Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Poker tilt.

44 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
4,903 Wyświetlenia
Kindek90

Napisane przez lechrumski
Filmiki znajdziesz tutaj

Z kolei mnie najbardziej interesuje Twoj sposob myslenia w momencie kiedy zaczynasz tiltowac. Czyli:
-co musi sie stac zebys zaczal tiltowac
-dlaczego grasz dalej (logicznie badz emocjonalnie)
-co sobie mowisz/myslisz w momencie kiedy nastepuje sytuacja ktora powoduje u Ciebie tilt
-naucz mnie swojego tiltu. Napisz mi jak ja musialbym, myslec zeby tiltowac tak jak Ty

Mam nadzieje ze te wskazowki pomoga wyciagnmac z Ciebie wiecej info

1) Przykładowo mam 500$ dojdę do 700$ przegram parę bi np. do 550$ spadne i chce odrobić do tego 700 za wszelką cene.. Chociaż i tak jestem na +
2)Gram bo myślę , że odrobie :)
3)Wkurwienie niesamowite nosi mną wręcz...

Ps: Spróbuje nad tym zapanować wkrótce.

Pozdro!

lechrumski

Przykładowo mam 500$ dojdę do 700$ przegram parę bi np. do 550$ spadne i chce odrobić do tego 700 za wszelką cene.. Chociaż i tak jestem na +

Hehe widzę że krok po kroku nam idzie.
-dlaczego chcesz odrobic do 700 za wszelka cene?
- co sie stanie jak nie odrobisz?
-jaka najgorsza rzecz sie wydarzy jak wylaczysz sesje po stracie kilku BI?

Widzę u Ciebie kilka przekonań które maja negatwne konsekwencje w kontekscie mindsetu:
1) Muszę odrobić straty
2) Jak byłem 300$ na plusie a teraz jestem 100$ na plusie to musze odrobic te 200
3) Sesja nie moze skonczyc sie na minus
4) Sesja musi byc taka jak Ty uwazasz a nie taka jaka jest naprawde

Do kazdego z nich zadaj sobie ponizsze 15 pytan. Przekonanie = historia. Daj znac jak poszlo.

1) Czy jestes pewien ze ta historia jest prawdziwa?
2) Czy jestes absolutnie i w 100% pewien ze to prawda? Czy mogloby to byc nieprawda?
3) Czy ta historia wnosi pokoj czy stress do Twojego zycia?
4) Czy ta historia pomaga Ci osiagac Twoje dlugoterminowe cele?
5) W jaki sposob ta historia wplywa na Twoje relacje z innymi?
6) W jaki sposob ta historia wplywa na to jak postrzegasz swoja przeszlosc i przyszlosc?
7) W jaki sposob ta historia wplywa na twoj stan emocjonalny?
8) W jaki sposob historia wplywa na Twoje wyniki w long runie?
9) Czy ta historia sprzyja budowaniu odpowiedniego mindsetu?
10) Czy ta histoia wywoluje tilt?
11) Jakie sa inne konsekwencje tej historii?
12) W czyim swiecie zyjesz kiedy wierzysz w ta historie? Swoim, drugiej osoby czy osoby trzeciej?
13) Kiedy po raz pierwszy uwierzyles w ta historie? Kiedy zaczales nia zyc?
14) Kim bys byl bez tej historii?
15) Czy masz jakikolwiek inny bezstresowy powod zeby wierzyc w ta historie? (jak tak to bierzesz ten powod i zaczynasz procedure od nowa)

Kindek90

Nie rozumiem do końca jak mam odpowiadać na te pytania.
Historią jest to , że kiedyś tam grałem byłem +300$ , spadłem na 100$ i chciałem odrobić?

lechrumski

Nie, to jest fakt, historia jest twoje przekonanie ze musisz odrobic straty - w sumie pomin przyklad 2 i 4, a zrob 1 i3:)

Kindek90

To chyba nie ma sensu :( Znowu tilt i busto :/

Skoro sam piszesz, że to nie ma sensu, po co piszesz tutaj?

