Przejdź do forum
Downwing ? Czy brak...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Downwing ? Czy brak talentu ?

32 Posty
25 Użytkownicy
0 Reakcje
3,030 Wyświetlenia
Pilmac

Witam.
Od razu zaczne ze jeste fishem. Gram od 2-3 miesiecy. Mozna powiedziec ze opanowalem podstawy cashowych jak i turniejowych gier. Nauczylem sie wiekszoci artykulow, bralem udzial w kilku treningach. Ogolem wydaje mi sie ze mam jakies podstawy do gry... I tu zaczyna sie problem... jak mozna sie domyslic przegrywam. Jesli chodzi o online to popelniam bledy ( wylapuje je podczas analizy), jak to ladnie Sklansky uja ,, mam syndrom Szeryfa". Jednak posiadam tez niebywalego pecha online jaki i w grach live. Wlasnie skonczylem turniej w ktorym odpadlem z A9s na bordzie A47 Q J i oczywiscie willin trzymaj T :D...Wczesniej w rozdaniu trzymalem ATs na bordze 997 KK, gdzie bord ulozyl mi sie do koloru. Znowu willin trzymal 9... Ok jelsi chodzi o 2 przyklad to mozna pokusic sie o bledne rozegranie ale 1 przyklad to juz jest typowy bad beat... ( sprawdzalem w eqilabie). to przyklady live... a online jest tak samo .... starm sie nie poddawac ale juz kolejny raz rob1ie depozyt i zaczynam sie zastanawiac czy jest sens... w tych wszystkich artykolach i startegiach.... Bo collerow i bad beatow mialem juz kilka... Ktos moze powiedziec ze wychylenie standardowe wyjasnia moja serie porazek. Ok zgoda ... ale to sa moje pieniedze ...

Prosze o jakas podpowiedz, mam namysli konkretne przyklady, z waszych doswiadczen.. np z jakim bankrollem zaczynaliscie, albo 1artykul o tym jak nie byc ,, szeryfem " bo chyba z ytym mam najwiekszy problem ;)

Dzieki za jaka kolwiek pomoc

Odpowiedz
Cytat
31 odpowiedzi
crueleq

:thinking:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
Pilmac

very nice one :D

Odpowiedz
Cytat
JagaForever

Ja Ci bardzo chętnie pomogę:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
kalamasz

Nie czytałem całej wypowiedzi, bo już po przeczytaniu pierwszego zdania mam gotową odpowiedź :)

Przy obecnym poziomie 6mscy (min. 200 roboczogodzin) to imo wkład minimalny żeby zacząć zarabiać regularnie nieco większe pieniądze (ofc pomijam złote run'y).

Dużo jeszcze przed Tobą. Ucz się i graj :fdrink

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz

Złóż reklamację, ponieważ zostałeś oszukany! >> "odpadlem z A9s na bordzie A47 Q J i oczywiscie willin trzymaj T" przepraszam tak mocno przeciwnik trzymał tę dziesiątkę, że odpadłeś?
Jesteś pewien, że opanowałeś podstawy?

Odpowiedz
Cytat
szoker22

Napisane przez maklakiewicz
Złóż reklamację, ponieważ zostałeś oszukany! >> "odpadlem z A9s na bordzie A47 Q J i oczywiscie willin trzymaj T" przepraszam tak mocno przeciwnik trzymał tę dziesiątkę, że odpadłeś?

Pewnie Oprocz tego T było jescze K u villiana i dlatego out :pokerface:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez maklakiewicz

przeciez czytal artykuly

teraz tylko przeczyta haringtona i mozna shipowac super wtorek

Spoiler

kto to jest ten willin?

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Co to jest "wychylenie standardowe" ? ;)

Odpowiedz
Cytat
pawelllo1

Wiem , że nie powinienem wyśmiewać .W końcu to miejsce gdzie większość zaczyna swoją przygodę z pokerem, ale bez k.. przesady .Proponuję skupić się na innym zajęciu.Hodowla patyczaków czy uprawa huby drzewnej.

Odpowiedz
Cytat

Witaj Pilmac,

Podejdź do gry na spokojnie. Z biegiem czasu dochodzi do człowieka, że "pech" i "szczęście" mają oparcie w matematyce. W rachunku prawdopodobieństwa.

Dobrze jest to przedstawiać bezpośrednio na kartach. Takie AA, kiedy grasz przeciwko graczowi, który może grać anty 2 (dowolne dwie karty), który jeszcze przed flopem pójdzie z Tobą na szable w postaci all in, ma TYLKO/AŻ 15% na zwycięstwo.

Statystycznie, w stu takich przypadkach aż 15 razy Cię pokona! Na 10 takich sytuacji, pokona Cię w prawie 2 (spore zaokrąglenie, ale to dla celów tego przykładu) razy!

