Pamiętaj też żeby mieć wymierną próbkę jeśli oceniasz swoje swingi. Swing na 100k rak w przypadku Zooma ( nie wiem jak to wygląda na stolikach regularnych) nie jest niczym niezwykłym. Dla przykładu ja w tamtym roku po ponad 1mln rąk mialem średni winrate w okolicach 3bb/100 a przez pierwsze 300k rak bylem na minus. Kwesta matematyki. Jeśli zaś twoi przeciwnicy grają fatalnie i podejmują mnóstwo głupich decyzji to powinieneś się cieszyć bo bedziesz na tym robił profit później. Więc skup się i myśl jak wykorzystać to (coś co pozornie może się wydawać negatywne akurat w tym momencie w którym przegrałeś) w następnych rozdaniach. Jak jeszcze grasz regularne stoliki to jest to dużo łatwiejsze niż w przypadku Zooma.
DamianLuna w tamtym spocie granie tylko call to ogromna strata potrzebnego value, bo fish jeśli już uderza tym śmiesznym sizingiem, to przeważnie coś ma i nie powinien spasować na raise. Ponadto otwiera się na turnie flush draw, a wiadomo, że fishe nie pasują drawów nawe na sparowanym boardzie. Tak mam bardzo wielkie żądania, bo chcę dostać choć jeden call będąc w rozdaniu z fishem to jest mój szczyt marzeń. Przy tym już jednym chociaż callu, zbiera się jakiś profit przy większej ilości rozdań.
Mój dzisiejszy faworyt, jeżeli chodzi o pechowe Rivery:

Kiedyś bluźnił bym z minutę.
Teraz tylko się uśmiecham z niedowierzaniem, oznaczam gracza i zacieram ręce, myśląc ile na nim zarobię, jeżeli będę go spotykał przy stole. ![]()
I tak trzeba do tego podchodzić. Na luzie i z uśmiechem. Przecież zagrałem tak jak powinienem - i to jest najważniejsze.
Napisane przez Kustyk90
Pamiętaj też żeby mieć wymierną próbkę jeśli oceniasz swoje swingi. Swing na 100k rak w przypadku Zooma ( nie wiem jak to wygląda na stolikach regularnych) nie jest niczym niezwykłym. Dla przykładu ja w tamtym roku po ponad 1mln rąk mialem średni winrate w okolicach 3bb/100 a przez pierwsze 300k rak bylem na minus. Kwesta matematyki. Jeśli zaś twoi przeciwnicy grają fatalnie i podejmują mnóstwo głupich decyzji to powinieneś się cieszyć bo bedziesz na tym robił profit później. Więc skup się i myśl jak wykorzystać to (coś co pozornie może się wydawać negatywne akurat w tym momencie w którym przegrałeś) w następnych rozdaniach. Jak jeszcze grasz regularne stoliki to jest to dużo łatwiejsze niż w przypadku Zooma.![]()
Ty scammerze lepiej zacznij oddawac pieniadze ludziom. Dodajesz ludzi na skype wchodzisz do grupy prosisz 100$ ze wymienisz , wypierdalasz goscia o dobrym sercu na 100$ , wychodzisz z grupy i blokujesz wszystkich z bylej grupy na Skype. Typ jest smieciem i oszustem , uwazajcie prosze na niego.
Podpisuję się.
Z jednej strony człowiek zna nicka, znany reg z PS, a tutaj takie wałki. Jeszcze na bezczelu dzień potem udziela porad na forum.
Złodziej i śmieć w dodatku najgorszego sortu, bo bez żadnego wstydu.
Nie polecam, nie stackować, nie wysyłać ani dolara, nie rozmawiać, jak spotkacie na ulicy, to lepa ode mnie.
Nie znam sprawy, ale nie zawsze nick z forum czy room-u, a nick ze skype musi oznaczać tę samą osobę.
Była historia oszusta, który celowo na skype posługiwał się nickami znanych graczy, żeby wyłudzić kasę.
Mam nadzieję, że macie pewność pisząc te posty.
Napisane przez Elzo2012
Nie znam sprawy, ale nie zawsze nick z forum czy room-u, a nick ze skype musi oznaczać tę samą osobę.
Była historia oszusta, który celowo na skype posługiwał się nickami znanych graczy, żeby wyłudzić kasę.
Mam nadzieję, że macie pewność pisząc te posty.
Przecież to oczywiste, że będzie się wypierał.
A biorąc pod uwagę historię wcześniejszych stakingów, to chyba ciężko uwierzyć, że to uczciwy człowiek.
Napisane przez fenekzgavry
Napisane przez Elzo2012
Mam nadzieję, że macie pewność pisząc te posty.Przecież to oczywiste, że będzie się wypierał.
A biorąc pod uwagę historię wcześniejszych stakingów, to chyba ciężko uwierzyć, że to uczciwy człowiek.
