Wyslalem zaproszenie
Naucz się prawidłowej strategii grania, kiedy otwierasz, a ktoś gra cold call na pozycji. Podpowiem ci, że range cold callera to kilka procent, a podstawą betowania jest nie, jak niektórzy sądzą, mityczne posiadanie inicjatywy, lecz wyższe equity. Przeciwko kilkuprocentowemu rangowi masz mniejsze equity na większości boardów, więc cbetowania będzie niewiele.
Po opanowaniu tej strategii winrate z każdym układem na EP się zwiększy.
Blefowanie to złożona kwestia i wymaga praktyki, wiedzy i readów. Odpuść sobie i skup się na value betowaniu.
No i na pocieszenie powiem ci, że za kilka miesięcy spojrzysz wstecz i będziesz się śmiał z tego, co pisałeś, że na nl25 są regowie, którzy ogarniają
No nikt się nie odzywał od Grudnia to uznałem, że zamknięta, ze spotkaniami też ciężko było ostatnio. OnlyNutzz pracuję właśnie z Flopzillą staram się przynajmniej odpalam 2 i korzystam z HoldemEQ i se sprawdzam Boardy range vs range. Najgorzej u mnie z mindsetem leveluję się i robię jakieś powalone calle, albo blef spazzy ze złości dużo pracy mam jeszcze do zrobienia, a teraz śmigam do pracy prawdziwiej :P.
Ostatnio nie idzie mi najlepiej... Gram średnio, straciłem trochę wenę do gry. Cały tydzień na minusie, chyba muszę zrobić sobie przerwę. Sunday milion też przegrałem prawie na początku ogólnie to lipa, skończyło się żarcie starsów po powrocie.
Wykresik z tygodnia :
![]()
Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 13834
Typ gier: cash
Zysk/strata: -163,26$
Aktualny bankroll: 1085$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):4
Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 8285
Typ gier: cash nl10
Zysk/strata: 79,80$
Aktualny bankroll: 1008,57$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):5
Grałem mało, bo robiłem sobie przerwe, teraz mam trochę czasu to troche nadrobie. Nie spradzam teraz wyników dlatego tak rzadko pisze, bardzo mi to pomaga nie tiltuje gram swoje sądzę, że przegrywam mniej, dalaj się czuje jakbym był na dwonswingu każda karta jaka nie wpadnie to nie jest moja i każdy blef jest sprawdzany, ale dużo lepiej gram i jestem bardziej zadowolony ze swojej gry.
Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 10670
Zysk/strata: 17,20$
Aktualny bankroll: 992$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 6
Wszystko było fajnie do dzisiaj, aż przegrałem z 10 BI w dosyć szybkim czasie. Przez cały tydzień grałem bardzo dobrze, dziś może zespazzowałem z 2-3 stacki, ale w nie jakiś strasznie głupi sposób. Zastanawiam się nad zakupem GTO+, jest w miarę tani jak na solver, a może mi pomóc udoskonalić moją grę, teraz się bawię w flopzilla pro, jest strasznie spoko, bo można analizować range vs range dużo szybciej.
Wykresik z tygodnia :
Powoli do przodu, zacząłem mniej bluffcatchować i lepiej na tym wychodzę, większość regów gra fit or fold i to wykorzystuje. Kupiłem sobie solvera coś tam się z nim bawię, ale nie sądzę żeby na tych limitach grać podobnie jak solver wskazuje.
Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 29788
Zysk/strata: 155,74$
Aktualny bankroll: 1150$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 7
Wypłaciłem 40$, cos tam wypadło ze skrzynki.
Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 9963
Zysk/strata: 22.13$
Aktualny bankroll: 1154$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 8
Fajnie szło nawet byłem wciągu tygodnia 140$+, czerwona leciała normalnie i nagle coś pękło czerwona w dół i prawie B-E. Długo już tak jest, za dużo wprowadzam nowych rzeczy do gry zamiast grać po staremu. Jebać GTO
Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 12101
Zysk/strata: 18,93$
Aktualny bankroll: 1174$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 9