Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

44 NL2

23 Posty
10 Użytkownicy
10 Reakcje
2,708 Wyświetlenia

PokerStars - $0.02 NL - Holdem - 7 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: 96 BB (VPIP: 11.03, PFR: 7.35, 3Bet Preflop: 2.27, Hands: 138)
BB: 127.5 BB (VPIP: 15.00, PFR: 15.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 20)
UTG: 123 BB (VPIP: 12.50, PFR: 6.25, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 16)
UTG+1: 119.5 BB (VPIP: 11.66, PFR: 10.71, 3Bet Preflop: 3.43, Hands: 525)
MP: 219 BB (VPIP: 23.84, PFR: 8.19, 3Bet Preflop: 3.08, Hands: 173)
Hero (CO): 100.5 BB
BTN: 79.5 BB (VPIP: 6.25, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 16)

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 4♠ 4♣

fold, fold, MP calls 1 BB, Hero calls 1 BB, fold, SB raises to 3 BB, fold, MP calls 2 BB, Hero calls 2 BB

Flop: (10 BB, 3 players) 2♥ 7♥ 4♥
SB checks, MP checks, Hero bets 8.5 BB, fold, fold

Hero wins 9.5 BB

Cześć
Pytanie jest o rozmiar beta na flopie. Czy powienin być mniejszy. Myślę, że powinien być taki ze względu na możliwy kolor i draw do koloru.

Odpowiedz
Cytat
22 odpowiedzi
mycal1991

Pytanie co daje Ci tutaj bet?
Value? Sprawdzi Cię ręka gorsza niż gotowy kolor, ewentualnie nut flush draw? Nie sądzę.
Blef? Gdzieżby...

IMO najlepszym wyjściem jest tutaj check behind w celu wyindukowania blefów. Jeśli spadnie jeszcze jeden heart - cóż, shit happens, i tak nie ma dużo kasy w puli a SB jako agresor na pewno na turnie coś wrzuci.

No i przede wszystkim - limp preflop... :why:

Odpowiedz
Cytat
Avterlife

Moim zdaniem to obowiązkowy cbet flop, na tych stawkach dostaniesz value od pocketów czy heartsow drawujacych do koloru. Sizing jest okej - na pewno lepiej w górę niż w dół.

Odpowiedz
Cytat

Odnośnie limpu pre flop, to na szkoleniach rushera było omawiane też zagranie limpa. i w tej sytuacji podobno można :P
Bo nie widzę, żeby z tą ręką robić raise, tylko już raczej fold.

Odpowiedz
Cytat
wg123

Napisane przez mycal1991

A co nie tak z tym limpem?

Odpowiedz
Cytat
MikeWrclv

Napisane przez mycal1991
Pytanie co daje Ci tutaj bet?
Value? Sprawdzi Cię ręka gorsza niż gotowy kolor, ewentualnie nut flush draw? Nie sądzę.
Blef? Gdzieżby...

IMO najlepszym wyjściem jest tutaj check behind w celu wyindukowania blefów. Jeśli spadnie jeszcze jeden heart - cóż, shit happens, i tak nie ma dużo kasy w puli a SB jako agresor na pewno na turnie coś wrzuci.

Hmm...Tak!

Odpowiedz
Cytat
Grinder23

Michał,

Bo pozwole sobie tak napisac z racji tego, że jestesmy w Polsce a Mike to tutaj Michał. ( oczywiscie jesli nie masz nic przeciwko )

Nie wiem czy twoj post jest tutaj jako trolling czy nie ale jesli uwazasz ze jestes wystarczajaco dobry postflop żeby ocenić ta ręke to mysle ze bardzo chetnie przeczytałbym szczera ocene tej reki przez Ciebie !

Stworzyloby to szanse na to zebysmy wszyscy sie czegos od Ciebie nauczyli

Pozdrawiam

Bartłomiej.

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Solid pomysł z chekbackiem i rozdawaniem darmowego equity

Odpowiedz
Cytat
Grinder23

Tomaszu,

( znow pozwole sobie na zwrot po imieniu majac nadzieje ze nie masz nic przeciwko )
Jesli uwazasz ten pomysl za solidny, czy moglbys dodac do tego jakies argumenty?

Szczerze mowiac kiedy pierwszy raz zobaczylem to rozdanie nie podobał mi sie ten check back jednak zanim ujawnie swoje argumenty chcialbym uslyszec wasze poniewaz jak narazie wszyscy sie z Toba zgadzaja .

Pozdrawiam

Bartłomiej.

Odpowiedz
Cytat
MikeWrclv

Napisane przez Grinder23
Michał,

Bo pozwole sobie tak napisac z racji tego, że jestesmy w Polsce a Mike to tutaj Michał. ( oczywiscie jesli nie masz nic przeciwko )

Nie wiem czy twoj post jest tutaj jako trolling czy nie ale jesli uwazasz ze jestes wystarczajaco dobry postflop żeby ocenić ta ręke to mysle ze bardzo chetnie przeczytałbym szczera ocene tej reki przez Ciebie !

Stworzyloby to szanse na to zebysmy wszyscy sie czegos od Ciebie nauczyli

Pozdrawiam

Bartłomiej.

Szlifierko, młynie, ścieraku, rozbijarko, korepetytorze, śrutowniku i zębie trzonowy!!

