Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Od NL2 do NL50

72 Posty
25 Użytkownicy
6 Reakcje
3,890 Wyświetlenia
eniksenik

Siema! :f_drink:

W pierwszym rozdaniu masz easy fold na river. Nie widzę tam u niego nic innego jak dwie pary, sety, Ax czy JT które mogło sprawdzać flopa. Callowałbym tylko jesli miałbym na gracza jakąkolwiek notkę, że lubi tak bluffowac river.

Jeśli chodzi o drugie, to sytuacja jest trochę cięższa, ale patrzac na specyfikę tego limitu, tj NL2 takie zagrania u unków, bo tak można go nazwać, jeśli zbytnio nie wyróżnia się statami typowo fishowymi (70/10, 45/5 itp) praktycznie zawsze będe oznaczać jakieś słabe Ax. Skłaniałbym się do foldu już na flopie, a jeśli już callowałes flopa, turn też wypada. River na taki sizing call jest do przyjęcia, ale tak naprawdę nic tam nie bijesz i bardzo, bardzo czesto zobaczysz tam Ax czy w najlepszym wypadku Tx na które tak czy inaczej jestes daleko z tyłu. Fold flop i trudny spot staje się przyjemny. Bedziesz miał jeszcze sporo lepszych okazji do rozgrywania na KK na bardziej przyjaznych boardach :f_cool:

Pozdrawiam i życzę powodzenia na stołach ;)

Odpowiedz
Cytat
xeperek

Pierwsze to niepotrzebny ten bet na flopie - w mutliwayu i przy takim boardzie dałbym check. River raczej fold.
Drugie rozdania to jeden bet można sprawdzić ale już T odpuszczam. Jakimi statystykami się sugerowałeś sądząc że nie gra ciasno?

Odpowiedz
Cytat
erefkey

Napisane przez xeperek
Pierwsze to niepotrzebny ten bet na flopie - w mutliwayu i przy takim boardzie dałbym check. River raczej fold.
Drugie rozdania to jeden bet można sprawdzić ale już T odpuszczam. Jakimi statystykami się sugerowałeś sądząc że nie gra ciasno?

+1

#1 nigdy nie masz cbeta for bluff vs dwóch fishy na Aheavy boardzie

Na Flopie spada ten nieszczęsny A♦: ale mam drugą co do siły rękę więc tak łatwo się nie poddam

Drugą to miałeś pre. Na flopie może być nawet 50. Ja tam lubie call, bo nie chcesz pompować puli w 3wayu na Ahigh boardzie mając króle. Na turnie decide w zależności od sizingów.

Odpowiedz
Cytat
daaamian

Dzisiaj zamieszczam mój update do "Mega Bankroll Challenge":

Update
Ilość rozegranych rąk: Ciężko powiedzieć bo skończył mi się trial HM2 ale około 5 tys.
Typ gier: cash
Zysk/strata: 0,72$
Aktualny bankroll: 71,00$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2 tydzień

Odpowiedz
Cytat
daaamian

Witam wszystkich co tu od czasu do czasu zaglądają :f_pleased:. Grałem ostatnio kilka sesji i wychodzi to całkiem nieźle ale stała się rzecz, która namieszała mi trochę w moim planie. Skończyła mi się wersja trial HM2 :f_cry: Mój nikczemny umysł podpowiedział mi żebym na początku przeszukał dno internetu w celu znalezienia "darmowego" HM2 ale postanowiłem go sobie kupić lub załatwić w sposób pokerowy :f_biggrin:

Nie dawno dostałem 2 kapitał początkowy od PS ale go nie wykorzystywałem bo jakoś nie widziałem potrzeby. No ale nadarzyła się świetna okazja do zdobycia kasy na program . Założyłem konto na 888 załapałem się na bonus początkowy 88$. Na start dostałem 2$ i kilka ticketów. Zrobiłem z tego 9$ i jadę dalej. Plan jest prosty i nie skomplikowany. Poczekam na transfer drugiego kapitału na 888, postaram się wyrobić bonus 88$ i jak tylko uda mi się ugrać 60$ to kupuję sobie HM2 i wracam grać na P*.