Pamiętam, że był problem z jednym stakingiem w 2014 ale:
Wygląda na to, że inwestorzy specjalnego żalu nie mieli:

a co najważniejsze:

Więc może po prostu ktoś zabawił się jego kosztem.
Jakoś nie pasuje mi to, że gość oddał inwestorom kilkaset dolarów, które miał "w kieszeni" a teraz robi jakieś cuda, żeby wyłudzić 100$. Tym bardziej, że gra aktualnie NL50, czasami nawet NL100 - więc raczej z głodu nie umiera.
Głeboki wdech i wydech, bo przecież z takimi fishami to zaszczyt przegrywać na pokerstars (ten sam gościu i dowód na to, że slowplay u fisha zawsze działa):
https://www.boomplayer.com/pl/23777855_DC9EA0CB48
https://www.boomplayer.com/pl/23777878_287288F60F
Dziękuje Ci pokerstarsie za kolejne niefartowne rozdanie z fishem:
https://www.boomplayer.com/pl/23778173_27D0761DCF
Chciałem być spokojny no ale się nie da, znowu cała masa niefortunnych rozdań niestety jak np. trips dam z asem kickerem vs full dwójek, zestackowanie się vs fish mając AK vs jego pocket trójek, gdzie oczywiście wtopa, do tego oczywiście klasyk preflop KK vs AA, ech masakra cała masa nieprzyjemnych spotów ciągle, czego muszę tak ciągle przegrywać z tymi fishami, to niesprawiedliwe.
To są jaja jakieś:
https://www.boomplayer.com/pl/23778351_009B5F9B79
Źle zagrane, że zestackowałem króle na flopie vs flush draw fisha? No tak, bo najlepiej to pasować. A dobrze zagrał gościu na utg limp-call z J9s? I mam tu pasować niby fulla według Ciebie? Te dwa spoty mogłem inaczej nieco zagrać vs mistrz slowplay, ale do kurwy nędzy co nie tak według Ciebie jest źle zagrane w spocie z dziewiątkami i królami?
Ja wiem, że trzeba bronić fisha, no ale bez przesady może...
@aleasy
w każdym rozdaniu masz pięknego fisha. W każdym tego samego. Zgadnij, który to ![]()
w każdej z wklejonych rąk aż się prosisz o wpierdolenie pod lepszą rękę. Robisz wszystko, żeby przeciwnik pokazał coś lepszego. W każdej. Wszystko.
Żeby nie było, że niekonstruktywnie:
1) 100% czasu donk flop - masz 4 graczy i mokry board i mnóstwo value w napierdalaniu. Budzisz się na turnie, gdzie część drawów weszła, a na river, gdzie masz izi x/f bo leżą 4 karty do strita sam betujesz. Od czego chcesz value? Od Qx?
2) O ile ten raise flopa jeszcze jakoś ujdzie (ale trzeba wiedzieć, po co to robisz i jakich reakcji od którego gracza oczekujesz), to betowanie Turna to proszenie się o wpierdol od wyższej pary
3) I na co ten cbet flop? Sprawdza cię Jx, Tx. Turn i river deczko niefartowny, ale rozdanie zjebane na flopie ![]()
4) I na co ten raise PSB? ja gram just call i modle się, żeby to nie było Tx. Na turnie rozważam folda. A ty grasz raise
7WaysToWin i musisz mnie od razu obrażać? Wszyscy Ci przeciwnicy to byli jednostolikowcy z niepełnym stackiem. Fakt zjebałem to trochę, ale czego nie powiesz o nich, że debil jeden calluje na SB 58s po raise 5bb preflop? To już jest ok według Ciebie, tak samo jak limp-call J9s na utg? Z KK mam grać tylko call na niepełny stack, gdzie każdy trefl bądź dama jest dla mnie kiepska? Tutaj byłem przekonany, że ma damę albo flush draw, dlatego wolałem zestackować się na flopie. No fakt ten bet na flopie z dziewiątkami, ale i tak później już raczej ciężko byłoby się uwolnić z rozdania po turn i river. Już jestem rozkojarzony trochę przez te spoty, ok krytykę przyjmuję, ale nie powiesz mi, że tamci przeciwnicy są wybitnymi graczami.
Moj nick na Skype to kustyk123 nie Kustyk90, a mój mejl na Skrillu to kustyk@o2.pl a nie wiem na jaki mu wysłałeś pieniądze. Najwidoczniej ktoś się za mnie podawał. Mam ważniejsze sprawy na głowie niż żebranie jakiś marnych 100$. Jak sam sie dales zrobic w ch*** jak najwiekszy frajer to nie moja wina już.
