Przejdź do forum
Poważny problem min...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Poważny problem mindsetowy.

26 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
1,288 Wyświetlenia
musashi87

Napisane przez SosCzosnkowy
Aha, zapomniał bym jeszcze o koledze dzięki któremu zainteresowałem się MTT, jednej nocy wygrał z wpisowego 100$ -> 4k$... To całe jego osiągnięcie dot. pokera. Przy rozmowie z nim o mindsecie/strategi, nie dorównuje mi absolutnie. Dla większości znajomych to ja stanowie autorytet mindsetu, gdyż to co się nauczyłem tutaj, jestem wstanie ładnie przekazywać innym. Samemu nie potrafię w większości z tego korzystać.

Z takim EGO nie masz szans być wygrywającym pokerzystą :ayfkm:
sorry "stanowie autorytet mindsetu" a gamblijesz (nie przestrzegajac BRM) jak tylko zaliczysz mały spadek
:ayfkm:

P.S.
sam zaczynałem na P* od 5$ i idzie się wspiąć po limitach naprawdę szybko jeśli tylko masz odpowiednią wiedzę (zanim zacząłem grę na p* grałem już kilka miesięcy na FTP - gdzie dostałęm kapitał startowy i wszystkie arty brąz+srebro miałem w małym palcu)

Ja Ci natomiast polecam opanowanie czytania ze zrozumieniem.. na prawdę polecam, niecodzienna umiejętność :)

Tu podaje Ci na tacy fragment do analizy

Dla większości znajomych to ja stanowie autorytet mindsetu, gdyż to co się nauczyłem tutaj, jestem wstanie ładnie przekazywać innym. Samemu nie potrafię w większości z tego korzystać.

PS. Postaram sie dobic do silvera chociaz zeby faktycznie odlokowac dostep do wiekszej ilosci art.

Pozdr

musashi87

Ja Ci natomiast polecam opanowanie czytania ze zrozumieniem.. na prawdę polecam, niecodzienna umiejętność :)

Dla większości znajomych to ja stanowie autorytet mindsetu, gdyż to co się nauczyłem tutaj, jestem wstanie ładnie przekazywać innym. Samemu nie potrafię w większości z tego korzystać.

PS. Postaram sie dobic do silvera chociaz zeby faktycznie odlokowac dostep do wiekszej ilosci art.

Pozdr

Dla większości znajomych to ja stanowie autorytet mindsetu

:ayfkm: fajny mi autorytet :f_confused:

Jarzab86

Ja jako gracz FL od roku :D mogę Ci doradzić spróbowania sił w Fixed Limit właśnie. Ograniczysz ewentualne straty i nie musisz np. wypłacić cały buyin łapiąc badbeata podczas jednego rozdania.
Mnie zajęło sporo czasu zdecydowanie co chcę grać, a raczej jaką odmianę, a nauczyłem się grać właściwie wszystkiego co mają nam do zaoferowania poker roomy. Nie znaczy to jednak że przestałem grać zupełnie w NLHE czy np. Stud8.
PokerStrategy jest chyba najlepszym miejscem do nauki i poprawy swojej gry. Masz przecież artykuły, filmy szkoleniowe, działy oceny rąk i trenerów i np. możliwość założenia takiego wątku jak ten, gdzie wiele osób udzieli Ci pomocy, rad, wskazówek.
Nie uważam siebie za "dobrego" gracza, ale na pewno wiele się nauczyłem będąc już tu ponad półtora roku i ciągle dążę do poprawy swej gry i umiejętności. Skorzystaj ze wszystkich możliwości związanych z PS i zobaczysz że z czasem zaczniesz wygrywać i staniesz się lepszym graczem. Pozdrawiam i powodzenia życzę. Jarząbek :f_cool:

Napisane przez musashi87

Pozdr

Dla większości znajomych to ja stanowie autorytet mindsetu

:ayfkm: fajny mi autorytet :f_confused:

Na poprzedniej stronie wyraźnie opisałem style gry moich kolegów. :facepalm:

@Jarzab86

Dzięki za rady! Być może spróbuje swoich sił także w FL.

lechrumski

Przyznam że celuję raczej w MTT + SnG, na pewno z prestiżu.

