Skip to forum
Notifications
Clear all

Project Zoom

30 Posts
8 Users
22 Reactions
2,907 Views
zarabiamnazycie

Jakieś 3 miesiące temu zrobiłem sobie przerwę pokera, ale jakoś się tęskni za tym. Zakładam bloga, żeby się zmotywować do nauki gry, bo grać i wygrywać się chce, a robić postępy to trudno. Grałem wcześniej nl50 na Unibecie(poziom strasznie niski), więc jakoś szło, pieniądze z tamtąd wypłaciłem i zostały mi resztki na starsach, którymi mam zamiar grać. Biorę udział w Mega Bankroll Challenge. Roll na start 660$(obecnie, jak zacząłem było 540$), początkowy limit nl10 zoom, przy 1000$ przechodzę wyżej, więc w miarę bezpiecznie.

Reply
29 replies
zarabiamnazycie

Pierwsza sesja od założenia bloga i tu taki +. Grało mi się bardzo dobrze, miałem może dwa spoty gdzie mogłem spasować. Raz fish mi limp/3bet do 16 bb, a ja mu wrzuciłem z AKo, gdzie przeważnie to są AA :<. Drugi raz nit na AA5hh62 BBvsSB gra bet 1/3 ch/b turn raise 3xbet river, a ja miałem ATs jakoś ciężko było mi to zrzucić, wątpiłem, że ch/b tam Ax i jego raise też lekki overplay?.
Trochę za dużo otwieram z CO, bo aż 32% (dużo nitów na BTN pewnie, ale to sprawdzę) i mam mały float Flop, bo tylko 46%, poprzeglądam te filtry później. Mam straszny steal z SB, za dużo nitów i kusi po prostu kradzież z 82o ^^. Narazie SB jest na 0, więc bardzo dobrze, może mi to przynieść problemy później na wyższych limitach.

, a tu wykresik od początku miesiąca

Zanim se przypomniałem jak się gra to grałem jak agro małpa, już jest trochę lepiej bardziej się odnajduję powoli i mniej więcej wiem gdzie się znajduję podczas gry. Mindset podpowiada mi, że jestem tylko na UPswingu i zaraz będę wtapiał ^^.

Rączusia na koniec.
PokerStars - $0.10 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: $18.45
Hero (SB): $10.22
BB: $41.56
UTG: $11.40
MP: $26.05
CO: $24.60

Hero posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has 7♠ 6♠

fold, fold, fold, fold, Hero raises to $0.25, BB calls $0.15

Flop: ($0.50, 2 players) A♠ 6♣ 8♥
Hero bets $0.24, BB calls $0.24

Turn: ($0.98, 2 players) J♠
Hero bets $0.68, BB raises to $2.20, Hero calls $1.52

River: ($5.38, 2 players) 6♦
Hero checks, BB bets $38.87 and is all-in, Hero calls $7.53 and is all-in

Spoiler

BB shows T♠ 7♣ (One Pair, Sixes)
(Pre 67%, Flop 30%, Turn 14%)
Hero shows 7♠ 6♠ (Three of a Kind, Sixes)
(Pre 33%, Flop 70%, Turn 86%)
Hero wins $19.52

Blokuje A6 i 86( gdzie 86 tam nie ma, bo pewnie gra przez call), ma strasznie mało rąk dla value, a dużo drawów nie wlazło, warto go oznaczyć, że overblefuje.

Reply
DeSade2378

Ten flop betujesz zawsze 1/2?

Reply
zarabiamnazycie

Staram się mixować sizing, z 76s wole 1/2, pozbędę się trochę więcej random floatów, zastanawiałem się nad ch/c turn, ale chyba lepszy bet a do ch/c dać Ax z KJ na river możemy zawsze wyblefowac JT lub trafic.

Reply
zarabiamnazycie

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 3075
Typ gier: cash nl10
Zysk/strata: 45,52$
Aktualny bankroll: 728$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):1

Reply
zarabiamnazycie

Lece na Upie ciężko cokolwiek przegrać

Strasznie luźno gram, mam duuuuży fold to 3bet z tego powodu, na większość grajków z 6% 3beta po prostu overfolduje, i tak nie będą tego wykorzystywać.
Postanowiłem zrobić sobie plan nauki, bo nadal nic w tym kierunku nie zrobiłem, planować można.
Wtorek : SBvsCO/BU 3bet i cc pre + gameplan flopa JTssx
Środa : MP vs BU call flop 235 - 234 (sprawdzić jak średnio wygląda cc na BU na nl10)
Czwartek : filmik na PS + notatki
Piątek : analiza tygodnia i frekwencji swojej bazy i robienie notatek
Sobota i Niedziela tylko gramy, bo najwięcej fishaków + Niedziela plan na następny tydzień
zobaczymy ile z tego wyjdzie stan BR 779$. Zastanawiam się czy nie uciekać powoli na nl16, bo zapomniałem że jest coś takiego.

