Skip to forum
Badanie do Pracy Ma...

Notifications
Clear all

Badanie do Pracy Magisterskiej

42 Posts
28 Users
39 Reactions
18.8 K Views
AqueousIVigo

Drodzy koledzy i koleżanki!

Zwracam się do Was z ogromną prośbą o wypełnienie badań prowadzonych na potrzeby mojej pracy magisterskiej. Byłbym niezwykle wdzięczny, gdybyście poświęcili ~20 minut i pomogli mi zdać studia! :)

Temat magisterki dotyczy pewnych cech osobowości pokerzystów. W ramach podziękowania bardzo chętnie podzielę się z Wami moimi odkryciami, gdy tylko otrzymam swój wymarzony tytuł magistra :f_cool:

Zapraszam i raz jeszcze serdecznie dziękuję!

Link do badań: BADANIE ZAKOŃCZONE (18.07.2016)

Pamiętajcie tylko przeczytać instrukcje pod każdym z testów! :)

PS: Szanowna redakcjo PS.com, mam nadzieję, że nie łamię regulaminu, jednak wydaje mi się, że mimo wszystko jest to związane z Mindsetem :)

Reply
41 replies
AqueousIVigo

Wszystkim, którzy wypełnili badanie do tej pory - wielkie dzięki!

Nadal jest to jednak tylko 10 osób, a próbę potrzebuję znacznie większą.

DROGA SPOŁECZNOŚCI HALP PLZ :f_ugly:

Akurat jest niedziela, znajdziecie proszę 20 minut? :)

Dzięki!

Reply
tomik51

Właśnie wypełniłem ankietkę, mam nadzieję, że się przyda ;).

Reply
leeloo80

Taka drobna uwaga. A co jak ktoś jest np uzależniony od alkoholu lub wcześniej od hazardu. Wówczas odpowiedzi mogą być nieadekwatne i pewne zaniedbania związane bardziej z np uzależnieniem od alkoholu itp. Bo trudno wtedy ocenić czy zaniedbywanie itp jest związane z grą w pokera czy innym uzależnieniem. Myślę, że warto także o tym wspomnieć w pracy. Ankieta wypełniona i powodzenia!

Reply
eslav92

Wypełniłem, a tak z ciekawości nie możesz sam wypełnić tych ankiet? Nikt Ci przecież nie udowodni, że to Ty je wypełniałeś? Jak to jest?

Reply
ONKAM

eslav92=prawdziwy Polak :)

Reply
tapczandzwo

wypelnilem ankiete

pojawilo sie pytanie o to 'czy szybko mowisz'

moglbys napisac dlaczego w tej ankiecie pojawilo sie to pytanie i czy ma ono jakis zwiazek z uzaleznieniem od hazardu?

Reply
AqueousIVigo

Napisane przez leeloo80
Taka drobna uwaga. A co jak ktoś jest np uzależniony od alkoholu lub wcześniej od hazardu. Wówczas odpowiedzi mogą być nieadekwatne i pewne zaniedbania związane bardziej z np uzależnieniem od alkoholu itp. Bo trudno wtedy ocenić czy zaniedbywanie itp jest związane z grą w pokera czy innym uzależnieniem. Myślę, że warto także o tym wspomnieć w pracy. Ankieta wypełniona i powodzenia!

Wiem wiem, zdaję sobie z tego sprawę :) Tak czy inaczej, dzięki za radę :)

Napisane przez eslav92
Wypełniłem, a tak z ciekawości nie możesz sam wypełnić tych ankiet? Nikt Ci przecież nie udowodni, że to Ty je wypełniałeś? Jak to jest?

Udowodni, udowodni. Wystarczy, że dane będą podejrzane ze statystycznego punktu widzenia ;) Ale przede wszystkim ja nie chcę kombinować, a zrobić coś co jest wg mnie fajne :) Akurat swoje studia i naukę biorę na poważnie ;)

Napisane przez tapczandzwo

pojawilo sie pytanie o to 'czy szybko mowisz'

moglbys napisac dlaczego w tej ankiecie pojawilo sie to pytanie i czy ma ono jakis zwiazek z uzaleznieniem od hazardu?

Dlaczego się pojawiło na razie nie będę mówił :) Jeżeli chodzi o uzależnienie od hazardu - nie, nie ma z nim nic wspólnego.

Wszystkim, którzy wypełniają - wielkie dzięki!!

Reply
ShakeMeDown

Napisane przez eslav92

Też jestem w trakcie pisania magistra - niektórzy po prostu chcą zrobić coś co ma znaczenie :) Szczególnie kiedy jesteś psychologiem i zajmujesz się ludźmi (:f_drink: kolego po fachu)

Reply
tapczandzwo

a na prywatnej wiadomosci mi napiszesz ;d? w ramach podziekowania za wypelnienie ankiety! :D

Reply
NieGadamZpsami

Zrobione :f_drink:

Reply
martinez92pl

Napisane przez tapczandzwo
a na prywatnej wiadomosci mi napiszesz ;d? w ramach podziekowania za wypelnienie ankiety! :D
Też poprosze xD

Reply
Druneski

Poszło, powodzenia :f_drink:

Reply
qleszowka

Ankieta wypełniona. Czekamy na wnioski :)
Powodzenia na obronie!

Reply
Ragada

Wypełnione i również czekam na więcej informacji.

Reply
Sirinel

Na co dzień zajmuję się statystyką oraz badaniami społecznymi. Rozumiem, że ankieta mierzy stopień uzależnienia od gry, jak i cechy osobowościowe graczy. Odpowiednie części ankiety to pytania na podstawie jakichś wykorzystywanych powszechnie testów osobowości?

Jeśli chodzi o rzetelności i spójność samej ankiety to szczerze Ci gratuluję! Bardzo często studenci psychologii mają olbrzymie kłopoty w metodologii badań statystycznych, analizie i interpretacji danych, jak i otrzymanych wyników. Zazwyczaj już po wyglądzie ankiety można stwierdzić czy dana osoba przeprowadzi badania istotne statystycznie . Nie potwierdzasz na szczęście tej generalizacji!

Reply
whys0serious

Fajne testy dobrałeś do badania _thumbsup: Powodzenia z magisterką. Sam właśnie walczę z badaniami i pisaniem teorii, która idzie mi jak krew z nosa _biggrin:

Reply
AqueousIVigo

Napisane przez Sirinel
Odpowiednie części ankiety to pytania na podstawie jakichś wykorzystywanych powszechnie testów osobowości?

Tak, używam istniejących już testów psychologicznych :)

Napisane przez whys0serious
Fajne testy dobrałeś do badania _thumbsup: Powodzenia z magisterką. Sam właśnie walczę z badaniami i pisaniem teorii, która idzie mi jak krew z nosa _biggrin:

Dzięki bardzo i również powodzenia! :)

Reply

spoiler alert

Spoiler

18. Działam pod wpływem chwili
15. Działam impulsywnie

Na czym polega roznica miedzy tymi charakterystykami?

Reply
AqueousIVigo

Napisane przez smellslikecheapspiryt

Na czym polega roznica miedzy tymi charakterystykami?

Jest to kwestia, nad którą proponuję się nie zastanawiać :) Po prostu zaznaczaj wedle tego jak rozumiesz/interpretujesz konkretne pytania :)

Reply