Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Tanking roll

6 Posty
2 Użytkownicy
4 Reakcje
178 Wyświetlenia
Edited212

Siema,
Ostatnio wszedłem w materiały no-limit tutaj na PS i cholernie mnie zaciekawiła strategia TRM ( https://pl.pokerstrategy.com/strategy/bss/2370/1/ ). Do tego stopnia, że stwierdziłem że spróbuję, bo można dużo zyskać, a tak naprawdę niewiele stracić jak się ma plan (tak mi się przynajmniej wydaje, zobaczymy w praktyce hahah :D ). Dorzucę do tego, że od jakiegoś czasu mi chodzi po głowie wrzucenie jakiegoś bloga, trochę dla motywacji, trochę dla zebrania wyników do kupy. No i jest. Plan jest taki:

1. Nie daję sobie limitów czasowych w osiąganiu kolejnych poziomów, jak wyjdzie tak wyjdzie. Moje umiejętności genialne nie są, a w razie utknięcia i nie "zaliczenia" limitu czasowego będę tylko chciał to jak najszybciej nadrobić, co spowoduje już w ogóle masakryczną grę. Pod tym względem siebie trochę znam :D

2. W zamian - gram ~1'000 - 2'000+ rąk/dzień przy tablingu 4x ZOOM i ~500 - 1'000+ rąk/dzień przy tablingu 2x ZOOM (prawdopodobnie stoły SH, które jak je gram od paru dni bardziej mi leżą, ale zobaczymy). Jak postanowię o przejściu na stoły normalne to to uaktualnię, bo zakładam taką ewentualność, jednak myślę że najbardziej prawdopodobne jest 500-1'000 rąk/dzień przy 6x normal table. We'll see.

3. Po moich poprawkach mój BRM będzie wyglądał tak (obecnie: $90):

$0 - $100 --> 2NL 4x ZOOM
$100 - $120 --> 5NL 2-4x ZOOM ($80 min br)
$120 - $200 --> 10NL 2x ZOOM ($100 min br) |<---->| $120 - $160 --> 10NL // $160 - $200 --> 16NL 2x ZOOM ($128 min br)
$200 - $400 --> 25NL 2x ZOOM ($150 min br)
$400 - $800 --> 50NL 2x ZOOM ($300 min br)
$800 - $1'000 --> 100NL 2x ZOOM ($600 min br)

Osiągnięcie czerwonego br = spadek z limitu.

4. Cel główny to te końcowe $1'000.

No. To tyle, gram na Starsach, używam Jivaro Premium. Choć fakt faktem, szybkie stoły i zbieranie info to mordęga. Ale jest :D Uaktualnienia myślę cotygodniowe (piątek), pewnie z jakimiś wstawkami pomiędzy.

No.

To dajemy :)

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Antares404

Haha to ja w sumie czymś takim lecę nieświadomie ;) Na blogu jest to udokumentowane, zaczynałem od nl2 z 18 dolcami, aktualnie jestem na nl10 ale zaraz nl25 atakuję :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
Edited212

Hahah :D Pierwsza sesja od rozpoczęcia i poszło oczywiście pięknie. Na początku zjazd do -2BI, potem odbudowanie do +0,5BI i potem...na 0. Nic na boardzie nie umiałem trafić, jak trafiałem to się albo na showdownie, albo nie, okazywało, że jestem do tyłu (raz set over set, 2x tripsy z A kicker vs full, raz top strit vs backdoor flush, dzielenie set TTT vs backdoor strit i RIT mnie uratowało, bo dostał tego backdoora za pierwszym razem, 1/5 akcji na AA, strit vs flush) do tego dodajmy słabą akcję na monsterach (choć raz fajnie mi gość opłacił karetę króli) i jakieś nadwyraz częste 3bety do których trzeba było pasować...no i poszło. Jeszcze w ostatnim rozdaniu zszedłem na czerwone, bo właśnie ten set over set się trafił ;p A myślałem, że jeszcze podbuduję ten mizerny winrate co miałem xD I taki **uj :D

Ręce: 2032/2NL
BR: 89.31 początkowy, obecny 88.15
bb/100: -2.85

Szału nie ma. Ale sesja też do dupy. Ostatnie dwa dni były spoko, nabudowałem z 7BI, więc te 0,5 na minus tragedii nie robi. Do momentu shootowania 10NL nie dodaję do BR $$ z rakebacku :)