Reply
mardmo

w zwiazku z korona to teraz jest zwiekszony ruch na starsach i to bardzo takze populacja slabych i gamblujacych graczy sie zwiekszyla wielokrotnie,
takie odnosze wrazenie

Reply
OnlyNutzz

Do tego dolar ponad 4 zł. Nic tylko grać dzień i noc ;]

Reply
zarabiamnazycie

Znowu na +40$, ogarnąłem SBvsCO został mi jeszcze vs button, ale chyba jutro będę miał trochę więcej czasu to to zrobię, grałem dzisiaj jakoś słabo bez weny i jakoś ostrzegawczo ^^, przez to za dużo spazów nie póściłem. Jutro start nl16 >> :f_cool:

Reply
aldoraine

Gdzie się uczysz? Filmiki z PS?

Reply
zarabiamnazycie

Tak, w większości trochę sam liczę i sprawdzam niektóre spoty. Dawno nie grałem z Hudem zapomniałem jak to przyśpiesza naukę. Wlazłem już na nl16 wczoraj przegrałem 24, ale dzisiaj juz +75$ jak tak dalej pójdzie to po 2 tyg będę szotował nl25. Myślałem zawsze, że zoom jest o wiele trudniejszy niż normalne stoliki, ale strasznie dużo spazów regów i nitów dają strasznie duże zyski. No i większość regów ma 4bet range na poziomie 2.0, więc można mieć 3bet z 15 % i się nie będą do tego dostosowywać nawet co jest dla mnie szokiem. Filmik na PS+notatki zaliczone + praktyka w czasie gry, wczoraj nie zrobiłem spota na MPvsCO, więc biorę sie za niego i trochę poźniej pogram.
Grafik z wejścia na nl16---->BR 871$

Reply
zarabiamnazycie

Dzisiaj to istna sinusoida, ale popełniłem parę błędów, ogólnie gra na automacie i odrabianie było -55$, a jest -16$ to i tak nieźle ^^, pare sytuacji mogłem ominąć, a i spazz się udawał. Tu fajna sytuacja gościu z wysokim 4bet range, ogólnie aggro pre, jesteśmy deep nie sądzę, że ma tam damy kiedykolwiek, blokuje AA,KK, sądząc po timingu chyba rzucił AQ
PokerStars - $0.16 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players

BTN: $29.80
SB: $19.44
BB: $26.93
UTG: $40.76
Hero (MP): $22.56
CO: $14.89

SB posts SB $0.08, BB posts BB $0.16

Pre Flop: (pot: $0.24) Hero has K♦ A♠

UTG raises to $0.48, Hero raises to $1.44, fold, fold, fold, fold, UTG raises to $3.92, Hero calls $2.48

Flop: ($8.08, 2 players) Q♦ 5♣ 9♠
UTG checks, Hero bets $2.40, UTG calls $2.40

Turn: ($12.88, 2 players) 3♦
UTG checks, Hero bets $4.00, UTG calls $4.00

River: ($20.88, 2 players) 4♣
UTG checks, Hero bets $12.24 and is all-in, fold

Spoiler

Hero wins $19.94

Tutaj vs fish pomyślałem, że callnie z Ax i 76s i miałem foldować na shove, ale nie wyszło ^^
PokerStars - $0.16 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players

BTN: $18.92
SB: $24.78
Hero (BB): $16.00
UTG: $16.10
MP: $27.80
CO: $16.00

SB posts SB $0.08, Hero posts BB $0.16

Pre Flop: (pot: $0.24) Hero has 5♥ 5♠

UTG raises to $0.56, fold, fold, fold, fold, Hero calls $0.40

Flop: ($1.20, 2 players) 5♣ 9♠ A♣
Hero checks, UTG checks

Turn: ($1.20, 2 players) 8♦
Hero bets $0.83, UTG raises to $1.76, Hero calls $0.93

River: ($4.72, 2 players) A♥
Hero checks, UTG bets $2.24, Hero raises to $6.08, UTG raises to $13.78 and is all-in, Hero calls $7.60 and is all-in

Spoiler

UTG shows 8♥ 8♠ (Full House, Eights full of Aces)
(Pre 82%, Flop 11%, Turn 98%)
Hero shows 5♥ 5♠ (Full House, Fives full of Aces)
(Pre 18%, Flop 89%, Turn 2%)
UTG wins $30.64

Reply
zarabiamnazycie

Więc cały weekend grałem mix nl10 i nl16 gdzie w tygodniu ładnie szło to w weekend jestem B/E na sporej próbce, baza przestudiowałem. Mindset podupadł ^^ tyle razy odwaliłem maniane, że aż wstyd. Chyba poczekam do nl25 z 1250$ i jak ogarnę grę. Biorę się do nauki.
Plan:
1. Powtórzyć range pre i się do nich stosować <--- zaniedbałem strasznie grę i się za bardzo poluźniłem tight is right
2. Przygotować parę game planów ---->>> czyli zabawa z flopzila Liczba(3)
3. Coś z mindsetem zawsze u mnie leżał czasem robię irracjonalne decyzje, albo wrzucę sobie dwa stacki na uspokojenie...
4. No i obejrzeć jakiś film i porobić notatki ^^
5. Analiza regów na nl10 <----- tu trochę zrobiłem notatki porobiłem
6. Gra minimum 10 k rąk

