Przejdź do forum
Rezygnacja...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Rezygnacja...

55 Posty
22 Użytkownicy
0 Reakcje
5,002 Wyświetlenia

Coraz częściej gdy siadam do gry czuję , że zaraz dostane wpierdol i że to nie jest dla mnie , soft mnie nie lubi a wariancja w moim przypadku istnieje tylko w jednej postaci
Gdy kolejne razy dostaje baty w spotach gdzie jestem sporo z przodu czuję , że tak już będzie do końca , mimo że w spocie mam 70% szans na wygraną to w moim przypadku te 30% które przegrywam jest tak dużą ilością , że nie będę stanie nigdy wygrywać ...

Kolejny raz zastanawiam się czy to jest dla mnie , i doszedłem do wniosku , że nie .
Rezygnuję z pokera , wykluczyłem się z gry na 30 dni na P* . Pora wziąć się za co innego . Bankroll troszkę został podratowany przez staking który przyniósł spory zysk , cóż z tego jak w 3 rozdania tracę 3 Bi trips na tripsa , K high flush na A high Flusha
oraz moje AK na 47o unka. Wiem , że takie rzeczy to normalka w tej grze , ale ja nie potrafię tego zaakceptować , więc pora się rozstać z tą grą , 30 dni przerwy a później zobaczymy . Skoro sam nie potrafię grać i już chyba się nie nauczę , zacznę stakować innych ale to dopiero w niedalekiej przyszłości . Czasem warto jest odpuścić , na forum na pewno będę zaglądał :]

Peace!

Posta wrzucam do działu mindset bo być może są osoby w podobnej sytuacji które na siłę próbują być poker pro a tak jak ja może nie są do tego stworzone , można zrezygnować MOŻNA !

Odpowiedz
Cytat
54 odpowiedzi
naimadx

Bez kitu nie można :) Raz jest lepiej 2xraz gorzej ale nie warto sier poddawać. GL

Odpowiedz
Cytat
blejk8e

Tylko 70 v 30? E tam co to jest?:D Zobac zostatnia strone mojego bloga :D. 91 vs 9 to jest coś ;).

Odpowiedz
Cytat
6th
6th

Napisane przez dawid327
Skoro sam nie potrafię grać i już chyba się nie nauczę

Przecież jeżeli jesteś świadom tego, że nie potrafisz grać i się nie nauczysz, to powinno być oczywistością porzucenie tego fachu i skupienie się na czymś stabilniejszym. Po co ten post w takim razie? Po 30 dniach zaczniesz grać ponownie, dostaniesz chwilowego upa, aby potem wrócić z podwójną frustracją, kiedy przeminie.

Jako jeden z nielicznych potrafisz spojrzeć prawdzie w oczy i przyznać, że jesteś słaby. Za to szacunek!

Odpowiedz
Cytat
raven112233

Jak się zawsze naciska all in jak się ma Khigh flusha i słabego tripsa to czego chcesz się spodziewać?

Odpowiedz
Cytat
poganiaczbydla

Napisane przez blejk8e
Tylko 70 v 30? E tam co to jest?:D Zobac zostatnia strone mojego bloga :D. 91 vs 9 to jest coś ;).

On Game, $3 Buy-in (10/20 blinds) No Limit Hold'em Tournament, 2 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): 1,530 (76.5 bb)
BB: 1,470 (73.5 bb)

Preflop: Hero is SB with Q A
Hero raises to 60, BB calls 40

Flop: (120) A K K (2 players)
BB checks, Hero bets 90, BB calls 90

Turn: (300) A (2 players)
BB checks, Hero bets 1,380 and is all-in, BB calls 1,320 and is all-in

River: (2,940) K (2 players, 2 are all-in)

Results: 2,940 pot
Final Board: A K K A K
Hero showed Q A and lost (-1,470 net) (Full House, Aces full of Kings) (Pre 70%, Flop 14%, Turn 98%)
BB showed Q K and won 2,940 (1,470 net) (Four of a Kind, Kings) (Pre 30%, Flop 86%, Turn 2%)

Odpowiedz
Cytat
czowel

to co panowie powiecie na to?

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/4737342_39FA4C8031

już dla uproszczenia podam, że po flopie miałem 99.60% vs 0.40% szans na win... :pokerface:

pzdr

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Napisane przez czowel
to co panowie powiecie na to?