Jesteście bardziej doświadczeni i już dużo widzieliście w swoim świecie pokera, może macie inne sposoby na zdobycie kasy na HM2 poprzez pokera? Jakieś fajne bonusy w miarę łatwe do wyrobienia ? Z góry dziękuję za pomoc i konstruktywną krytykę :f_drink:

Pozdro i do usłyszenia :)

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

możesz podpiąć sobie konto wybranego roomu pod stronkę HMa i dostaniesz 75$ free na zakupy u nich. Ja podpiąłem sobie swego czasu Full Tilta jak jeszcze nie było możliwości ponownego podpinania pod strategię

Odpowiedz
Cytat
daaamian

Siemanko wszystkim :)
dzięki za radę Varrancomando :f_drink:, jak nie wypali z moim pomysłem to spróbuje zrobić po twojemu.

Dzisiaj miałem dzień wolny od pracy, więc postanowiłem, że obejrzę jakiś film ogarnę sytuację i stworze jakiś plan. Wbiłem srebro więc jest fajnie, więcej możliwości i fajnych materiałów. Moim łupem padła seria "W34z3l's 6-max Walkthrough".
Pierwszy film zaliczyłem: W34z3l's 6-max Walkthrough - Preparing For Takeoff

Jestem pod wrażeniem, wszystko wyłożył jasno i przejrzyście. Każdy aspekt zakresów wytłumaczył i jasno sprecyzował, ogólnie bardzo sympatycznie się go słucha. Od początku miałem z tym problem ale teraz rozumiem o co chodzi z zakresami. Teraz będę starał się grać według jego zasad i zasięgów i zobaczymy co z tego wyjdzie ale zapowiada się nieźle :f_cool:

Dam znać jak poszła pierwsza sesja :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
ro0olf

Jeśli napiszesz do "supportu" (sales@holdemmanager.com) w temacie wpisując "extend my trial", to dostaniesz kod na dodatkowe 30 dni. :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
daaamian

Ilość rozegranych rąk: 0
Zysk/strata: 0$
Aktualny bankroll: 71,00$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3 tydzień

Odpowiedz
Cytat
daaamian

Siemanko po obejrzeniu kilku filmów z mindsetu postanowiłem, że popracuję nad swoimi celami :f_p:
Oto mój plan jaki udało mi się stworzyć:

Film warty polecenia: Wideo Mindset - Wyznaczanie celów w pokerze

Kierunek: Stawanie się coraz lepszym pokerzysą:

Cel1: Zdobycie 25 BI na limit 0.2/0.5 w ciągu 2 miesięcy czyli do 31.10.2015. Rozegranie 25k rąk miesięcznie i przeanalizowanie swojej gry w celu poprawienia leaków.

Plan działania:

-Poświęcać na pokera 3-4H dziennie
-Po każdej sesji analizować swoją gre preflop
-Najbardziej problematyczne spoty wstawiać na forum i analizować z trenerem
-Tygodniowo rozgrywać 6k rąk
-Rozgrywać 4 stoły i grać sesję minimum po 1,5H z przerwą 5min
-W razie gdy mam więcej wolnego czasu rozgrywać więcej rąk lub przeznaczyć ten czas na dodatkową naukę
-Obejrzeć w tygodniu z 2-3 filmy szkoleniowe

Odpowiedz
Cytat
arianik

Hmmm powodzenia:) aczkolwiek cele masz chyba nie do końca rozpisane precyzyjnie:)
50k rąk to z winrate 5bb/100 to 50$. To winrate raczej na luzie na nl2.
A co jak zrobisz 25bi na nl5 wcześniej? Wchodzisz na nl5 czy dogrywasz 50k rąk?

Odpowiedz
Cytat
daaamian

Ilość rozegranych rąk: 3481
Zysk/strata: 3,41$
Aktualny bankroll: 74,41$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4 tydzień

Hejka, dzięki za wpis :f_drink:. Jestem aktualnie bez HM2 i ciężko mi dokładnie sprecyzować cyferki do celów ale co do pytania to jeżeli uda mi się wcześniej uzbierać 25BI to od razu przechodzę na lvl wyżej :f_cool:.