Wykres z tygodnia<----

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 19928
Typ gier: cash
Zysk/strata: 228,11$+
Aktualny bankroll: 953.17$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):2

Reply
mardmo

ta czerwona linia wyglada ladnie :f_drink:

Reply
zarabiamnazycie

Znowu miałem sytuacje mindsetową, zasiadłem do stołu zmęczony po pracy przewaliłem stacka i przespazowałem cały dorobek dnia, a było takie pięknie +40$. Wniosek nie odpalam 3 stołów od razu tylko się rozgrzewam na 2-1 lepiej mi się gra, ważne, żeby rozgrzać mózg, bo tak to klikam czasem guziki bez opamiętania. Pracuje dużo nad grą więc plan tygodnia wypełniam, zoptymalizowałem sobie trochę Huda, przypomniałem sobie jak robić własne statystyki(Mam PT4) potrzebowałem statystyki Fold to turn bet after call raise flop, trochę się przy tym namęczyłem. Przekroczyłem granice tysiąca BR:1030$, ale nie jestem wogóle zadowolony z mojej gry jutro chyba robię dzień przerwy od grania.

Reply
zarabiamnazycie

Lece dalej BR przekroczył już 1105$, jestem dziś nad EV, blefy nawet wlazły dzisiaj ^^. Dwie akcje przesadziłem trochę, bo obejrzałem jakiś filmik z 4bet potów, ale całkiem nieźle grałem, byłem chyba B/E przez 2.5 handów aż na końcu skoczyło. Cud, że wytrzymałem bez spazów czyli jest progres. Wykresik z dziś :

Spoiler

Jutro, albo pojutrze ogarnę turna, bo jednak mam za duży Cbet turn i muszę coś włożyć do checka 67% to chyba znacznie za dużo. No i fold to 4bet 62%, auto profit ze mnie, ale jakoś nie czuję się exploitowany w jakikolwiek sposób, ale trzeba się przygotowywać na nl25.

Reply
zarabiamnazycie

Już jestem bliski BR, który sobie ustaliłem 1207$ aktualnie. Jutro może będę shotował nl25, z nauką jestem do tyłu. Chciałem pograć po pracy teraz, ale jestem wykończony przegrałem stacka odrobiłem go i wyłączyłem, bo same oczy mi się zamykają, czasem trzeba wiedzieć kiedy się poddać ^^.

Reply
zarabiamnazycie

Pograłem trochę na nl25, jeszcze nic nie udało mi się tam wygrać, ale jakoś leci. Trochę źle grałem raz zespazowałem 140 bb z damami, ale trudno błędy się zdarzają.
Powoli się przyzwyczajam do limitu to najważniejsze.
Podsumowanie tygodnia :
Pobawiłem się trochę z flopzilla, range powtórzyłem, więc nauka zaliczona. Udało się zrobić BR, więc jestem zadowolony.
Wygrałem satkę z sunday milion, ale pogram za tydzień, bo dzisiaj już mi się nie chciało jakoś grać, jeszcze nie grałem nigdy w tak drogim turnieju, więc to dla mnie nowość, muszę trochę poczytać jak gra się turnieje.
Wykresik ^^, czerwona ładnie wygląda, co najważniejsze odwaliłem chyba z 10 akcji, a i tak na + ^^, Up straszny.

Spoiler

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 17115
Typ gier: cash
Zysk/strata: +270$
Aktualny bankroll: 1241$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

Reply
lolenkilens

Super wyniki,
fajne, racjonalne podejście do gry jak i do BRM!
Aż miło poczytać :)
zaglądam z ciekawością,
Powodzenia!

Reply
zarabiamnazycie

Poziom na nl25 odbiega trochę od nl10 jest więcej regów, którzy ogarniają mniej więcej grę. Wczoraj zespazzowałem 8 stacków, dawno się nie zdażało w końcu musiało ^^. Odpaliłem 3 stoły grałem z automatu, robiłem blefy z 0 equity skończyłem z wynikiem -90$ co sądzę, że i tak dobrze jak na jakość mojej gry. Posiedziałem trochę nad grą i stwierdziłem, że odrabiam na nl10 do 1200$ i znowu shotuje. Małymi kroczkami będzie dla mnie najlepiej.

Zmniejszam open raise z early do 12%, a z MP do 16%, według bazy tracę dużo hajsu na openenie dużej ilości rąk z tych pozycji. No i będę próbował ch/b czasem nutsy na agrro regów na turnie widzę w tym value od ich overbetów zobaczymy co z tego wyjdzie(większość wali z automatu overbeta).

Reply