Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NLSH micro LOOOL

271 Posty
65 Użytkownicy
707 Reakcje
20 K Wyświetlenia
Culber

Solidną pożogę robisz na tym NL10 i do tego jeszcze nad EV. Gratulacje. :f_drink:

Ciekawy pomysł z tym table selection i na pewno bardzo to upraszcza sprawę przy tylu stołach na raz. Sam się zastanowię czy tego nie zaimplementować w jakiś sposób u siebie, bo często jak już mam tego "jednego" fisza przy stole to nie chce mi się go zamykać i szukać lepszych.

edit: nie było pytania :D

Odpowiedz
Cytat
zbok

Dzięki za taką wyczerpującą odpowiedź :f_drink:

Jak zaznaczę np. 100 regów i 100 fiszaków i następnego dnia otworzy Starsy to na ilu stołach spotkam zaznaczone osoby? Fiszaki pewnie zajmą z 20 miejsc (20 osób x 1 stolik), a oznaczone sregi ze 120 miejsc (30 osób x4 stolik).

Przede wszystkim w tej metodzie którą stosuję chodzi o to jak traktować unka, osobę nieoznaczoną. Taki gracz na mikrostawkach jest często fiszem, więc chcę z nim grać.

Zapamiętam

Otwórz sobie z 10 stolików i wybierz 2 najlepsze. Po sesji czy dwóch możliwe, że zmienisz pogląda jak wygląda "przeciętny" a jak "dobry" stolik.

Będę się jeszcze uważniej przyglądał.
Ogólnie gram na stolikach z VPIP > 30. Powyżej 40 jest już bajecznie.

Jeszce raz dzięki za wpis!
Odkąd zwróciłeś mi na to uwagę u mnie na blogu wynik się ruszył bardzo znacznie i wiem, że wcześniej sam sobie zabijałem grę siadając do gównianych stolików.

Odpowiedz
Cytat
CallMyBluff87

Andrzej jest szansa żebyś uploadnął gdzieś swojego MainPopupa którego wklejałeś bodajże na 3 stronie bloga z podsumowaniem NL5??

Odpowiedz
Cytat
Antares404

Szanuje bardzo Twój wynik i nie ukrywam, że jest on dla mnie bardzo motywujący.

Mógłbyś mi zdradzić jak robisz notatki grając na 14 stolikach? Dość ciężko mi to wychodzi grając już koło 10.. W ogóle to robisz notatki na roomie czy w trackerze?

Odpowiedz
Cytat
ObywatelSzarak

"Chyba jednym z większych leaków mikroplayerów jest to, że chcą się adjustować po 1 handzie do tendencji która nie istnieje."

To w jaki sposób robisz notatki? Dopiero od "powtórzenia" danego zagrania bierzesz tę tendencję pod uwagę a wcześniej nie wpływa ona na Twe decyzje?

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Napisane przez CallMyBluff87
Andrzej jest szansa żebyś uploadnął gdzieś swojego MainPopupa którego wklejałeś bodajże na 3 stronie bloga z podsumowaniem NL5??

http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=20385332872622447651

Wrzucasz do
C:\Users\%username%\AppData\Roaming\HoldemManager\Config

Napisane przez Antares404
Szanuje bardzo Twój wynik i nie ukrywam, że jest on dla mnie bardzo motywujący.

Mógłbyś mi zdradzić jak robisz notatki grając na 14 stolikach? Dość ciężko mi to wychodzi grając już koło 10.. W ogóle to robisz notatki na roomie czy w trackerze?

Jedyne notki jakie robię, to oznaczanie przeciwników kolorami.

Jak ktoś jest fiszem, to w trakcie gry i tak można dość łatwo wychwycić tendencję przeciwnika na podstawie statów/ostatnich handów.
Jak ktoś jest regiem, to raczej polegam na statystykach a jak ktoś próbuje mnie exploitiować w "chamski" sposób, to się rzuca w oczy (np. non stop mnie 3betuje/raisuje cbety itp.). :f_biggrin: Jak się nie rzuca w oczy, to najwyraźniej nie exploituje mnie wystarczająco mocno żeby się przejmować. :f_cool:

Napisane przez ObywatelSzarak
"Chyba jednym z większych leaków mikroplayerów jest to, że chcą się adjustować po 1 handzie do tendencji która nie istnieje."

