Witam,
Zakładam bloga głównie dla siebie. Mam nadzieję że może podziałać na mnie motywująco, ale znając siebie niewykluczone że umrze już po jednym wpisie.
Trochę mam już dosyć kiszenia się na microstawkach, więc albo coś z tym zrobię albo ...
Ponieważ nie mam talentu do słowa pisanego to będę tutaj wrzucał "suche dane" : wykresy, może jakiś ciekawy spot do przemyślenia, jakieś cele.
Obecny stan mojej gry :
- PartyPoker : aggro brm 10BI na limit, 2BI stop loss, NL4 SH + NL10 SH Fast Poker;
- 888 : 20 BI na limit, NL20 SH + NL30 SH, stoły normalne.
- Osoby na których się wzoruję i których styl gry mi odpowiada : Bodo Zbrzesny - bardzo, bardzo pozytywna osoba, Mike Giano, trochę konceptów z BPC.
Moje słabe strony do zmiany/wyeliminowania :
- Drastycznie niski volmue. Jeżeli coś z tego ma być to chcę/muszę grać min. 3K h/ dzień i więcej.
- Praca nad strategią/grą. Niestety chyba nigdy w życiu nie pracowałem z Flopzillą (chociaż mam wykupioną licencję).
- Zmiana rytmu snu. Koniec z bez produktywnym przesiadywaniem do późna w nocy.
- Zmiana nawyków żywieniowych. Nabywanie wiedzy na ten temat.
- Wdrożenie różnych form aktywności fizycznej.
- Papierosy
…. niestety nie wiem jak ugryźć ten temat – przynajmniej na razie.
- Zaprzestanie używania sformułowania „od jutra….”
Zadania do wykonania (pt, sb, nd)
- Format komputera + mordercza konfiguracja wszystkiego od zera… :(.
- Konfiguracja statystyk dla sytuacji BvB jako osobny dynamiczny hud/panel.
- Zgromadzenie materiałów na temat pracy z Flopzillą.
Zdaję sobie sprawę że te powyższe punkty są i tak obarczone sporym chaosem, ale mam nadzieję że wykluje się z tego jakiś punkt zaczepienia do skonstruowania jakiegoś solidnego fundamentu ![]()
Wykresy
PartyPoker Fast NL4 SH + NL10 SH.

888 Poker NL20 SH + NL30 SH. Niby trochę mnie wariancja kąsa (chociaż próbka żadna), ale i tak uważam że trochę się leveluję. Keep it simply, play solid ! -