Kindek90

Muszę popracować nad mindsetem.
Robię sobie przerwę , może jeszcze powróce.
Ale na dzień dzisiejszy jestem zażenowany swoją postawą..

lechrumski:) ten sposób na tego goscia to jakby alkoholika pytać dlaczego pije i jak sobie odpowie to sam dojdzie że nie warto
w/g mnie facet powinien po prostu przestać grać ,jak to zrobi to wtedy "kuracja"i nie sadze że tyczy tylko gry
i tutaj -po udanej kuracji możliwy powrót do gry +pełna kontola nad sobą /albo koniec z grą/
bo tilt to zbyt delikatne okreslenie,po tych kilku wpisach kolegi.

lechrumski

Ja nigdy na nikim nie stawiam kreski. Wierze w ludzi i w to ze sie moga zmieniac.

to jakby alkoholika pytać dlaczego pije

No widzisz spora czesc pokerzystow to szachisci. Mysle ze kazdy szachista jezdzacy regularnie na turnieje zna Witka W. Alkoholik od kilkunastu lat, jakbys go zobaczyl jeszzcze 2 lata temu to bys sie przestraszyl i nie dal mu zadnej szansy. Dzisiaj nie pije od ponad roku, prowadzi udane biznesy i wyglada o niebo lepiej. To nie jest przyklad z kosmosu, ale osoba ktora znaja tysiace ludzi, w tym pewnie niektorzy czytajacy to forum. Za duzo znam przypadkow ze sie da zeby wierzyc w ograniczenia. Oczywiscie nikt nie mowi ze bedzie lekko. Im silniejszy nalog tym silniejsza wola bedzie potrzebna zeby sobie z nim poradzic ale pod katem mindsetowym naprawde nie ma rzeczy niemozliwych. Wszystko zalezy od Kindka i tego czy bedzie nad soba pracowal czy nie.

Kindek90

Mam przerwę obecnie.

Muszę przemyśleć wszystko!

Leszku , widziałem , że również grasz PLO.

W jakiej cenie dajesz lekcje?

Pozdrawiam!

Kindek

lechrumski

Hej Kindek,

Nie daje coachingów PLO, zresztą jestem na tym forum od zajmowania się mindsetem i udzielam tylko coachingów mindsetowych. Coachingi PLO prowadza Bocian i Gramgrubo. Zrobiłem już jeden wyjątek, ale obecnie chcę się skupić na mindsecie, trenowaniu i grze w omahe. Moze kiedys nastanie taki dzien, ale obecnie skupiam sie na mindsecie i grze

pozdrawiam i zycze Ci powodzenia:)

Ja nigdy na nikim nie stawiam kreski. Wierze w ludzi i w to ze sie moga zmieniac.

Cytat:
to jakby alkoholika pytać dlaczego pije

No widzisz spora czesc pokerzystow to szachisci. Mysle ze kazdy szachista jezdzacy regularnie na turnieje zna Witka W. Alkoholik od kilkunastu lat, jakbys go zobaczyl jeszzcze 2 lata temu to bys sie przestraszyl i nie dal mu zadnej szansy. Dzisiaj nie pije od ponad roku, prowadzi udane biznesy i wyglada o niebo lepiej. To nie jest przyklad z kosmosu, ale osoba ktora znaja tysiace ludzi, w tym pewnie niektorzy czytajacy to forum. Za duzo znam przypadkow ze sie da zeby wierzyc w ograniczenia. Oczywiscie nikt nie mowi ze bedzie lekko. Im silniejszy nalog tym silniejsza wola bedzie potrzebna zeby sobie z nim poradzic ale pod katem mindsetowym naprawde nie ma rzeczy niemozliwych. Wszystko zalezy od Kindka i tego czy bedzie nad soba pracowal czy nie.

oki ,rozumiem -pięknie to napisałeś
ja oczywiście zgadzam sie
ale podtrzymuje co napisalem, bo o ludziach którzy dzięki pracy ,silnej woli,determinacji w dązeniu do .... moglibyśmy tu bardzo dlugo,o zupełnej ignoracji,braku elementarnej wiedzy tzw.środowiska ludzi normalnych w w/w temacie również
tylko tutaj mamy konkretnego człowieka
po tam o czym pisze, jak pisze uważam że aby on sobie i jemu pomóc, powinien przerwać granie własnie tak jak alkoholik powinien przestać pić żeby zaczac terapie-tyle i tylko tyle
dawanie rad,zadawanie pytań "pod wpływem" mija się z celem
ps
znam mase ludzi którzy dali rade ,szachistów też i nie tylko z alkoholem czyli tych którzy mieli szczescie ktoś sie jednak znalazł by pomóc,znam też wielu którym sie nie udało ale... nigdy nie jest za późno
to trudne sprawy i poważne

McBurak

co do autora tematu: jesli gra HU w PLO, to tam przegranie 10bi w kilka-kilkanascie minut to nie tilt, tylko zwykla wariancja.

chłopak ma 21 lat , wtopił 15k$ tylko aby sie odegrać-nazywa to tilem- ile wtopił grajac ABC? może tylko wygrywał
to jest problem
i jeżeli sam tak uważa to konieczna jest pomoc specjalisty, jeżeli te 15k to kieszonkowe to i tak nie ma znaczenia bo nie w kilka sesji ale w kilka minut może dołożyć 0 do tej piętnastki i to już może nie być tylko jego problem.

