to wynika z tego ze jest śmierdzącym leniem któremu wystarcza minimum do przezycia

Odpowiedz
Cytat
krzysiuwOw

"subuję" :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
Frukix

Będę odwiedzał blog nagrasz może jakis filmik z sesji? GL

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Napisane przez Frukix
Będę odwiedzał blog nagrasz może jakis filmik z sesji? GL

Może... Na pewno nie ma sensu nagrywać 14 tablingu, bo pecet mi będzie mulił + trudno śledzić akcję, ale w soboty i tak robię sobie wolne więc może nagram 30 minut 4 tablingu w ramach relaksu.

Odpowiedz
Cytat
NieGadamZpsami

Grając 14 stołów, to pewnie na 2 monitorach :D Poleciłbyś może jakiś monitor?

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

4 stycznia 2016
Liczba handów: 2 266
Stawki: NL2
Wynik: +14.10$

Spoiler

Mam w rollu ze 104$ plus brakuje mi niewiele coinów żeby kupić bonus za 25$. Mam nadzieję, że 21 BI wystarczy na NL5 i wieczorem spróbuję jeszcze 2 sesje zagrać.

#1 - oto jak sregi ściągają value, czyli wcale... Ja na turnie chciałem value od KQ/AQ :f_cool:

#2 - easy money

#3 - flipamenty

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Napisane przez NieGadamZpsami
Grając 14 stołów, to pewnie na 2 monitorach :D Poleciłbyś może jakiś monitor?

Gram na 4 stackach, więc spokojnie się mogę zmieścić na jednym monitorze.

Odpowiedz
Cytat
RotakesMan

Kropa. Widzę że będzie co w tym roku śledzić :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
NieGadamZpsami

Ale wyniki to masz ładne, leci plusik i powodzenia _cool:

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

4 stycznia 2016
Liczba handów: 4 866 (2 266 na NL2, 2 600 na NL5)
Wynik: +21.40$ (+14.10$ NL2, +7.30$ NL5)

Spoiler

Dodatkowo wziąłem bonus za 25$ czyli w sumie do rolla wpadło +46.40$ co daje mi bezpiecznego rolla na NL5. Druga sesja na NL5 była niestety ze słabym skupieniem. Dzisiaj postaram się pograć lepiej i może więcej. :f_thumbsup:

Kilka handów:

#4 - klasyczny zawodnik z mikrostawke "mam zajebistą rękę preflop = call, moja ręka się popsuła = all-in".

#5 - myslę, że blef river jest w porządku zakładając, że zrzuci handy bez koloru. Blef staje się jeszcze bardziej atrakcyjny jeżeli mogę założyć, że w pewnym % czasu uderzy A/K-high flusha.

Odpowiedz
Cytat
zbok

Myślę, że standardowy call.

Fajnie wykombinowane.

Board mokry, żadnej over i po linii jaką zagrał myślę, że betem pewnie wyrzucisz wszystkie ręce bez :diamond: .
Pytanie tylko czy jest sens?

Gość stealuje, więc może mieć tu wszystko, również jakieś 9x i zabłąkane 3x (nie wiem ile bronisz i jak luźno mogą na Ciebie stealować). Byłem zdziwiony JJ.

Skoro nie betował turna i rivera to można założyć, że board średnio w niego wpada.
Czy nie lepiej zagrać check back i wziąć showdown? Masz SDvalue od Ax, Kx i braodwayów (bez :diamond: ).
To są chyba jedyne ręce, które wyrzucasz tu blefem.

A/K :diamond: pewnie uderzyłby na river ale

JJ/QQ na takim boardzie vs fish to chyba loteria - zrzuci czy nie zrzuci?
Niby powinien ale sam wiesz jak to bywa.

Myślę, że dobrą opcją jest tu bet na turn.
Skoro gość zagrał cbet I nie betuje turn to myślę, że na takim boardzie częściej wyrzucisz go tutaj niż na river.
Jeżeli dostaniesz call i spada 8♦: to myślę, że po becie na turn można zagrać b/f za połowę puli.

Co myślisz o takiej linii?

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Napisane przez zbok
Gość stealuje, więc może mieć tu wszystko, również jakieś 9x i zabłąkane 3x (nie wiem ile bronisz i jak luźno mogą na Ciebie stealować). Byłem zdziwiony JJ.

Ja stealuje na BTN, gościu gay3betuje. On ma niski 3bet%, więc jego range to głównie TT+/AQ+/KQ, może kilka innych broadwayów, może 99-88.

Na turnie sądzę, że on:
- bardzo rzadko zabetuje JJ+
- bardzo rzadko spasuje JJ+

Więc on ma 24 kombinacje które mnie miażdżą. Jak stawiam zakład, to dostanę również call od jego handów typu 2 OC + FD, które mają na mnie bardzo duże equity (35%-40%). Range który sprawdzi mojego beta widzę mniej więcej tak:

Board: 6♦5♦4♣ 7♦
       Equity     Win     Tie
MP2    63.64%  56.25%   7.39% { JJ+, AdKh, AdKs, AdKc, AhKd, AsKd, AcKd, AdQh, AdQs, AdQc, AhQd, AsQd, AcQd, AdJh, AdJs, AdJc, AhJd, AsJd, AcJd, KdQh, KdQs, KdQc, KhQd, KsQd, KcQd }
MP3    36.36%  28.98%   7.39% { ThTs }

36% equity to za mało żeby bet miał sens. Zaletą jest to, że mogę wyrzucić AQ w kierach które ma 22% equity (w trakcie gry zapomniałem o stricie dającym splita i liczyłem ~16% equity), ale i tak nie sądzę żeby bet był o wiele lepszy od checka. Jeżeli już betować, to po to żeby spróbować się go pozbyć z JJ+ (czyli bet turn i river), co średnio mi się podoba na mikro stawkach vs fiszowaty gracz...

Na riverze ten blef ma na celu usunięcia go ze splita (AhQh lub JhJs) i na pewno to nie jest spot który ma wielki wpływ na winrate... Jednak wydaje mi się, że bet jest marginalnie lepszy od checka.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Odpowiedz
Cytat
kulekk

.

Powodzenia ! Btw. Kojarzę Cię chyba z forum intellipoker, gdzie oceniałeś rozdania na micro, jakies 2 lata temu chyba byłem tam stałym bywalcem :)

Odpowiedz
Cytat