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/4737342_39FA4C8031

już dla uproszczenia podam, że po flopie miałem 99.60% vs 0.40% szans na win... :pokerface:

pzdr

wygrał achievementa

Odpowiedz
Cytat

Poker online to sciema,daj sobie z tym spokoj .Sprawdz sie w pokerze live a siec zostaw dla armii fiszek vs room .

Odpowiedz
Cytat
doncamilloskate

Wincyj placzu!

Odpowiedz
Cytat
ts1947

selekcja naturalna ;)

w kazdej dziedzinie slabi odpadaja w przedbiegach

Odpowiedz
Cytat

Wczoraj moja frustracja chyba osiągnęła maksymalny poziom :D . Minie 30 dni to zobaczymy pewnie czasem zagram ale na pewno wiem że nie będzie błahych nadzieji na to że poker stanie się moim źródłem dochodu to mnie zgubiło , myślenie dziś wygrałem x zł a później o kurwa przegrałem właśnie 3x zł jest destrukcyjne .
Posta napisałem z racji tego , że człowiek jest istotą która lubi sobie ponarzekać , więc sobie ponarzekałem , było minęło nie przegrałem jakichś ogromnych kwot mój lifetime oscyluje pewnie koło -300/350$ wiem , że nie którzy przegrywają tyle w 1 dzień ale ja to nie inni i chyba bym umarł gdybym tyle przegrał w jeden dzień :D . Wczoraj trochę stiltowałem i teraz wydaję mi się , że zagranie z wykluczeniem na 30 dni to lekka przesada ale zobaczymy co z tego wyjdzie miejmy nadzieję , że będzie to zagranie ev+ . Niestety teraz się musicie przygotować na to że soft PokerStars będzie dla was bardzo nie przychylny , bo przez 30 dni nie będę dokonywać żadnych wpłat :D

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
amoratank

Nie martw się ja też postanowiłem zrezygnować z gry. Po prostu stwierdziłem że to jest bezsensu skoro ciągle krążę na nl2 niczym ryba na haczyku koło zera. Nie wiem jak ludzie grając na nl2 potrafią tam zdobyć małe przyzwoite sumki. Skoro ja po obiecującym dniu np 20$ przychodzi dzień gdy mój set jest przełamany przez większy set, full przez wiekszy full lub karete, strit przez większy strit etc. Trzymając asy na preflopie już myślę o tym że jak ktoś wejdzie po moim podbiciu to trafi seta lub coś gorszego. O królach nawet nie wspominam gdy dostane 3beta albo od razu wejście all in to już myślę o spasowaniu ręki bo na pewno będą asy.
Do tej gry trzeba mieć po prostu "czuja" wiedzieć kiedy nasz set 9 zostanie złamany przez walety itp.
Połączyłem swój bankroll z ftp i ps wyszło koło 200$ już miałem przelewać ale postanowiłem zagrać na NL10 i posmakować tego pokera na wyższych stawkach :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Stary, nie rezygnuj z marzeń

Odpowiedz
Cytat
mik1984

Napisane przez preludiumm

_evil: Hehehehehehe.... taaak kręć rejka samooszukując się, że kiedyś będziesz pokerzystą... no dalej, "nie poddawaj się" _evil:

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Napisane przez mik1984

_evil: Hehehehehehe.... taaak kręć rejka samooszukując się, że kiedyś będziesz pokerzystą... no dalej, "nie poddawaj się" _evil:

Idę o zakład, że nie uśmiałeś się z mojego komenta bardziej niż ja xD

Odpowiedz
Cytat
mik1984

Ciekawe jest czy autor zdaje sobie sprawę z poziomu groteskowości całej sytuacji. Ja grałem niegdyś znacznie wyżej od niego i też odbiłem się od szklanego sufitu odkrywając, że się nie nadaję. A długo brnąłem z łbem zakutym złudzeniami, oj długo.

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

W koncu sobie uswiadomi, jak wiekszosc (ze to wina wariancji obv)

Odpowiedz
Cytat
mik1984

W koncu sobie uswiadomi, jak wiekszosc (ze to wina wariancji obv)

Wariancji dystrybucji talentu wśród populacji. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

Nigdy nie chciałem być pokerzystą który będzie się rozbijać po świecie grając high stejki :D , zależało mi na tym aby grać NL25/50 i tam wygrywać , po to żeby mieć jakieś dodatkowe źródło dochodu ;p chodziło mi tylko o to ,a pewnie co nie którzy myśleli że chcę zostać drugim isildurem xD .

Dobra przyznam się :D

10 BI na limit + słaby mindset i owocem tego połączenia jest ten temat :pokerface:

Odpowiedz
Cytat