Te sumy są przerażające, cieszę się że tak jak mi mówił lechu "Stawki NL2 nauczą Cię wielu rzeczy, na prawdę niskim kosztem" Uczę się pilnie...

lechrumski

Racines,

Nikt nie mowi ze bedzie łatwo. Z im wiekszego bagna wyjdziesz, tym wieksza satysfakcja i tym wyzej wzlecisz jako czlowiek. Oczywiscie potrzeba tutaj dobrych checi i determinacji osoby z ktora pracujemy, nic na sile. Fundamenty zmiany są 4:
-dobre chęci
-wiara
-odpowiedzialnosc
-dzialanie

Wszystko zaczyna sie od dobrych checi i impulsu tego ze ktos chce cos zmienic na lepsze w swoim zyciu.

Czasami brakuje mu wiary ze to jest mozliwe, wiec drugi etap jest bardzo wazny. Czasami ktos taki zglasza sie do mnie i wiem ze jestem od tego zeby wierzyc w niego bardziej niz on wierzy w tej chwili w siebie bo wiem ile rzeczy mozna zmienic w swoim zyciu.

Dalej jest odpowiedzialnosc - czyli swiadomosc tego zejak sam nie wezmiesz sie za swoje zycie i nie bedziesz go ksztaltowal to zrobi to alkohol, telewizja, narkotyki, kolorowe gazety, reklamy, kasyna - nie ma znaczenia kto, zmieniaja sie konsekwencje ale idea jest ta sama - bierzesz swoj los w swoje rece.

Na koncu jest dzialanie, gdzie pojawia sie moja rola jako trenera dostarczenia komus konkretnych technik i narzedzi zmiany osobistej. Zrobilem juz tego sporo na forum i na filmikach. Nawet jesli jedno nie zadziala, to jest tego cala masa. Pracujesz na efekt az problem bedzie rozwiazany i tyle :)

znowu sie z Tobą zgadzam :)
mam jednak pytanie
gdzie/jaka/ i jak rozpoznać różnice miedzy tiltem a uzależnieniem
no i jeszcze to okreslenie -sam bierzesz los w swoje rece - nie jest to takie oczywiste,

oki
ciekaw jestem co na to kindek

lechrumski

gdzie/jaka/ i jak rozpoznać różnice miedzy tiltem a uzależnieniem

Powiem szczerze ze nie wiem, nigdy nie pracowalem np z hazardzista, choc z pewnoscia byloby to bardzo ciekawe doswiadczenie. Poswiecam mnostwo czasu na pokera i uwielbiam to robic, czy jestem uzalezniony. Czy Messi jest uzalezniony od pilki noznej? Mysle ze moze bardziej chodzic o pytanie czy Ty masz pokera czy poker ma Ciebie? Czy grasz bo to Twoja pasja/ albo sposob zarabiania czy grasz tracac kase tylko po to zeby odczuc okreslonego rodzaju emocje - napiecie zwiazane z dreszczykiem emocji czy wygram czy przegram.

no i jeszcze to okreslenie -sam bierzesz los w swoje rece - nie jest to takie oczywiste,

Dla mnie jest - to moment kiedy zaczynasz kwestionowac "prawdy" spoleczne i samemu zaczynasz sprawdzac pewne rzeczy i dazyc do prawdy. Prawda spoleczna jest to ze poker to hazard po sprawdzeniu okazuje sie ze tak nie jest.
Odpowiedzialnosc polega na budowaniu wlasnej wiedzy a nie braniu kogos opinii jako faktow. Polega na dazeniu do prawdy, edukacji i tym ze zamiast poddawac sie silom sprawczym, samemu zaczynasz ksztaltowac swoje zycie.

Mnie zastanawia jedna rzecz. Kindek- założyłes temat, w którym prosisz o pomoc w poprawie twojego mindsetu. Dostałeś konkretne rady co robić, tymczasem twoja odpowiedź na nie to:

"Mam przerwę obecnie.
Muszę przemyśleć wszystko!"

Co musisz przemyśleć? Dostałeś porady co zrobić, zeby poprawić mindset, nad czym chcesz jeszcze myśleć? Czy nie jest tak, że założyłeś ten temat, żeby uciszyć wenwnętrzny głos, który mówi ci, że powinienes popracować nad podejściem do gry? Założyłeś ten temat- ok, masz święty spokój. Przecież "pracowałeś" nad mindsetem, a że nie wyszło, dalej możesz tiltować.

2 rzecz: czy nie jest tak, że frustruje cię fakt, że dawniej wygrywałeś jakieś tam pieniądze na pokerze, a teraz ci nie wychodzi? Pozdro i gl

Jatzek3

Przetiltowałem już około 15000$

Wydaje mi się to niemożliwe.