PS. Elzo2012 dzięki wielkie za pomoc
Jak myślicie, jest sens c-betowania tej ręki w 3-bet pocie, bo według mnie nie gdyż nie zawsze król i as są outami dla mnie:
https://www.boomplayer.com/pl/23778951_2486729288
Tutaj chyba od razu 3-bet all in według mnie na flopie powinien pójść, źle trochę dobrałem sizing (i w końcu slowplay Ruskowi się nie udało):
https://www.boomplayer.com/pl/23779012_9A855603EB
W tej ręce zastanawiam się czy lepszy będzie ponowny bet czy może check-call?
https://www.boomplayer.com/pl/23779060_23CDCEF206
Tu stwierdziłem, że przy tym short stacku lepiej dać mu samemu wrzucić z any two niż samemu zabetować:
https://www.boomplayer.com/pl/23779112_3346500AF9
Chciałem łapać blef tutaj, ale jak przeciwnik uderza poniwnie na turn to nie wydaje mi się, żeby miał tam gorszą rękę od mojej (w większości czasu będzie to raczej układ, który mnie bije, bo gorsze ręce raczej czekałyby turna, jak myślicie?)
https://www.boomplayer.com/pl/23779219_85BF91D39A
Nie polecam, nie stackować, nie wysyłać ani dolara, nie rozmawiać, jak spotkacie na ulicy, to lepa ode mnie.
A skąd jesteś kolego to może sam do ciebie przyjdę ?
Napisane przez Kustyk90
Moj nick na Skype to kustyk123 nie Kustyk90, a mój mejl na Skrillu to kustyk@o2.pl a nie wiem na jaki mu wysłałeś pieniądze. Najwidoczniej ktoś się za mnie podawał. Mam ważniejsze sprawy na głowie niż żebranie jakiś marnych 100$. Jak sam sie dales zrobic w ch*** jak najwiekszy frajer to nie moja wina już.
Przydałoby się jeszcze zamieścić wyjaśnienie w Twoim wątku feedback-owym.
https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=4422960#post4422960
Pozdrawiam
Napisane przez Kustyk90
A skąd jesteś kolego to może sam do ciebie przyjdę ?
Skoro to nie Ty, to co za różnica? Wystarczyłoby stanowcze dementi w temacie, a nie jakieś obietnice wycieczek.
Napisane przez aleasy77
7WaysToWin i musisz mnie od razu obrażać?
To była raczej lekka ironia niż obrażanie, czill.
Napisane przez aleasy77
Fakt zjebałem to trochę
Nie, zagrałeś źle. Serio, kosmetyczne błędy w pokerze są duuużo bardziej subtelne - Twoje zagrania są po prostu błędne.
Napisane przez aleasy77
ale czego nie powiesz o nich, że debil jeden calluje na SB 58s po raise 5bb preflop? To już jest ok według Ciebie, tak samo jak limp-call J9s na utg?
Ale ja w ogóle nie kwestionuję tego, że to są słabe zagrania z ich strony. Tylko to z Tobą rozmawiam i Twoje zagrania oceniam. Skoro widzisz takie akcje z ich strony, to zastanów się, jak to wykorzystać. Izoluj, szerzej value3betuj, atakuj ich szeroki range, thinvaluebetuj, nie blefuj.
Napisane przez aleasy77
Z KK mam grać tylko call na niepełny stack, gdzie każdy trefl bądź dama jest dla mnie kiepska?
Tak. Bo damy są 3 w talii, dwie jeśli zakładamy, że jedną z nich trzyma villain. Ile combo FD ma villain? Zakładając 100% range'u (a przecież nie będzie tam wszystkiego callował, część 3betnie, część spasuje. 85s to nie jest taki 'całkowity śmieć' jak np 62s) to ma 55 combo FD. Zostawiłbym mu tych FD ze 30-35 sensownych. Jednocześnie sensownych Tx ma ~50combo. Do tego jego PSB donk wygląda mocno i mówi 'trafiłem'. Jak chce tak mocno strzelać, to ja mu się daję wykrwawić. Jak ma Tx = trudno, jak ma FD, które trafi = trudno, jak ma FD, które nie trafi (częsciej, niż trafi) = value, jak ma Qx = value, jak ma śmiecia to value, a na raise sfolduje i się nie wykrwawi. W sumie trochę pospieszyłem się z tym rozważaniem folda (to mogę rozważać na gościa na 100bb i na nieprzyjaznych kartach i nie na nl2).
Napisane przez aleasy77
Tutaj byłem przekonany, że ma damę albo flush draw, dlatego wolałem zestackować się na flopie.
A szklaną kulę skąd masz? Grasz na RANGE. ZAWSZE GRASZ NA RANGE. Range może być wąski, składać się tylko z setów/drawów/lepszych/gorszych rąk ale to zawsze RANGE. Nie masz podstaw, żeby stwierdzać, że gość nie ma Tx.
Podsumowując - masz bardzo życzeniowe myślenie. Mam mocną rękę = przeciwnik powinien mieć gorzej i zawsze zapłacić i jednocześnie nigdy nie wygrać. Gdy to się nie dzieje = frustracja.
Te kolejne rozdania, które wkleiłeś są dużo lepiej zagrane, well done