Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
1,180 Posty
171 Użytkownicy
0 Reakcje
116.7 K Wyświetlenia
Maksymus007

podoba mi sie panowie, ze prowadzicie rozbudowana wymiane zdan, ale ma ktos może jednego guestpassa do oddania w moje dobre rece? :(

Odpowiedz
Cytat
salyk

Napisane przez Maksymus007
podoba mi sie panowie, ze prowadzicie rozbudowana wymiane zdan, ale ma ktos może jednego guestpassa do oddania w moje dobre rece? :(

wydałem wszystkie :(

Kurde, na piekle jest mega ciężko moim WD ;/
Gra się jak nekromantą w D2, trzeba się w kółko nalatać, a przy elitkach czy bossach to już jest masakra :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
kevONEin

Napisane przez salyk

Napisane przez Maksymus007

wydałem wszystkie :(

Kurde, na piekle jest mega ciężko moim WD ;/
Gra się jak nekromantą w D2, trzeba się w kółko nalatać, a przy elitkach czy bossach to już jest masakra :facepalm:
Gram DH i mam niestety to samo :). Wiz domyslam sie podobnie. Juz takie zycie kite'ra.

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Wiz to jest niezniszczalny jak się potrafi poruszać =x

Odpowiedz
Cytat
Erandiel

Napisane przez preludiumm
Wiz to jest niezniszczalny jak się potrafi poruszać =x

DH przed nerfem Smoke Screena tez byl niezniszczalny i do tego nie musial sie wcale ruszac ^^

Odpowiedz
Cytat
Libera

Yo Yo Yo

Wpadłem w posiadanie wiza na 60 lvl z calkiem nice itemkami, jakies pomysly na builldy do inferno ?

Odpowiedz
Cytat
Lynx33

Napisane przez Libera
Yo Yo Yo

Wpadłem w posiadanie wiza na 60 lvl z calkiem nice itemkami, jakies pomysly na builldy do inferno ?

1: Wariant I
2: Wariant II
3: Wariant III

Spróbuj jednego z tych. Pierwszy build działa super przez cały hell i pierwszy akt inferno. Filozofia stojąca za każdym z tych buildów jest taka, że odpalasz hydrę i kite'ujesz + używasz Magic Missile. Build działa dobrze w standardowej grze i w boss fightach co jest bardzo istotne bo na 60 lvl-u masz coś takiego jak nephalem valor (stackujący się max 5 razy buff do magic i gold find, który otrzymujesz po zabiciu champion/elite pack i tracisz zmieniając skill albo wychodząc z gry) i jeśli to możliwe nie chcesz mieć osobnego buildu na boss fight.

Magic Missile (Seeker): Mógłbyś w tym miejscu spróbować czegoś w stylu Shock Pulse (Piercing Orb) bo z racji tego, że Shock Pulse nie zatrzymuje się na jednym przeciwniku zadajesz więcej dmg jeśli jeśli masz odpowiednio duży attack speed (bardzo ważny w tym buildzie bo chcesz odpalić jak najwięcej ataków uciekając) ale wybrałem Magic Missile ze względu na fakt, że na inferno potrzebujesz dobrego single target dmg (Chapmion/Elite packs) + to jest bodaj najlepsza runa vs. większość bossów bo możesz ustawiać się bardzo daleko od bossa i nadal zadawać obrażenia. Poza tym z Magic Missile (Seeker) da się robić coś na krztałt orb walking z HoN-a. Uciekając przed mobami trzymaj kursor bardzo blisko swojej postaci i nie odwracając się naciśnij shift, Magic Missile poleci odrobinę do przodu po czym gwałtownie skręci w stronę przeciwników (jeśli są odpowiednio blisko). Dzięki temu trikowi nie musisz tracić czasu na odwracanie się by zaatakować ergo atakujesz częściej.

Disintegrate (Chaos Nexus): Jeśli masz dobry gear i jesteś w stanie taknować jakiś dmg to ten skill jest super vs. champion/elite pack bo zadaje bardzo duży AoE dmg pozwalając Ci dmgować zarówno jeden konkretny target jak i wiele dodatkowych (w czym ogromnie pomaga Chaos Nexus). Skill nie współgra do końca z buildem. To po prostu heavy hitter, który ułatwia Ci życie jeśli możesz sobie na niego pozwolić (masz relatywnie dużo życia/bardzo dobry gear jak na dany element gry).