No właśnie a po co Ci prestiż? Prestiż jest Ci potrzebny jeśli czujesz że nie masz go w sobie. Uwazaj bo ludzie cale zycie przezywaja ze wzgledu na prestiz - drogie samochody, ciuchy, domy - nie chce byc szczesliwi ale miec prestiz. Masz przekonanie ze Twoja wartosc zalezy od tego co pomysla o Tobie inni. To nie jest dobre ani zle, ja Ci tylko uswiadamiam bo to ma swoje okreslone konsekwencje.

Co do FR ew. SH - tutaj spłukiwałem się z bankrolla z powodów mindsetowych. Bywały dni że z 50$ robiło się 45$ i to już blokowało mój mózg. Przyznam że jak widziałem bankroll 51$ to grało mi się super, myślałem sobie jestem do przodu. W momencie kiedy sesja wychodzi na minus, tracę wiarę w swoje umiejętności. Pojawiają się pytania czy faktycznie czas (tutaj celowo użyje słowa jakie wtedy mi towarzyszy) 'zmarnowany' na naukę strategii i filmy - nie przekłada się na grę. Dodam jeszcze że około 3 razy próbowałem przejść NL2 FR i za każdym razem koło 40$ wpadałem w tilt, wchodziłem na wyższe limity gdzie grało mi się trochę lepiej z powodu mniejszej ilości fishy, ale wystarczyło 2 pechowe rozdania żebym pożegnał się z pieniędzmi.

No widzisz. Zapytaj sam siebie - moze wlasnie to jest odmiana ktora najbardziej Ci pasuje a nie grasz jej tylko i wylacznie ze wzgledu na strach przed porazka i mindset - ktory mozna poprawic. Najlepsza droga jest wg mnie czytanie postwo w tym dziale, wyrobienie zlota i ogladanie filmikow mindsetowych - hehe nie mam w tym zadnego interesu po prostu zaden post nie zastapi 30 godzin mojego gadania na zywo:)

W momencie kiedy sesja wychodzi na minus, tracę wiarę w swoje umiejętności.

Bycie results oriented i bardzo mocne uzaleznianie sie od czynnikow zewnetrznych. Za bardzo polegasz na opinii innych. Z czasem zacznij budowac swoj swiatopoglad odnosnie swoich umiejetnosci itp. Widze ze masz bardzo silny autorytet zewnetrzny co w kontekscie pokera nie jest najlepszym pomyslem.

W chwili obecnej stroje na rozdrożu; boję się wrócić do FR/ spróbować SH, na Fixed limit zupełnie się nie znam ale wydaje mi się że jest to zbyt okrojona wersja pokera i nie zbyt mnie interesuje. Co do SnG, MTT - boję się utraty czasu, a na SnG pasma porażek..

Nie bój się porazek bo kazda porazka Cie czegos uczy i sprawia ze jestes lepszym graczem. Za kilka dni wyjdzie filmik z mojego pierwszego treningu mindsetowego dla brazu - bardzo Ci polecam - znajdziesz tam odpowiedzi na sporo swoich pytan.

Co do SnG, MTT - boję się utraty czasu, a na SnG pasma porażek..

Poker uczy Cie masy umiejetnosci tj. dyscyplina, konsekwencja, rozwijanie sie, podejmowanie decyzji, zdecydowanie, analityczne myslenie, samorozwoj - ten czas nigdy nie bedzie stracony. Idac na studia czy kupujac ksiazki inwestujesz w swoje wiedze - teraz inwestujesz w cos znacznie wazniejszego i cenniejszego - osobowosc i charakter - tego nikt Ci nie moze zabrac

Pozdr