Odpowiedz
Cytat
Edited212

Odkąd zacząłem challenge jest minus jak nie powiem co. Absurd goni absurd. Jeszcze w pierwszy dzień udało się to uratować, ale wczoraj i dzisiaj już jest tragicznie. RB jednak przyszedł z pomocą (choć myślałem, że się od tego zdołam uratować), baaardzo doraźną, bo PS mnie nie oszczędza ostatnio. Sety vs wyższe sety, sety vs backdoor flushe/strity, strit vs wyższy strit, brak trafiania czegokolwiek w 3 betowanych pulach, bądź natykanie się w nich na jakieś chore raise'y, których z top parą...no ciężko. TPTK vs raise na boardzie, na którym mogą być kolory, strity, sety to raczej nie najlepszy pomysł, nie? :) . Taak, króle na łapie i nagle dochodzisz z value do rivera a tam spada 4 karta w kolorze, którego akurat nie masz. I ~0,5 BI poszło. Super. Nie pamiętam kiedy ostatnio miałem akcję na AA i nie przegrałem. Bo ostatnia jaka była to moje AA w 4betowanej puli, flop spada KQ7. Perfect. Gość na sd pokazuje seta QQQ, ale przynajmniej mu tych wszystkich streetów nie opłaciłem, bo checkował wszystko ;p Nie trudno było się domyślić, że jest się przegranym wtedy.

Dobrze, że się jeszcze zdarzają rozdania typu KK vs J4 pre, ale kurna, tego maaało jest. Niestety. Potem dochodzą jeszcze błędy i kolejne bb schodzą. Sesja wieczorna pójdzie już na ZOOM FR, zobaczymy. Jak będzie to samo, wracam na 6x stoły normalne FR. Dalej cientko to obcinamy do 4 stołów. Jak całe jutro też będzie takie cudowne to nie wiem co dalej. Prawdopodobnie sroga przerwa...bo nie sprawia mi żadnej przyjemności taka gra. Przegrywać mogę, ale faktycznie kiedy nic nie trafiam i po prostu tracę żetony przez to, że inni trafiają (czyt. opór i wymuszanie na mnie spasowania), źle rozegram, nie wiem...Ale takie ogromne pule, kiedy ktoś jedyne co ma to cholerny backdoor do kij wie czego i go dostaje na końcu...czy ostatnio częste u mnie set vs higher set, bo turn spada taki a nie inny...Heh. Dobra. Zaś potiltowałem, a to się przecież zdarza. Jak inni mogą wygrywać na tym cholerstwie to ja też, trzeba opanować to trochę :f_thumbsup:

Aktualny BR: $83.44

8BI od 5NL...c'mon.

Odpowiedz
Cytat
Edited212

Dobra, koniec. Myślałem, że podołam, nie podołam. Koniec tematu. Aktualnie mam dość. Nieważne jaką rękę mam, przedupiam. Albo trafiam na sety, albo na kolory, albo na strity, albo na jakieś cuda, typu board jest fajny suchy 925 rainbow, masz JJ na ręce, a potem turn 5 i river 9. 3 graczy na riverze z ogromną pulą. 4 c/s/h/d na boardzie? Norma. Są oddsy do sprawdzenia? No i co z tego jak i tak nic nie trafisz? :) DOŚĆ. Moje umiejętności nie wystarczają nawet na to ***jowe 2NL, więc nie będę nikogo męczył tutaj swoimi wypocinami. Może jak mi minie to chore gówno co mnie trzyma od około 20 tysięcy rąk to coś wrzucę. Być do przodu 25BI i potem być do tyłu prawie tyle samo. ABSTRAKCJA.

GoodBye TRM Challenge! :)

Odpowiedz
Cytat
Antares404

Polecam lekturę mojego bloga. Nie wolno się załamywać. Wydaje mi się, że masz bardzo słaby mindset - musisz nad nim popracować, jeśli zamierzasz osiągnąć coś w pokerze.

Dasz radę, tylko zacznij od nowa z chłodną głową. Jeśli jesteś początkujący to szczególnie polecam produkcje rushera. Jest cała seria dla początkujących, trzymając się jego rad na pewno bez większych problemów dojdziesz do nl10.

Odpowiedz
Cytat