Hydra (Venom Hydra): Bread and butter tego buildu. Skill, który zadaje bardzo dużo dmg kiedy sam nie jesteś w stanie tego robić. Ustawiasz Hydrę na końcu line of sight, odpalasz kilka magic missile i rozpoczynasz kiting. Powtarzasz proces aż do wyczerpania się liczby przeciwników. Runa Venom Hydra zapewnia dmg over time, który bardzo dobrze współgra z ideą utrzymywania się przy życiu przez kiting.

Energy Armor (Force Armor): Skill mimo nerfa jest nadal bardzo dobry (wcześniej był po prostu OP) jeśli... masz jakiś tam life pool. Jeśli większość mobów zaczyna Cię 1shootować to nie będziesz miał wielkiego pożytku z tego skilla ale w innym wypadku znacznie zwiększa on Twoje survivability zwłaszcza, że z pasywem Galvanizing Ward masz relatywnie duży life regen i możesz dłużej kite'ować nawet jeśli dostałeś wcześniej jakiś dmg.

Diamond Skin (Crystal Shell): Najlepszy survivability spell wizarda. Możesz go używać zarówno defensywnie jak i ofensywnie (odpalasz gdy champion/boss ma mało życia i tankujesz dmg samemu dpsując). Jeśli chodzi o runę to tutaj możesz eksperymentować. Sam wybieram Crystal Shell by zmaksmalizować efekt tej genialnej abilitki.

Teleport (Wormhole): Zamiennik za Energy Armor gdy ten przestaje być efektywny/nie lubisz go albo masz na tyle dużego skilla w kite'owaniu, że zbierasz bardzo mało dmg i wolisz mieć coś co lepiej współgra ze strategią buildu jak właśnie teleport. Wormhole dlatego, że pozwala Ci przebyć najdłuższy dystans. Skill jest świetny (na pewno pamiętasz z HoNa że blink efekty są super overpowered w grach w których jedną z najważniejszych umiejętności jest jak najlepsze pozycjonowanie postaci), niestety jego przydatność ogranicza mocno cool down (który jest koszmarnie wysoki zwłaszcza gdy porównać go np z Vault Demon Huntera).

Magic Weapon (Venom): Kolejna abilitka współgrająca z buildem. Bardzo istotna jest runa ponieważ zadawanie dmg over time jest tym co chcesz robić gdy Twoją główną strategią jest kiting. Poza tym do spółki z Force Armor i Familliarem sprawia, że w zasadzie nie jesteś Arcane Power dependant.

Familiar (Sparkflnt): Genialny zamiennik za Desintegrate jeśli nie możesz sobie na niego pozwolić. Pogłębia synergię z resztą buildu (działa bardzo podobnie do Magic Weapon).

Passive Skills:

Glass Cannon: Ufam, że synergii z resztą buildu nie trzeba wyjaśniać, genialny skill.

Blur: Raczej tylko na początku gry, bardzo pomaga jeśli coś pójdzie nie tak ale to plus negowanie (poniekąd) drawbacku Glass Cannon to trochę za mało by stosować ten pasyw jeśli twój skill pozwala na wybranie czegoś innego.

Galvanizing Ward: Genialny w każdym buildzie z Force Armorem. Znacznie zwiększa Twoje survivability pozwalając dłużej kite'ować.

Illusionist: Jest tym dla Teleport czym Galvanizing Ward jest dla Force Armor. Próba rozwiązania największego problemu Teleportu którym jest ogromny cool down.

Arcane Dynamo: Współgra z Hydrą dodatkowo zwiększając synergię buildu.

Powyższe powinno pomóc. Zacząłem szukać optymalnego buildu gdy w trzecim akcie hella trafiłem na ścianę. Od tego czasu nie mam absolutnie żadnych problemów a podejrzewam, że build zyskuje tylko na wartości im bardziej zwiększa się poziom trudności gry. Oczywiście sam build niczego nie załatwi jeśli Twój gear jest za słaby (gear to esencja tej gry) ale na pewno pozwoli wyciągnąć więcej z tego co już posiadasz. Pamiętaj tylko, że by build działał optymalnie potrzebujesz możliwie jak największego attack speed (by odpalić jak najwięcej ataków w trakcie kitingu) więc nie kombi się on najlepiej ze Staffami choć oczywiście nadal jest grywalny.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Libera

Wow dzięki ! : D :fdrink

Odpowiedz
Cytat

@Lynx33

Zastanawiam mnie tylko sens łączenia venom hydra i venom magic weapon.
Czy można doublować zatrucie?
Mam akurat wizza na 57 i testuje różne kombinacje :)