Odpowiedz
Cytat
daaamian

Ilość rozegranych rąk: 1123
Zysk/strata: 1,41$
Aktualny bankroll: 75,82$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 5 tydzień

Odpowiedz
Cytat
daaamian

Ilość rozegranych rąk: 0
Typ gier: cash NL2
Zysk/strata: 0$
Aktualny bankroll: 75,82$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 6 tydzień

Odpowiedz
Cytat
daaamian

Siemanko wszystkim :f_grin:

Muszę się czymś pochwalić a mianowicie udało mi się osiągnąć jeden z moich pokerowych celów. Dokładnie miesiąc temu postanowiłem, że kupię sobie HM2 lub go jakoś zdobędę no i się udało :happy:. Nie było łatwo nawalałem codziennie miałem dostać kapitał początkowy na 888 ale go nie dostałem, miałem dostać 88$, nie dostałem( jak się nie umie czytać ze zrozumieniem to tak już jest :pokerface:) dostałem za to 2$ plus bilety turniejowe. Udało mi się z tego na NL2 zrobić 85$ :profit: :fuckyeah:. Kupiłem sobie HM2 i wróciłem na P*. Mam nadzieję, że nie będę musiał już nigdy tam wracać co oni mają za zryty soft to szok.

Teraz walczę dalej o przeskoczenie limitu, jeżeli tak dalej pójdzie to w następnym miesiącu powinno mi się udać ale jak to w życiu bywa pożyjemy zobaczymy.

A oto i ciekawsze spoty z mojej sesji:

Spoiler

Poker Stars $2.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2786716
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (CO): $3.81 - VPIP: 15, PFR: 13, 3B: 4, AF: 2,6, Hands: 6310
BTN: $8.61 - VPIP: 37, PFR: 22, 3B: 11, AF: 4,5, Hands: 59
SB: $2.82 - VPIP: 56, PFR: 27, 3B: 0, AF: 0,7, Hands: 64
BB: $2.06 - VPIP: 31, PFR: 23, 3B: 22, AF: 7,0, Hands: 13
UTG: $1.02 - VPIP: 33, PFR: 27, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 15
MP: $2.60 - VPIP: 28, PFR: 19, 3B: 12, AF: 0,5, Hands: 64

Pre Flop: ($0.03) Hero is CO with K :club: J :club:
1 fold, MP raises to $0.07, Hero calls $0.07, 2 folds, BB raises to $0.12, MP calls $0.05, Hero calls $0.05

Flop: ($0.37) 7 :heart: T :club: A :diamond: (3 players)
BB bets $0.08, MP calls $0.08, Hero calls $0.08

Turn: ($0.61) Q :spade: (3 players)
BB bets $0.29, MP calls $0.29, Hero calls $0.29

River: ($1.48) 5 :heart: (3 players)
BB bets $0.71, MP calls $0.71, Hero raises to $1.42, BB calls $0.71, MP calls $0.71

Pre Flop: Sprawdziłem bo ręka w kolorze i całkiem niezła w sile. Jeżeli nie była by w kolorze to nie sprawdził bym 3Beta.
Flop: Każda Q daje mi strita a cena nie była zbyt wysoka więc sprawdziłem.
Turn: Sprawdzam dla Value. Obstawiam ich na coś z Ax
River: Spada mało znacząca karta, przebijam raise i staram się żeby weszli za wszystko.

Moje pytanie czy sprawdzenie PreFlop jest prawidłowe ? Czy sprawdzenie 3Beta jest prawidłowe ? Sprawdziłem go tylko dlatego, że miałem rękę w kolorze i jego podbicie tak naprawdę było bardzo niskie.

Spoiler

Poker Stars $2.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2786718

CO: $1.81 - VPIP: 84, PFR: 9, 3B: 12, AF: 1,3, Hands: 43
BTN: $2.21 - VPIP: 35, PFR: 13, 3B: 0, AF: 1,5, Hands: 52
SB: $1.98 - VPIP: 33, PFR: 30, 3B: 8, AF: 0,0, Hands: 30
BB: $1.87 - VPIP: 54, PFR: 42, 3B: 10, AF: 3,8, Hands: 65
UTG: $2.17 - VPIP: 17, PFR: 7, 3B: 0, AF: 0,4, Hands: 88
Hero (MP): $2.00 - VPIP: 15, PFR: 13, 3B: 4, AF: 2,6, Hands: 6310

Pre Flop: ($0.03) Hero is MP with J :diamond: Q :diamond:
1 fold, Hero raises to $0.06, CO raises to $0.10, 3 folds, Hero calls $0.04

Flop: ($0.23) J :club: J :spade: 2 :spade: (2 players)
Hero bets $0.14, CO raises to $0.28, Hero calls $0.14