To w jaki sposób robisz notatki? Dopiero od "powtórzenia" danego zagrania bierzesz tę tendencję pod uwagę a wcześniej nie wpływa ona na Twe decyzje?

W tym cytacie chodziło mi o osoby które od razu spazzują NA UNKA, bo dostają drugiego 3beta w krótkim czasie i nie dopuszczają do siebie możliwości, że przeciwnik może mieć dwukrotnie dobrą rękę. Chodzi mi o to żeby zachować rozsądek/umiar czyli np. dostaję kilka 3betów w krótkim odstępie czasu i co sobie myślę przy n-tym 3becie o jego zakresie/jego sposobie myślenia...

Dostaję pierwszego 3beta = 3bet range przeciwnika = 4% = "unk który ma rękę"
Dostaję drugiego 3beta = 3bet range przeciwnika = 8% = "może lubi 3betować szerzej dla value lub ma dwa pod rząd mocną rękę, nic wielkiego"
Dostaję trzeciego 3beta = 3bet range przeciwnika = 12% = "może lubi 3betować szerzej dla value + czasami ma blefy lub po prostu ma dobrą okazję/rękę do 3beta"
Dostaję czwartego 3beta = 3bet range przecwinika = 20% = ...
Dostaję piątego 3beta = ...

Natomiast niektórzy mikroplayerz widzą to tak

Dostaje pierwszego 3beta = 3bet range przeciwnika = 4% = "przyfarcił i ma rękę"
Dostaje drugiego 3beta = 3bet range przeciwnika = 100% = "na pewno exploituje mój fold to 3bet% i próbuje 3betować wszystko jak leci, czyli trzeba zrobić z moim A2o które akurat trzymam"

Czyli przy tym drugim 3becie już próbują się "dostosować" do czegoś co prawdopodobnie nie istnieje i kończy się to wielkimi, nieuzasadnionymi spazzami.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

1 lutego 2016
Liczba handów: 3 695
Stawki: NL10
Wynik: -56,77$

Spoiler

Człowiek się pochwali, to od razu przykręcą śrubę. Z 20$ sporych błędów, no ale jestem po przerwie to jeszcze potrzebuję się rozgrzać do folodwania niektórych spotów gdzie moje equity nie powala. Grałem tylko 3h, dzisiaj spróbuję się zrobić z 4h. Ogólnie chcę w tym miesiącu zagrać minimum 85h czyli około 21days * 4h/day.

Odpowiedz
Cytat
ObywatelSzarak

Jeszcze jedno pytanie, widziałem że dość biegły jesteś w kwestii liczenia kombinacji podczas gry. Wiem, że to kwestia regularnego przeliczania i z biegiem czasu jest to dużo prostsze, ale czy polecisz jakiś program pomocny w nauce tego? Flopzilla czy zwykły equilab? Czy po prostu praktyka podczas sesji / analizy rozdań?

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Analiza rozdań po sesji z notatnikiem/kalkulatorem i np. Equilabem.

Odpowiedz
Cytat
bigotery

Jak dla mnie Twój blog to teraz numer 1. Początkujący może więcej się z niego nauczyć niż z 90 minutowego filmu szkoleniowego Rushera :appl: _drink:
Powinieneś (a w zasadzie to oni powinni) zgłosić się do PS i przygotować PRAWDZIWY kurs dla początkujących.

Odpowiedz
Cytat
ObywatelSzarak

Napisane przez bigotery
Jak dla mnie Twój blog to teraz numer 1. Początkujący może więcej się z niego nauczyć niż z 90 minutowego filmu szkoleniowego Rushera :appl: _drink:
Powinieneś (a w zasadzie to oni powinni) zgłosić się do PS i przygotować PRAWDZIWY kurs dla początkujących.

jestem tego samego zdania, i dzieki za odpowiedz!

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

zdradze po cichu tajemnice andrzeja, opanowanie i perfekcje na mikro stawkach, osiagnal dzieki przegladaniu niezliczonych ilosci gifow oraz przerzucaniu wielu ton wegla na opal
filmy, analizy? to nie jest jego droga :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Antares404

Andrzeju, albo ktokolwiek kto ma jakiś pomysł..

