Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

STT

53 Posty
17 Użytkownicy
1 Reakcje
1,427 Wyświetlenia
TEIGREKPE

Napisane przez macaco2
A ty lepiej też się szykuj na cash bo na sng ostatnio czarne dni nastały, rake większy bitwy planet już nie będzie...

Ja tam znajduje praktycznie same pozytywy z tych zmian ;)

Spoiler

Serio

Odpowiedz
Cytat
chylowski

Napisane przez TEIGREKPE

Jakie?

Odpowiedz
Cytat
ZolnierzSkez

Regularzy z micro uciekna na casha, bo przeciez nie ma juz pieniedzy w 9manach jak rake skoczyl do gory o 2 centy = profit.

Odpowiedz
Cytat
TEIGREKPE

Napisane przez chylowski

Napisane przez TEIGREKPE

Jakie?

Odniosę się tylko do tego jak zmiany wpłyną na 9man KO, które na co dzień gram. Nie wiem jak to będzie w przypadku innych turniejów, w których też zaszły zmiany związane z rake.

Na początku należy przypomnieć, że w tych sitach rake był mniejszy niż w zwykłych 9man bez KO. To dość oczywista zmiana. Rake w obu sitach powinien być taki sam. Nie ma powodów, żeby gracze KO płacili mniej.
Teraz trochę o tym jak to wpłynie na nasze ROI(obliczenia dla 7$). Rake wzrasta o 0,1$ z czego o 0.02$ maleje bounty, a o 0.08$ standardowa struktura wypłat. Zrobiłem sobie obliczenia na podstawie mojego rozkładu w ITM, przyjmując , że za każdy ITM stacimy kolejno 50/30/20% z 0,9$ (czyli pomijam wpływ bounty bo totalnie nie wiem jak miałbym to policzyć, liczę dla std struktury przy czym te wartości powinny być bardzo zbliżone) - stracę jakieś 130$/1000 sitów. Przy obecnym ~ROI 5% nasze ROI spadnie do wartości 3.15%.
Oczywiście mogą być jakieś odchylenia, ale już nieznaczne.
Chyba dobrze policzone :thinking:
Oczywiście jakąś część odzyskamy w formie rakebacku, ale do tego nie przykładałbym większej wagi.
Tak jak napisał ZolnierzSkez może to doprowadzić do odływu regów - jak sam widzisz ty też już zrezygnowałeś ;)
Poza tym niektórzy regularsi może przerzucą się na normal, bo grali KO ze względu na niższy rake.
BoP zlikwidowany - spoko promocja, ale dla regów, którzy grali dużo żeby uzyskiwać dobre wyniki w high orbit. Fisze nie mieli szans praktycznie i nie przyciągała ich zupełnie , a tylko promowała regów. Sam jestem zbyt słaby, żeby osiągać z jej regularny profit, więc ja tego nie odczuje :P
Fajnie jakby starsy wymyśliły jakąś promocję dla sitów, no ale na razie s&g na 1st miejscu i trzeba przeczekać :D

Oczywiście są to jakieś założenia i jak będzie w realu trzeba chwilę poczekać i zrobić jakaś próbkę już na nowej strukturze bez regów mam nadzieję :D
Jeśli nie będę w stanie przeskoczyć tej zmiany i ROI dramatycznie spadnie to się wtedy zmieni gierki. Nie ma co pochopnie podejmować decyzji ;)

Spoiler

No chyba, że coś źle policzyłem :facepalm:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
macaco2

Napisane przez ZolnierzSkez
Regularzy z micro uciekna na casha, bo przeciez nie ma juz pieniedzy w 9manach jak rake skoczyl do gory o 2 centy = profit.

Ja tą decyzję podjąłem przed zmianami... zresztą pisałem kilka postów wcześniej

A co do $$$ to bardziej uderzy bitwa planet w reguralsów micro 9man szczególnie tych reg speed, bo to oni regularnie kosili kasę z tej promocji...
Mój profit w tym roku z 9man reg speed to jakies 45% z gry 55% z BOP, więc nie są to jakieś 2 centy, ale mniejsza z tym zrezygnowałem z tych gierek jeszcze przed tymi zmianami.

Odpowiedz
Cytat
macaco2

.

Odpowiedz
Cytat
macaco2

.

Odpowiedz
Cytat
Skroderis

yoo, tez zaczynam grac stt i mam kilka pytan, jaki limit pykasz i po ile stolow? bardziej oplacalne sa ko czy normalne? bede sledzil.

Odpowiedz
Cytat
macaco2

.

Odpowiedz
Cytat
nokoszko

z czego się uczyłeś? I jak analizowałeś swoją grę? :3

Odpowiedz
Cytat
macaco2

.