Odpowiedz
Cytat
Lynx33

Napisane przez Niesiol
@Lynx33

Zastanawiam mnie tylko sens łączenia venom hydra i venom magic weapon.
Czy można doublować zatrucie?
Mam akurat wizza na 57 i testuje różne kombinacje :)

Jeśli dobrze kojarzę to gra widzi venom z obu skilli jako osobne efekty ergo można stackować:)

Odpowiedz
Cytat

I jeszcze mam pytanie o arcane dynamo, bo w tym buidzie gdzie jest Arcane Dynamo,
jakim zaklęciem wyzwalasz te additional dmg?
można hydrą? :D

Odpowiedz
Cytat
Lynx33

Napisane przez Niesiol
I jeszcze mam pytanie o arcane dynamo, bo w tym buidzie gdzie jest Arcane Dynamo,
jakim zaklęciem wyzwalasz te additional dmg?
można hydrą? :D

Yup po prostu dzięki niemu hydra (albo disintegrate jeśli używam) zadaje więcej dmg. Czytałem trochę o mechanice tego pasywa bo nie byłem pewien czy kombi się z hydrą ale okazuje się, że tak (widzi nawet takie rzeczy jak archon więc działa literalnie na wszystko co nie jest signature spellem).

Odpowiedz
Cytat
Lynx33

Obecnie używam tego buildu: KLIK. Disintegrate okazał się znacznie bardziej potrzebny niż myślałem bo bez niego praktycznie nie da się pokonać championa z affixem 'invulnerable minions' (bardzo ciężko trafić go Magic Missile przez ścianę niezniszczalnych mobów). Poza tym robi naprawdę chory dmg z Arcane Dynamo i jest zdecydowanie bardziej uniwersalny niż Familiar. Poza tym Teleport + Illusionist to genialne kombo. Nawet jeśli jesteś zabijany 1.5 ataku albo nawet 1.1 to przy odpowiednim refleksie jesteś w stanie blinknąć się bardzo daleko od celu (Wormhole). Przeciwko przeciwnikom, którzy Cię one-shotują nie pomoże ale jeśli masz jakikolwiek sensowny life pool to pomaga wyjść z wielu trudnych sytuacji.

Double post przez przypadek (missclick) jeśli jakiemuś modowi chce się scalić ten z powyższym to :fdrink

Odpowiedz
Cytat

a ja połowa II aktu na Normal :facepalm: :facepalm: :facepalm:

ale cieszy mnie to, że można się wkręcić i na wyższych levelach jest akcja.

jak servery? już lepiej to hula?

mnie to skutecznie zdemotywowało do biegania za diabolem _o:

Odpowiedz
Cytat
Lynx33

Napisane przez daero

Przez ostatnie 2-3 dni miałem z tym jakieś chore problemy ale poza tym lagi zdarzają się sporadycznie (dzisiaj np. wszystko jest w najlepszym porządku).

Odpowiedz
Cytat

ja wlasnie czytalem ze venom na magic weapon nie dziala z venom hydra i lepiej force weapona wziac ale to niepotwierdzone info

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Napisane przez Lynx33

Napisane przez daero

Przez ostatnie 2-3 dni miałem z tym jakieś chore problemy ale poza tym lagi zdarzają się sporadycznie (dzisiaj np. wszystko jest w najlepszym porządku).

Dementuje, mnie lagowało momentami dość konkretnie

Odpowiedz
Cytat
mirash84

Gra ktos WD na hell?
Jaki build Wam sie dobrze spisuje?
Ja musze przebudowac, uzywalem Firebomb/Flash Fire i sie niezle spisywalo na poczatku Hell takze, nie wiem jak dalej. Teraz bede uzywal Dart/Splinters. Sam nie wiem z tym Soul Harvest, bardzo fajnie dodaje dmg, ale trzeba niemalze wejsc w przeciwnikow, aby na max z tego skorzystac...

Odpowiedz
Cytat
Lenka1810

na pierwszym akcie hellu i dalej pewnie tez mam taki http://eu.battle.net/d3/pl/calculator/witch-doctor#acUdZP!ZbV!aaZYaZ

Odpowiedz
Cytat
salyk

Ja na razie z czymś takim, ale szykuje zmiany:
http://eu.battle.net/d3/pl/calculator/witch-doctor#acjdkT!bWc!aaZYZZ

Odpowiedz
Cytat