Ogółem to mój wykres wygląda bardzo podobnie do Twojego z taką niestety różnicą, że Ty masz showdown do non showdown 3:1 (1200 na plus 400 na minus) u mnie niestety jest dokładnie 2:1...

Co z tym zrobić? Skąd się to bierze? Zbyt często cbet z AKs na niskim boardzie? Zbyt często call 4bet z JJ QQ czy AK? Za dużo gry z blindów? Miałeś podobny problem z czerwoną?

Bardzo proszę o pomoc bo chciałbym coś zrobić z tą czerwoną.

Odpowiedz
Cytat
chriskwns

Ogółem to mój wykres wygląda bardzo podobnie do Twojego z taką niestety różnicą, że Ty masz showdown do non showdown 3:1 (1200 na plus 400 na minus) u mnie niestety jest dokładnie 2:1...

Co z tym zrobić? Skąd się to bierze? Zbyt często cbet z AKs na niskim boardzie? Zbyt często call 4bet z JJ QQ czy AK? Za dużo gry z blindów? Miałeś podobny problem z czerwoną?

Właśnie leci trening z postflopa.

Odpowiedz
Cytat
Culber

Napisane przez kNoq001
zdradze po cichu tajemnice andrzeja, opanowanie i perfekcje na mikro stawkach, osiagnal dzieki przegladaniu niezliczonych ilosci gifow oraz przerzucaniu wielu ton wegla na opal
filmy, analizy? to nie jest jego droga :f_drink:

Bo:
nie ważne jaki obierzesz sposób na osiągnięcie perfekcji i opanowania, ważne abyś robił to z sercem, a wtedy cały wszechświat zacznie Ci w tym pomagać.

Spoiler

Doświadczenie robi swoje jak widać i można spokojnie na micro np odpalać 90% c-beta i nie martwić się co pomyślą o nas przeciwnicy.

Odpowiedz
Cytat
pawianlsm

Siema! :)
Podoba mi się Twój sposób dosiadania do stolików, chciałbym u siebie wprowadzić coś podobnego tylko nie za bardzo wiem jak. Mógłbyś podesłać jakieś screeny gdzie można ustawić odpowiednie filtry albo jak Ty te filtry masz ustawione? ;) Mam filtry typu: "Table score < 4" czyli na stole ma być mniej niż 4 osoby zaznaczone na czerwono.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Dzięki wszystkim za miłe słowa. :f_love:

Nie wiem. Czerwona linia nie niesie w sobie zbyt wielu informacji. Równie dobrze mógłbyś napisać "mój winrate to 5bb/100hh, Twój 10bb/100hh, z czego to wynika?".

Napisane przez pawianlsm
Siema! :)
Podoba mi się Twój sposób dosiadania do stolików, chciałbym u siebie wprowadzić coś podobnego tylko nie za bardzo wiem jak. Mógłbyś podesłać jakieś screeny gdzie można ustawić odpowiednie filtry albo jak Ty te filtry masz ustawione? ;) Mam filtry typu: "Table score < 4" czyli na stole ma być mniej niż 4 osoby zaznaczone na czerwono.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

2 lutego 2016
Liczba handów: 3 990
Wynik: -16,70$

Spoiler

Znowu wpierdol. No ale cóż... Trochę coolerów, przegranych flipów a i moja gra nie powala. Zrobiłem błędy pewnie z 40$+. Większość ze względu na brak koncentracji, a niektóre pochodziły z próby bluffcatchingu w momentach kiedy nie miałem readów, że przeciwnik będzie miał wystarczającą liczbę blefów. :f_tongue: Wierzę, że dzisiaj już będę grał naprawdę solidnie... najwyższa pora.

Przejrzę trochę handów gdzie wygrałem/przegrałem pota > 20bb.

Odpowiedz
Cytat
xkwlx

Andrzej wysłałem zapro na PW, przyjmij mam pytanie do Ciebie.
btw.świetny blog, powodzenia przy stołach:)

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

3 lutego 2016
Liczba handów: 4 469
Wynik: +52,45$

Spoiler

Jakiś niewyspany dzisiaj jestem i głodny. Niedługo zacznę wpierdalać pączki. Wczoraj mało jadłem, ale przynajmniej porobiłem analizy i zagrałem 240 minut czyli dokładnie 4 godziny, czyli tyle co chcę grać.

Trza celebrować dzisiejsze święto

Odpowiedz
Cytat