Polecam Ci naukę teorii, również materiałów dotyczących samej najprostszej matematyki pokera. Do tego analiza rozdań i wręcz zabawę z PokerStrategy.com Equilab (w nim możesz sprawdzić siłę rąk).

Do analizy rąk, polecam Ci triale trackerów pokerowych - Hold'em Manager 2 czy PokerTracker4. Wszystkie programy znajdziesz poniżej:

- PokerStrategy.com - Poker Tools

Pozdrawiam,

jeneral86

Odpowiedz
Cytat
Pilmac

Dzieki wielkie jeneral86 za pozytywna odpowiedz... Napewno z niej skorzystam.
A co do reszty pokerowych cwaniakow,, zapomniał wół, kiedy cielęciem był"
No coz chyba po to jest to forum, zeby prosic o pomoc nawet w najglupszych sprawach.

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Hej,

ja bym jeszcze do tego co napisał jenerał, dodał kilka słów.

Po pierwsze - sukces to w 90% praca, a w 10% talent. Oczywiście jest to uproszczenie, ale myślę, że te liczby są dobrym punktem wyjściowym.

Owszem. Na pewno ludzie różnią się możliwościami. Jedni mają większe predyspozycje do osiągnięcia sukcesu w pokerze, inni mniejsze. Ale na pewno nie możesz myśleć w ten sposób, że "się do tego nie nadajesz" po trzech miesiącach nauki i kilkudziesięciu/kilkuset zagranych turniejach. Niektórzy dobrzy i świetni gracze mają serie po kilkaset, kilka tysięcy turniejów w trakcie których są na zero lub na minus!

W związku z tym na początek chyba polecałbym Ci jednak skupić się na jakiejś odmianie cashowej lub sit n go. Tam wariancja jest mniejsza.

pozdrawiam

ultrac

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik

Nie przejmuj się komentarzami innych. Każdy kiedyś na początku popełniał błędy, każdy szukał wytłumaczenia w "rigged sofcie", kiedy przegrywał AA na K8o.

Ucz się, wpadaj na treningi, wstawiaj ręce w dziale Analiz rozdań, a wszystko będzie ok :milord:

Odpowiedz
Cytat
bl4dy84

Jeszcze dluga droga przed Toba - setki stron przeczytanych artykulow, dziesiatki godzin obejrzanych filmow i tysiace godzin gry. Zycze wytrwalosci w nauce, a sukces kiedys moze nadejsc.

Odpowiedz
Cytat
dol4r

Musisz zaakceptować to, że w pokerze takie sytuacje mają miejsce , ale również musisz pamiętać o tym ,że ty też komuś np. Połamiesz AA. Pomyśl o takich sytuacjach w których ty też się znajdujesz, lapiąc river który daje Ci wygraną a np.miałeś 1 out. Mi taki tok rozumowania pomaga.

Odpowiedz
Cytat
Pilmac

Dzieki za wszystkie slowa pocieszenia. Niestety ( albo stety) musze sie przyznac ze moja zla passa nie byla downswigiem, to byla poprostu moja zla gra i glupota. Jak mi poradziliscie zaczelem bardziej wogladac filmiki, a szczegolnie session review. Przeczytac teorie a zobaczyc cos w praktyce to 2 rozne rzeczy. Przeanalizwoalem swoja gre i znalzlem tyle bledow, ze nie wierze ze to byla moja gra. To pokazuje jak wazna jest nauka we wszystki mozliwy sposob, gdyz nigdy nie wiesz, ktory sposob okaze sie najbardziej przyjazny. Znowu moge czerpac przyjemnosc z gry.

Odpowiedz
Cytat

Zatem jesteś o krok, dwa - przed tymi, którzy nie chcą/nie potrafią zobaczyć swoich błędów i problemów szukają gdzieś indziej, tylko nie u siebie.

Powodzenia : )

Pozdrawiam,

jeneral86

Odpowiedz
Cytat
Rucinaik

Siemka Pilmac

Nie masz co się przejmować, dopiero zaczynasz. Wielu już nie miało rolla po tych 2 miesiącach:D Co do BRM to dla nowicjuszy polecam standardowe 25BI, daje komfort psychiczny.

Zainteresuj się też trochę więcej mindsetem. Często błędy rodzą się przez nasze myślenie a nie brak umiejętności

Tak jak napisali poprzednicy to zwykła matematyka, że połamią Ci asy. Poker ma swoje jasne i ciemne strony, warto je zrozumieć i zaakceptować

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Strider444

I tak wszyscy jesteście fishami :sdrink
Ja wygram całego pokera _cool:

Odpowiedz
Cytat