Spoiler

http://scr.hu/4m2u/rmyy7

Zaproponowana przez przedmówcę linia po prostu przypadła mi do gustu! Gram tak samo.

Pozdrawiam,
Michał

Odpowiedz
Cytat
Grinder23

Witaj Michał,

Nie watpie ze linia przypadła Ci do gustu, jednak czy moglbys to jakos uargumentowac?
Chcialbym poprostu nauczyc sie czegos nowego.

Z gory dziekuje i Przepraszam ze zajmuje Twoj czas.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
MikeWrclv

Jeśli spadnie jeszcze jeden heart - cóż, shit happens, i tak nie ma dużo kasy w puli a SB jako agresor na pewno na turnie coś wrzuci.

Odpowiedz
Cytat
Grinder23

Ciekawe, a jaki jest nasz plan na karcie typu Kc?

Rozpoczynamy blefowanie? Z racji okazanej przez graczy slabosci w postaci checkow?

Odpowiedz
Cytat
MikeWrclv

IMO najlepszym wyjściem jest tutaj check behind w celu wyindukowania blefów.

Odpowiedz
Cytat
Grinder23

Okej a jesli po turnie Kc, spadnie River Qc i checki do nas?
Czy tu juz mozemy zamieniac reke w blef i repowac kolor po okazanej slabosci?

Czy moze xbehind liczac ze jakims cudem nasze 3 takie same karty beda dobre na SD ?

Odpowiedz
Cytat
MikeWrclv

Nie wiem Bartlomiej. Poczekajmy na opinię judge'a, przepraszam, sędziego/sędzii.

Odpowiedz
Cytat
mycal1991

Ja proponuję linię agresywną a nie pasywną. Czemu?

1. Załóżmy że jesteśmy na BTN i mamy limp z MP i drugi limp z CO. Co robię? Podbijam bardzo szeroko i zwykle dostaję foldy.

2. Wróćmy do sytuacji - nie jest ważne co trzymamy, tylko co przeciwnik myśli, że trzymamy. Podbijając tutaj 44 liczę na fold equity, zwodzę przeciwnika, bo może nie przypisać mi tam 44. De facto limpa można zignorować i potraktować nasz raise jako zwykły open, mamy przecież pozycję.

3. Mniejsza szansa, że dostaniemy raise, mamy inicjatywę, większe fold equity postflop w razie call'u.

Co do rozegranej linii:
Byliśmy limperami preflop, w związku z czym nasze fold equity praktycznie nie istnieje. Nie zrzucamy lepszych rąk, narażamy się na re-raise na flopie, po którym na barrel na turnie zasadniczo musimy złożyć naszego seta.
I tak, nasza ręka ma showdown value i szczerze mówiąc nie widzę sensu betowania, przynajmniej na kartach które tutaj spadają.

@Grinder23
Jeśli nasze 444 nie będzie najlepsze na sd to po co betujesz? Sprawdzi Cię gorsza ręka? Po co zamieniać seta czwórek w blef?

Odpowiedz
Cytat

Nie jestem jakoś dobry super, ale z tego co wiem, to 44 mają słabą grywalność na flopie i post flop. Oprócz seta na nic nie możemy liczyć, więc nie warto budować dużej puli tylko zainwestować limpem i szukać seta.

PS: Korzystając z okazji, że tak wiele osób debatuje nad moimi 44. Chciałbym was wszystkich serdecznie zaprosić na mój blog! Gracza, który stara się przestać być przegrywającym fishem :f_drink:
https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3541237#post3541237

Odpowiedz
Cytat
mycal1991

Napisane przez flamen784
Nie jestem jakoś dobry super, ale z tego co wiem, to 44 mają słabą grywalność na flopie i post flop. Oprócz seta na nic nie możemy liczyć, więc nie warto budować dużej puli tylko zainwestować limpem i szukać seta.

PS: Korzystając z okazji, że tak wiele osób debatuje nad moimi 44. Chciałbym was wszystkich serdecznie zaprosić na mój blog! Gracza, który stara się przestać być przegrywającym fishem :f_drink:
https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3541237#post3541237/blockquote >
W takim razie powinieneś je spasować preflop - jeśli tak oczywiście uważasz.

Jak mówiłem, nie jest najważniejsze to, co Ty masz w ręku a to, co przeciwnik myśli, że Ty masz. Podbijasz jako semi-blef. Jeśli nie czujesz się dobrze w takich sytuacjach to po prostu pasuj. Easy game.

P.S. Nastawieniem "trafię seta lub folduję" dajesz ogromne pole do wykorzystywania jeśli ktoś zrobi na Ciebie notkę. Seta lub lepiej trafisz ~11% czasu.
Załóżmy, że podobna sytuacja się powtarza 100 razy (Ty limpujesz, BTN podbija do 3BB, Ty sprawdzasz), zakładam, że BTN gra dowolną kartę, ale Ty o tym nie wiesz.

89 razy BTN zmusi Cię do foldu (uśredniając ofc), więc zarobi na Tobie 89 * 0,03 = $2,67
11 razy trafisz seta, ale BTN ma na Ciebie notkę i od razu spasuje na Twój cbet.
Czyli 11 * $0,03 = $0,33

Wnioski?

Odpowiedz
Cytat
fenekzgavry

Chciałbym Was poznać bliżej. Wszystkich. Bardzo, bardzo mocno.

Odpowiedz
Cytat