Turn: ($0.79) 7 :spade: (2 players)
Hero bets $0.50, CO raises to $1, Hero calls $0.50

River: ($2.79) 8 :heart: (2 players)
Hero bets $0.62, CO calls $0.43 all in

Pre Flop: Dostałem min raise i postanowiłem go sprawdzić. Mam dobrą rękę w kolorze + dużo outów w razie czego.
Flop: Ładny flop trafiłem tripsa, dostałem podbicie ale patrząc na jego statystyki(wiem mała próbka) obstawiam go na coś z może trafił coś z 2 ogólnie jestem do przodu więc sprawdzam.
Turn: Spada kolejny bardziej się martwię o flash draw betuję for value i dostaję raise. Sprawdzam bo dalej uważam, że jestem z przodu.
River: Spada tak mi się zdaję nic nie znacząca karta, zainwestowałem już sporo i nie ma co zwalniać na końcu postawiłem kolejny CBet.

Najbardziej mnie zastanawiało to jego przebijanie. Nie wiem dlaczego byłem przekonany, że jestem z przodu jakoś nie obstawiałem go na 22. Po prostu trafiłem Tripsa i próbowałem wyciągnąć value. Czy to zagranie jest w miarę poprawne ? Jeśli nie to gdzie popełniłem błąd ?

Ocena trenera

To by było na tyle, pozdro 500 :sifflote:

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown

Call prawidłowy, ten do 3beta też gdyż jest on bardzo niski, masz świetne oddsy i pozycję. Na flopie podobnie - IP gutshot 3way i bet za <30% pota. Nic tylko callować. Dalej z nutsem izi game. Nie wiem co to call for value ale tak, tam trzeba było sprawdzić i shipnąć river .

Ziomek wygląda fishowato(niepełny stack i ogromny vpip choć mała próbka) więc można tu spodziewać się wszystkiego. Po takim raise na flopie to chyba check calluję turna. W sposób jaki to rozegrałeś nie ma znaczenia co spadnie na river bo i tak jesteś commited.

Odpowiedz
Cytat
yarish

Pewnie kosmetyczna różnica, ale lepiej jest tutaj reraisować turna, niż donkbetować river.

Odpowiedz
Cytat
daaamian

Ilość rozegranych rąk: 1920
Typ gier: cash NL2
Zysk/strata: -19,41$
Aktualny bankroll: 56,41$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 7 tydzień

Odpowiedz
Cytat
daaamian

Siemanko, ostatnio coś słabo mi idzie. Muszę bardziej skupić się na nauce podstaw bo robię głupie rzeczy. Wstawiam kilka rąk do oceny.

Spoiler

Poker Stars $2.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2791789

BB: $4.74 - VPIP: 11, PFR: 8, 3B: 0, AF: 1,5, Hands: 64
UTG: $2.14 - VPIP: 78, PFR: 9, 3B: 5, AF: 4,8, Hands: 64
MP: $5.04 - VPIP: 20, PFR: 17, 3B: 5, AF: 1,7, Hands: 64
Hero (CO): $2.40 - VPIP: 16, PFR: 13, 3B: 4, AF: 2,6, Hands: 7809
BTN: $1.97 - VPIP: 9, PFR: 9, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 11
SB: $0.93 - VPIP: 18, PFR: 13, 3B: 6, AF: 6,0, Hands: 39

Pre Flop: ($0.03) Hero is CO with K :club: A :diamond:
UTG calls $0.02, 1 fold, Hero raises to $0.12, 3 folds, UTG calls $0.10

Flop: ($0.27) 8 :spade: Q :club: T :heart: (2 players)
UTG checks, Hero bets $0.17, UTG calls $0.17

Turn: ($0.61) A :spade: (2 players)
UTG checks, Hero bets $0.39, UTG calls $0.39

River: ($1.39) T :club: (2 players)
UTG bets $1.46, Hero folds

F: Chciałem zgarnąć pulę ale mnie sprawdził.
T: Spadł A♠: więc podbiłem, sprawdził mnie więc obstawiam go na jakąś 2 parę lub PP.
R: Dostaję jego ALL IN na twarz więc zrzucam. Najprawdopodobniej miał coś z :T:X lub slowpleyował seta.

Jego staty są dosyć słabe myślicie, że dobrze to rozegrałem czy może powinienem go sprawdzić na T ?

Odpowiedz
Cytat
Witek24

ss

Odpowiedz
Cytat