Przejdź do forum
Rezygnacja...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Rezygnacja...

55 Posty
22 Użytkownicy
0 Reakcje
4,999 Wyświetlenia
MinosTutor

Mhm, rozumiem. I też jest to jeden z moich demonów, którego mogę zbyt mocno bagatelizować. Ale spróbować chcę tym bardziej, że mam z tego fun. Inaczej nie sprawdzę, czy nie będę dobry na NL50.

Ofc właśnie piszę z pracy, czekając na 21, żeby nie było, że wszystko na jedną kartę idzie.

Odpowiedz
Cytat

Fajna dyskusja :D

Odpowiedz
Cytat
amoratank

Trzeba mieć to coś by być w danej dziedzinie dobrym. Ciężka praca treningi to nie wszystko bez predyspozycji możesz być tylko przeciętnym graczem sportowcem.
Wiem co mówią w wywiadach gwiazdy sportu/pokera/szachów że trening i ciężka praca to podstawy i bez tego ani rusz. No, ale wyobraźcie sobie taką sytuacje że Małysz udziela wywiadu, dziennikarka pyta się jak to robisz a on odpowiada mam talent .
Taka odpowiedz dla opinii publicznej jest nie na miejscu.
Szara rzeczywistość jest zupełna inna możesz od dziecka grać w piłkę chodzisz do szkółek ciężko trenować i twoim najwyższym osiągnięciem będzie okręgówka.
Sam tak miałem ale z szachami.
Wielogodzinne analizy swojej gry, gry mistrzów, poznawanie otwarć, walk o centrum dominacja w centrum, końcówki wieżowe etc.
Chłonąłem to wszystko jak gąbka tak mnie to fascynowało ale co z tego jak w pewnym momencie, swojej gry wykonywałem ruchy, których nie rozumiałem, bo tak zalecał trener książka czy jakiś arcymistrz. Ja nie widziałem w danym ruchu żadnego profitu, który dopiero miał się objawić po 10-15 ruchach. Po prostu stawiałem bezmyślne pionka i z tego co wiem ten problem dotyczy 2/3 szachistów.
Pewien mistrz Polski też tego nie rozumiał , po prostu grał pamieciówką a wystarczyło na mistrzostwach świata że jakiś arcymistrz przesunął figurę o dwa pola zamiast o jedno jak było zalecane i przewidywania Polaka na 10-12 ruchy stopniały do 3-5
Podałem tylko przykład jak to wygląda jedni mają to coś inni nie. Tak samo jak maratończycy możesz biegać od dziecka trenować zdrowo się odżywiać, a kenijczycy będą pierwsi. :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
mik1984

Mit, że nie ma w pokerze tak jak w innych sportach szklanych sufitów, no może że niby "nie każdy jest do hi-stakes'ów, ale mid-stakes to spoko", to było w czasach kiedy był boom na pokera, graczy rekreacyjnych przybywało, a przyrost ilości grinderów był ograniczony tym, że żeby się porządnie nauczyć grać to trzeba czasu.

Kiedy skończył się boom, skończył się okres cieplarniany. Na bycie pokerowym grinderem jest wielu chętnych na jedno miejsce. Dlatego jesteśmy przy tej samej rzeczywistości jak we wszystkich innych sportach.

Odpowiedz
Cytat
blejk8e

Grzyby, kwas, mdma czy zioło?:D Na trzeźwo to wymyśliłeś? Popatrz na te rozdania które miewam w blogu :D. Fishy jest aż naddto. Masz mindset to cisniesz. Nie to idz na ryby w dosłownym znaczeniu tego słowa. Grałem dziśr turniej w Walii, 20 os pub, 5f buying. Wygralem takie 2 turnieje na 4;p. Lacznie ze mna 4 ogarnietych graczy. Trzeba tylko chciec i ciśnąć.

Reasumując, chcesz być grinderem, fishów wystarczy dla każdegos.. zawsze i wszędzie znajdzie się anglik,grek,rusek, włoch czy francuz ktróy chetnie odda stack z oesd bo może mu dojdzie :).

Odpowiedz
Cytat
Bejkker

Napisane przez blejk8e
Grałem dziśr turniej w Walii, 20 os pub, 5f buying. Wygralem takie 2 turnieje na 4;p. Lacznie ze mna 4 ogarnietych graczy. Trzeba tylko chciec i ciśnąć.

Odpowiedz
Cytat
mik1984

Napisane przez blejk8e
Reasumując, chcesz być grinderem, fishów wystarczy dla każdegos.. zawsze i wszędzie znajdzie się anglik,grek,rusek, włoch czy francuz ktróy chetnie odda stack z oesd bo może mu dojdzie :).

Gadasz co wiesz, nie wiesz co gadasz.

Odpowiedz
Cytat
ZielonyWafel

5 funtow turniej? Grales w turnieju live z trzema wymiataczami z wpisowym kilo mielonego miesa?

MIĘSO MIELONE (ANGIELSKIE) 500GR --2,40F

Odpowiedz
Cytat
mik1984

Napisane przez ZielonyWafel
5 funtow turniej? Grales w turnieju live z trzema wymiataczami z wpisowym kilo mielonego miesa?

MIĘSO MIELONE (ANGIELSKIE) 500GR --2,40F

No o to mniej więcej chodzi, cwaniak pograł w turku za 5F, a wtrąca się w dyskusję jak gołąb w partię szachów, wywraca figury i robi kakę na szachownicę i zadowolony.

Odpowiedz
Cytat
blejk8e

Te weźcie nie hejtujcie :D. Pijany byłem jak to pisałem. Nvm..

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

.

Odpowiedz
Cytat
cubapl

Napisane przez dawid327
10 BI na limit + słaby mindset i owocem tego połączenia jest ten temat :pokerface:
heheheheheh
kawalerzy z kilkuletnim stazem i platyna na forum maja po 100BI na limit i twierdza, ze powinni miec wiecej bo nie czuja sie w pelni komfortowo. przy grze 10BI na limit mozesz co najwyzej kolegow popytac czy ktos jest chetny zrzucic sie na jedno piwko i ma poratowac papieroskiem. prorokuje, ze w jednej z najblizszych sesji wtopisz 3.5BI, dorwie Cie tilt, regowie rozszarpia a smutna matula powie "synku, dlaczego nie sluchales gdy mowilam, ze wszyscy hazardzisci koncza tak samo"

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Nie rezygnuj!!! JESTEŚ ZWYCIĘZCĄ!

Odpowiedz
Cytat

preludiumm aż tak źle ze mną nie jest : d

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez cubapl

Napisane przez dawid327
10 BI na limit + słaby mindset i owocem tego połączenia jest ten temat :pokerface:
heheheheheh
kawalerzy z kilkuletnim stazem i platyna na forum maja po 100BI na limit i twierdza, ze powinni miec wiecej bo nie czuja sie w pelni komfortowo. przy grze 10BI na limit mozesz co najwyzej kolegow popytac czy ktos jest chetny zrzucic sie na jedno piwko i ma poratowac papieroskiem. prorokuje, ze w jednej z najblizszych sesji wtopisz 3.5BI, dorwie Cie tilt, regowie rozszarpia a smutna matula powie "synku, dlaczego nie sluchales gdy mowilam, ze wszyscy hazardzisci koncza tak samo"

hahaha świr

Odpowiedz
Cytat

Wpłacam 1000$ i atakuję NL100 jak nie siądzie to reload i ogień :fuckyeah
Jestem zwycięzcą !

Odpowiedz
Cytat